Followers

World Clock

>

Tuesday, December 29, 2009

This is the way You Left Me . .








My life is weird enough
. . Kan Ikhwan Mustafa ? ? ?

Saturday, December 26, 2009

Believe Me

I've




got




a




right




to






be

































WRONG ! ! ! !


p/s: So happy I could die . .

TIME's 2009 Lists (Sort of) . .

Verbatim:

'They should see it like a weekend of camping.'
- SILVIO BERLUSCONI, Italy's Prime Minister, on the thousands of people rendered homeless by an April 6 earthquake that also killed more than 300 in the central Italian town of L'Aquila - April



'Every single Iranian is valuable. The government is at everyone's service. We like everyone.' - MAHMOUD AHMADINEJAD, President of Iran who had previously likened citizens protesting the results of the nation's disputed presidential election to "dirt and dust" - June



'My husband is not Secretary of State. I am.' - HILLARY CLINTON, snapping at a student who asked during a press conference in Kinshasa, Democratic Republic of Congo, what "Mr Clinton" thought of a Chinese loan offer to the country. According to State Department officials, the student said afterward that he had meant to ask what "Mr. Obama" thought of the potential deal. - August



'I really don't feel that there's currently liberty and justice for all.' - WILL PHILLIPS, a 10-year old Arkansas boy who refused to recite the Pledge of Allegiance in school because he has gay friends who are not afforded equal rights - November



Breakups:

Silvio Berlusconi and his wife Veronica Lario

Bristol Palin and Levi Johnston

Mel and Robyn Gibson

Lindsay Lohan and Samantha Ronson

Jon and Kate Gosselin

Michael Phelps and Kellogg's Oasis

Rihanna and Chris Brown


T-Shirt Slogans:

"I'mma Let You Finish" - Kanye West to country singer Taylor Swift at the MTV VMA


"Nothing tastes as good as skinny feels" - Kate Moss' motto to maintain her slim frame


Tweets:

'FYI Liam doesn't have a Twitter and he wants ME to delete mine with good reason' - Miley Cyrus on boyfriend Liam Hemsworth.

'Victory is ours!' - Ashton Kutcher, beating CNN to a million followers.



p/s: Courtesy of Time Magazine Double Issue December 28, 2009 / January 4, 2010

Friday, December 18, 2009

Monster

Lately ni aku rasa pala aku kusut sgt. I'm thinking a lot. A LOT. I think about my future yg sentiasa cloudy n no happy endings, my career, myself, my friends, my so-called preposterous bullshit love life, my family, my money, n sgala2 ap yg my di depannya. Tibe2 smuanya kabur. Semua tak menentu, sesat sana sini, jalan pon dah senget, dah tak selurus cm dlu n hati ni makin hitam. Aku tak tau aku bole keep up ag ke tak. The dark road sentiasa memanggil2 aku n aku aku rasa kaki makin lama makin dekat dgn lubang yg penuh dgn noda dan nafsu. Bnda yg tak elok je aku suka pandang dr benda yg elok. Bisikan setan makin kuat. Smuanya tak kena. No peace n harmony dlm idup ini. Klu dlu aku sentiasa optimis n berazam cuz aku sntiasa percaya nama aku sndri AZAM tu sndri wat aku jadi cmni tapi skang ni aku pesimis n aku sentiasa benci dgn diri aku skang. Jijik pon ader. Aku tak dpt ap yg spatutnya aku dapat tapi bnda2 yg tak spatutnya makin lama makin byk aku dpt.


Klu time kecik2 dlu aku slalu question kat dlm diri aku naper laa org besar payah sgt buat bnda baek n elak dr maksiat n jgn wat dosa but dah besar br aku taw yg wat dosa tula paling senang skali n paling sonok nk wat. Nikmat dunia ni sgt sedap bg aku n susah nk lepaskan. Aku dah tak pandai imbang antara baek n buruk or ntah2 aku mmg tak reti nk megimbang2 ni dr dlu ag. Mmgla dah kata diri nipon mmg tak betol je pon dr dlu. So change jew la jadi baek ea? Change? CHANGE ? ?Huh Change adalah satu perkataan yg impossible bg aku. Aku makin benci klu org ckp da word berubah itu sendiri pasal bg aku perkataan ubah tu sgt tak logik. Ia sgt frustrating klu aku dgr word ubah tu sndri. Aku dah penat mengharap n dah tak larat lagi.


Org kata citer masalah kiter kat org dpt lapangkan dada tapi bg aku smua tu sementara je. Mula2 janji nk tlong konon last2 biar aku terkantat2 sorg terpinga2. Sorg wat tak tau, sorg tak abes kata saba2 pala otak ko saba cuba ko kat tmpt aku sorg ag tak abes bersimpati dgn aku. Dlm tiga2 ni si bersimpati gak la slalu sedapkan ati. Si bersimpati ader cuba bg pertolongan tapi aku sudah mula ader perasaan ragu2 akan pertolongannya wlupon aku patut terima ap yg dier bagi kat aku in da 1st place.


Maal Hijrah dan Tahun Baru bg aku sama jew. Nothing is new n everything is just da same. Tahniah kepada Dunia Barat dan juga Globalisasi kerana telah berjaya memutarbelitkan idup aku ini.


But the God is still exist n I still believe Him. He always knows da best for me. Someday maybe I will get the answer. Bak kata Mawi kepada Sharifah Amani dlm iklan Silky Girl "U hope my dear U Hope". Sigh.

Sunday, December 13, 2009

Oops !

Aku jumpa list ni accidentally time aku google nama Intan n nk add dier kat dlm Facebook. It leads to SMKSP punya website..

Pelajar Cemerlang SPM 2006

1. Nur Sofia Diana Azmi, 12A

2. Ahmad Mubin Zainuddin, 11A

3. Azzri Izzati Haji Shubli, 10A

4. Muhamad Hafizudin Ahmad, 10A

5. Muhammad Amirul Hafiz Aman, 9A

6. Nurhazirah Mustafa, 9A

7. Amal Athirah Zarzilah, 9A

8. Muhammad Azam Adnan, 8A

9. Arif Sukarno, 7A

10. Abdullah Anwar Mohamad Fauzan, 7A

11. muhammad Mustaqim Nasron, 7A

12. Intan Shaffinaz Mohd Ali, 7A

13. Zulaikha Mohd Nor, 6A

14. Norhaliza Muadi, 6A

15. Wan Muhammad Amirun Wan Abd Rahim, 6A

16. Nadiah Mohd Sukarno, 6A

17. Muhammad Nur Afnan Mohd Fauzi, 6A

18. Nor Anis Nabila Abdul Razak, 6A

Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Akademik 2007 telah diadakan pada 14hb April 2007


Apparently aku da only one yg dpt 8As in SPM thun ni. Haha. Berlagak giler. Unfortunately nama Ikwan takder pulak dlm list ni. Saba ye Ikwan. Tibe2 rindu ketensionan stdy for SPM n da experiences with besties. Huuu . .


So-called Best Student SPM 06. Piah bajet macho.. Yucks ! Haha

p/s: Currently sgt addicted dgn lagu fireflies by Owl City . . Oh klu nk tgk full list pelajar cmrlang SPM SMKSP since thn 2002 sila tekan ini .

1st Week Semester 2 09/10 . . .

These are some events that have happened during my first semester 2 09/10 or dgn erti kata laen sbg first semester sbg 2nd year student. Hehe.

Aku g Singapore on da weekend! Haha. Time start tulis entry ni pon aku br je balik dr JB after a whole day jalan2 g Singapore. Actually parent aku mula2 nk g org kawen kat JB alang2 2 my sis, Balan n aku ckp kat parent aku yg kitorg taknk g org kawen tapi nk g Singapore bole n ayh aku reply bole. Haha jahat giler kitorg. Smpi2 JB upa2nya kazen aku Kak Aida n husband Abg Hafiz, Mak Lang, Pak Lang, Mak Ngah pon nk ikot skali. Dah bawak veteran2 ni wich included Pak LAng, Mak Lang n Mak Ngah kitorg tak g byk tmpt pon just Orchard Road je. But aku tak kesah pon cuz aku n da siblings n kazen aku syik tergelak2 je tgk gelagat2 Pak Cik Mak Cik aku ni duk bebel2 smua. Sgt hepy berjalan bersama mereka. Overall Singapore mmg best gak r n BERSIH GILER VAVI TAK HENGAT PUNYA ! Smua jalan dier mmg takder sampah r. Dah macam UK pulak. Singboard jalan pon ala2 style UK je. Flats n apartments dier pon bersih jew takder berkulat or cat2 lusuh je. Orchard Road sgt diva! Sepanjang2 jalan tu penoh dgn malls n shopping complex kiri kanan tapi lagi kaw2 hebat dr KL punya Bukit Bintang cuz smua malls dier macam Pavilion kat KL. Guess, LV, Prada tu aku rasa smpi 2 3 boutiques r sepanjang2 jalan ni. Even ader yg sblh2 je. Ditambah ag dgn decorations yg berwarna-warni wich Christmas nk dtg ni soo mmg lawa r tmpt tu. Seperti biasa kaki aku macam nk tercabut jlan2 kat situ. Dah lama tak jalan2 jauh since balik dr Paris ritu. Haha. Cuma aku tak puas ati kat Singapore ni dier punya MRT. Style smua dah sama cm UK but sistem dier leceh giler for tourists yg 1st time dtg Singapore or sape2 yg takder kad Touchn Go dier. Plus MRT dier lembap giler! Aku rasa RapidKL Putra kiter lagi laju kot. Next time aku nk g Singapore aku nk g landmarks dier lak cm Stamford Raffles n Sentosa Island. Oh tak lupa juga Universal Studios yg skang tgh construction. Hehe.

