Followers

World Clock

>

Thursday, May 19, 2011

Apabila Diri Masih Lagi Obses Kepada Britney Spears

Britney looks BEAUTIFUL THAN EVER in recent cover shoot for Harper's Bazaar June/July issue. Cantik siooooooooooooot Britney ! FLAWLESS !

Dr tepi nmpk macam Dianna Agron pon ader. Hehe

Chic Brit !

Aww that smile !

Looking cheerful n hot !

She also attended the KIIS FM's Wango Tango last weekend and made a rare appearance on red carpet. Wow payah taw nk tgk Brit on red carpet skang ni. Hehe. Tapi yg siannya bole plk dier pakai baju sama dgn Kim Kardashian wich Kim dah pakai time dier g date kat Miami a day before this concert. Haish spoil btol r Kim ni. Papepon she rocks the dress and that red carpet !

Who wore it better? Of course la BRITNEY ! G mampos sape kata Kim. Haha

 Ryan Seacrest introduced Britney during that concert

Source Daily Mail and Daily Mail also. Hehe

Tibe2 balik keja mlm tadi dgr lagu Trouble for Me atas moto trus dah addicted. Arini je dah dgr berpuluh2 kali ak rasa lagu ni je. Haha gile2.


So enough update for Britney. For now. Hehe

p/s: Aku jugak sgt addicted tgk vid baby ni ! ! Awwwwwwwwww geram giler ! Tak sabanya nk jadi uncle bulan 7 ni. Insya Allah.



p/ss: Tibe2 rasa suka guna "Apabila bla2" for tajuk post. Hehe

Apabila Diri Penat Bekerja Sambil Belajar

5 words to describe my current situation:

Penat !


Penat ! !

Penat ! ! !


Penat ! ! ! !

Penat ! ! ! ! !


Br ak taw betapa PENATNYA kerja klu sambil belajar. So klu dah penat ni ak senang get cranky n cause unnecessary drama. Maaf kepada sape2 yg terkena panahan laser statement ak sjk kblakangan ni pasal skang ni ak senang nk melaser org tanpa berlapik2.



p/s: Paham niat di hati tu taknk riak2 n heboh2 pegi umrah. Tapi klu dah ckp kat ak g trip at Santubong, Sarawak while sebenarnya ko g umrah sooo I was like whaaaat ?? Rasanya tak salah bgtau org bnda2 elok cmni. Lagi org suka n doakan kesejahteraan ko kat Tanah Suci tu ag ader r. Hmm weird. But wuteva la. Semoga selamat pergi dan selamat pulang. Moga2 smua doa termakbul ketika berada di Tanah Haram.

 Update: Sorry for the misunderstanding. Should not jump right into conclusion. Like I said, currently in da tired mood and easily get cranky. Trying to adapt with da current working situation. Please forgive me. Always love you too. Xx

Monday, May 16, 2011

Blackberry for SALE ! !

Mai2 jom usha harga Blackberry yg murah di pasaran skang ! Rugi tak beli Blackberry ni. Hehe



BlackBerry pearl flip : rm 550
available in black, white, red and pink color.

fullset : box, charger, adapter, pouch, handsfree, manual and screen protector.

100% refund if the unit is china set.

12 months warranty.


BlackBerry pearl flip : rm 550
available in black, white, red and pink color.

fullset : box, charger, adapter, pouch, handsfree, manual and screen protector.

100% refund if the unit is china set.

12 months warranty.

BlackBerry Torch : rm1450

fullset : box, charger, adapter, pouch, handsfree, manual and screen protector.

100% refund if the unit is china set.

12 months warranty.


Bold 2 selling at RM1050.

Ori, and with 12 months warranty.

ni bukan set china atau set AP.
ni set original.
kalau ni set china, refund 100% duit anda.


BlackBerry 9780 Bold 3 : rm1400.
support bbm, bis, 3g (connection shj), wifi,.

fullset : box, charger, adapter, pouch, handsfree, manual and screen protector.

100% refund if the unit is china set.

12 months warranty.


BlackBerry curve 3G : rm900

fullset : box, charger, adapter, pouch, handsfree, manual and screen protector.

100% refund if the unit is china set.

12 months warranty.



BB CURVE 8520 : rm700

fullset : box, charger, adapter, pouch, handsfree, manual and screen protector.

100% refund if the unit is china set.

12 months warranty.


BlackBerry pearl flip : rm 550
available in black, white, red and pink color.

fullset : box, charger, adapter, pouch, handsfree, manual and screen protector.

100% refund if the unit is china set.

12 months warranty.

So sekiranya anda berminat sila hubungi.


AZLAN 
0132002769


Saturday, May 14, 2011

LADY GAGA: The Monster Ball Tour HBO Special

Yes ak mengaku sblm ni ak ader ngaku yg ak benci Gaga but after I watched this show ak rasa cm nk tarik balik kata2 ak sblm ni skjp. Skjp je la because pas dah tgk concert ni benci dier balik pasal ke'weirdo'an dier yg makin pelik and menjadi2 skang ni. Haha. Seyes Gaga mmg sgt AWESOME time dier perform concert dier kat Madison Square Garden at New York city ! Ak yg just tgk kat laptop ni terasa cm nk lompat2 skali n dah rasa I was among the crowd in that concert. No wonder la smua org kata concert Gaga best pasal mmg BEST pon ! ! She is really talented n her voice is PERFECT ! No lip-sync (Sorry Brit, she indirectly kutuk u time kat concert ni. Haha) and sgt energetic. Tak benti2 duk nari2 n terlompat sana sni. Kuat kot stamina pompuan ni. Haha. Papepon jom layan screenshots kat bwh ni wich ak amik from dis show. Ngeh2.


Gaga at the beginning of the show presented the concert


Opening credit

Feeling a little bit emotional before concert.

Getting ready...

Diva

Just DANCE !

Beautiful, Dirty, Rich

Weird costume as usual singing The Fame

24000 crowds at Madison Square Garden

 Yup it's full house.

Telephone. Klu Beyonce wat cameo mesti best !

