Followers

World Clock

>

Saturday, November 27, 2010

Rockferry, Endlessly, The Beginning, Animal+Cannibal and One More Love

Skarang tgh addicted dload albums. Kat bawah ni merupakan new English albums yg br aku dload.


1: Rockferry by Duffy (2008)












2: Endlessly by Duffy (2010)











3: The Beginning by The Black Eyed Peas (2010)




4: Animal+Cannibal by Ke$ha (2010)




5: One More Love by David Guetta (2010)




Wow tak sgka pulak byk gak album aku dload. Nampkanya aku dh jd cm El who duk suka dload English albums n kumpul2 album ni. Abeslaa hard disk dlm laptop ni aku makin penoh. Hehe. Oh aku mlsla plk nk wat full review for each album. But just nk bg brief review je la.

1. I always love Duffy since like forever ! Music Duffy sgt unique n macam ala2 Norah Jones but upbeat n more pop flavours in her songs. I know album Rockferry tu dah lama but time aku nmpk kat skrin laptop aku ni time aku duk2 surf tenet jari aku gatal sgt nk tekan butang dload kat page yg aku jmpa ni. Hee. Aku sgt suka inlays Rockferry. SIMPLE N MEANINGFUL ! Patu dier ader pulak release album baru called Endlessly ni mmg aku pon men tkn je r dload. Can't wait to hear all the songs in both albums.

2. The Black Eyed Peas kembali lagi with new album called The Beginning. Kembali dgn konsep yg sama like previous album The End wich byk lagu ala2 clubbing but dis time aku pasan dier buh some twist skit kat album ni wich is bunyi2 game old skool. Alaa sound2 cm dlm game Mario or Tetris kiter men kecik2 dlu 2. Sgt cool ! Kat radio dh stat berkumandang lagu The Time (Dirty Bit). Mula2 aku dgr cm pelik lagu ni tp skjp je aku dah trus suka and yes lagu2 BEP dlm album ni mmg tak menghampakan aku. So far bg aku smua lagu dier best2 n much better dr The End sblm ni. Love BEP !

3. Sblm2 ni aku benci Ke$ha pasal dier ni cm pompuan liar yg ntah pape je bg aku tapi setelah aku dah dload album Animal+Cannibal dier ni aku trus suka dier. Dier ni cm Lady Gaga tp versi freaky less scary. Gaga kan freaky yg over nk mampos patu scary ag (aku ckp scary pasal dier men2 dgn simbol2 agama n etc) but Ke$ha freaky clubbing to me. Lagu2 dier pon mmg wat aku nk terpekik2 je. Skang ni sgt suka lagu Animal dier. Sblm dgr ingtkan lagu jalang2 gak cm lagu2 dier yg len kuar kat radio skali lagu slow tapi yg BEST !

4. Last but not least da famous David Guetta. Dier ni aku sgt respek pasal lagu2 dier stakat ni bg aku smua sgt BERHANTU ! Seyes dier mmg pandai wat lagu cm Will.I.Am n of kos la lagu2 dier smua lagu ala2 clubbing. Oh aku mmg giler dgn lagu2 clubbing skang n besides kat radio pon klu korg pasan mmg skang tgh trend lagu2 cmni. Ni yg smgt nk g clubbing ni sem dpn. Ops ! Haha. Skang tgh giler lagu Memories feat Kid Cudi.




p/s: Teringt plk time f3 aku giler Norah Jones. Time tu radio di-Halalkan utk di bwa. So aku pon gigih la beli kaset Norah Jones n almost every night sblm aku tdo aku akn curi2 pasang kaset ni kat radio Dorm Usman. Patu smua org akn dreadful dgr lagu2 Norah n dorg akn bising kat aku supaya stop pasang lagu2 ni. Hehe


p/ss: Off to Utara dis weekend till Monday. Bosan sgt duk umah smpi 'terpaksa' ikut parents g attend kenduri kawen sedara mara even tho I hate kenduri kawen at da first place. Takpela dah lama tak jalan jauh n tgk negeri2 org. Oh What the Heck.


p/ss: Congrats to beloved besties El, Ikhwan, Nun n Mash pasal convo diploma weekend ni.

No comments:

Post a Comment

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...