This semester aku amik 18.5 credit hours wich equals to 7 subjects. I take 3 History subjects and 3 IRK subjects n also 1 coco. Dis is my schedule:

Monday-Wednesday: 10-11.20 Reflections on the Prophetic History
11.30-12.50 History of Malaysia 1
3.30-4.50 The Abbasid Caliphate

Tuesday-Thursday: 8.30-9.50 Survey of Ancient Civilizations
10-11.20 Creative Thinking and Problem Solving
11.30-12.50 Islamic Aqidah

Saturday: Leadership

I kinda like my schedule cuz aku rasa cm aku byk free esp petang selasa n kamis except sakit nk bgn pagi2 klas 8.30 ari selasa n kamis r. So sape2 nk ajk aku g tgk wyg ke petang2 aku on je. Hehe. Patu lecturer sem aku ni pon smua macam ok jew smua stakat ni except Creative Thinking Mdm aku dier cm pushy skit n soh klas paricipate n bdk2 jwb soklan dier. Aku ni dahlaa passive jew dlm klas malas nk jwb soklan lecturer ap..Hahaha. But yg horrible nyew 1st week sem ni 1st class aku smua lecturers aku masuk klas dorg n bg talk smpi abes klas. Even ader subject yg aku dah dapat keja on 1st day class n kena anta class project tu next week. Of kos aku tak stat2 ag wlupon dateline dah dkt je. LAST MINUTE POLICY ! ! Hee..

On da 1st day sem ni gak Aku, Nadea, Trah n Arep hangout2 kat Wangsa Walk after classes on the evening. Mula2 kitorg g Popular kat sini den shopping skit2 alat tulis. Smbil2 tu catch up stories spt biasa. Den kitorg tak tau nk watpe soo g r makan kat Popeyes. Bole tahan gak r franchise ni macam Mcd+KFC. Time ni laa keja bergosip2 bermula as aku pon korek2 gossips from Trah n at the same time aku tmbh2 ap yg patut klu ader missing pieces kt dlm gossips tu. Haha. Mmg takder keja laen klu jumpa dorg ni syik2 duk selak kain tepi org je keja.

Aku juga potong rmbt aku lagi pendek n spt biasala rmi org komen rmbt aku. Wuteva laa korg. Haha..

My eldest brother telah fly to Turkemenistan for outstation selama 1 year. Lama giler! But dier dapat balik 3 bulan skali. Yg paling menyedihkan dier akan miss wedding my sis on next month wich is planned on 27th January 2010. Huhu. Sedey aku tgk sis-in-law aku time anta dier kat KLIA. Dier dah nk nangis tapi dier tahan gelak2 jew. Yewlaa br kawen kot dah kena fly. Haishh.. Takpela gaji dier g sana pon banyak giler nt. Dahla dier akan di bayar in US Dollar soo senang r idup dier nt. Mintak2laa aku pon rasa tempias gak nt.

Nmpknya plan utk wat dono kat si 'dia' tak menjadi tatkala si 'dia' approach aku n tnya kaba smua. Ego aku yg sblm2 ni tggi menggunung terus jatuh bedebuk n aku trus decide just play along dgn si 'dia' wlupon sblm ni mcm dah berazam taknk tegor 'dia' smua. Seriously it takes two to tango nampaknya. Aplaa aku ni . I wish si 'dia' could see me like I see 'dia' even tho I know si 'dia' will never see me. Huhu..

p/s: Aku syik nk tergelak jew tiap kali aku ingt Arep citer pasal Mirul, Sam, Che and Duma or ader ag kot wat practice nasyid time g Sungai Sendat. Gosh korg ni klaka giler r.. Smpt pulak wat pecahan suara berangan2 tu kat tepi air terjun. Klu aku ader kat situ kompem aku dah rakam n masuk dlm Xpex punya group in Facebook. Mesti korg kena bahan punya r.. Haha. Jahatnya aku. Hee..


From Left: Me, Mama, Abah, Along, Kak Fiza n Kak Ngah kat KLIA time nk anta Along g Turkmenistan. Huhuhu

Thursday, December 3, 2009

The Waiting is Over . . For Now . .


Gosh at last dpt gak check result pada jam 2.45 pagi tak silap aku. Aku ingtkan takkan dpt check langsung result ni r cuz since petang tadi server YuYaYiea mmg jem je keja. Aku check nipon pas dh mkn Mcd dgn Balan cuz aku lapo sgt2 dinner makan roti dgn telor jew wich abah yg wat. Well aku dpt Dean List ag sem ni. Aku rasa aku patut bersyukur but aku unsatisfied skit dgn result aku cuz pointer aku trun skit. I don't mean to boast or cerewet but inilah kesannya klu sblm2 ni syik dpt result sedap2 je soo klu trun skit msti rasa masalah besar je. But still I should thank to Allah The Mightiest cuz always gives me dis rezeki dpt Dean List setiap sem sejak aku masuk UIA since dr matrix ag. Thank YOU Allah ! ! Love YOU so much !

Well aku dh agak dh yg Science of Hadith aku dpt teruk. I am soo close to get C ! Ini smua disebabkan final xam yg aku jawab merapu2 n aku terlepas pandang nk baca chapter dpn2 instead focus kat chapters blakang jew. Skali amik ko kuar chapter dpn2 n bg aku soklan dier senang je cuma aku je clueless giler n blank time nk jawab tu. Besides lecturer Sc of Hadith aku nipon cm payah skit bg markah. Yg paling unexpected skali subjek Rise and Spread of Islam to 132AH ! ! Aku tak sgka giler aku dpt A cuz cary mark time tu klu nk dpt A aku kena dpt 38/40 for final. Nmpknya lecturer aku mmg btol2 tolong aku r or aku mmg jwb dgn cemerlangnya time final. Hahaha. Thanks Dr Ghani! Hehe. Sbjk Islam in the Malay World pon sama tapi yg ni cary mark aku tggi skit r but stil I want to thank Dr Wan Suhana cuz kasi aku wat balik ol da quizzes wich aku byk missed time aku g Paris ritu. Aku sgt hepy dpt dua2 A 4 sbjk History for my 1st semester as History student. Wink Wink Wink Wink. Study Circle pulak aku nk berterima kasih kat Bro Abd Rahman cuz gives me a chance nk tasmi' surah n doa pas aku blk dr Paris n kasi cary mark kaw2nya tggi n wat aku jwb men2 je time final. Hahaha. Yg sbjk len2 pon sama gak n cm dah bole agak2. Hehe. Wlupon Stdy Circle 0.5 je credit hour tapi effect gak woo. Hoho klu korg pikir aku dpt B for tilawah cuz aku merangkak2 baca Quran sory ea cuz Alhamdulillah stakat ni aku rasa aku bole baca Quran dgn lancarnya wlupon kdg2 ader gak sangkut2 n aku tak rajin baca slalu (Ish2 teruknya aku). Bukan sbb tu tapi ader sbb len. Kang klu aku citer wat aib ustaz aku tu lak je n aku mls nk ungkit cuz bnda dah lps pon. Besides nasib bek ustaz tu tak failkan aku klu dier fail mmg aku pakat rmi2 dgn kwn aku g report kat CELPAD. Lagipon Tilawah takder credit hour soo aku tak kesah pon r cuz tak effect pon pointer aku. Pointer aku tu pandai2 r korg kire sndri klu nk taw.

Hmph next semester credit hour aku 18.5. Makin banyak from previous sem n makin mencabar subjek2 dier n aku akn tau pointer aku akn trun ag soo kena pandai2 maintain pointer pani. Oh aku juga dah wat satu resolusi di mana aku berAZAM untuk stat wat collection buku2 History slps aku tgk byk giler buku History best2 kat Kinokuniya. Dis time aku nk baca n btol2 menghayati n tak nk baca den lupa trus cm aku slalu wat sblm ni. Aku nk praktiskan history dlm kehidupan seharian aku. Haha.


p/s: Naper smua lelaki nk jeles klu aku rapat dgn GF dorg ? Bnda ni happen since skola ag. Ohh PLEASE LAAAAAAAAAAAA aku bukan nk rampas GF korg pon! Bodoooooooooooh! Typical narrow-minded man is sooooooo disgusting.

Saturday, November 21, 2009

Tagged by Myra Sansudim

I know this is lame but can you fill this out without lying? You've been TAGGED, so now you need to answer all the questions HONESTLY. (Aku pon dah lama tak kena tagged soo sajer laa nk wat.Actually bnda ni kna wat kat notes fb tapi aku sajer nk post kat dlm blog.Hehe)

Just copy this entire message, then paste to your note, delete my answers, and type yours. Then tag 20 of your friends to complete this.


1. What was the last thing you put in your mouth?
Famous Amos cookies.

2. Where was your profile picture taken?
Compartment Akmal. Masa tu tgh bosan stdy 4 xams n I decided to CamWhore with my precious Lauren Conrad. Hee..

3. Can you play Guitar Hero?
Yup I can but smpi Medium Level je. Klu gitar betul tak reti.

4. Who was the last person to make you laugh?
Amanda in Ugly Betty Season. Hahaha

5. How late did you stay up last night and why?
Till 2++ because marathon 2 episodes The Hills smbl dload My Sister's Keeper and 500 Days of Summer.

6. If you could move somewhere else, would you?
Tmpt tggl idaman slalu LA bcuz sgt terpengaruh dgn The Hills. Tapi since The Hills makin bosan I rather stay at London.A country with OUTSTANDING access to public transport that can take me anywhere in UK.

