Followers

World Clock

>

Saturday, May 29, 2010

Suka Duka Part II

Haha nampaknya ramai gak taktau certain2 memorable events yg aku dah post sblm ni. So let's look back again what we've been through together.

Klas 1 Rasional start jadi PESAING UTAMA 1 Rajin dlm pertandingan kebersihan sekolah mingguan time Cikgu Arbaiyah ckp kat kitorg yg dier nk tolong kaw2 nyew cantekkan klas ktorg. Ckg Arbaiyah juga merupakan guru klas ke-2 Rasional time ni. Yg plg tak tahan aku ingt ag ader belon2 besar nk mampos tergantong kat klas aku time bulan kemerdekaan n frame2 pemandangan berangan gantung kat satu klas. Den ditambah ag with da famous tikar getah n birthday reminder for each student. Patu kitorg g tiru klas Rajin potong polisterin huruf2 n wat word wisdoms. Tapi mmg cantek giler klas aku time tu. Pertolongan Ckg Arbaiyah juga telah menyebabkan kitorg declare 'Cold War' indirectly terhadap ckgu klas kitorg Pn Noriza Yar Khan pasal dier cm tak puas ati ktorg bias kat dier. Haha. Oh klas Rajin n Rasional kiter juga bergilir2 menggondol title klas terbersih dr form 1 smpi form 3. Siap bagi piala tu patah ag. Note: We used to called Ckgu Noriza Yar "Nyok" due to her short form name NYK appear cmni kat timetable klas.

Ader satu time tu bdk klas 1 Rasional dapat keputusan agak teruk in Maths smpi Wan Din mengamuk kat ktorg n soh ktorg blanja dier durian since time tu gak tgh musim durian. Kitorg pon pujuk2 la Ckg Ba'yah g beli durian byk2 utk Wan Din and she agreed (Smua org pkir Ckg Ba'yah sng benor agreed pasal dier suka kat Wan Din). After dat, ktorg smua makan besar durian kat dlm Stor Sukan Sekolah.

Ada satu kali tu kitorg bdk2 laki tgh blk dr Prep Malam. Time tu masing2 tgh hot pasal Somel and Ckg Humaidi nk pasang pagar kuning yg ntah pape kat jalan nk naek Aspura. Aku pon duk ngutuk2 Ckg Humaidi n Somel smpi la ktorg jalan g Surau Aspura. Upa2nya time aku tgh ngutuk2 dorg ni tgh duk kat pondok Aspura. Aku malu giler n bdk2 laki gelakkan aku kaw2nya n tak benti2 takutkan aku. Aku mula2 duk nyorok jap kat surau den lari g naek dorm pasal takut Ckg Maidi pggl aku. Seb bek patu aku tak kena pape dgn dorg ni. Haha.

Ckg Haiza suka benor citer pasal anak2 dier n PINGU time klas fizik. Slalunya bukan kitorg byk laja fizik tapi lbey dgr citer pasal anak dier je.

Buku rujukan SPM yg paling feymes n smua org guna adalah buku2 rujukan Sasbadi RM5. Murah dan tebal lak 2.

Salam yg paling aku suka dgr skali adalah salam Pn Mus. Klu saper dpt ingt cmner dier bg salam korg msti gelaknya. Hehe.

Time F3 Piah kena tegur dgn Pn Nor pasal dier duk nyebok nk join klas tambahn Geografi bdk Rasional.

Smua org annoy dgn Mus pasal Ckg Sila suka bwk Mus kuar g mana2 je naik keta Kenari merah ckg tu.

Aku seram btol tgk video 'Ikan' yg smua org claim ikan tu asalnya org tapi dier jd cm2 sebab dier g marah mak dier baca Quran time dier tgk TV. Afiq la stat tnjk video tu kat ktorg. Patu bdk laki batch kiter guna video tu dlm lakonan kiter time orentasi bdk2 form 1 smpi galz batch bwh kiter nangis meleleh2 time dorg bwk lilin rmi2 masuk dewan after kiter punya lakonan. Note: Batch kiter mmg sgt terer berlakon.

Aku n Duma suka tido kat surau time F5.

Hazim Sakim penah baca Al-Fatihah 2 kali time dier jadi Imam Maghrib. Time dier baca Al-Fatihah wat kali ke 2 wich patutnya kena baca surah aku n bdk2 kiter smua gelak terbahak2 cm org giler.

Semasa era kekejaman Mahyul, ader skali tu bdk laki Rasional kena paksa kawad while bdk laki Rajin kena paksa basuh baju dier time ari Sabtu. Note: Baju Mahyul sgt kotor, busuk dan bertahi lalat menurut bdk2 Rajin.

Smpi skang aku msti gelak klu ingt balik presentation Lisan BI SPM grup Muaz, Duma, Oden, Hazi time form 5. Ada satu part tu Muaz g letak gmba Oden pakai baju mlayu purple dlm posisi Oden tgh bertafakur dlm keadaan pelik.

Pas jamuan klas 2 Rasional smua org dlm klas tdo g sama2 pas makan. Pas bangun smua pelik je cmner kitorg ley tdo serentak dlm klas pas makan.

