Followers

World Clock

>

Thursday, October 28, 2010

Pookay

Urghhh aku benci keadaan skang. Aku benci segala2nya ! Rasa cm nk soh org bunuh aku byk kali je. Exam start ari sabtu ni patu berderet ahad n den senin. Naperla smua xam aku kat YuuuuYaaaaYeeiaaa ni msti berderet2 je dr dlu?! Mmgla pas senin tu aku der gap cm lama gak tapi tertekan kot nk blaja cm org gile for 3 paper berderet ni. Patu 13 Nov aku ader double paper. Cam KIMAK je ! Dahla aku tensen dgn Statistic pasal byk giler bnda aku tak paham. Patu dgn Management wich aku rasa ap yg aku baca notes dier aku tak paham lgsg pasal smua words dier guna bahasa alien. Naperla ko tu bodoh sgt Azam Baizen tibe2 nk minor BBA ? Skang br nk nyesal. Kadang2 aku rasa cm nk stop je blaja. Penat r blaja. Br skang aku tau nape ramai laki2 kat sana taknk sambung laja n keja trus or merempat je dlm life dorg. Seyes study mmg penat. Nk kena pikir tula pikir ni la. Patu nk hafal ni la hafal tu la. Wat kerja2 mengarut la. Last2 lupa gak.

Hidup ni banyak sgt tekanan. No wonder la rmi sgt org bunuh diri or cari bnda yang tak elok nk lepaskan diri daripada smua masalah yg melanda diri dorg.

I hate my life ! I hate EVERYTHING ! ! Byk sgt bnda tak kena. BYK SGT ! ! !


p/s: Betul la kata Paramore. The truth never sets me free.

Friday, October 22, 2010

Legless

Let's just not take things for granted. They are so cute but poor them they are legless. Not to say that I do not appreciate I have 2 perfect legs but sometimes I wish I was born like them so that I can feel their pain and understand better what is life ol about.









More pics can be found at this site.

p/s: Bile lak nk dpt anak buah ni? Kak Fiza n Kak Ngah cptlaaaa pregnant. Hehe

Friday, October 15, 2010

Bali

It's been 3 days since I came back from Bali but aku rasa cm aku kat Bali je ag. Walaupon aku g Bali 4 days je impact best dier stil rasa smpi skang ag. Biasala klu dah g vacay ni msti rasa malas giler klu dah balik hometown to kembali ke dunia realiti. Aku ni final exam tggl 2 mggu je ag tapi aku malas giler nk stdy ap wlupon byk giler sbjk yg aku tak paham smpi skang like Statistics and Management wich aku tak dpt catch up n blur je. Rasa klu bole nk naek je flight AK 364 Air Asia g Balik balik n tgglkan sgala masalah2 ni. Haish nila padahnya klu g vacay time tgh2 nk exam smua. Dah ilang smangat nk blaja smua. Org patutnya g bercuti pas dah abes xam aku ni time nk dekat xam n time tgh kpala duk kusut dgn study n ASS-signments yg bertimbun2 time tula aku nk g bercuti. Nk wat cmner bnda ni mmg dah plan dr awal thn ag so nk tak nk kena la g. Hehe. Papepon trip g Bali selama 4 hari bermula 8 Oct 2010 sehingga 11 Oct 2010 tersangatla BEST bg aku. Rombongan bercuti ke Bali telah diketuai oleh Kak Ngah (my sister) as usual bcuz dier ni la yg uruskan sgala2nya for trip g sni. Dlu g UK n Paris pon dier la yg handle smua bnda ni. Kesimpulannya aku sgt bertuah ader sister cm Kak Ngah yg giler travel. Hee. Smua skali yg ikot g Bali ni 12 org - Aku, Balan, Abah, Mama, Kak Ngah, Bajep (bro in-law), Pak Lang n Mak Lang (my uncle n aunt), Mak Ngah (aunt), Abg Hisham (kazen) and Faidhi n Muhd (my nephews). Sblm g aku ingtkan aku g berenam je skali pak cik makcik aku smua ikot skali. Mmg meriah r kitorg punya trip ni. So jom layan gmba2 di bawah klu saper2 yg berminat nk amik taw pasal vacay aku kat Bali. Hehe.


1st day, 8/10/10 - Departure and Arrival at Bali

Balan, Abah, Mama n Me tgh tggu KTM kat Kepong Sentral. Kitorgnya flight kat LCCT so we decided to take KTM to KL Sentral den naek Bus g LCCT. Kak Ngah n Bajep pon g skali dgn kitorg. Sedara mara yg len jumpa terus kat LCCT.

Bajep n Kak Ngah dlm flight.

Pemandangan luar flight. Cantek kan awan2?

Dh smpi airport Bali called Ngurah Rai Airport. Tgh tggu turn kat imigresen.