7. Ever been kissed under fireworks?
no but i kinda wanna though..Hee..

8. Which of your Facebook friends lives closest to you?
My Siblings cuz they live in da same house with me of kos!

9. Do you believe ex's can be friends?
Maybe but maybe not.

10. How do you feel about Dr Pepper?
Who da hell r u?

11. When was the last time you cried really hard?
Cannot remember.

12.Who took your profile picture?
Akmal

13. Who was the last person(s) you took a picture of?
Cannot remember too..

14. Was yesterday better than today?
Yup. I have fun all by myself at Jusco Kepong.

15. Can you live a day without TV?
Yeah but not with TV Shows!

16. Are you upset about anything?
Yes and it seems no will understand bout it.

17. Do you think relationships are ever really worth it?
Yup.

18. Are you a bad influence?
Definitely!If one gets to noe me DAT very well, they will noe y I said this.

19. Night out or night in?
???

20. What items could you not go without during the day?
My wallet,watch and handphones.

21. Who was the last person you visited in the hospital?
My father.

22. What does the last text message in your inbox say?
Dah sampai.

23. How do you feel about your life right now?
Uninteresting and full with lies.

24. Do you hate anyone?
Yes,Maybe

25. If we were to look in your Facebook inbox, what would we find?
My Blog!Hehe..

26. Say you were given a drug test right now, would you pass?
Of kos..

27. Has anyone ever called you perfect before?
Noooo!

28. What song is stuck in your head?
Fifteen by Taylor Swift and Russian Roulette by Rihanna

29. Someone knocks on your window at 2:00 a.m., who do you want it to be?
Someone special that i like ! Hehe.

30. Wanna have grandkids before you’re 50?
Not answering this question

31. Name something you have to do tomorrow.
Watch My Sister's Keeper and 500 Days of Summer

32. Do you think too much or too little?
Too MUCH!

33. Do you smile a lot?
Nope

34. Who do you think is the most beautiful person you've ever MET?
Emma Watson ! wink wink

35. Do you get compliments?
Yes but i never took them seriously.

36. Do you know how to cook?
Zero

37. Are you addicted to anything?
Lots of things esp US Tv shows

38. Are you a revengful person?
Nope.

39. Who do you miss right now?
No One.

40. When was the last time you gave a speech in front of a crowd?
Long and long time ago when I was at my high school.

Friday, November 20, 2009

Friday, 20 November 2009

Today aku bgn lmbt spt biasa but seb bek kol 12. Riso gak aku bgn lmbt kot2 lepas Solat Jumaat kew. Yela smlm dah bgn kol 3pm. Well klu dah duk umah cmni laa jadinya. Pas bgn aku trus amik vacuum den g vacuum karpet kat Living Hall cuz my Mom dah bising since smlm ag soh vacuum karpet2 ksygn dier tu. Since aku dah promised kat dier nk wat rini aku pon wat r. Pas vacuum2 cpt mandi den siap nk g Solat Jumaat. My Mom guna keta soo Abah takle nk bawak keta g masjid dgn aku. Since dier dah accident moto ni mmg dier klu bole tak naek moto langsung. Ritu dier penah bwk moto aku n anta moto aku kat UIA so aku ingtkan dier takla trauma ag naek moto. Skali tadi g masjid pon aku yg bwk moto n time dier dah duk blakang aku dier pegang pinggang aku. Huu nmpknya Ayh aku masih ag trauma. Klu tak msti dier akan bwk moto n aku duk blakang dier like good ol days. Moto Yamaha Sports dier pon masih ag tak anta bengkel g moto cuz dier pon macam dah tak nk naek moto tu dah. Sian Ayh aku n moto dier aku tgk.

Kat masjid aku dgr khutbah. Dah lama tak dgr khutbah betul2.Slalunya solat kat UIA time jumaat so mmg tak phm la ap yg Khatib tu ckp pasal dier ckp in Arabic kan. Soo dapt laa menghayati skit khutbah kali ni. Tajuk khutbah rini pasal Mengimarahkan Masjid. Fuuhhh mmg aku terasa n sentap giler r dgr khutbah tu. Aku ni time skola dlu bole dikatakan agak rajin r g surau klu time cuti2. Tapi skang mmg aku tak g. Ish2. Ap nk jadi dgn aku ni?? Aku rasa aku makin lama makin teruk. Klu dlu klu aku doa mesti aku ader goosebumps n time kat skola dlu a few times gak r aku wat Solat Hajat mesti aku menangis2 teruknya (Bukan nk berlagak n tnjk alim k). Kat matrix pon ader gak wat tapi dah masuk Gombak ni macam aku rasa tak wat pulak. Sigh. I need to change ASAP n kembali ke pangkal jalan. Tapi tadi time Khatib tu ckp pasal org g wat haji n g makam Nabi n tmpt2 bersejarah Nabi smbl dgn penuh rasa keinsafan aku terasa kembali goosebumps tu. Rasa nk menangis pon ader tapi tak tau naper. Well 1st thing aku rasa aku rasa goosebumps cuz I AM a History student n dis semester aku amik subjek Rise and Spread of Islam n in dis subject aku laja sejarah Nabi Muhammad from A-Z. Soo klu kat klas dlu tu msti aku rasa inspired giler n awe dgr citer Nabi from Lecturer aku esp citer2 yg aku tak penah dgr sblm ni time skola. Aku rasa klu aku g Makkah and Madinah msti aku terkedu n astonished cuz terlampau sebak n excited at the same time dpt tgk tmpt2 Sejarah Nabi ni in real life. Haramayn (Term 4 Makkah n Madinah) ni la tmpt bermulanya segala2nya 4 Sejarah Islam yg mengubah sejarah dunia buat selama2nya sehingga la kini.

Pas smpi umah balik My Mom dah balik n dier ckp sth kat Ayh aku wich at the 1st place aku tak paham. Den dier ckp td kat Ayh aku yg dier g jumpa org nk wat umrah next year n kos dier only 1k. OMG aku terkejut giler! Murah gak r bg aku. Tapi tmpt dah full n kena tgk dlu cmner. Aku trus ckp kat My Mom yg aku nk ikot skali cuz aku rasa aku mampu n this thanks to JPA n Passport aku pon idup lagi. My Mom ckp g dlm akhir bulan 3 or awal bulan 4. After dat aku trus lari g check Kalendar for next sem n aku tgk hjg bulan 3 aku tgh final. Cuti inter sem stat 9/4. Mak aku ckp betul nk g ni n aku ckp r klu dpt awal bulan 4 aku nk g. Hmph tapi tibe2 aku ader second thought klu g umrah ni. Aku dah ready kew nk g tmpt paling suci skali kat dunia ni? Adakah ni petanda yg aku patut g umrah ni klu jadi since aku dgr khutbah tadi pon aku dah terbayang2 Haramayn? Klu aku g ni myb aku tak dpt g Italy cuz duet aku myb abes. Hmph takpela biarla masa menentukan segalanya n aku harap aku dpt petunjuk dr-Nya kelak.

After dat,awan2 kat Kepong ni dah start mendung n nk tanda hujan spt biasa. Aku plan nk kuar g Jusco Kepong cuz byk giler bnda aku nk beli n besides aku bosan duk umah seharian suntuk mcm org giler. Mula2 aku pikir nk SMS si 'dia' n ajak dier ikot tapi pkir2 balik aku takle kalah dgn ego aku. Asyik2 aku jew yg ajak 'dia' kuar n klu aku ajak aku dah tau jwpn 'dia' msti tak jadi last2 minute. Soo wat sakit ati jew. Time 'dia' dah abes xam dlu 'dia' ader msg aku kata yg 'dia' nk sgt jumpa soh aku citer pasal experience aku kat London n Paris smbl2 tnjk gmba2 aku kat sana n tupon klu 'dia' free 'dia' ckp. Aku bls tgk r dlu n tipu 'dia' kata aku bz time cuti ni even tho aku free giler vavi. Sblm ni 'dia' dah byk kali hampakan aku dgn janji tak jadi 'dia' last2 minute tu. Aku tipu 'dia' gak satu mlm tu yg aku dah tak merajuk dgn 'dia' tapi aku stil sakit ati sbnrnya. Aku taw 'dia' sentiasa wat aku hepy je tiap kali aku jumpa 'dia' tapi dis time aku nk 'dia' lak terhenggeh2 kat aku. Aku rasa aku dah penah terhenggeh2 kat smua orang. Yew aku taw aku mmg ego tapi skali skala aku nk gak ego cuz dah penat tolak ansur dgn smua orang. Soo aku pon stat engin moto n g Jusco Kepong sorang2.

Sblm aku g Jusco Kepong aku g BSN dlu cuz nk deposit duet Tune Money debit card. Haha ni smua gara2 Nadea pasal citer kat aku pasal Tune Money Debit card ni. Since aku dah agak berduet aku decide nk wat debit card. Rasa fabulous ap shopping guna Debit Card. Hee. Besides nt nk beli barang kat on9 pon senang jew. Den aku cpt2 bwk moto g Juso Kepong. Smpi2 sana jew hujan br turun. Syukur. Smpi sana aku g survey2 dlu barang yg aku nk beli. Kejap masuk Guardian, Watson n market Jusco. Smpt gak masuk Giordano n tgk baju2 dier. Mmg aku dah berkenan baju2 kat dlm tu n kompem aku beli nt. Out of sudden aku rasa cm nk tgk wyg n aku pon msg r Nadea tnya review A Christmas Carol. Dier ckp citer tu ok n animation dier pon lawa jew. Aku pon tak pikir pape men beli jew tiket citer tu. Sblm tgk citer tu g layan Mocha Cappucino dlu smbl tgk citer Taubat kat TV3 at Food Court Jusco. Sedap2! Hehe. Den aku pon masuk r cinema n duk sorg2 diapit oleh budak2 Cina kiri kanan aku. Aku rasa aku sorg jew kot org Melayu kat dlm cinema tu cuz u noe Kepong kan rmi org Cina n Jusco Kepong nipon mmg sntiasa penoh jew dgn org Cina. Mula2 tgk citer tu agak bosan tapi lama2 rasa best giler! Mmg btol ckp Nadea animation dier mmg superb n aku rasa klu tgk in 3D msti lawa lagi n msti aku teruja. Bengong laa TGV Kepong ni bukan nak sediakn citer ni in 3D. Since aku tak pernah baca buku A Christmas Carol by Charles Dickens ni or tgk muvie2 Christmas Carol sblm ni aku rasa inspired sgt pas dah tgk cite tu. Rasa sedey pon ader gak tapi aku sgt suka citer tu pasal ia happy ending! Hehe.. Ha sblm citer ni stat aku tgk trailer Disney Princess and Frog n rasa cm best lak. Kompem citer tu aku tgk nyew nt. Well wut i can say aku mmg suka tgk citer2 Disney dr dlu ag.

After dat aku trus g shopping barang2 yg aku nk beli. Aku beli
  • Shower gel strawberry cap Watson cuz kat umah nyew shower dah abes. Nak tggu mak aku beli mmg berkurun punya r.
  • Refill Ambi Pur cuz Pewangi Ambi Pur dlm bilik aku dah abes.
  • Battery cuz Jam kat bilik aku dah mati.
  • Hairspray Loreal cuz aku nk wat rambut macam Kim Bun dlm Boys Over Flower. Terima kaseh kpd Akmal kerana memperkenalkan aku kpd Kim Bun. Haha.
  • Body Spray. Mula2 tgk yg laki punya Body Spray mcm Playboy n Adidas tapi smua bau tak sedap n wat idung aku sakit jew. Den aku usha2 body spray pompuan nyew tapi last2 aku beli yg cap2 ayam jew n bau dier sdp plus murah gak. Hee
  • Famous Amos cookies yg dlm paket tu. Yummy.
Pas dah amek barang2 ni aku tgk duet aku tak ckup. So klam kabut aku g cari ATM n g kuar duet. Tapi pas dah scan barang kat Cashier ckup plak. Aku tgk kat resit upa2nya stiap barang2 aku beli ni smua ader discount 5 - 15%. Wow taktau lak kat Jusco punya market ni barang2 dier ader discount smua. Myb aku ader Jusco Card kot. Hehe. Den aku pon pulang ke rumah smbl menyarung baju hujan cuz hujan renyai2 kat Kepong ni.