Smua org giler AF2 time form 2. Tiap2 ari msti tgk Diari AF and time konsert final penuh bilik rehat smua org tgk. Tak silap aku time ni Hanis, Aisyah Idris and Erisya je kot yg stdy for PMR malam tu kat Dewan Makan. Aku lak smgt giler sokong Zahid smpi page blakang buku Rujukan Math aku g tules nama dier besar2 n tiap kali Zahid perform je aku g angkat page ni n jerit kat smua org.

Once upon a time, bdk2 laki duk ngumpat2 Nadea time lunch kat Dewan Makan during Perang Besar F5. Time kitorg ngumpat2 Arep org first skali abes makan, bgn n bla dr table kitorg. Kitorg terlupa lak yg Arep adek Nadea time tu. Haha.

Among bdk laki Nun punya gelak paling besar skali n pelik bunyi dier smpi kadang2 tu kitorg gelak pasal Nun gelak je.

Ader satu mlm kat dorm Usman time F3, Sam g tepuk blakang aku kuat giler wich aku rasa sakit giler nk mampos pasal dier geram kat aku g biar Syakey kutuk aku kat dlm klas. Time tu ktorg tak tdo mlm duk ngumpat bdk2 pompuan. Note: Syakey n Sam tak suka sesama dorg dlu2.


p/s: Sgt heppy LEE DEWYZE menang American Idol. Tapi sdey gak Simon Cowell dah tak jadi judge American Idol lagi dah pani. Idol is never going to be the same after dis.

Thursday, May 27, 2010

Suka Duka Part I

It's 3.18 AM and I am listening to Mad House by Rihanna berulang2 kali smpi aku dah tak ingt dah aku ulang lagu ni baper kali ntah.Gosh seyesly aku takle tdo skang ni. Ini smua angkara aku g minum Neslo Ais tadi time late-dinner kat 'Sungai'. Myb antara faktor len aku takle tdo pasal aku tgh cuak and resah kot my feveret LEE DEWYZE tak menang Ameircan Idol pagi nt. Haish giler btol aku ni. Dah la klas aku jap g kol 8.30 AM. Kompem aku jadi burung belatuk dlm klas.

Neway aku chat dgn Adda tadi n cm biasala kitorg duk bergosip2. Lately ni aku kuat story2 dgn Adda selaen dr Trah. Smbl2 tu kitorg g reminiscent blk so-called kenangan manis kat skola. So kpd my Besties, jom kiter reminiscent blk kenangan2 kat SMKSP dlu dgn baca statement2 di bawah. Hehe.


Aku br ingt dlu aku suka sebut JERRRRRRRRRRRRR, EUWWWWWWWWWWWW. Sblm ni aku just ingt yg aku just suka sebut MENJENGKELKAN je.

Kiter suka tdo kat dlm klas (itu semestinya) tapi plg best tdo kat kusyen blakang. Smua suka hangout kat kusyen blakang.

Thanz to Muaz kiter ley dgr radio thru speaker besar yg spatutnya hanya digunakan dlm PPSMI (Pasan x klu pengumuman pasal PPSMI msti Pn Nor je bg kan takder org len ke) time Prep petang dan juga Prep malam. Ader skali tu kiter tgh kemaruk dgn lagu Dealova by Once time prep malam (wich Duma and Adda pasan ni lagu trademark dorg) smpi kiter dgr berulang2 kali. Muaz jugak suggest pada Somel yg dier patut guna speaker ni time Kawad Sukan Tahunan tak silap aku.

Ader skali tu aku hot btol dgn Nadea pasal dier tak abes2 marah Mus pasal Mus tak siap2kan lagi carta PBSM kat lorong tepi kedai buku smpi aku ckp kat dier "Ko ni tak saba2 btol nt dier ader masa dier siapkan la" (tak silap aku la aku ckp cmni) patu Mus gelak2 kat Nadea "Haha padan muka kena marah dgn Azam" smbl Nadea kuar dr kelas dgn tak puas ati. Note: Aku rasa ni 1st time kot aku cm tak puas ati dgn Nadea. Well ktorg rakan baek so mana gado2. Haha.

Time kiter tgh Perang Besar time form 5, Yan, Fatin, Nadea and Intan (Rasanya ni je kot) panggil aku dok kat blkg klas Rajin soh explain naper kiter smua tak puas ati dgn dorg dan len2 yg dipanggil s0-called "anak2 ikan". Sblm aku g jumpa dorg bdk2 laki soh aku bwk hp Ilyas n rekod perbualan dorg n aku berjaya wat dorg tak pasan pon yg aku rekod dialog dorg.

Mlm sblm SPM +Math tibe2 satu Gombak blackout. (Aku rasa time mlm sblm xam +math) Bdk2 laki smua kuar dorm Husein n g nyalakan lilin byk2 kat spjg2 tembok tgkt 1 Aspura.

Kiter suka makan dlm klas wich aku rasa klas2 len tak wat pon cm kiter smpi ader satu skali tu ckgu ap ntah yg garang gler bubby tu yg muka dier puteh2 pakai spek mata marah klas kiter pasal mkn dlm klas.