Tgh duk tggu drebar amik kitorg. Lama kot tggu drebar ni due to flight delay n miscommunication.

Masih lagi sabar menunggu drebar.

Da ladies warga emas. Hehe

Buang masa dgn tgkp gmba ramai2.

Dh smpi pon drebar tu. Ni kat dalam van yg bole muatkan seramai 13 org passengers. Mmg besar r van ni.

Sblm rest kat hotel g makan dlu kat restoran masakan padang. Seyes masakan padang kat Bali ni smuanya sedap2! Nasi sentiasa panas n lauk pon lauk kg je rasa. Nyum2.


2nd Day, 9/10/10 - Jalan2

Da hotel dat we stayed during our trip at Bali. Kat hotel ni ader wifi gak. Oh kat Bali ni smua tmpt ader wifi like EVERYWHERE ! Even kat Circle K aka 7 Eleven dorg pon ader wifi. So klu nk on9 tu mmg sgt senang r.

Breakfast with Balan.

Moto2 yg bole disewa kat hotel

Playing pool for da first time. Hahaha

Pak Lang n Balan playing pool.

1st tempat g Pura Goa Lawah. Pura stands for temple for Balinese.

Da entrance. Tak masuk pon pasal makcik2 cm tak berminat nk masuk. Sedeyh aku br berangan nk masuk. Huu


Pics at Pura Lawah. Pura ni popular pasal byk kelawar kat dlm pura ni. Time ni my sis n her husband takder pasal dorg g dive kat Tulamben.

Bajep n Kak Ngah diving at Tulamben. Cool huh ! Oh dorg ni mmg sgt giler dive cm Arep n Nadea giler panjat gunung2. Hehe.


Stop by @Masjid al-Ihsaan for prayers. Tak silap aku ni da only masjid kat Bali kot takpon ader satu ag kat Bali ni. Kat Bali ni 90 % Hindus, 5% Muslims n 5% other religions. Soo mmg payah nk cr masjid n tmpt solat sbnrnya. Nk makan pon takle g restoran sembarangan je. Kena tnya dlu org kat situ halal ke x makanan dorg.

Sunrise place. Tapi kitorg g tmpt ni time sunset plk. Haha.

1st time wat SPA ! Haha. Sakit, geli smua ader. Me n Balan share satu room. Kitorg bising btol time masseurs duk urut2 kitorg. Hahaha. Nk wat spa kat Malaysia haram lerrhh. Sgt best 1st time kena urut kaw2nya !



Last but not least dinner @KFC Bali sblm called it a day.

3rd Day, 10/10/10 - Kuta and Shopping

Rip Curl Van parking at our hotel. Kat Bali ni banyak giler nk mampos store Rip Curl or pape store yg berkaitan dgn surfing.


Salah satu entrance Kuta Beach, Bali




The Beach and the surfs



Hard Rock Bali

@Pasar Sukawati. Kat sini banyak jual barang2 murah cm shirts, kaen, souvenirs n macam2 ag. Bole tawar kaw2nya.

Ops terbuat tattoo lak kat pasar ni gak. Hahahahaha. First time wat tattoo ! Only costs me 25000 rupiah. Ha kirela sndri klu nk taw baper hrga dier in RM.






After shopping pegi Ubud. Cantik kan seni ukiran bgunan2 kat sini ? Fyi, kat Bali ni smua bangunan n umah2 dorg mmg dorg jaga seni ukiran dorg cmni. Sgt artistik. Tak kesahla kampung tu hulu macam mana pon dorg akan wat seni cmni kat bgunan or umah2 dorg. Klu bangunn baru yg dorg nk bina pon dorg WAJIB masukkan elemen seni2 Bali kat bangunan tu.

Pas g Ubud g Uluwatu lak nk tgk Kecak Dance. Ni kat front gate Pura yg nk tgk Kecak Dance tu.





The beautiful scenery along the way nk g stage tgk Kecak Dance. Tmpt ni atas bukit soo mmg ley nmpk sunset yg sgt cantek !

Balan, Me n Mama get ready nk tgk Kecak Dance.




The Kecak Dance ! Mula2 cm boring pasal seyes sgt dance dier tapi dah tgh2 n nk ending tu klaka pasal dancers tu byk wat lawak n interact dgn audiences. Kecak Dance ni story pasal epik Ramayana. So sape2 xtau pasal Ramayan silala google ea.

Mama n Abah with Hanuman (yg puteh tu) n Rama yg sebelah kanan after the show

At night pas dah anta veteran2 pulang ke hotel utk berehat, Me, Balan, Bajep n Kak Ngah sewa 2 speda or motorcyles nk round2 kat Kuta punya pekan. Saje nk round2 pasal nk tgk NIGHTCLUBS ! Haha.