Jeng Jeng Jeng

So Happy I Could Die

Yup that HEELS !

Speechless with piano

Liza Minnelli as one of her special audience. Gaga dedicated Speechless song to her.
Sir Paul McCartney was also there and enjoying himself !

Interacting with audiences

Haha the FIREWORK breast ! Kih3

Monster ! I love this song.

Poker Face.

RA RA RA BAD ROMANCE !

She also sang her new song Born This Way.

Hugging her father after the concert was finished

Credits while showing her singing live Born This Way


Seriously this show is a MUST WATCH for all GAGA fans out there. Go and try watch this show as soon as you can. Hehe.



p/s: Gaga was the mentor for this week American Idol.

p/ss: The Voice pon makin best ! Go team Adam ! Hehe.

Thursday, May 12, 2011

Apabila Orang Yang Di Pandang Rendah Berkata-kata.

Ak rasa terpanggil sgt utk repost post ni from blog Nisa'. Once again, klu tak suka baca ayat karangan n esei sila tekan pangkah di sebelah kanan browser anda. Tp ak galakkan smua org baca post ni pasal nk bg korg TERBUKAK MINDA tu sket n berharap supaya ko tak jadi org2 yg berpikiran kolot di luar sana. Amin.
Dekat Malaysia ni, especially orang Melayu, tak respect pun orang-orang yang ambil course history macam nisa ni. Senang cerita siapa la nak pandang budak political science, sociology, antropology, bahasa melayu dan kesusasteraan, humanities, philosophy, perhotelan, syariah, quran sunnah, pengajian islam dan apa-apa lah lagi yang dirasakan tidak ada masa hadapan. (Nak cari scholarship pun semput!). Rasanya tak perlu nisa tulis satu-satu kot. Yang penting bukan bidang sains and the so called professional macam law and accounting. Yang menjadi kebanggaan kalau dia tu budak medic ke, pharmacy ke, dentist ke, engineering ke, architecture ke...
Course-course macam ni sesuai untuk budak-budak yang result SPM suam-suam kuku je. Atau dalam bahasa kasarnya, untuk budak-budak bodoh je. Nanti bila kerja gaji rendah, tak boleh pakai kereta besar, tak boleh duduk rumah banglo, tak boleh makan dekat hotel-hotel lima bintang, tak boleh pakai branded stuffs and so on. 
Kalau nak tahu, sejak ambil keputusan untuk tukar course from Physical Science to History & Civilization, macam-macam soalan dan pandangan sinis yang nisa dah telan. Soalan wajib: NANTI NAK KERJA APA?. Banyak lagi soalan kena jawab. Tapi yang satu ni lah paling famous dan inilah punca nisa tulis post ni dekat FB. 
Sebab dah selalu sangat kena tanya dengan soalan-soalan tipikal yang menunjukkan minda orang kita ni, nisa jadi dah sangat lali. Tebal dah telinga tu. Kering dah hati ni. Masa mula-mula tukar tu, sedih jugak la sebab orang pandang rendah je. Tapi dah lama-lama, nisa dah happy, sebab ini life yang nisa cari. Belajar benda yang memang kita suka.
Cerita sedih bermula satu hari bila ada seorang yang punya PhD cakap directly dekat nisa macam ni "selalunya orang-orang macam kamu ni end up  jadi penceramah bebas je". Yes, anda boleh interpret ayat ni ikut anda suka. Tapi, Nisa tahu memang dia betul-betul pandang rendah sebab ada conversation between us before tu. Dia macam fed up dengan nisa bila nisa tolak cadangan dia untuk sambung master in economics since nisa buat minor in BBA. Nisa still nak buat history sampai PhD. Lepas je nisa dengar ayat ni, seriously for the first time in my life lepas nisa dengar komen-komen orang, ni la yang paling worse sekali. Masa tu rasa nak jatuh sangat. Macam gelap tiba-tiba. Rasa nak ada seseorang diri sebelah nisa and pimpin nisa bagi nisa semangat. Sungguh! Ada satu nama je masa tu dalam kepala nisa since dia je yang selalu kongsi dengan nisa perasaan dipandang rendah ni. (sampai saat post ini ditulis, nisa tak cerita pun dekat dia). Nisa berlagak hebat je masa tu. Pegang kerusi kuat-kuat, tahan air mata jangan bagi jatuh. Sedih sangat masa tu. Lemah longlai jalan. Hati tu macam kena sayat! Just nisa tak ingat nisa nangis ke tak. Dah lama. Tapi setiap kali ingat balik benda ni mesti nisa sebak.  Sebak sangat. 
Then, nisa fikir balik. Nisa tak tipu. Dalam hati memang ada dendam. Dendam sangat. Tapi Alhamdulillah, Allah bagi nisa ilham. Kata-kata tu nisa jadikan cabaran. Dengan kata-kata tu, nisa dapat defend diri depan academic advisor bila sir suruh maintain pointer and jadi lecturer dekat our department in which nisa tak nak sambung master & PhD dengan scholar universiti. Tak Nak! Dengan kata-kata tu, nisa mula susun masa depan nisa. But, frankly speaking nisa sudah kurang rasa hormat pada tuan yang menuturkan kata-kata itu. Terpulang, mungkin anda akan kata nisa ni melampau, tapi cuba letak kan diri anda di tempat nisa yang selalu dipandang rendah ini. Luka dah sembuh, tapi parut ada lagi 
*****************
So, itu sebab nisa tulis post tu. Tapi apa yang nisa nak hi-lite kan dekat sini, bukan cerita tu. Hee..sorry, melalut panjang sangat.
Kita ni selalu sangat rasa dah cukup hebat. Educated, wise.. Tapi educated sangat ke kita ni kalau tak ada rasa humble dalam diri? Hebat sangat ke kita ni kalau banyak baca buku? Bagus sangat ke kita ni sampai orang lain semua nampak tak pandai? Petah sangat ke kita ni kalau hujah-hujah kita sentiasa diterima? Genius sangat ke kita ni kalau setakat tahu teori? Pandai  sangat ke kita ni sampai boleh ramal masa depan orang?
Cuba bayangkan hidup tanpa pemungut sampah dengan lorinya yang kalau lalu sebelah kita tu memang confirm kita akan tutup hidung. Cuba bayangkan hidup tanpa ada mak cik cleaner yang cuci toilet. Cuba bayangkan hidup tanpa tukang sapu sampah dekat tepi jalan raya. Cuba bayangkan hidup tanpa securities and guards walaupun most of the time mereka duduk je. Cuba bayangkan hidup tanpa ada orang-orang yang uruskan sistem pembetungan dan kumbahan. Cuba bayangkan hidup  tanpa abang posmen. Lupakan sesetengah sikap pemandu teksi dan bas, tapi bayangkan hidup tanpa mereka bila anda betul-betul terdesak!
Kalau rasa-rasa boleh buat semua benda sendiri, then jangan duduk dekat planet bumi ni. Pergi tinggal dekat bulan. Ajak sekali orang-orang yang anda rasa sangat educated tu. Pergi lah.
Ingat ye, setiap manusia dicipta dengan kelebihan dan kekurangan. Tak ada siapa yang sempurna. Yes, senang cakap tapi praktikalnya mencabar. 
Selalu ingat, kita ni dicipta untuk menyempurna dan disempurnakan. Sebahagian daripada diri kita adalah untuk sempurnakan sebahagian orang lain. Dan sebahagian kita akan disempurnakan oleh orang lain. Ada satu rantai keperluan di situ. 
Saya straw, awak berry. Kita terjumpa satu hari. Saya kurus, awak tembam. Saya terpaksa tunduk bila nak cakap dengan awak. Awak terpaksa dongak bila nak minta sesuatu pada saya. Atas kekurangan dan kelebihan ni, kita jadi strawberry yang sangat sweet. Ramai orang suka dekat kita. Saya perlukan awak, awak perlukan saya. We are interdependent. In other words, you complete me! 
Wahai ibu-ibu dan ayah-ayah sekalian.. Tidak perlu rasa rendah diri sangat kalau anak anda bukan dalam jurusan kedoktoran, farmasi, kejuruteraan, undang-undang, arkitek mahupun akauntan. Percayalah, anak anda ada bakat dalam bidang lain. Beri galakan pada dia. Bukan membebel pagi petang siang malam. Usahlah terlalu bangga andai anak anda berada dalam kelompok di atas. Bukan sedikit anak-anak seperti ini yang meninggalkan ibu bapanya di rumah orang tua. Nauzubillahiminzalik! May ALLAH protect us all..
Ingat, hidup ni kita perlukan orang lain. Bila sakit, jumpa doktor. Tak tahu, jumpa cikgu. Ada masalah dan tak nampak penyelesaian, jumpa kaunselor. Nak kemaskan keluar masuk duit, jumpa akauntan. Nak cari data, pergi perpustakaan dan arkib. Nak tahu cerita, tanya wartawan. Rasa tak selamat, masuk balai polis. Nak cari herba, jumpa orang asli. Nak belajar rasa syukur, buat community service.
See.. kita perlukan tangan orang lain. 
 Ak taktau nk tambah ap lagi dah pasal ak 100% completely AGREE ap yg Nisa' ni ckp n klu nk tmbh pn dier dh mentioned. Wuteva it is, HUMAN SCIENCES ROCKS! Klu nk taw ap tu HUMAN SCIENCES, sila klik sini. Ak post kat blog time ak 1st year dlu2. Hehe.
 