Aku penah tersasul kat dlm klas tersebut nama Hazy time sebut nama saper ntah yg karakter dlm novel form 5 tu kat dpn klas. Patu Pn Tn Rahimah guru ksygn BM (ingt tak dier klu ckp msti Er err rerrr err. HAHA) g ckp aku angau nama Hazy dlm klas smpi satu kelas gelakkan aku.

Bdk laki ska benar ngumpat Apool kat dlm klas. Oh ingt tak tiap kali dier nak minum air je msti dier bgn patu dier ngadap kiter smua br dier minum. Dier kan duk dpn skali.

Time Siti kawen, smua lari g kantin, dewan makan n pondok pak guard nk tgk wedding Siti. Ha kiter juga suka kapelkan Alina as Siti and Hazim as Datuk K. Note: Hazim penah try nk mintak no Alina time form 4 sblm dier pindah SBP.

Ha Azyan penah pengsan out of sudden time kiter tgh perang yg smpi Syuk nk tmbk Intan tu. Ha Yan naper ko pengsan r time tu. Over la ko. Haha.

Aku benci giler klas tambahan Ckg Samat wat esp Add Math. Ingt tak yg Duma, Hazim and Syuk dorg dtg lmbt g class tmbhn add math kat dewan tu smpi dorg tak le masuk. Dorg lambt baper minit je pon.

Batch kiter je yg last skali suka maen baling selipar. Klu kiter men baling selipar msti kiter jerit2 cm org giler n smpi wat tingkap2 klas kat dpn blik sakit pecah. Note: Aku kapla program Baling Selipar time sukan Asrama n aku yg membawa kemenangan baling selipar kepada Ibnu Hayyan. Time final Hayyan lawan dgn Ibnu Majah wich Ikwan marah giler kat Arep Suk pasal dier salahkan dorg kalah. Note: Ikwan penah mara giler dgn aku smpi nk gado2 time F3 gak time dier Dorm Abu Bakar lawan dgn Dorm aku wich Dorm Usman . Ikwan mmg emo klu men baling selipar.

Klu time form 1 dlu bdk2 laki klas Rajin slalu lawan bola dgn Rasional. Kdg2 ader gak bdk pompuan turun padang sokong klas masing2.

Kiter suka men paip air kat makmal kimia or biology smpi basah buku.

Lady D penah majuk ntah pape kat Elnur pasal El bgtau dier yg dier tak dpt naek pentas nk kasi adiah kat dier time ari Guru pasal El ckp dier tak smpt nk salin baju. Time tu kitorg perform Dikir Barat n pas perform ni trus upacara bg adiah for ckgu2 klas F5. Mmg kecoh gak la Lady D wat bising. Ada skali tu Mus penah citer yg dier dgn Alina duk lepak dgn Lady D kat makmal Bio. Time tu duet lady D duk berterbangan (duet rm50 byk2 lak 2) di tiup angin n dier soh dorg ni kutep. Den dorg mintak Lady D blanja dorg tapi dier tak blanja lgsg even tho dorg dah pujuk kaw2 nyew. Patu dorg blk smbl merungut "Kedekut giler Lady D!". Note: Sila ingt kembali bagaimana Lady D nyanyi lagu nasyid "Sekeping Hati Dibawa berlaARRRRRiiiiii"..

Fye penah majuk dgn kiter pasal kiter tak wat bday suprise kat dier cm kiter wat bday suprise kat Awyn.

Time form 2 aku penah dihumiliatekan perhimpunan by Pn Nor pasal aku duk boikot bdk luar. Time ni kan kiter gbg klas dgn Adil n Arif. Hehe.

Syuk n Nun penah marah kat Arep Suk pasal dier g oter video farewell kiter time F5 smpi jadi tak betol. Tapi last2 video tu jadi gak. Time ni gak smua org mls nk stdy Arab even tho SPM Arab nk dkt je tapi masing2 sibuk n excited nk wat video ni.

Syuk tak puas ati dgn Muaz pasal rampas Wawa pas dier clash dgn Wawa.


Well stakat ni je dlu. Nt klu aku ingt ag aku smbg k. Peace ! !



p/s: Cik Trah, kiter perlu berjumpa skali lagi dan aku ingin share kpd ko citer sebenar (KFC AU) setelah aku taw dr tuan punya badan. Hehe.

Tuesday, May 25, 2010

Taksub

Sila click gamba ini klu nk baca ap yg dier tules. Hehe

Found this in US Weekly. Gosh aku sgt taksub dgn mamat ni. Biasala tiap2 tahun aku msti akn taksub dgn salah sorg finalis American Idol. Last year Kris Allen and this year is LEE DEWYZE. Dier ni macam Kris gak humble-down-to-earth-guy and sore dier serak2 cm David Cook tapi lagi best!A few days left for the finale and aku harap GILER BUBBY DIER MENANG ! Tolong la jgn bagi Mama Sox tu menang. I know she's good but dier tak se-commercial macam LEE. Hehe.

Found dis on Just Jared. Sape2 yg rasa minat n giler Harry Potter silalah lihat video di bawah ini yew. Seyesly aku nk sgt g FLORIDA ! ! !