Aku rasa arini ari yg produktif bg aku wlupon aku just g Jusco Kepong. Aku akn make sure ari2 yg mendatang pon akn produktif jua time cuti ni. Terima kaseh laa ye kpd sape2 yg buat Jusco Kepong ni cuz at least ader gakla Mall yg dkt dgn umah aku. Dlu kat Kepong ni takder papepon tapi skang smua ader Jusco, Carrefour, Tesco, Brem Mall n macam2 ag. Kesimpulannya I LOVE KEPONG ! Haha..

Charles Dickens dan aku time kat Madame Tussauds in London

p/s: Nk anta suar kodroi n suar Slim Fit Padini g kedai jahit nk potong kaki suar cuz panjang sgt. Oh aritu aku n Balan wat inventori kat closet ktorg. Hasilnya ktorg buang n derma baju2 lama ktorg wich byk giler nk mampos kat tong charity Aman Puri. Kesannya byk giler ruang kat dlm closet tu. TAk saba nk shopping time Year End Sale nt n fill up ruang2 kosong kat closet ni. Hahaha..

p/ss: Dah lama gak tak tulis entry pjg2..Hehe

Kosong

Aku br cuti dua hari 4m xams n aku dah rasa naek giler cuz taktau nk watper instead ngadap laptop 24/7. Keja aku tiap2 ari dload series jew n bukak fb. Thanz neway to Rapidshare Premium Account. Actually ader jew byk bnda aku nk wat tapi aku asyik tangguh2 n pikir laen kali bole wat but last2 msti tak watnya..Ish2. Cuti di rumah sgt tak produktif.Duet JPA dah masuk tapi aku taktau nk beli ap dlu even tho macam2 bnda dah linger on kat dlm pala otak aku. Stakat ni aku just guna duet tu byr2 utang aku n kasi pinjam kat orang. Slalunya time cuti aku xcited jumpa kawan2 but since "nila setitik rosak susu sebelanga" event sblm ni wat aku malas nk jumpa smua orang. Movie pon aku takder mood nk g tgk skang except nk tgk New Moon jew next week. Tupon taktau nk tgk dgn saper Citer2 skang ni bg aku smua cm ntah paper jew. Gosh Wut is Happening to me??

p/s: Soo furious with Myself n everyone around me.

Wednesday, November 11, 2009

Sama Tak ? ? ?

Gamba ni diambil kat Salun JAP dpn Restoran Anuja wich is tmpt feveret hangout Aku, Balan and Abah. Pas aku tgkp gmba ni aku terkejut dgr statement ayh aku kata "Gamba tu lawa kan"..OMG What is happening ?? Sblm ni bukan maen dier kutuk rmbt aku time panjang..Hahaha.. Abah ohh abah..




DENGAN





Ini!! Hahaha.. Ni gmba aku CamWhore kat bilik time rmbt aku tgh panjang dlu..Hehe..


Aku ni obses btul dgn rmbt!Ish2..Budak laki slalu citer pasal bola aku jew citer pasal rmbut..Hahaha..Inilah padahnya klu xam jauh sgt gap smpi malas nk stdy..Heee..




p/s:Biler laa link dload MTV EMA 09 nk kuar ni ? ? Ohh Tahniah juga diucapkan kpd Arep Sukarno pasal dier dpt scholar SLTP..Aku tak dpt bygkan ko jd lecturer r Arep nt..Haha..





Friday, October 30, 2009

This Is It ! !


Well result slip dah kuar pon akhirnya. Sooo mmg xam dah dekat giler cuma aku masih lagi rasa di awang-awangan rasa macam byk jew aku perlu laja ag even tho klas dah abis n dah takder. Well tu la padahnya ponteng klas smpi 2 mggu. But somehow aku rasa lega dah takyah g klas cuz tak saba2 nk abis sem ni. Kwn2 aku rmi ckp sem ni panjang giler bg dorg tapi aku rasa skjp jew compare to previous sems. Seb bek xam aku byk giler gap soo aku rasa bahagia gak r nk stdy wlupon aku tak stat2 ag stdy. Compare dgn previous sem xam aku smua dkt2 n berturut2 n dis happened sejak aku tkr HS kat matrix ag. Soo rasa lega r skit dpt relax2 skit. Hehe. Xam yg aku plg riso skali is Science of Hadith cuz smpi skang aku tak dpt nk fully paham ap laa yg aku laja pasal hadith2 ni cuz byk giler types of hadith. I'm also kinda worried with Rise and Spread of Islam to 132AH cuz aku tak dpt nk tgkp sgt flow citer time Umayyad Kingdom. Besides byk sgt leader time Umayyad ni n none of them aku familiar pon. Sigh. Yg len tu aku wishful thinking je n pikir ok kot nt aku jawab wlupon byk gak chapter yg aku tak laja langsung.Aku gak tak target nk dean list ag sem ni cuz ntah rasa macm payah jew nk dpt plus carry marks smua macam ats2 pagar jew. Klu dapat well tu rezeki n I am going to grateful with it klu tak dpt pon takpe JPA pon suh maintain CGPA 2.4 jew pon..Hahaha..Jangan aku lingkup smpi trus jatuh cgpa bwh 2.5 sem ni sudeyh..

Dis week movie Michael Jackson This Is It dah kuar pon n aku teringin sgt nk tgk muvie ni. Kwn2 aku smua tak minat MJ soo aku paksa gak Elnur tgk dgn aku wlupon next week pas time aku tgh xam. Pandai2la aku curi masa nt. Besides time SPM dlu a day before SPM papers Sejarah n BM aku smpt ag tgk 007 kat OU n aku rasa aku dpt jew perform well in those two papers. Wahh berlagak giler aku ! Skali skala show off (Rasa cm slalu jew cuz ko tu tak berhenti2 nk show off dr dlu.Hee). Lagipon This Is It ni dua mggu jew dier tayang kat cinemas so kena r tgk gak. Oh aku jugak wat keja giler ag as dis Saturday aku g konsert The All American Rejects dgn Balan wlupon pagi Ahadnya tu aku ader xam Halaqah. Hope aku dpt bangun on time n tak miss g xam Halaqah. Hahahaha ! !

Btw, GOOD LUCK EVERYONE WITH FINAL EXAMINATION ! !

Poster This Is It

p/s: Sgt merindui UK and Paris..

Saturday, October 24, 2009

Home . . .

Aku mls nk tulis pasal trip aku yg slbeynya kat UK and Paris cuz korg bole jew tgk gmba aku kat Facebook yew. It's been a week aku dah pulang ke Malaysia after my 2 weeks trip to UK and Paris (preferly aku lbey suka guna aku br balik dr Paris cuz nmpk glamor skit..Haha) and aku dah dpt settle down kembali dgn normal. Of kos I have missed 4 classes for each subjects yg aku amik sem ni tapi seb bek aku just missed 2 quizzes for subject Islam in the Malay World and quizzes nipon Lecturer aku kasi amik balik. As for assignment Intro to Political Sciences pulak my group members dah watkan part aku n soo aku teramat hutang budi dgn dorg n aku pon kasi la dorg keychain Eifel n blanja dorg makan Mcd. Dorg pon macam tak kesah jew n aku tgk hepy jew aku lanja dorg makan. Thanz Guys ! Aku gak terhutang budi kat Nisa pasal salin kat notes smua n explain kat aku tajuk pasal Umayyah Empire wich aku dah byk giler miss time aku g Paris ni. Tidak lupa juga kepada Akmal dan Nabil cuz bg aku tiru Take Home Exercise dorg yg kena anta mggu ni n naseb bek aku blk last week serta nota2 yg dorg fotostatkan utk aku. Cuma skang ni aku tgh pening pala nk hafal2 ayat2 Quran, Hadith and Doas dor Halaqah pasal aku tak tasmi' ag. Aishh tula hati ni dah itam sgt tu yg payah nk hafal bnda2 ni. Huhuhu.. Smggu kat Malaysia ni aku tak abis2 mengulang citer yg sama jew kat kawan2 aku pasal trip aku kat sana. Gmba pon tnjuk berulang2 kali kat kawan2 smpi aku sakit tekak n aku rasa nk demam skang. Haha. Souvenirs pon dah bagi2 kat smua org cuma ader a few friends jew tak kasi ag pasal tak smpt nk jumpa. Yang tak bestnya aku ader 4 pound ag tapi aku tak dpt tkr kat money changer pasal dier tak terima coins dier ckp. Cilaka btol! 4 pound tu dapat gakr 24 hengget cm2. Aku ni duet PT sem ni dah r dah abis mmg tak tau nk korek mana dah duet. Seb bek tggl baper mggu jew sem ni. Phew..

Well dah balik Malaysia ni tibe2 rasa rindu pulak kat sana. Tapi takderlaa desperate smpi angau2 nk tggl sana cuz aku rasa Malaysia stil da best drpd negara2 tu. Dah pegi sana brla aku paham peribahasa Hujan Emas kat ngara org Hujan Batu ngara sndri. Overseas tu mmg la best tapi klu ko nk suh aku complaint aku bole listkan macam2 bnda aku nk complaint. However aku bersyukur la cuz aku dpt jejakkan kaki aku ke negara org n yg paling penting Benua laen. Mmg cool abes. Cuma yg peliknya sejak aku balik dr sna ni aku cm tak kesah jew. Tak kesah pasal smua bnda n cm ilang arah tuju pon ader gak. Exams pon dah dekat giler n aku tak rasa cam nk xam pon. Myb pasal aku g cuti agak lama soo biasala tukan rasa cmni. Suddenly aku taktau aku nk jadi ap dah pas abis laja nt even tho aku mempunyai kebarangkalian yg tggi utk keja dgn govt pasal aku dapat JPA. Tupon belum tentu lagi dapat keja dgn govt kew tak pasal ader intebiu. Suddenly smua bnda jadi blur. Masuk klas pon dgr tak dgr jew ap yg lecturer cakap kat dpn.Hmph pelik2. Just arap lama2 nt aku dpat get back on track. But aku ader gak terpikir cm nk keja kat muzeum2 kat UK cuz mmg best giler muzeum dorg kat sana wlupon aku tak smpt masuk. But at least aku smpt gak r g Louvre kat Paris n muzeum dier mmg DIVA ! Tak macam muzeum kat Msia ni byk tnjuk binatang jew keja ntah pape jew. Klu dah kata sejarah tu tnjuk jewla org takyah laa nk tnjuk binatang2..Duhh!