p/s: There are so much to learn at Kinokuniya. Everyday I learn new things wlupon pening je pala nk kena hafal smua bnda. Hehe

Monday, May 9, 2011

Twatif

AK GELAK GULING2 tgk vids ni ! Sumpah klaka weyh. Maklumla since dah masuk join Twitterville ni vids pon smua nk related dgn Twitter je. Haha. Jom layan.










p/s: Adoyyyyyyyyyyyyyyyyyyy benci r takle tdo malam. Arghhh !

p/ss: Also tgh addicted dgn lagu ni since it was covered in last week episode of Glee. Mula2 ingtkan The Corrs penyanyi asal skali Fleetwood Mac. Tak pnh dgr la plk band ni.




 

Twitter

 Twitter app for iPhone

Yes, I admit I am HANTU TWITTER rite now ! Myb ader yg pasan ak dah ader Twitter pasal ak post kat FB n ak ader buh widget Twitter kat blog ni. Haha. Ak br wat Twitter semalam and I can't stop tweet like FOREVER ! Spjg masa nk pegang iPhone and cek Tweets from my followers n the ones who I follow. Gile ak addicted dgn menatang ni. I want to put ol da blame on Azyan pasal dier la yg tukang hasut ak duk soh wat acc Twitter ni. Sblm ni Ein ader soh ak wat byk kali tp ak rasa cm mls je. But tibe2 mlm smlm ak dpt revelation nk wat pasal snang nk bergossip n borak dgn bdk2 ni. Pas wat mmg non-stop r ak duk tweet je 24/7. Hahaha.

Ak lagi suka guna Twitter iPhone dr guna kat official website dier ni psal snang nk tweet. Besides ak rasa Twitter ni lagi seswai guna kat smartphones or mobiles pasal status smua kena pendek2 je wich must be less than 140 words.  Dis is my opinion r.

My profile on Twitter. Ngeh2

 Antara geng2 hardcore yg ak slalu tweets dgn dorg. Hehe

Tapi yg paling ak bngga skali rini adalah ak tweet Vanidah Imran n dier balas tweet ak balik ! Haha. Ak tweet Kak V ni pon pasal tadi ak tgk Nona tmnkn Opah ak pasal ktorg dua je kat dlm umah smbl lipat2 kaen. Den dier ader r tnjk Kak V g London for wedding royal report n Air Asia X taja dier. Bole tgk kat bawah ni ap ak tweet Kak V n ap yg dier balas. Hehe

My tweet to Kak V.