Emma Watson sgt cute dlm video ni. First time aku tgk video ni aku meracau sorg2 cm org kena sawan bubby. Biasala aku klu dah taksub tu mmg tak dpt dikawal ketaksuban tu. Haha. Gamba from video ini bole dijumpai di sini.




p/s: Kena wat skrip n berlakon in Arabic. ADEHHH ! ! !

2nd SOOO-CALLED Annual Grand Reunion.

Br balik dgn Trah and Mus from Jusco Setiawangsa. Biasala klu dah kuar dgn Trah ni msti nk plan nk wat reunion je keja. So setelah bincang2 inilah hasilnya.




1st: Panjat Bukit Broga pada 4th June 2010, Friday. (Version Beta 2.0)



Aku taw ritu tak jd since rmi yg takle g. So aku plan nk wat skali ag n dis time aku akn make sure jadi g gak. Tapi klu tak jadi tu mmg tak dpt dielakkan aku takle nk wat cmner r kan. So plan cm ritu gak pegi pagi n balik b4 jumaat.





2nd: Satu hari perjalanan ke A Famosa Water Park di Alor Gajah, Melaka on 26th June 2010, Saturday. (Version 4G.0)



Tarikh ni tak baper kompem sgt pasal dgr kata bdk2 Uitm myb dah msuk time ni. (Afnan bgtau aku). Soo klu jadi pon kiter g macam g Cherating ritu. G satu ari mandi2 petang or mlm cm2 balik.







Once again, saper yg nk g pliz2 PEOPLE inform me!Stakat ni matlamat jgka pendek aku adalah nk bg trip g Broga ni jadi. So cm biasa gak aku akan kol2 yg aku rasa aku ley reach out. Selaen aku korg ley contact Trah for more details.





p/s: Suka ponteng klas Arab skali smggu. Mgkin dpt surat BAR tapi diharap perkara ini tidak terjadi kerana Ustazahku tersangatla baek !

Sunday, May 23, 2010

Apathy

I always hate myself. It has been a long time since I loved myself.


I don't feel calm and peace anymore.


Sometimes I wish that I never existed in this world because the world is SOOO Cruel to me.


I am weak.


I am a Loser because I don't have someone special to share my life with.


I want to say 'I love you' but I never have the chance to do that.


I hate my friends because they have a better life than me. I always cry with envy when I see them.


Everyday I wake up I wish that I am somebody else.


I always get things that I never wanted in my life. I never get what I really want in my life.


I am afraid about my future because I know I will end up alone.


I always feel hopeless and it seems I don't believe in hope anymore.


I smile but actually I cry.


I am depressed but I am very good in hiding it to people.


People always said they know me but they don't.


I am sick and unhealthy.


Every word I said is full lies and deceits.


I am really a bad person and I do sick things. Once again no one notices this.


I scream and scream but no one hears me.


More importantly, I am not happy and never will happy.

Saturday, May 22, 2010

Weekly Films (As Updated in 1244 hours)

Dis week mmg movie mania sgt cuz agak bykla movie aku tgk. Seriously aku dah jd cm Elnur yg sgt addictive dgn movies wich aku rasa dier mmg dah jd Wiki+Movies yg bergerak. Hehe. So inilah 'beberapa' movies yg aku layan mggu ni (17th May 2010 - 22nd May 2010).

Movies yg layan di Cinemas:


Diary of a Wimpy Kid (2010)



Shrek Forever After (2010)



A Nigtmare on Elm Street (2010)


Movies yg layan di Laptopku:


The Messenger (2009)



Le Petit Nicolas (2009)



Carriers (2009)

Aku mls nk wat review for each movie tapi smua movie yg aku tgk atas ni OK je r. Tapi feveret aku movies yg aku tgk kat laptop r. Carriers sgt creepy but at the same time sgt sedeyh macam The Messenger while Le Petit Nicolas sgt funny.

Spt biasa Grey's Anatomy punya season finale tersgtla SHOCKING dan SEDEYH ! Berair2 mata aku tgk double-finale episodes Season 6 Grey's ni. Mmg sgt respek la itu sama Shonda Rhimes Grey's punya creator cuz masih lagi dpt wat show ni relevan wlupon dah 6 seasons.


I also got the job back to be Promoter at Jusco Kepong again. Ingtkan mmg tak dpt keja kat sini tapi tibe2 smlm Kak Nor msg soh msk keja n jadi part-time dier. So basically my life after dis pagi g class Arab while petang smpi malam KERJA ! Klu Fridays and Wikends mmg KERJA gak r . I really hope I can cope with dis new routine cuz KERJA mmg sgt penat so ditambah dgn class lagi rasanya SUPER DUPER PENAT la pani. But at least duet masuk tu yg plg penting. But the sad thing is to my friends skalian soryla ea I cannot join you anymore g jejalan or reunion skali ag. Tapi klu nk kuar time aku cuti bole r tupon aku cuti shari je smggu. Huu.
Just found out dat the boss doesn't need a part timer in the last minute. Klu nk pon time fair je wich bulan 6 nt.. So I'M JOBLESS out of sudden ! Adoooooooooooyyyyyyy

p/s: Found new addiction which is collecting Details magazines. Makin melayang laa duet aku pani beli magazines mahal je keja.