Oh aku juga dah potong rambut. Heboh btol smua org nk bz body sgt pasal rmbt aku ni. Mula2 tu rmi gakla kwn2 rapat aku terkejut aku potong pasal agak sayang rmbut aku ni dah bela panjang2 patu rebonding den potong. Aku pon sbnrnya taktau ap alasan utama aku potong rmbt aku ni tapi klu org tnya aku ckp aku rimas. Tapi aku mmg rimas pon esp pas mandi nk tggu rmbt kering takpon amik hair dryer nk bg keringkan rmbt la n so on. Patu klu nk amik wudu kena pakai cekak la smua. Kepada saper2 yg kata muka aku macam Mak Hayam laa cuz rmbt aku panjang dlu (ditujukan khas kepada beberapa cikgu2 SMKSP dan beberapa org rakan yg ckp aku tak nmpk maskulin dgn rmbt panjang) aku potong rambut ni tak bermakna aku nk puaskan ati korg. Takder keja aku nk puaskan ati korg n g mampos sama korg smua. Just to be clear jew ea'

Currently aku letak gmba ni sbg desktop background aku. Ni gmba br pas turun 4m Eurostar kat Paris. Br aku pasan time ni muka aku sebijik gak r macam Nubhan. No wonder la mak cik aku suka panggil aku Nubhan time aku rmbt panjang ni. Haha.

p/s: My sis ajak g Italy lak next year bulan 5. Waah kena kumpul duet dr skang. Abeslaa duet JPA aku.. Muahaha !!

Saturday, October 10, 2009

London + Oxford . . .

7th October 2009, Wednesday - Bergerak ke London from Southampton. Perjalanan mengambil masa selama 2 jam lbey cm2. Kire mcm dr KL nk g Melaka gak r.Soo pukol 4 lbey pagi dah kena bgn awal2 pasal bas kitorg gerak kol 6.40am. Besides sini bukan cm Msia bas ader delay kew ap dorg mmg gerak on time jew..huuu.


Balan, Balqis n Aku tgh tggu bas kat Stesen Bas Southampton University. Sejuknya pagi2 buta kat sini..


Dah smpi London.Ktorg trun kat Victoria Station. Dah smpi2 sni kena g Marble Arch pasal nk check in hotel kat Redland Hotel sana as well as jumpa Kak Syida n her husband aka kwn sis aku gak travel g sni. At first tu taktaw nk beli tiket cmner n nak naek tren katner smua cuz tren aka tube yg org UK ni panggil mmg besar giler n tube dier ni smpi ke ceruk2 UK pon dier g.Tapi pas dah men naek n ikut jew map kecik tube dier tu smpi gak r kitorg kat tmpt yg ingin dituju.Hehe..



After kuar from Marble Arch tube station ktorg pon jalan r g tmpt hotel ktorg.Sepanjang jalan ni aku mmg dapat rasakan environment dier mmg laen giler compare to Southampton. Kat sini mmg jalan sesak n rmi giler org.Mmg seyesly rmi nk mampos esp klu korg naek tube org tgh balik keja n sesak dier mmg double dr KL r.Tapi yg kat sni bestnya klu sesak2 kat tube ni pergerkan dier mmg smooth jew cuz tube dier smua panjang2 n laju jew.Gmba yg atas kiri ni gmba kat Hyde Park n Hyde Park ni pon besar giler nk mampos r.Seyes besar n aku rasa 10 kali ganda besar 4m Taman Tasik Titiwangsa n Taman Metropolitan Kepong.Sesampai jew kat hotel kitorg tak check in cuz receptionist dier takder n suh dtg pas kol 2pm.Soo ktorg g r Madame Tussaud dlu nk jalan2 sekali dgn kwn sis aku yg ktorg br jumpa ni.



Dah smpi Madame Tussauds kitorg jumpa pulak kazen aku Kak Lang Dayah.Dier pon join gak kitorg masuk sini.Madame Tussauds mmg best r cuz banyak giler patung2 wax celebrities, historians, icon figures, world leaders n macam2 ag kat dlm tmpt ni.Org kat dlm ni pon rmi giler n masing2 tpksa nk berebut2 ikut turb nk tgkp gmba kat patung2 kat dlm Tussauds ni.Aku pon mls nk posing lebey2 kat gmba ni cuz tiap kali aku suh abg aku tgkp gmba msti org len rmi2 tgk aku cuz nk tggu turn.Haha. Yg best aku dpt tgkp gmba dgn Miley Cyrus n Britney Spears who are artis yg aku minat giler2!BEst2 dpt tgkp gmba dgn dorg.Pas dah g Madame Tussauds kitorg g London's Dungeon.Seyesly aku rasa klu aku tak masuk sni pon aku tak nyesal cuz bg aku takderlaa best mana pon org kata seram takderlaa seram mana.Cuma aku jewlaa takut cuz lalu tmpt gelap2 ingtkan ader org nk terkejut2kan aku upanya takder.Klu ader pon cuma skit2 jew.Grup kitorg lak asyik loyer burok gelak2 jew smpi aku rasa hantu2 kat Lundon's Dungeon tu cm tak puas ati dgn kitorg jew.Hahaha.Biasala org Melayu kitakan.N aku cpt bosan cuz aku rasa mcm masuk klas sejarah n blaja sejarah2 killers n murderers in history of London.Fyi,doesn't mean I am majoring in history aku minat semua history.Selected history jew ea aku minat.Hehe.Cuma last kali jewla rasa teruja pasal naek cm Solero Shot kat Genting cuma tak tggi sgt r.Time kat London's Dungeon ni mmg keja aku jerit n terpekik2 cm mak cik tgh menghoyan hilang anak.Hahaha..

Luar London's Dungeon and watching Balan layan Guitar Hero kat Gift Shop kat dlm London's Dungeon

After kuar 4m London's Dungeon kitorg ingt nk g London's Bridge cuz dah dekat dah tapi hujan makin lebat pulak.Soo kitorg just g pegi satu kedai makan ni ala2 Mcd tapi versi halalnyew n makan situ.Pas dah makan kitorg balik ke hotel kitorg n rest for da next day.Btw bilik hotel kitorg tersangatla sempit n terpaksa crammed kat dlm bilik tu.Tp harga dier ok r 60 pound per night compare to hotel2 len kire 30 pound per head.Huu

8th October 2009, Thursday-Once again kitorg bgn pagi2 kol 4.30 cm2 cuz nk gerak pagi2 gak.Arini Aku, Balan n Balqis separate with Kak Ngah n Abg Jep cuz grup aku nk g Oxford with Safwa while dorg kuar dgn Kak Syida n husband dier. Soo pas dah bfast smua 6.45 aku dah gerak kuar dr hotel n gerak g tube. Mula2 nervous gak aku cuz takder org tua nk guide n aku terpaksa biasakan diri dgn tube ni.Pas dah tgk map dier btol2 br rasa ok.In fact aku rasa aku sonok lak guna tube dier cuz senang n bole bwk ko g mana2 jew. Kitorg pon nek tube g Victoria balik cm semalam cuz nk jumpa Safwa kat situ.Safwa dtg lmbt skit cuz umah dier jauh skit dr Central London soo terpaksa nek tren len.Masa aku jumpa Safwa ni aku tgk eh kecik nyew Safwa ingtkan sama tggi dgn aku. (Haha.Safwa ko jgn mara ea). Lama gak r tak jumpa dier ni n last kali kitorg jumpa pon time F3. Best gak dpt jumpa Safwa n dpt gak nmpk muka familiar kat sni. Den kitorg pon jumpa r n nek bas g Oxford tu from Victoria.




Time g Oxford ni view kiri kanan kat Highway dier mmg lawa r compare to highway g Southamton.Smua nmpk ladang n lembu2 macam kat iklan Dutch Lady tu. Nk g sni pon lama gak n amik masa 2jam lbey. Naek2 jew bas Oxford Tube ni aku trus tdo cuz ngantuk.Haha.Den smpi2 jew sana kitorg g Oxford Information Centre cuz nk cr tour g jalan2 satu Oxford ni. Tour dier ni jalan kaki jew n bwk tmpt2 significance kat Oxford esp around universiti dier. Oxford mmg lawa giler nk mampos r bg aku cuz bgunan dier mmg smua bgunan lama2 giler.Time beli tiket tour ni aku dpt gak r dgr Safwa ckp omputeh wat ptma kalinya. Mak aih pompuan ni mmg ckp sebijik dah loghat British n aku amatla kagum dgn dier.Jeles pon ader.Hehe.Den kitorg masuk Boldelain Library yg Reader Room dier n kat sni takle gmba. Fyi sni gak r tmpt scene for Harry Potter n Philosopher's stone. Seyesly library dier lawa nk mampos siot!Aku n Safwa time masuk library ni mmg excited giler n tak sangka kitorg kat set Harry Potter dlu. Aku ni r tak abis2 pikir dlm pala otak "Aku tak sangka yg aku skang lalu kat tmpt Daniel Radcliffe, Emma Watson n Rupert Grin dlu lalu".Haha.Library nipon only selected students jew bole masuk n guna cuz buku2 kat dlm ni smua buku lama2 since 1300.Perghh!Mmg kalah r Arkib Negara kat Jalan Duta tu.Ni klu mak Nadea masuk ni msti dier pengsan kot tgk buku2 kat sni.Haha.Den kitorg pon g Mcd nk lunch.