Her reply tweet to me. Hee

Haha pani ak nk tweet lagi mana2 artis or celebrity kat Malaysia ni. Rasa cm excited lak klu dorg balas. So far ak tgk yg rajin balas tweet org ni Natasha Hudson, Tiara Jacquelina, Vanidah Imran and Imam Muda Asyraf. Jgn maen2 Imam Muda Asyraf pon ad Twitter taw. Haha. K la nk gosok baju. Sok first day keja. Wish me luck ! Hehe


p/s: Emos dgn Arsenal n tak suka btol MU. Arghh nape la ak give in to peer pressure nk minat gak bola. Haish.

p/ss: Dah tak addict sgt dgn Foursquare. Haha

Saturday, May 7, 2011

Apabila Diri Obses Mahu Bekerja.

This post ak nk citer pasal kerja2 yg ak apply n a few dramas dat I encountered semasa ak tgh cuti ni. Be careful, it's going to be long one. So sape2 yg tak suka baca post ak panjang2 ni, silala beredar dr blog ini. Hehe

It's almost 3 weeks ak cuti kat umah ni since ak finished last semester final examination. Oh result dah kuar pon n ak dah post pon pasal result ak in da previous post. Masa mula2 cuti ak sgt hepy duk relax mmjg tak wat pape smbl Mama ak layan ak cm anak raja kat umah ni. Ak mintak je pape Mama watkan sgala2nya. Biasala ak kan anak bongsu. Haha. Besides my sister is currently pregnant n dah 7 bulan pon so pani pas ak dah ader anak buah mmg title anak emas n bucuk2 ak akn otomatik dirampas oleh baby ini. So knala gunakan peluang manja ni sebaek mungkin selagi boleh kan. Hahaha. Selaen nk relax dlu, ak juga tak terus cari kerja pasal ak nk g concert Maroon 5 on 29 April ritu. (Dah post jugak pasal concert ni. Bole baca kat sni.) So ingt nk cari pas g Maroon 5 r. Skali Azreen (bespren Yuyayiea) ajak ak cari kerja a week b4 concert ni. Ak pon tetibe berubah pikiran takpela cari kerja awal2. Klu cari lmbt kang lambat sgt plk kang stat keja.

So pencarian kerja pon bermula. Ak dah bertekad pada mulanya utk cari kerja kat bookstores pasal it has been my dream for a long time ago to work at bookstores. Patu ak nk tkr environment nk keja malls yg exclusive2 ni. Tak nk dah keja kat Jusco Kepong. Klu nk jimat kos mmg bole je ak apply kat Jusco pasal ader je kosong kat sni but seyes ak mmg dah serik nk keja kat sni. Klu korg nk taw nape ak serik sgt keja kat Jusco korg bole baca post ak yg sblm2 ni kat sni. So mula2 apply kat MPH OU. Time kuar dgn Azreen kitorg g The Curve and Ikano. So ak apply Borders, MPH and Popular. Tiga2 tmpt ni smua ak isi borang n den kasi balik with hope dorg akn kol balik ak n hired ak. Ak pn tggu punya tggu stil tak dpt kol from tmpt2 ni. Ak tak putus asa ag soo ak pon g Pavilion and try tnya Times bookstore kat sni. But dorg ckp takder keja kosong. Patu ak dh down n rasa cm takkn dpt je nk keja kat bookstores. Impian utk kerja kat bookstore tpksa dilupakan n ak pn bukak options ak nk kerja kat mana2 kedai but yg penting bukan Jusco Kepong. Huu.

 Indah khabar dari rupa

Balan pn nk cr kerja since dier pn pokai cm ak so ktorg pon plan g OU. Mula2 tnya F.O.S n Rock Corner n dua2 takder kosong. Den nmpk Cheetah nk org tapi dier nk pompuan je. Lalu Converse nk cr org gak tapi dier nk cina. Yg peliknya permanent dier org Melayu pompuan je. Tak paham btl ak ader plk gender n race discrimination kat sni. Den lalu Mac City Balan cm interested nk tnya ader kerja kosong kat sni. Ak pn ikut je la dier g tnya. Pas tnya cm biasa ktorg dpt forms nk kena isi. Pas isi anta balik so ingt cm laen2 tmpt keja sblm ni dier akn kol blk 4 intebiu skali ktorg kna tggu n manager dier kuar n trus kena intebiu kat situ. Ak apply for full time while abg ak apply for part time. Pas dh kena intebiu ktorg dpt keja tu. Ak stat keja on 3/5 while my brother starts on 9/5. Pas dah dapat keja kat Mac City ni trus ak n Balan cm excited pasal dpt keja kat Apple Store kot. Bole ngadap iPod, iPhone, iPad 2 n papela barang2 Apple. Patu gaji lak cm masyuk. Part time sejam RM5+commission while full time RM1200+commission. Ktorg rasa gaji ni byk sgt pasal sblm2 ni ktorg kerja kat Jusco gaji RM4 sejam je part time. Ni siap ader commission lagi. Den ktorg pon pulang ke rumah dgn hati yg gembira. At least for a while for me.

Tup tap tup tap 3/5 pon tibe. Ak seyes mmg nebes nk stat keja on dis day. Mmg sgt nebes r. Ak masuk keja kol 1 soo dlm 12.55 ak dah smpi kat Mac City OU. Masuk2 ak g kat cashier n ckp kat staff cina sorg ni ak new staff. Den dier bwk ak masuk dlm opis n jmpa sorg pompuan cina ni. Pompuan ni mmg bitch giler bg ak. Tak peramah lgsg. Dier tnya ak ader epf tak n ak jwb takder n ak tnya dier ag bole x ak xnk wat pasal ak student n trus dier jwb NO dgn nada yg sgt annoying. Den dier kasi ak 2 baju baju ni lak kna bayr 50 bucks but it's refundable. Terkejut ak ingtkan RM15 pasal time intebiu ritu ak dgr bunyi cm RM15. Mmgla refundable tapi stil mahal kot. Den dier kasi punch card soh ak punch. Ak dgn terkial2 nye taktau nk punch card pon men punch je la berdasarkan pngalaman ak keja kat Jusco sblm ni. Den dier soh ak kuar g dpn n stat keja. Ak pon kuar n maka detik2 drama pon berlaku spt ap yg disebut di bawah.