@Rip Curl. Lingerie ! Hee


Memorial pengeboman Bali time 2002. Ramai giler kot yg mati time ni. Yg paling ramai skali mati of kos Aussies pasal kat Bali ni mmg ramai giler tourists Aussies.



Common nightclubs scenery at Kuta. Nightclubs kat sini happening giler ! Aku pon rasa cm nk nari kat atas dance floors nightclubs ni je. Haha berangan btol aku. Suka aku tgk mat saleh menari2 cm org giler kat sini. Patu kat area sini mmg 99.9 % mat saleh je r aku nmpk. Laki selamba je tak pakai baju while pompuan pakai tops n sexy2 je. Mmg cuci mata abes r aku mlm ni. Haha. No wonder la tmpt ni kena bom.

Pas dah pusing2 kat nightclubs singgah Mcd jap supper. Sebole2 nk rasa fastfud overseas gak. Haha

The Last Day, 11/10/10 - Tanah Lot and Kembali ke dunia realiti

Pagi last day Me and Balan decided nk mandi gak kat Pantai Kuta. So kitorg tlh bgn seawal 6 pagi semata2 nk g mandi kat sini. Act org kata pagi2 kat pantai Kuta ni pompuan mat saleh byk berjemur kat sini TOPLESS ! So berangan nk intai r skali hampa takder pon. Haha gatal giler kitorg. Org kat sini pggl pompuan2 yg topless ni SUMUR wich stands Susu+Jemur. Hahahaha. Kat Bali ni waktu dier sama je cm Malaysia cuma sunrise dier awal sejam dr Malaysia. So klu kol 6.30pg tu dah terang benderang cm kol 7.30pg kat Malaysia. Tak silap aku time gmba kat ats ni pon kol 7am cm2.

Muka2 org tak reti berenang. Haha. Kitorg je yg gigih mandi pagi2 buta ni. Org len just jalan2 n jogging je kat tepi pantai ni.

I TOTALLY LOVE DIS PICTURE ! Abah nmpk klaka sgt. Haha

Geng Speda

Pas dah siap2 packing barang check out smua, kitorg g Gunung Kintamani. Gunung Kintamani merupakan gunung berapi yg terdapat di Bali ni. Kawasan gunung berapi ni cm kat Cameron Highlands. Tapi sayang time kitorg datang weather berkabus n tak nmpk gunung tu. Huu

Buffet Lunch @Restoran-ap-ntah-nama-dier-aku-tak-ingt kat btol2 dpn ngadap Kintamani Mountain.

Smile !

The AMAZING n BEAUTIFUL Rice Terrace @Ubud, Bali. Kat kawasan sni smuanya kampung n kiri kanan korg jalan nmpk sawah padi je. Bole dikatakan korg tanam je padi kat mana2 area sini kompem bole idupnya. Mmg sgt cantek r kawasan sni pasal hijau je. Sgt tenang n aman je rasa.

Longkang pon nmpk bersih je

Berat dowh padi ni. Haha

Macho di depan gift shop @Rice Terrace. Muahahaha

Last but not least, tmpt kitorg visited was the BEAUTIFUL Tanah Lot. Seriously aku rasa nilah satu2nya tmpt yg paling cantik aku penah tgk kat dunia ni. Subhanallah sgt cantek tmpt ni !

Family. Otai mstila kena duk tgh. Haha



CANTEK GILER KAN ! ! ! !

Tanah Lot ni pura gak. Tgkla betapa spiritualnya org Bali ni. Mana2 tmpt yg penuh dgn beautiful nature smuanya dier jadikan temple.

Sejuk air dier

Ombak duk percik2. Hee

Everyone is fascinated with the sunset view @Tanah Lot


Kol 7pm cm2 kitorg smpi airport pasal nk get ready nek flight kol 9.20pm. Ni gmba ramai2 sblm nek flight pulang ke Malaysia kembali.

Last picture kat Custom duty free shops at Ngurah Rai airport. Hehe

Wah banyak giler gmba aku buh kat post ni. Rasanya ni cm entry gmba yg paling banyak aku penah wat kot kat dlm blog ni. Soo klu korg rasa cm best je tgk gmba2 ni apatah r ag aku rasa betapa bestnya vacay kat Bali ni. Sblm aku g Bali ni aku takder rasa papepon n cm not looking forward pon tapi pas g fuhhh rasa cm nk g lagi je. Oh br pasan gak yg trip g Bali ni setahun pas aku g UK n Paris. So stakat ni bulan 10 mmg bulan travel aku. So next year agak2nya nk g mana ag pulak? Hehe


p/s: Looking forward nk jadi org gila tgk Paramore Live @KL dis 19th OCt 2010 ! !

p/ss: Assignments due date dah dekat giler nk mampos. Tapi satu haprak tak wat ag. Mati2 ! !


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...