Pas makan kitorg pon join r tour tu. Aku mls nk citer ap yg org tu citer just nk citer ikut gmba ni cuz gmba2 ni smua ader kaitan dgn Harry Potter kecuali gmba yg 3rd ni. Gmba 1st ni kat Dining Hall Christ Church College wich also Great Hall Harry Potter. Tmpt ni mmg lawa n only selected student Oxford jew bole mkn kat sini. Second gmba ni gmba tangga wich kuar dlm Chamber of Secret klu korg pasan time Harry n Ron lambat masuk Hogwarts cuz dorg naek keta terbang tu. Gmba 3rd ni bgunan penah kuar kat dlm Golden Compass time Nicole Kidman nak naek belon udara panas n gmba last kali ni library yg aku citer tadi.Floor atas dier library Hogwarts n tingkat bwh dier Hospital Wing. Time dah abes tour ni kitorg tersesat2 cari jalan nk g bus yg mula2 kitorg smpi tadi n kitorg btul2 ampir miss bas tu. Seb bek Safwa pandai tgk map thanz to her kitorg smpt naek bas tu.Hehe


Selepas jalan2 kat Oxford aku pon pulang la balik ke London. Time dah balik ni aku dah msg Hanis nk jumpa dier kat Malaysia Hall. Excited gak aku nk jumpa Hanis cuz kitorg pon last kali jumpa pon time reunion tu.Macam2 story r kitorg catch up.Seyesly aku br pasan yg Hanis mmg dah byk giler berubah n nmpk mature.Aku rasa klu nk bandingkan dgn kwn2 aku yg Sg Pusu dier laa yg paling mature aku rasa cuz aku nmpk dier ni ader vision idup n awareness thdp dunia dier tggi. Aku nk xplain pon payah tapi cool r Hanis skang.Hehe.Yg paling best aku dgr citer dier dpt duet lanja 1000 pound sbulan n ni dah tolak yuran.Dier ckp mmg terleby ckup pas dh tolak duet makan n trasnport.Bapak kaya r dier.Sonok giler dier dah laa dapat duet byk den bole shopping macam2 kat London lak tu.Pas dah jumpa dier smua kitorg pon separate r masing2 balik ke tmpt masing2.Safwa balik umah dier Aku lak balik Victoria balik while Hanis balik college dier balik.Mlm ni gak kol 10 aku nek bas balik g Southampton.Mmg sgt memenatkan r ari aku ni cuz jalan sana sni tapi puas ati cuz dpt jumpa kwn2 lama n g tmpt Harry Potter.Hehe


p/s:Duet aku dah tggl skit giler..Soryla kpd kwn2 yg tak dpt souvenir nt cuz aku pon nk beli brg utk aku gak..hehe

Wednesday, October 7, 2009

Stansted Airport + Southampton . . .

Rite now aku kat umah kwn sis aku kat Southampton n jam kat sini menunjukkan pukul 10 PM local time and 5 AM waktu Malaysia. Aku br pas dinner n aku ingin berterima kasih kat Kak Puya cuz masakkan dinner ni utk ktorg. Kitorg ni consists of Aku, Balan, Kak Ngah (My Sister), Abg Jep (Sis's fiance) and Balqis (Kazen aku) yg g trip London ni. Seb bek Kak Ngah bwk laptop dier wlupun laptop dier ni dah bengong and kena idup smpi 5 kali br ley on btul2. Haha. Patu Kak Puya mmg terbaek r cuz bg kitorg stay kat umah dier n wlupon umah dier pon dah ader org2 Msia laen duk skali dgn dier.Husband dier pon sporting jew.Patutnya skang ni aku kena kemas barang cuz soknya nk g London tido smlm kat sana tapi takpela tibe2 smgt nk tulis blog panjang2 ni dah datang balik soo aku luangkan r masa nk menaip ni r. Soo far MMG BEST GILER NK MAMPOS G SINI!!! Weather ok r mmg windy n hujan kabus2 macam kat Genting spjg masa stakat ni. But takderlaa sejuk giler2 nk mampos n aku ley stil tahan dgn weather sini. View pon mmg lawa abes r n I'm lovin every single moment aku kat sini. View2 yg aku ckp ni br kat Southampton blum kat London ag ni.Papepon Alhamdulillah aku bersyukur kat Allah cuz aku masih ag sehat n tak sakit.Org kata slalunya klu g tmpt org ni msti senang nk demam smua cuz culture weather.Haha..Soo aku nk citer a few events aku dah experience kat UK ni through these pictures yg aku show bwh ni...

AKu g London ni pada asalnya naek Air Asia X n naek kat LCCT. Tapi smpi2 dah masuk gate nk berlepas smua upa2nya ktorg kena naek Air Mauritius airline pasal kapal terbang yg kitorg nak naek tu takder kot n kitorg naek flight ni cuz taknk delay. Flight from Malaysia to Stansted Airport ni mengambil masa selama 13 jam 30 minit(approximately rasanya cuz aku tak baper ingt) n lama giler nk mampos! Bosan weyh taktau nk watper. Tido bgn tido jew keja. Dier ader gak kasi tgk muvie cm Angels and Demons, Moulin Rouge, Transformers 2, The Proposal, Nite at the Museum 2, Ice Age 3 and aptah satu ag citer old skool. Slaen tu kiter ley gak dgr lagu2 dier pasang n seb bek dier pasang lagu satu album Lady Gaga soo sonok gak r aku dgr. TApi lama2 dah bosan duk dlm kapal terbang ni. Dier ader gak r bg makan free 2 kali n maggi air panas cm tea n coffe bole mintak free jew. Org kata klu naek Air Asia kena byr smua2 bnda2 ni so aku bersyukur r aku naek airline ni.Breaking Dawn yg aku tak abis baca2 dr dlu smpi skang pon aku on off on off baca kat dlm kapal trbg ni. Yg bestnya aku ley gak tgk map kapal terbang ni lalu negara ap time perjalanan ni soo aku bole gakla kata yg aku dah g Bangladesh, Pakistan, Iran, Poland, Turkey wlupon aku tak singgah pon. Haha!


Kol 11 cm2 5 okt waktu London aku smua selamat smpi Stansted Airport. Dah sampai sini mmg cool abes r n aku rasa xcited giler. Hee.Yewla dapat gak aku jejakkan kaki aku ke negara smua org nk g sni. Stansted airport ni takderlaa besar mana pon n lbey kurg cm LCCT jew cuz tak silap aku dier low cost terminal gak kot. Kirenya klu KLIA kat sni airport Heathrow r. Cuma Stansted lawa skit jew dr LCCT. Gmba atas yg sblh kanan ni time ktorg tgh beratur nk lepas imigresen airport ni. Aku slamba jew men snap pics upa2nya takle amik gmba time ni. Haha. Smpi2 jew kounter imigresen mmg banyak gakla soklan mat saleh ni tnya cm aku duk sni baper lama, dgn saper, watper g sni stdy ke melancong, nk tgk tiket balik msia aku n bla2. Upa2nya dier nk tnya ni cuz dier taknk org luar merempat kat UK ni r. After dat ktorg smua tggu lbey kurg sejam gak r cuz tggu husband Kak Puya amik ktorg. Time tggu2 ni aku pon kuar r airport irup udara UK wat pertama kalinya. Bak kata Syahmi "dah smpi sana make sure ko irup udara UK tu banyak2 cuz yewlaa 20 thn ko idup ni r ko idup udara kat Msia jew ni r".Hahaha. Pas husband Kak Puya ni dtg ktorg pon bergerak r ke Southampton n jauh gak r cuz amik masa sejam kew 2 jam lbey br smpi umah dier. Kat dlm keta time odwy aku terus amik earphone aku n cucuk kat hp aku cuz nk dgr radio kat sini cmner.Jakun nyewlaa aku smpi radio dorg pon aku nk dgr. Pastu aku dah tak tahan aku tertido dlm keta. Hehe..



Keesokan arinya ktorg smua pon bangun r nk get ready n mula jalan2.Arini ktorg takder g mana2 sgt just g pekan Southampton jew. Gmba yg atas skali ni gmba umah Kak Puya n mmg cute giler r umah dier. Barang2 kat dlm umah dier pon smua barang Ikea jew aku tgk.Haha. Gmba yg bwh dier pulak gmba dpn umah dier n jalan kat umah dier. Bawah ag ni ktorg tgh tggu bas. Upa2nya umah Kak Puya ni kat area2 University of Southampton n mmg ramai r student duk sni. Uni dier cool giler aku tgk wlupon berselerak merata2 tapi stil lawa! tak cm UM kiter kat PJ tu..Haha. Umah2 kat sini pon mmg best abes n sejuk jew mata aku memandang. Time jalan2 ni aku stil tak caya yg aku dah kat UK n kat tmpt cm org duk slalu berlakon kat UK. Pemandangan pon lawa jew n aku suka r tgk..Hehe


Gmba atas yg dua pertama tu gmba a view kat sepanjang2 jalan kat Southampton ni. Aku just snap pictures kat dlm bas jew. Pas dah naek bas dier ktorg pon berhenti kat pekan Southamptopn ni. Kak Puya bwk kitorg jalan2 kat mall dier. Mall dier pon dah lawa giler bg aku ala2 Mid V. Patu byk pulak tu mall dier n sepanjang2 jalan tu penuh kedai kiri kanan. Ni br Southampton belum ag London. Southhampton ni pon jauh gak r 4m London cuz dier dah ke Selatan UK. Gmba aku yg sorg tu kat bus stop Pekan Southampton n aku rasa blakang aku tu mahkamah dier kot while gmba aku n Balan kat Southampton Walls. Wall ni dah lama rasanya tak silap aku sejak zaman Henry VIII. Time jalan2 ni aku just beli snow cap jew cuz taktau nk beli ap. Snow CAp dier pon murah jew 1 pound so rm5.60 n klu kat DAnau pon snow cap 10 hengget kot.. Aku tgk ader barang dier murah dr kiter n barang mahal nk mampos cm gadgets n electronic devices mmg elok beli kat Msia jew r. Smpt gak r aku g beli hot chocolate dier n time aku nk byr terkantat-kantat gak r aku tgk syiling dier baper pound smua cuz tak biasa sgt kan. Aku, Balan n BaJep jalan sama2 n ktorg byk g tgk barang sukan jerseys ( Even though aku tak berminat) n game Xbox PS3 ( ha yg ni aku minat.Hehe). PAs dah puas berjalan smua ktorg pon balik r umah KAk Puya balik nk rest. Papepon jalan2 kat sini mmg best!


p/s:Terpaksa puasa Mcd kat sini..Hahaha

Sunday, October 4, 2009

The Happy Syawal . . . (As Updated on Oct 5th)

Anak Bongsu yg paling manja dalam familynya dgn Mama kesayangannya di pagi raya. XOXO!

Hepy Family beraya di Kampung Nerasau, Chengkau, Rembau di Negeri Sembilan. Tahun ini raya dgn family member br, Kak Fiza as the sister-in-law. Hee

With the Sister. Smpt posing jap time tgh sibuk hidang dishes.