1. Ak kuar den g approach ader sorg bdk Melayu keja kat sni. Nama dier Aizat. Ckp kat dier yg ak staff baru n ak have no ideas at all bout Apple products except iPhone. Dier just reply oh takpe2 ko g men dlu smua Macbook ni smpi lebam. Ak cm okaaay. WTF takder training ke?

2. After dat ak approach lak sorg mamat melayu ni. Nama dier lak Ariff. Ckp kat dier ak staff baru cm tadi n dier ckp ooh staff baru. Dah hafal hrga blum? Ko hafal smua harga dlu. Ak truss cm okaaayyy mmg dorg ni taknk tnjk ajar lgsg kat ak nmpk gayanya.

3. Den 1st customer dtg kat ak tnya pasal iPad 2. Ak trus terkebil2 tak tau nk jwb ap n trus ak panggil Aizat tlg layan customer ak. Den dier bgtau la ak klu customer ader tnya psl iPad 2 jwb stok dah abes, kna tggu sebulan. Perhatian yew customer kat sni smua speak in ENGLISH ! Mmg lidah ak berbelit2 nk ckp omputeh pasal dah lama kot tak speaking2 ni. 

4. Patu dtg ag customer pompuan melayu muka pan-Asian kat aku tnya pasal Mac Book. Ak mmg taktau pape terpaksa la panggil Aizat ni skali ag. Mamat ni dgn yakin with fluent English duk explain kat minah ni pasal Mac Book. Patu dier nk beli skali radio n alarm clock. Bapak kaya minah ni. Upa2nya dier nk kasi bufday gift kat husband dier. Ak terkejut ag pasal tak sgka customers kat sni mmg walk in trus beli barang tanpa pikir panjang. Tp yg sedehnya ak tak dpt full commission from barang pompuan tu beli n commission tu dpt kat Aizat pasal dier yg in da end bwk customer tu ke counter cashier. 

5. Perkara yg sama berlaku ag. Customer dtg kat ak nk tnya pasal Mac Book. Dis time ak kasi kat Ariff lak. Act ak tak kesah psl komisen ni tapi yg ak geramnya np laa dorg taknk spend masa dorg skit kat ak ajar barang2 kat dlm kedai ni. Smua org sgt competitive.

6. Datang ag customer. But dis time mintak ak pasangkan screen protector. Ak mintak tlg sorg cina ni n dier bebel haiyaaa nape suruh saya? Saya mahu jual komputer la. Aku trus annoy dgn dier ni. Dahla busuk. Baju bau kepam. Mula2 ak ingt dier ni muka innocent n cm baek2 je skali trus dier ckp cmni mmg ak tarik muka. Cina2 len yg bising2 n muka cm pecah umah yg keja sni ok je n klu ak mntk tlg dr dorg ok je nk tlg ak compare yg busuk ni. Aizat lak suh ak laja sndri cmne nk pasang since ak kan full time.

7. Customer makin lama makin ramai dtg kat ak tnya pasal macam2. Ak pn ag KELENTONG r cm mula2 ak jual kasut sukan dlu kat Jusco Kepong. 

8. Time tgh lepak2 dgn Ariff, dier stat citer kat ak pasal Mac City OU. Dier citer sni management teruk, boss smua angin je n byk sgt politics kat sni. Aizatt pon citer bnda sama. Ckp gaji sni skit la dlu dier keja kat Apple punya HQ wat event lagi byk gaji dier n so on. Ak dah pening pasal ak ingtkan gah la sgt mula2 Mac City n aman je keja kat sni skali penuh dgn POLITIK n DRAMA !

9. Ak trus wat decision baru lak. Baru kerja sehari dah pressure gile. Tak leh jadi ni takmo r ak jadi full time. Nk tkr part time r. Lagipon ak ader short sem start next wik n klas ak kol 8-9.50am tiap2 ari. Full time lak kena masuk kol 10am. Tibe2 ak arap Balan cpt masuk keja so ak ader la geng. Ak pn masuk blk opis Mac City yg sempit ni n jmpa dat bitch (nama dier Lilian upanya pas Ariff bgtau ak) n tnya dier bole tak nk tkr part time trus dier soh tnya org yg intebiu ak tu tnpa pandang ak pn. Upa2nya manager yg intebiu ak ritu cuti rini. Soo plan nk jmpa Sean (Ariff skali ag bgtau ak nama manager ni) da next day.

Soo ak pon pulang ke rumah dgn perasaan yg sgt hampa n down n serabut pala otak. Sampai2 je umah abes ak bebel2 kat Balan n other rest of family smpi Balan pon cuak. Haha. Smua terkejut dorg tak der kasi training pon kat ak. Takpe2 ak pikir positif n myb sok will be better than today. Mlm tu ak takle tdo pasal ak penat sgt smpi ak takle tdo. Taktau apsal. Last2 Mama soh tdo kat bawah ruang tamu. Dier bentangkan tilam n tdokan ak. Haha ak mmg manja gile k kat umah ni.