Saturday, May 15, 2010

The Unforgettable Trip

WARNING ! ! THIS POST MAY BORING YOU BECAUSE IT IS TERLAMPAU WORDY DAN TIDAK MEMPUNYAI SEBARANG GAMBAR. IT IS NOT ADVISABLE FOR NON-PUSUIANS OR ANY NON-MY-BATCH-PUSUIANS TO READ THIS BECAUSE IT MAY BORE YOU TO DEATH. BUT IT IS A NECESSARY FOR MY BESTIES (MY PUSUIANS BATCH) TO READ THIS AS IT CONTAINS HUMOR, JOY AND OF COURSE SCANDALS THAT WILL ROCK YOUR WORLD.

Act aku malas nk wat post ni since aku takder gamba time ktorg g Gambang and Cherating ni. But aku rasa cm obligated pulak nk tules pasal trip ni. Hehe.

Pagi Selasa, 11th May 2010 aku bgn awal pasal Trah kata nk gerak pagi2 lagi. Sepatutnya aku bgn pagi2 ari Selasa ni pasal aku ader klas Arab kol 8.30 AM. However I have decided to skip this class even tho aku ader Arabic quiz because nk join besties aku g trip to Gambang. Mmg tak penah2 r aku ponteng quiz semata2 nk kuar. Klu sblm nipon just ponteng klas je r. Pas siap2 dlm 7.15 AM aku pon kuar dr YuYaYiea n g umah Mus. Smpi umah Mus dlm kol 7.30 Trah kata nk amik ktorg dgn Amad tgk2 tak smpi2 gak. Last2 dlm kol 8 cm2 Trah smpi tapi dier smpi dgn ayh dier. Dier amik aku n Mus n ktorg headed to Taqwa Restaurant for breakfast. Time kat Taqwa ni ktorg mulala tggu bdk2 yg len dtg dlu. Spt biasala, smuanya DTG LAMBAT ! Ader je masalah masing2. Si Duma lmbt amik Adda kat Sg Buloh, Zati lambat pasal abg dier wat hal n yg paling lmbt skali si Mirul pasal Putra punya tren lembap giler bubby. So dlm kol 9.30 AM lbey cm2 brla smua ader. Tgk betapa lambatnya kitorg gerak. Biasala once ur Pusuians, tu mmg smpi bile2 la kan Pusuians. Kitorg mmg sgt LOUSY klu bab2 on time ni. Tak kesahla klu ader je yg dtg awal tapi msti je yg len akn dtg lmbt giler. Pas smua dah breakfast kitorg pon masuk dlm keta n jumpa kat Petronas tepi Hi Way Gombak ni pasal Afiq Faidhi tibe2 nk ikot last minute.

Maka trip ni kitorg g nek 3 keta. Keta 1st- Duma, Aku, Mus, Adda, Trah. Keta 2nd- Amad, Mirul, Afiq, Azyan, Zul and Keta 3rd- Zatinor, Awyn, Mayam, Ratu, Ainu. Pas masing2 dah kumpul kat Petronas ni kitorg pon mulakanla perjalanan kitorg. Pada asalnya, Trah telah susun keta Duma dpn, Zati tgh and Amad blakang tapi sebaliknya pulak berlaku. Keta si Zati pulak yg duk dpn pasal dier bwk LAJU GILER VAVI ! ! Aku br taw yg Zati mmg bwk laju giler pasal Trah bgtau klu dorg blk sama2 g UTM Skudai Zati mmg suka bwk laju. Laju dier tu smpi 120 KM/J ke atas. Mmg aku rasa dier bwk smpi 160 KM/J pasal time ktorg kat Hiway mmg keta dier aku dah tak nmpk lgsg kat depan. Duma pulak terpaksa la pecut smpi 170 KM/J semata2 nk keja Zati while Amad tertinggal la kat blkg. Si Trah terpaksa kol Zati byk kali soh dier perlahan skit pasal nk tggu Amad. Tak sgka lak aku Zati dah jd driver cm dlm Evolusi KL Drift wutsoeva tu. Haha. Ha speaking of Zati, ni nk citer sket. Time aku, Mus and Trah tgh tggu dorg ni kat Taqwa, si Zati ni aderla tersalah anta msg kat Trah. Gaya msg ni bunyi cm sepatutnya anta kat someone special. So time kat dlm keta aku tnyala Adda "Zati ader bf dah ke?" patu Adda ckp takle bgtau n dier just ley ckp teman rapat je la. Tak declare couple bagai. Time kat dlm keta Duma ni, aku Adda Mus n Trah pon borak2 la catch up story bagai2. Aku tak ingt sgt ap yg ktorg borak tapi byk pasal life ktorg. Tapi Adda adala tnya soklan SENTAP MAK HAYAM kat Trah. Adda tnya "Trah ko xde bf ke?". Patu Trah jwb "Saper la nk kat aku ni ha Adda." Den ktorg rmi2 ckp "Mirul kan ader". Patu riuh skjp kat dlm keta Duma and at the same time Trah hnya diam je smbl wat dono men game kat iPhone aku. Haha. Kwn2 punya life pon kitorg ader discuss gak spt life si Anak-Anak Sukarno, Fatin, Wawa, Hazimah, Kwn2 yg blaja overseas dan etc. Suasana dlm keta len aku taktau sgt tapi aku dpt tgk byk tdo je time odwy. Amad tak abeh2 kutuk Yan kata masuk je keta dier tdo n dah smpi br bgn while aku nmpk si Ratu pon ader tdo kat dlm keta Zati. Kat dlm keta Duma ni si Adda jela tdo. Tupon Duma kata slalunya lagi awal si Adda ni tdo tapi dis time dier tdo lmbt lak. Hehe.