Credit to Ckg Rajiah for dis picture. Me n Mirul berjaya plan raya2 with Besties n konvoi sebanyak 8 bijik keta (kire keta Syuk n Peha skali time last2 join). Dpt kumpul seramai 34 org time beraya2 ni n raya 7 buah umah. Sgt seronok dpt jumpa ramai2 balik. Erisya n Una Madyha yg laja overseas pon join dis trip ni gak. Best2..

Sisterku akhirnya got engaged! I'm so happy for her. Raya thn dpn trima org br lagi gamaknya..Haha..


p/s:Lately ni aku mls nk citer panjang2 kat blog ni.Ader jew byk citer sbnrnya tapi rasa mls pulak nak menaip n pikir ayat smua.Haha.Btw, sem dpn aku amik 18.5 credit hours n bg aku byk giler tuhh.Tapi memikirkan nk abiskan laja subjek IRK once n for all aku sanggup r tahan sakit g byk klas ni.Besides aku dah decide nk minor in BBA n nk declare sem dpn.Kinda bored laja sbjk HS jew pulak. Yg pasti time aku amik BBA ni aku akn merana kembali blaja Accounting! TIDAAAAAAAAAAAAAAAKKK ! ! Hahaha..

Jadual Sem 2 09/10

p/ss: Br pasan rmbt aku cm Joe Jonas sblm dier permkan blk rmbt dier mcm skang..Muahaha.Rambut ini makin panjang tapi nk g trim takder duet lak.Mintak2la aku masih slamat ag drpd genggaman Pak Cik Mak Cik UIA yg berbaju hijau di UIA itu.

p/sss: Just bought a new phone, Sony Ericsson W508. Tinggal nk beli iPhone jew pani..Lalalaa..

W508

psssst! Off 2 London and Paris for 2 weeks..Bye2 Malaysia..Hee

Saturday, September 19, 2009

Lalaaaa . .

Aku bukak blog Mayam n tgk posting dier yg bertarikh 18 September 09 yg bertajuk Sonata 5 Avicenna Corner. Baca posting dier ni aku gelak sorg2 pulak cuz aku dah lupa ap yg Mayam n Wawa tulis pasal aku kat dlm sonata ni. Ni r dorg tules pasal aku kat dlm Sonata 5 Avicenna tu:


Menceriaka
n kelas harapan kami
'Guru' Sejarah buat kami
Kalau belajar hebat sekali
'Skandal' baru pasti di ketahui
Azam Adnan paparazzi kami


Thanz to Mayam cuz upload Sonata ni kat blog dier.Hehe..Klu saper2 nk baca Sonata ni dr awal smpi abis sila click sini .


Then and Now

p/s: Tibe2 tgk blk gmba aku dlu kat skola dgn skang br pasan yg muka aku ader ubah skit (Rambut aku smstilaa yg paling ketara dah berubah.Hehe). No wonder laa Ckgu2 skola terkejut tgk aku n ader segelintir duk kutuk2 n carasz aku dgn penampilan br aku time aku dtg skola ritu. Namun ader gak ckgu yg suka n kata aku makin macho.Haha. 'Terima Kaseh' laa kpd yg duk kutuk aku wlupun mereka mengeluarkan statement itu secara humour. Klu nk ckp tak suka ckp jewla tak suka takyah laa nk tuduh2 aku bukan2 lak. Ish2.. Tak lupa kepada Cikgu S, udah2la tu dgn perangai nk menang slalu jew tu n suh anak murid awak ikut ckp ckgu spjg masa jew.Ktorg dah ader life sndri pon. Smua org tak suka laa dgn perangai ckgu cmni esp batch aku cuma ktorg tak berani nk ckp dpn2 cikgu jew r..Duhh!

p/ss: Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin ! !

Sunday, September 13, 2009

Show Me What I'm Looking For . . .

Wait, I'm wrong
Should've done better than this
Please, I'll be strong
I'm finding it hard to resist

So show me what I'm looking for

Save me, I'm lost
Oh Lord I've been waiting for you
I'll pay any cost
Save me from being confused
Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for
Oh Lord

Don't let go
I've wanted this far too long
Mistakes become regrets
I've learned to love abuse
Please show me what I'm looking for

Save me, I'm lost
Oh Lord I've been waiting for you
I'll pay any cost
Save me from being confused
Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for
Oh Lord

Show me what I'm looking for

Show me what I'm looking for
Show me what I'm looking for

Save me, I'm lost
Oh Lord I've been waiting for you
I'll pay any cost
To save me from being confused
Wait, I'm wrong
I can't do better than this
I'll pay any cost
Save me from being confused

Show Me What I'm Looking For by Carolina Liar

p/s: The hole is getting bigger and bigger and I think I cannot mend it anymore. The hope has left me. All I can do is just smile and be fake.

Doodles..

  • The Father is warded again after medical check up at Pusrawi. He went through 10 lasers operation if I'm not mistaken and satu lagi epidural injection kat bahu. Alhamdulillah pas operations smua ni dier dah makin beransur pulih n both tangan pon dah bole genggam n grip. Pinggang n badan pon dah tak rasa pedih n mencucuk2 klu ktorg pegang dier. But stil kena wat fisioterapi. Thank God my Mum persuade Abah pegi medical check up even tho he kinda reluctant at the first place pasal tak suka cucuk2 sana sini. Mahu juga berterima kasih pada insurans cuz tanggung smua kos perubatan ni. Not forgetting to Thank to The Almighty too.
  • Aku berjaya melepasi the intense week b4 the 2 week holidays. So many mid terms exams n assignment serta ayat hafazan yg perlu dihafal smpi dah tak ckup masa n tiap kali bangun tido msti rasa nek giler. Ramai mengeluh ckp takle study time puasa2 ni but I actually don't agree with them. Naseb bek Prophet Muhammad wat sahur time puasa 4 the Muslims cuz aku msti bangun at 4.30 am 4 sahur n stakat ni aku tak pernah miss ag. Dah biasa since skola ag. Pas sahur n solat subuh aku mesti kelam kabut br nk stdy for exams yg slalunya pagi tu or petang aritu.Well u cannot blame me bcuz smua subjek aku deal with readings jew. Klu stdy awal2 pon kompem lupa. Hee...
  • Speaking of sahur, aku g sahur dgn Arep Suk kat Mcdonalds Highway Karak. Aku bawak Arep naek moto aku n time odwy ktorg SHAKING like HELL pasal sejuk giler nk MAMPOS wlupon dah pakai sweater ! ! Maklumla keliling area UIA n Gombak kan hutan jew. Smbil2 makan Mcd spt biasa ktorg catch up stories as usual n swaps gossips with each other. Best dapat chill out with Arep time sahur. Kompem kiter wat ag next year ea Arep'
  • Slalu nmpk Sam kat masjid time tarawih. Well to be honest aku kinda jealous with him cuz stiap kali aku tgk dier beribadah dier mmg solat dgn penuh khusyuk. Aku ni solat gak tarawih kat masjid tu tapi klu Imam tu baca panjang giler mula laa merewang2 pala otak aku ni. Wish at least I could be pious like him or sape2 laa yg alim2 tu. Sigh..
  • Tibe2 jealous tgk students yg dah kawin awal. Slalu kat masjid UIA time tarawih tu ader sorg student ni rasanya laa bawak anak dier stil baby ag g masjid time ni. Klu student tu tgh solat dier akan terlentangkan anak dier kat tmpt sujud dier soo baby tu dpt tgk dier. KIUUUUUTTTTTTTT. Jeles gak tgk one of my acquaintance batch sama dgn aku gak kuar dgn wife dier kat KLCC. Jalan sama2 n holding hands together secara SAH. Time wife dier nk trun bas pon salam cium tgn husband dier. Klu aku jd laki tu kompem aku berkepit2 jew peluk2 bini aku time aku tgh jalan2. Klu ader org tegor aku kompem aku siap2 bwk kuar Kad Nikah 4m my wallet n tenyeh2 tnjuk kat org tu.. Hahaha..
  • Intan dah ader BF baru! YAY ! ! Padan muka kat ex dier yg sewel n womanizer tu. Fyi nama BF dier Iwan. Aku ingtkan mula2 Sam pasal org len esp Una slalu panggil Sam Iwan. Hahaha. Time aku bgtau Nadea nama BF Intan Nadea terkedu sbntar. But she has already move on n tak kesah dah pon ap2 nama yg berkaitan Iwan ni. Sgt berbangga kat Intan n Nadea skang cuz masing2 dah move on. Yippie!
  • Thanz to Una cuz belikan aku suar batik kat Pasar Payang. Dlu terlepas nk beli time visit to East Coast. Naseb bek dier dpt tawar smpi arga murah giler gak r bg aku..Nt ko dpt laa ea duet ko tu Una.
  • Permission aku nk skip classes nk g London trip bulan 10 ni was NOT GRANTED by my History Head Department.Dier ckp alasan aku tak valid n time tu tgh waktu puncak nk abis semester.ARghhh ! But she said I still can go by my own risk wich just ponteng jew klas. Dahlaa byk gak klas aku ponteng nt smpi 4 klas 4 each subject. Aku tnya dier aku tak kena BARRED from xam ke klu ponteng cm2 jew. She replied tu bergantung to budi bicara my lecturers n klu klas dier aku mmg takkan kena BARRED pasal sblm ni aku consistent datang klas dier. Phew ! Patu aku slow talk dgn lecturer Sociology aku den ge replied Either u miss my classes and get the 1st warning letter from me or u cancel ur trip. Rules are rules. WTF giler! Skema nk mampos. Well dapat 1st warning letter jew pon bukan kena BARRED. Takkan laa aku nk lepaskan peluang nk g London sekali dlm seumur idup pasal dier ni. Duhhh.. Lagipon aku tak penah dpt warning letter ag since aku masuk UIA. Haha.. Aku arap lecturers aku yg len smua baek2 n berhati perut cm Head Deparment of History aku time aku xplain kat dorg. Huu..
  • Duet PT aku is officially dah abes ! Aku tak tahan tgk suar slim fit kat PDI ni warna itam yg berharga 99.90. Asalnya aku g KLCC kuar dgn kwn2 aku just nk beli buku for my Rise and Spread of Islam to 132 AH assignment. Tapi pas dah msuk PDI tgk suar tu trus g ATM machine n withdraw money. Dpt gakla discount 10% pas guna kad PDI Haziq. I am wondering duet mana laa aku nk guna pas ni. Nk arapkan JPA bukan nyew duet tu masuk skang. Lmbat lagi pon..Teringin nk ader credit card macam Rebecca Bloomwood. But yg pastinya aku akn wat tunemoney card pani after Nadea dah ajar kat aku ritu. Bolela shopping on9 pani. Woohoo!
  • Dah beli handbag for adiah bday Wawa 15 sept ni. Tapi cm menyesal lak tak survey btol2 n men beli jew time 1st2 pick handbag ni. Upanya2 ader handbag yg ag lawa n sama harga. Takpela dah terbeli pon. Hope Wawa suka adiah aku kasi kat dier tu nt.
  • Gonna help Balan distribute kueh kat cikgu2 SMKSP cuti ni. Tak saba nk jumpa ckgu2 skola n tayang rmbt br. *Aku Tarik BAlik statement ni!*
  • Bulan September ni banyak TV shows have returned for new seasons. Skang ni pon aku tgh bz download Hannah Montana S3, Jonas S1, True Blood S2, 90210 S2, Project Runway S6, and Supernatural S5. Aku download gak new series cm Melrose Place and The Vampire Diaries cuz nmpk cm menarik jew. Ni br skit pani ader ag Desperate, Gossip Girl, Heroes, Grey's Anatomy n etc nk kena download..Huaarghhh! Naper laa premium rapidshare account ni tak activate2 ag ni..Ish22..Ohh and a must see award of dis month : MTV VMA 09 ! Woohoo..
The 'Louis Vuitton' Handbag for Wawa..Hee