Ak masuk keja kol 10am. Tggu Sean n upa2nya dier masuk keja kol 1pm. Soo ak pon tggu la dier. Pas dah sibuk duk melayan customers tak pasan pon dier dah masuk keja. Ak pon approach dier n ckp kat dier bole x nk tkr part time. Sean stat tggi sore. Dier mara ak naper nk tak bgtau awal2 nk part time sbnrnya. Salah ak gak pasal ak ingt bole tkr cm2 je in da beginning ag. Sean bebel2 ag. Masa tu lak seb bek ramai staff2 cina smua g rehat so tggl ak n bbrapa org je. Den Sean ckp it's either Full Time or you benti kerja. Ak pon takder pikir panjang trus ckp ak benti. Tp ak takder pon tggi2 sore balik just ckp kat dier Thank you very much dgn sgt polite wlupon dlm hati sbnrnya tgh sedeyh gile. Ak tnya dier kerja smlm dpt tak gaji n dier ckp dpt. Seb bek dpt. Ak pon kuar kedai dlm kol 2pm cm2 n trus g jalan menuju ke MPH. But ak tak masuk MPH n stop kat luar n just ddk kat bangku luar kedai yg berhampiran dgn MPH ni. Tibe2 ak dpt idea n ak kuarkan kad Kinokuniya n trus kol Kino tnya dier ader keja kosong. THANK GOD org tu jwb skang mmg Kino tgh cari org n dier soh ak anta resume. Ak pon masuk blk Mac City amik barang ak n say goodbyes to Ariff n mintak dier tlg antakan punch card ak kat Lilian bitch tu for one day salary ak kat sni. Haha. Ariff mmg baek n ktorg pn exchange no mana taw nk cntct2 ke nt in da future.

Ak pn naek moto dgn cptnya pulang ke rumah. Time odwy balik ak stil cm sedeyh ag pasal benti keja cm2. Ye r klu bole nk r keja at least sebulan pon jadi r kan baru benti. Smpi2 rumah Balan terkejut pasal ak balik awal n ak dh benti keja. Ak trus ckp kat dier yg ak nk apply keja kat Kino n mntk dier tmnkn ak g Kino anta resume. Ktorg pon cpt2 siap n kuar umah g cc dlu n print resume. Seb bek ak dah siapkan resume ak awal2 sblm ni. Smpi2 KLCC dlm kol 5pm masuk Kino n ak pn anta resume. Tnya dier bile dier akan kol for intebiu staff Kino tu ckp dier taktau nt klu dier nk pakai org dier kol. Ak dah cuak n down skit n rasa cm tak dpt je like other bookstores ak apply. Ak pon balik r umah patu skali time odwy balik org Kino kol soh dtg intebiu da next day. Ak sgt hepy n rasa cm ader chance nk keja kat sni.

Long story short, da next day ak g intebiu kat Kino n ALHAMDULILLAH I've got da job. Ak stat keja senin ni 9/5 (da same day Balan stat keja kat Mac City gak. Haha) Citer kat Kino nt ak post laen kali r ea. Nipon dah pjg sgt. Ak dpt rasa dat I'm going to have fun working at here. Btol smua bnda yg berlaku kat kiter ni ader hikmahnya. Klu sblm ni ak nk stat keja kat Mac City ak rasa nebes n cuak sgt but dis time ak rasa excited n tak saba nk stat keja kat Kino ni. Papepon ak harap smuanya berjalan lancar nt. Adios !

The dream job since skola ag. Alhamdulillah tercapai gak impian. Hehe

p/s: Mesti ak lembik giler pas tiap kali ak blk kerja mula2 stat keja ni. Yewla klas pagi den g kerja after dat. Dear Allah, please give me strength to overcome ol of dis !

p/ss: Machines lagi power dr Mac City. Ariff citer kat ak management Machines is 10 times better dr Mac City. Ak ader pasan gak time ak g Machines KLCC dier siap ader Training Room lagi.

Thursday, May 5, 2011

Keputusan dan Kehampaan.



So da result was out. I am really NOT happy about it. For da first time in my life I am disappointed with my History results. Btl r kadang2 bnda yg kiter suka 2 klu dier disappointed kan kiter mmg saket abes r klu ianya terjadi. Oh of kos GPA ak tak Dean List dh cm last sem and CGPA ak drop. Like seyesly drop ! Soo selamat tinggal r yea DL pasal pani mmg ak tak jmpa ko ag dah n rasa cm nk graduate dgn ko pon cm payah je in da future. But on da bright side FAF ak PASS ! Dat is something to celebrate. Before dis mmg ak cuak n gabra nk mampos takot ak fail sbjk ni. Alhamduilliah tak fail. But as a Muslim ak patut bersyukur ap yg ak dpt. Takle rungut byk2 pasal dah takat tu je yg ak usaha so takat ni je r ak dpt.

Ak ni laja History je lbeyh tapi tak penah nk amik iktibar dr ap yg berlaku kat diri ni. Dah tau sbjk makin payah bukannya nk stdy sungguh2. Ni g makin kuat maen ader r. Well ckp lbeyh je kat blog ni tapi tak wat pape nk ubah diri ap gunanya pn. So just wait and c je la masa dpn nt cmne.


p/s: Drama kerja will be told later.

Sunday, May 1, 2011

29th April 2011

I have a blast day on 29th April 2011. Actually mmg since exam ritu looking forward on dis day pasal it's the Maroon 5 Live in KL concert day. Soo ak dah plan baek punya. Cm biasala kawan2 kesayangan yg setia menemani ak kemana jua adalah Azyan Azilah dan Erif Elnur. Yg paling terharu dorg sanggup korbankan masa dorg tgh sibuk exam skang n spend da whole day with me. Thank you guys. In da beginning ingt plan nk karok sblm g Maroon 5 time mlm ni but El dier ader xam on da next day (29th April 2011) soo dier cm perlukan masa skjp nk stdy petang tu. Soo ak n Yan decided to go to Book Fair instead of karok. Dalam kol 3PM lbey cm2 ak kuar umah n bwk moto ak smpi KL Sentral. Da plan is El n Yan will pick me up here soo snang la nt time balik dorg takyah r anta ak kat umah. Pas dah smpi KL Sentral tak smpi dlm 20 mins dorg datang n jmpt ak. Den ktorg grak g PWTC and The Mall.