At the same time, perjalanan ke Gambang tersangatla BUMPY ! Aku rasa cm dah nek roller coaster pasal tak abeh2 terhenjut2. Jalan dier mmg tersangatla HORRIBLE bg aku smpi nk wat aku terkencing pon ader. Trah kata ni pasal jalan mendap so tu yg jalan jd cmni. Patu dier pon explain la skit pasal jln2 ni kata hiway ni asalnya bukit patu dorg toreh wat jalan. Aku ckp kat Trah ha elok la tu klu ckp dgn ko ckp pasal jalan and klu ckp dgn Elnur ckp pasal lift and escalator. Bagus la tu masing2 dgn profesyen masing2. Ktorg smpi dlm kol 12 cm2 n time dah smpi Gambang mmg HORROR aku tgk tmpt tu. TAK MEMBANGUN LGSG n jalan pon KG.COM je. Takder pekan or wutsoeva just kedai2 kecik je. Kat sni ader gak Matrik Gambang and Universiti Malaysia Pahang (UMP). Ya Allah UMP mmg macam kilang n dewan2 Majlis Perbandaran sgt. Tak nmpk lgsg macam Universiti. Matrik Gambang pon terletak kat ceruk2. Den dorg tak abih2 sakat aku klu aku laja kat sni je. Seyesly mmg aku ley mati r duk sni. Den ktorg pon smpila ke tmpt destinasi yg dituju. Smpi2 je kat Gambang Waterpark smua org menjerit mcm org kena hysteria pasal excited sgt dan . . . .


KEADAAN KAMI DI GAMBANG WATERPARK TERPAKSA DIRAHSIAKAN DAN TERLAMPAU CENSORED UTK DICERITAKAN. KAMI JUGA TELAH BERJANJI SESAMA KAMI TAK NK CITER SUASANA KITORG DI GAMBANG WATERPARK KAT ORG LEN. HARAP MAKLUM.



After dat, kitorg decide nk g Teluk Cempedak since "awal lagi nk balek"(quote ayat Mirul dlm blog dier). Time odwy nk g Teluk Cempedak lalula Kuantan. Soo ni pertama kali la aku smpi Kuantan dlm idop aku. Haha. Kuantan biasa2 je n takder pape yg menarik pon. Den ktorg stop jap kat Petronas pasal nk isi minyak. Time kat Petronas Ainu approach aku n kata bek g Cherating je dah smpi sni dr g Telok Cempedak pasal dier kata lg best. Aku pon tnya dak2 len n dorg kata ok je. Soo ktorg pon decide r g Cherating. Smpi2 Cherating ktorg mempunyai masalah nk decide nk mandi kat pantai belah mana. Besides aku n Adda tak abeh2 nk cr pantai yg ader Banana Boat aka Pensel. But ktorg sgt hampa time tu takder pon pensel yg kelihatan kat mana2 pantai kat Cherating ni. Myb sbb weekdays kan. Setelah naek trun naek trun keta pilih pantai best mana yg nak mandi kitorg pon pilihla satu pantai ni. Den ktorg pon salinla baju. Time salin baju aku dpt tgk secara LIVE Mirul pakai tights satu badan. Haha. Speaking pasal Mirul dier ader citer kat ktorg yg dier masuk Towerthon wich dier naek Menara KL punya anak tgga. Gila r. Sgt hebat. Den, aku Amad Trah Mirul lari dlu g pantai. Seyesly dahla kitorg g time tgh panas so air laut tu dahla PANAS n CETEK. Ktorg smpi kena g tgh2 laut btol2 nk g yg air dalam. Den ktorg pon mandi2 la. Aku dah lama tak mandi air laut n seyesly aku lupa rasa MASINNYA air laut ni. Mirul n Amad tak abeh2 ajar Duma cmner nk berenang dgn btol wich klaka giler klu korg tgk muka Duma time ni. Aku tak abeh2 nk gelak je. Afiq pulak tak abeh2 jerit ckp TIPU2 kat Amad n Duma. Hehe. Den ader gak dorg2 ni wat backflip. Yela mentang2la ASKAR kan. Aku tak abeh2 sakat Mirul n Amad with da word ASKAR. Ha speaking of Askar, Awyn ader gakla share a few ASKAR words dgn Amad n Mirul since dier pon PALAPES. Selain tu, ktorg tak abeh2 men baling pasir. Since air laut ktorg mandi tu cetek dapatla ktorg capai pasir kat dasar laut tu n men baling2. Seronok gak n rasa cm budak2 je. Si galz lak masing2 ajar berenang sesama dorg n spt biasa terjerit2 n terpekik2. Dah lama2 tu ktorg just lepak2 je kat tgh laut2 tu borak. Masing2 wat grup masing2. Zati+Trah+Aku+Mirul, Afiq+Ainu+Azyan, Amad+Duma+Adda, Mus+Awyn+Ratu. Amad dgn Adda tak abih2 menggedik sesama dorg kata dorg ni Adam n Maya. Aku tgk Ainu n Afiq ni aku tak paham sama ada dorg couple kex so aku macam malas nk amik taw. Mus pulak ajar si Ratu cmna nk berenang while kat grup aku kitorg tnya Zati pasal so-called TTM (teman tapi mesra) dier tu. Zati taknk citer pon but dier ader la ckp yg laki tu sama baya dgn kiter. At the same time aku n Trah plan nk g mandi kat Desa Waterpark keesokkan harinya pasal rasa tak puas mandi kat sni tapi byk org ader hal. Smua org mandi laut kecuali Mayam and Zul. Dorg just men bina2 istana pasir je.