Friday, August 28, 2009

Nur Sofia Diana bt Azmi . . .

Pada jam 11.20 am hari Senin 24 August 2009 aku dpt msg dr Mayam. Msg tu berbunyi:

"salam.nk gtau ni.pia dtg uia rini.klo nk jmpe pia.tnye awyn.die jln dgn awyn kat uia."

Wow PIAH ader kat UIA!Terkejut aku PIAH si gedik tu tibe2 dtg UIA.Aritu ajak dier g small gathering yg aku organize kat UIA tak dpt dtg cuz dier kata demam.Soo aku cm excited r nk jumpa dier cuz dah 3 thn aku tak jumpa Piah.Last kali jumpa pon after SPM time anugerah cemerlang.Mmg rindu r nk gado2 bertikam lidah dgn dier.Hee..Dlm kol 2 cm2 time aku tgh klas Sciences of Hadith,Nadea msg aku nk no celcom Awyn.Den aku ckp r takder n tnya dier ko dah jumpa Piah kew?Dier reply Piah ader dgn dier kat masjid.Wahh2 tak jadi ni aku kna jumpa gak Piah.Den msg2 Nadea ag ckp kat dier yg aku nk jumpa dier.Nadea bgtau nt Awyn n Piah nk jumpa aku kol 3.30 kat Tngga Besar.Ish kol 3.30 lak aku ader klas Political Science lak.After klas Sc of Hadith aku trus kol Awyn.Mula2 kol tak angkt.Eiy Awyn ni naper lak lmbt nk angkt kol aku.After a few minutes dier kol aku balik.Soo cpt2 aku ckp kat dier aku nk jumpa Piah tapi aku ader klas skang.Soo ktorg decide nk jumpa pas aku abis klas dlm kol 5 kat HS building.

Pas aku abis klas Political Science (wich is sooo borinkkkkk like Hell borink even tho aku plan nk double major dgn poli nt..huuu) Awyn kol aku ckp jumpa kat CLinic UIA. Time tu hujan tgh renyai2 soo aku pon berjalan r ke Clinic UIA dr klas aku kat HS building. Dkt jew pon HS buliding dgn Clinic ni. Sampai2 jew aku kat clinic ni Awyn n Pia tak smpi ag.Soo aku pon lepak r atas salah satu sofa byk2 kat luar clinic ni.Time tgh tggu Pia, Tqah (kwn UIA) lalu dpn aku n aku pon borak2 jap dgn dier tnya khaba. Tgh borak2 dgn Tqah aku nmpk Pia tgh trun moto dr jauh ag.Yg tak tahan nyew tu dier g jerit dr jauh "OOOIII PAK CIK AZAMMM!KO WATPER TU R??EIIYYY" smbil memekik2..Haha.Terkejut aku Pia terpekik2 nama aku. Seb bek time tu kat dpn clinic ni tak rmi org.Cuma Tqah jew r cm pelik skit tgk Pia ni terpekik2 pggl nama aku. Den Pia n Awyn pon datang r kat aku smbil dok bebel2 n bising2 n ckp kuat dgn hi pitch voice.Aku pon cpt2 r bye2 Tqah n lyn dorg.Seyes time Awyn n Pia dtg kat aku dorg BISING GILER aku rasa org2 kat dlm clinic bole dgr sore dorg esp Pia.Org duk dpn aku pon wat muka tak puas ati jew.Haha.Waaah lama giler tak jumpa si Pia gedik ni.Pia pakai baju kurung warna merah bunga2 besar (rasanya bukan bunga myb daun kot) and suar jeans.Den dier pakai ala2 sport shoes or jogging shoes warna purple yg Nadea suka pakai.Aku penah gak jual kasut cmni time aku jadi promoter Ambros dlu.Pia pon dah tggi skit.Borak2 jap Awyn pon blaa n soh aku bwk Pia g masjid solat Asar nt pasal dier ader klas Tutor skang.Aku pon catch up stories r dgn Pia.Aku pon mula r citer kat dier any gossips yg terlintas kat dlm pala otak aku (Gossip wajib spt Arep Suk dah kapel n Nadea dah clash dgn Amad n Intan dah clash dgn ex-bf n bla2 even tho gossips ni dah basi).Beberapa puluh minit kemudian, Nadea pulak datang join dier br abis class.Pas dah bergosip2 aku n Nadea mula la interrogate Pia tnya dier cmner life kat Poland tu. Dier ckp ok jew life kat sana. Warsaw capital Poland tmpt dier laja tu takderlaa membangun sgt cm KL n bangunan pon takder bgnan tggi2 just mcm pekan2 jew (sangkaan aku tepat skali!).Aku ckp kat dier butik2 branded2 msti takder kan tapi dier ckp " eh ader jewlaa cm Zara, LV n M n G".KAli ni sangkaan aku salah lak.Hehe.Biasala Poland kan ex-Soviet so klu aku pikir ngara2 ex-Soviet ni msti mundur skit.Hahah aku mmg suka stereotype. Aku tnya dier ko kaya tak kat sana n dier trus ckp "kaya gak r". Terkejut aku ingtkan dier nk jwb "ala mana ader biasa2 jew sama jew mcm korg" jwpn typical bdk2 laja overseas.Pia ckp sna nilai wang Poland murah dr Euro soo dier agak loaded kat sana.Wah wah wah no wonder laa ko bole bercuti smpi ke Milan ye CIk Pia OOii..Pia ader gak ckp skit2 Polish n WOWW AKU KAGUM GILERRRR dier ckp Polish.COOOLLL gilerr.Tabik spring r sama lu Pia.Pia ckp ag kat sana coklat smua murah n dier syik makan coklat jew.Tapi cm biasa laa kan sblm dier mkn tu dier tnya r ap ingredients kat dlm coklat ni nk tau Halal kew tak. Kat Warsaw ader satu jew masjid n masjid tu pulak Muslims kat sana sewa aparment dua tingkat.Ishh2 siannya. Next sem dier dah masuk thn ke-2 n mula stat keja skit2 kat hospital. Aku tnya dier kat sana citer ap best kat TV n dier jwb dier tak tgk TB sgt.Patu byk citer2 omputeh kat sana smua alih bahasa tapi ader jewlaa citer2 dorg.Umah dier takder TB pon so no wonder laa dier tak amik taw pasal rancangan kat sana.Aku tnya dier ag ko masak kew kat sana n sah2laa ko tau masak maggie jew kan'haha..Pia spt biasa duk bebel kata 'Eiyyy ko mmg nk kena sepak dgn aku la Azam" berulang2 kali each time aku usik dier.Hee.Dier kat sana masak jew tapi dier ckp dier just tukang baling2 ingredients kat dlm kuali jew.Bertuah punya budak.Klu tak masak kbykan Muslims kat sana makan makanan Turki so at least sng gak r dier nk cr halal dishes. Pia ckp ag Christmas kat sana tak best sgt cm other Europe countries klu time Christmas meriah jew.Kdai ttup awal giler lak tu kol 8mlm dah tutup patu just nmpk org duk nyanyi g umah2 tu jew. Pia juga dah tkr hp br n skang pakai hp Sony Ericsson model ap ntah tapi aku pasan warna purple r. Aku nk tgk duet Poland cmner tapi dier tertinggal kat umah. Nadea pon ader tnya kat sana ader gunung2 best utk dipanjat tak (Biasala smgt ARC yg O V E R..Haha) n Pia jwb dier tak taw sgt tapi die taw ader laa satu gunung ni org Poland g men ski.Ktorg tak dpt borak lama sgt pasal ktorg tak solat Asar ag n time tu pon Pia nk balik umah nk bukak puasa. Pas dah bye2 dgn Nadea aku bwk dier g masjid. Time tgh jalan2 tu aku usik2 ag Pia n dier asyik memekak jew n dok ckp 'Eiyyy ko mmg nk kena sepak dgn aku la Azam" berulang2 kali ag smpi aku rasa org sekeliling dah pandang ktorg smacam jew..hehe.Pas dah drop by dier kat masjid aku bye2 Pia.

Pia balik Poland balik ari Rabu 26 August 09 ritu.Aku ingtkan dier cuti lma ag smpi raya upa2nya tak. Flight dier benti kat London dlu den br transit ke Poland.Seyesly aku sgt excited jumpa Pia.Ko mmg klaka r cm dlu gak n gedik2.Well dat's wut make u my special friend among da others n one of a kind..Well I'm gonna miss u Pia.

Pia, Wawa n Zati time kat skola dlu. Time jumpa dier ritu terlupa nk tgkp gmba Pia yg latest pasal excited sgt borak dgn dier sampai tak sedar n tak ckup masa. Huhu..


p/s: Sgt Gembira dapat Scholarship JPA..Heee.Turut bersimpati terhadap rakan2 yg tak dapat.Harap2 korg dpat pas wat rayuan nt..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...