Camwhoring dalam keta jap. Hehe

Dah smpi area PWTC ni ktorg parking kat dlm The Mall. So da smpi The Mall ni ak tnjk Yan da bukfair kat dlm The Mall ni while El decided pegi foodcourt cuz nk stdy. Sian El. Yan cm biasala bukan maen excited tgk buku2 murah kat dlm The Mall ni. Mmg puteh mata r dier duk usha buku2 ni smpi dah kompius nk beli yg mana satu. Haha. Tp yg best klu kuar dgn Yan ni dier msti slalu jmpa buku2 yg taste ak cm historical-fiction ni stiap kali ktorg book hunting sama2. Aritu ak g The Mall tak jmpa pon sgt buku2 taste ak ni tapi time kuar dgn Yan ni cpt je dier jmpa buku taste ak. Ak yg plan mula2 tak nk beli pape langsung dah dilema dah nk beli kex buku ni wlupon hrga dier murah just RM8 je. Haish damn u Yan. But in da end pikir2 tak jadi beli pasal buku2 yg dah beli sblm ni pon stil tak terbaca n nk jimat duet sket. Hehe


Murah giler kan ! Hahaha

Ramai org dah berebut buku.

Yan wat khusyuk2 la konon. Hahaha

Pas dah jalan2 kat The Mall ni ktorg plan nk beli pape kat sni time nk balik nt. Ak n Yan pon g KLIBF kat PWTC. Yan sajela nk tgk2 buku kat sni n ak trus bawak dier naek level 3 tmpt2 jual english punya books n university books. Cm tadi gak time ktorg sggh satu kedai ni Yan just point je kat aku buku history n ak trus cm aarggghhhhhhhhhh nape la ko tnjk ak buku ni? Bahaya btul bawak Yan ni. Ak ni dahla takder duet n mmg silap r dtg KLIBF wat kali ke 2 pasal seyesly wat ak lagi cm nk nangis je tak dpt beli buku yg ak minat. Huarrghhhh.

  Ak berkenan giler dgn buku ni ! Skali tgk2 harga dier RM275. Sob2.
 
Pas dah smpi kat Penguin punya gerai ak bg masa Yan tuk usha buku yg dier minat. Dier ader amik satu buku ni but last2 kali tak jadi gak dier beli pasal nk jimat duet cm ak. Haha. Pas dah almost 1 and half hour kat dlm KLIBF ni ktorg blaa r n g balik The Mall. Pas dah masuk balik The Mall Yan trus amik buku2 yg dier nk beli while ak beli world maps. Ari selasa ritu ak tgk hrga dier RM16 skali time ak dtg ni hrga dier dah trun RM8. Nisa r yg bgtau ak mula2 ni soo ak pon beli 2 pasal Nisa soh belikan skali utk dier klu hrga dier dah trun RM8. After dat, ktorg trun foodcourt cari El yg tgh sibuk duk stdy. Time nk cari El ni ktorg ternampak TV kat foodcourt ni tgh pasang channel NTV7 and terlupa lak dah stat upanya wedding Kate and William. Ktorg pon ap ag stop jap n tgk Kate walked down the aisle with her father and met William in front of the altar. Awwwww sweet giler tgk dorg dua ! Time ktorg duk excited tgk scene ni aderla a group of girls passed by n dorg pon pasan William n Kate kat tv ni. Dorg pon ckp "eh arini ea Charles kahwin tu?" Ak dgn Yan trus wat muka duhhh bukan Charles la adek2 skalian it's William. Yan trus ckp "Please get your facts straight" and ak gelak je. Haha

El 'happily' studying for his exam tomorrow. Haha

 Hepy pas dah beli barang2 masing2. Hehe

Pas dah selesai solat asar smua ktorg pon bergerak la ke Bukit Jalil. Time odwy ni jalan jem giler n tensen gak ak. Yan pon siap bantai tido dlm keta jap. Haha. Dlm kol 7.50PM ktorg smpi gak at Bukit Jalil. Seb bek Pudu punya bus station dah bukak balik soo dah takder perhentian bus kat Bukit Jalil ni n tak sesak r jalan. Nk parking pon senang je n ak cm quite suprised tak seramai giler org cm ak dtg Paramore ritu. Myb ni wat kat Stadium Putra n besides tiket Maroon 5 ni agak mahal sket soo takla ramai sgt org. Smpi2 je trus g surau solat Maghrib dlu. After dat isi perut jap beli keropok n biskut kat sni. cm biasala kat sni hrga makanan mahal nk mampos. Biskut oreo yg paket kecik ni RM2.50 and jack n jill ni RM5.50. Mula2 ingt nk beli burger je tapi ramai sgt org soo kitorg beli je la junk food ni je. Kenala makan skit pasal kitorg lapa giler nk mampos n nk jerit2 terlompat kat dlm stadium tu kenala ader tenaga. Hehe.

El and Yan sibuk makan.

Pas dah makan n isi perut smua ni ktorg pon bergerak r g Stadium Putra. Time kat sni la org dah ramai giler. Da best thing tiap kali g concert ni ramai giler HOT PEOPLE ! Haha. Mmg cuci mata je kat sni. El siap cakap ag haish bykla ilmu ak kuar malam ni. Haha. Smua stylo je dtg konsert. Time nk cari pintu mana nk masuk ternampakla Hans Isaac. Wow ader gak artis Malaysia eh datang tgk. Ingtkan tak layan Maroon 5 ni. Skali pas dh jmpa pintu mana yg nk masuk mmg kitorg cm down skit pasal panjang giler kena beratur !

The crowded people !

Panjang giler kor kena beratur. Tp nsb bek tak lama tggu pasal cpt je smua org dpt masuk.

Yan si tembam n El kat blakang. Hehe.

Pas dah beratur n tggu agak lama dapat gakla ktorg masuk dlm Stadium Putra. Klu nk compare dgn Paramore ritu like I said mmg tak ramai sgt cm Paramore ritu. Tapi compare to Stadium Nasional ritu Stadium Putra ni cm selesa skit pasal seat dier kusyen jarak seat ktorg dari stage pon cm tak jauh sgt cm Paramore ritu. (byk plk ak guna word ritu. Haha)

The concert sblm start

Me n Yan waiting for Maroon 5 to come out.