Pas mandi smua org pon trun balik ke pantai. Mula2 Amad bg cadangan makan kat Kemaman pasal mmg dah dkt je Cherating n Kemaman. Besides that, pantai yg ktorg makan ni ader Gerai makan. Mula2 mak cik yg jaga kedai ni duk pujuk2 kitorg soh makan kat sni pasal dier kata dier ader ikan bakar bagai. Pas discuss2 ktorg decide nk makan kat sni n tak jd makan kat Kemaman pasal takut lmbt sgt smpi KL. Den mulala sesi salin baju n bersihkan badan. Yg aku bengangnya kat tmpt ktorg ni ader 2 public toilet tapi dua2 ni kunci ! Bodo punya majlis perbandaran g kunci public toilet. Taula wikdays tapi takyahla nk kunci public toilet. So terpaksala tkr2 turn guna toilet ni. Yg paling aku tak tahan si Trah yg 1st guna skali toilet ni. LAMA GILER VAVI dier guna toilet tu. Wat macam toilet umah dier pulak. Haha. Smbl2 tu ktorg order la air kelapa n tomyam kelapa nk isi perut ktorg. Dah rmi sgt guna toilet tu last bdk2 laki mandi kat paip luar gerai ni je kecuali Mus. Mus cm biasala kan mana bole mandi kat paip2 ni je. Amad n Mirul smpt gak kuar g beli Satar kat area sini. Den ader g solat kat surau luar pantai ni n ader yg solat kt tmpt yg mak cik ni sediakan. Since aku lmbt siap aku n Mus solat la kt tmpt mak cik ni. Tmpt solat mak cik ni sgt bersepah n aku marah btol makcik ni bukan nk kemas skit. Haish dugaan2.

Time maghrib ktorg makan besar sama2. Macam2 gak r dorg ni order ikan bakar, ikan 3 rasa, tomyam n sotong tepung. Aku tak kenyang sgt makan tapi tgk kwn2 smua makan sedap je aku pon kenyang je r. Rasa cm makan kat Dewan Makan hostel pulak balik. Pas makan ktorg share duet bayar smua lauk n nasi yg ktorg order. After dat, Mirul ader gak la bg sdikit penerangan ttg perjalanan balik n ucapan terima kasih pasal dpt join trip ni. Aku pon amik kesempatan bgtau dorg yg g Broga jumaat ni terpaksa cancel pasal rmi yg takle g. Pas smua dah kemas2 kitorg pon masuk keta n sggh dlu masjid nk solat dlu. After dat ktorg pon mulakan perjalanan balik ke KL. Ktorg start bertolak btul2 dr Cherating 8.15 PM. Kt dlm keta Duma ni r, ktorg cm riso lak cuz Duma ngantuk. Tibe2 Wawa msg aku tnya aku cmner trip ktor g Gambang. Aku pon kol dier n wat loudspeaker n dier bkn men excited dpt dgr sore ktorg. Time tgh excited borak2 dgn Wawa, si Zati n Amad salah masuk jalan hi way. Patutnya naek atas tapi dorg g kiri n ikot bawah. Duma pon stop r tepi jalan. Dr atas ktorg nampak Zati g berhenti tgh jalan kat bwh. Den tibe2 je Zati wat u turn masuk blk jalan atas. Smua cm terkejut n naseb bek takder keta time tu. Seyesly Zati mmg dasat bwk keta. Haha. Den smbg blk borak2 dgn Wawa. Sonok gak dpt borak dgn Wawa rmi2. Den smbg la perjalanan blk. Pas dah stop kat satu stesen Petronas ni, Trah ajak men game. Dier soh ktorg teka lagu. Dier bg satu perkataan n dier soh ktorg nyanyi pape lagu yg ader perkataan tu dlm lagu tu. Mmg syok r. Duma dr ngantuk terus tak ngantuk pasal kitorg tak abih2 jerit kat dlm keta pasal nk teka lagu punya pasal. Ader satu skali tu Duma punya turn n dier bg word 'Bola' n Mus n Trah pon cpt2la nyanyi "Bola-Bola Api" tapi si Adda pulak leh nyanyi baris dpn lagu tu wich "Tidak aku sgka". Other than that, time turn Trah dier bg word 'Wanita' den aku dgn pantasnya jerit 'Aku WANITA' smbl wat gaya tgn2 skali. Mmg kelaka giler kitorg time dlm keta Duma. Patu ktorg tkr lak game men teka movie pulak. Time ktorg sonok2 men game ni upa2nya dah nk smpi pon KL. Rasa skjp je. Zati spt biasala smpi dlu den br Amad. Kitorg smpi dlm kol 11.15 cm2. Ingtkan smpi kol 12 lbey cm2 upa2nya lagi awal. Yela masing2 dh bwk laju kan. After dat masing2 pulang ke rumah masing2.