Dlm schedule patutnya dis concert start on 9PM. Tapi dah kol 9 dorg tak kuar2 ag. Puas audiences duk jerit2 Maroon 5 but stil konsert tak start2 ag. El ckp klu ak taw lmbt kuar ni bek ak bwk masuk buku stdy ag. Haha. Tggu punya tggu akhirnya Maroon 5 pon kuar. Da concert start at 9.30PM with a BLAST !


 


A few snapshots yg ak amik time Maroon 5 performed. Hehe

Seyes Maroon 5 IS SUPER DUPER AWESOME ! Ak tak penah rasa excited giler n high giler time g concert cmni dlm seumur idop ak. Adam Levine and his bandmates mmg AMAZING ! Adam tak sempot kot nyanyi n takder pon dgr dier tercungap2 time perform ni. Dahla dier ni aktif n ligat je atas pentas siap berjoget2 bagai. Da girls tersangatla crazy tgk Adam termasukla Yan. Tiap kali Adam wat aksi comeyl skit smua jerit cm org giler. Yan lagi la gile siap jerit "ADAM TAKE OFF YOUR CLOTHES" smpi org keliling2 ktorg smua gelak je. Besides that Adam pon tersangatla peramah n sentiasa je interact dgn audiences. Band dier smua hebat giler maen gitar n drums termasuk Adam skali pasal da sound system yg dorg men live BEST n SEDAP GILER ! Takder pon bunyi nyaring or tersalah maen ke. Mmg professional gile r. Lighting system pon tersangatla cantek n mmg puas ati r. Patu ak sgt suka concert Maroon 5 ni pasal ak taw smua lagu yg dorg nyanyi malam 2. Ak takder la hafal smua lagu dorg but at least ak familiar n penah dgr r. So takder la ak cm borink skjp cm Paramore dlu time dorg nyanyi lagu yg ak tak penah dgr. Tak sia2 ak dgr lagu Maroon 5 sblm2 ni. Hehe. Time concert ni gak ktorg bertiga tak benti2 jerit n menari bagai. Dah tak kesah dh org keliling ktorg nk pandang ktorg ap ke asalkan ktorg enjoy giler malam tu. Haha. At last concert abes dlm kol 11.30 cm2.

Yan posing red carpet.

The trio

Kami berdua.

After dat ktorg pon kuar from stadium stat usha2 baju Maroon 5 yg org duk jual2 kat luar ni. Cari punya cari ader gak r jmpa murah satu baju dlm RM20. Sblm stat concert ni dier jual satu baju RM38. Bapak mahal giler. Seb bek tak beli sblm stat concert tadi. El beli 2 helai while ak n Yan just beli satu helai je. Baju ak n Yan sama plk 2. Haha. Time sblm nk g keta balik ktorg ader try gak nk curi poster Maroon 5 yg dorg gantung kat lamppost kat perkarangan stadium ni tapi tak berjaya lak. Tensen je ader yg dapat trunkan poster2 ni. But klu pikir balik kang berebut sesama ktorg klu dpt curi satu poster tu. Haha. Den ktorg pon blaa from Bukit Jalil n plan nk makan McD kat Jalan Ampang. Time odwy g sni kitorg pasang radio kuat2 dlm keta n jerit nyanyi pape je lagu yg on air kat radio pasal stil rasa cm excited nk jerit2 ni. Mmg puas abes. Haha

Kat dalam keta pas abes concert. Hehe

El n Yan in front of Double Tree hotel by Hilton

Smpi McD Jalan Ampang masing2 melantak pasal kebulur. Den borak2 n lepak2 jap smpi kol 1lbeyh. Patu El anta ak kat KL Sentral balik. Soo ktorg pon said goodbyes to each other n dorg pon tgglkan ak dpn moto ak. At first ak tak pasan pon ader something wrong kat moto ak ni skali ak baru pasan yg HELMET AK HILANG ! Ak nmpk ader kesan tali helmet ak ni kena potong. Arghhhhhhhhhhhhhhhhhh geram giler. Ak pon terpaksla kol my dad n mintak dier dtg hantarkan helmet kat ak. Sian ayh ak kena anta helmet kol 2 pagi kat KL Sentral ni. Ak pn tggula ayah ak dtg kat KL Sentral ni. Tapi ader hikmah gak helmet ak hilang ni pasal time ak tggu kat KL Sentral ni ader awek Japanese tegur ak. Mula2 ak tak pasan dier tegur ak pasal time tu ak duk dgr iPod kat iPhone n ak pasang agak kuat r. Skali dier ckp dier nk pinjam henset ak n dier ckp dier nk bayar ak. Dier kuarkan RM5 n ak pon kasi jela henset ak kat dier. Dier tak reti nk dial numbers kat kertas yg dier pegang soo ak pon tolong r dialkan 2 numbers yg dier nk kol. Pas dier guna hp ak byk kali gak r dier ckp Thank You kat ak. Sblm dier pnjm hp ak ni ak taktau pon dier Japanese soo ak pn tanya la dier "Where do you come from?" n dier jwb "I'm from Japan". Ak smbg ag ckp kat dier tak ramai Japanese yg pandai ckp English n cm impressive gak r dier pandai ckp English. Upa2nya dier ni English teacher. Patu ak borak2 ag dgn dier. Ni 1st time dier dtg Malaysia n dier duk sni 6 hari nk jmpa kawan dier. Ak ader tnya dier gak cmne gempa bumi kat Japan ritu n dier reply dier tak bape effect sgt dgn gempa bumi tu pasal tmpt dier agak jauh from gempa bumi tu. She's really nice n sgt humble n tak sombong pon. Pas ayah ak dtg bwk helmet I said nice meeting u n kitorg pon blaa. 

Seyes ak sgt hepy giler on dis day. Really looking forward klu ader lagi konsert pape yg best in da future. Mmg El n Yan la akan jadi mangsa kena temankan ak g concert pape lagi pani. Hehe.

p/s: Cuti dah nak abes ! Cuak la plk nk keja Selasa ni. Org duk sebuk cuak result xam nk kuar ak je yg cuak nk keja. Huuu

Tshirt and kipas Maroon 5 yg ak sempat beli time g konsert ni. Hehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...