Ktorg mmg wat keja giler g Pantai Timur sehari je. Slalunya org g Pantai Timur pon msti tido sana je. Tapi mmg bestla dpt jumpa my besties n hang out sama2 balik. RUGI SGT2 SAPER YG TAK IKOT. Hehe.


Ha klu nk tgk gmba2 kitorg MENJALANG time g trip ni, sila tekan kat sini.


Duma, Adda, Trah, Aku, Mirul n Amad kat Wangsa Walk men bowling da next day after ktorg g Cherating+Gambang. Ikhwan yg tgkp gmba ni while Mus takder pasal dier g sebok entertain Uzayr. Gamba kitorg kat Wangsa Walk yg slbeynya pon korg ley tgk kat sini.




p/s: Br pasan byk rhythm lagu Korea tiru lagu Western esp lagu2 boyband org girlband Korea.

Tuesday, May 4, 2010

Cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaa ! ! !

The STUNNING and BEAUTIFUL Emma Watson at Met Ball 2010 ! !





According to Telegraph.co.uk, Emma Watson wore a custom-made Burberry gown and was accompanied by Christopher Bailey, the fashion house's chief creative officer. Met Ball charity gala is the most glittering event in New York's fashion calendar. The Costume Institute Gala, co-hosted by Vogue editor Anna Wintour, was held at Manhattan's Metropolitan Museum of Art.

My new obsession Carey Mulligan pon ader jugak. She really looks adorable. Hehe. But the dress is seriously a NO-NO for me.


p/s: Taktau nk support Conservative, Labour or Liberal-Democrats for the upcoming UK's election. Rasa cm nk sokong Lib-Dem je.. Hehe

Annual Grand Reunion for the 4th Batch of SMKSP

Just baru balik dr tgk movie dgn Trah and Arep kat Wangsa Walk. We watched Iron Man 2 which Trah tgk kali ke 2 dgn kitorg. The movie was just OK je la pasal byk ckp n aku annoying dgn communication dorg. Smua nk menyampuk n taknk kalah esp Stark of kos. But the action n CGI stil mantap like da first one. Other than that, management TGV Wangsa Walk rini mmg sucks pasal paksa kitorg wait nk tgk citer tu. Patutnya kitorg tgk kol 12.10 PM tapi disebabkan dier ader 'Masalah Teknikal' kitorg diberi choice sama ada nk refund takpon tgk kol 1.30PM. Pas discuss kitorg decide nk tggu n tgk dis movie on this time.

Time tggu2 ni kitorg lunch together at A&W and discuss about the coming so-called annual grand reunion. I told Trah dat I could not make it at the last minute because my Ustazah Arab told me dat I will have my mid term on 13th May next week at 8PM. Damn btol. After much discussion kitorg decide nk tkr plan. Besides macam rmi sgt org takle g Melaka on those three days because msg2 ader commitment kat bnda len. So kitorg decide nk wat 2 aktiviti for dis time reunion.


1st: A One Day Trip to Bukit Gambang Water Park at Kuantan on 11th May 2010, Tuesday

Plan: Kiter pegi pagi2 den mandi2 kat sana n malam cm2 blk KL blk. Entrance fee for dis Water Park is 19.90 only.


BACK-UP PLAN

Klu tak jadi kiter just g PD and mandi kat sini. Tapi stakat ni mmg kompem nk g Gambang.



2nd: Jungle Trekking kat Bukit Broga on 14th May 2010, Friday.

Plan: Pagi2 g Broga and nek bukit ni. B4 Jumaat Prayer dah blk. Skjp je nek bukit ni bak kata Arep r pasal dier yg kapla. Hehe.



So kepada rakan2 Sg Pusu yg baca post ni PLEASE and PLEASE notify me klu nk g. Aku spt biasa akn contact korg tapi kdg2 tu aku akn miss contact kpada sape2 yg takder no dier dlm phone aku. So pliz do inform me k. Stakat ni dah ader 2 keta kompem g wich keta Ikwan and Amad but saper yg rasa dier bole bwk keta lagi kesudian anda adalah sgt dialu2kan. I noe dis information come in short notice but PLEASE and PLEASE aku harap korg smua dpt g. Klu sper yg ader klas klu bole ponteng r or sape2 yg ader keja or praktikal klu bole cuti r time ni. Hey aku pon ponteng klas time ni gak k. Kwn2 punya pasal. Haha. Tapi klu korg tak dpt g it's ok I don't blame you. Hope everyone reads dis.



p/s: To whom it may concern, I never 'putus' kawan dgn ko but I just cannot TALK or SEE your face anymore. I'm sorry. Oh yes I did read your post.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...