Followers

World Clock

>

Saturday, November 27, 2010

Rockferry, Endlessly, The Beginning, Animal+Cannibal and One More Love

Skarang tgh addicted dload albums. Kat bawah ni merupakan new English albums yg br aku dload.


1: Rockferry by Duffy (2008)












2: Endlessly by Duffy (2010)











3: The Beginning by The Black Eyed Peas (2010)




4: Animal+Cannibal by Ke$ha (2010)




5: One More Love by David Guetta (2010)




Wow tak sgka pulak byk gak album aku dload. Nampkanya aku dh jd cm El who duk suka dload English albums n kumpul2 album ni. Abeslaa hard disk dlm laptop ni aku makin penoh. Hehe. Oh aku mlsla plk nk wat full review for each album. But just nk bg brief review je la.

1. I always love Duffy since like forever ! Music Duffy sgt unique n macam ala2 Norah Jones but upbeat n more pop flavours in her songs. I know album Rockferry tu dah lama but time aku nmpk kat skrin laptop aku ni time aku duk2 surf tenet jari aku gatal sgt nk tekan butang dload kat page yg aku jmpa ni. Hee. Aku sgt suka inlays Rockferry. SIMPLE N MEANINGFUL ! Patu dier ader pulak release album baru called Endlessly ni mmg aku pon men tkn je r dload. Can't wait to hear all the songs in both albums.

2. The Black Eyed Peas kembali lagi with new album called The Beginning. Kembali dgn konsep yg sama like previous album The End wich byk lagu ala2 clubbing but dis time aku pasan dier buh some twist skit kat album ni wich is bunyi2 game old skool. Alaa sound2 cm dlm game Mario or Tetris kiter men kecik2 dlu 2. Sgt cool ! Kat radio dh stat berkumandang lagu The Time (Dirty Bit). Mula2 aku dgr cm pelik lagu ni tp skjp je aku dah trus suka and yes lagu2 BEP dlm album ni mmg tak menghampakan aku. So far bg aku smua lagu dier best2 n much better dr The End sblm ni. Love BEP !

3. Sblm2 ni aku benci Ke$ha pasal dier ni cm pompuan liar yg ntah pape je bg aku tapi setelah aku dah dload album Animal+Cannibal dier ni aku trus suka dier. Dier ni cm Lady Gaga tp versi freaky less scary. Gaga kan freaky yg over nk mampos patu scary ag (aku ckp scary pasal dier men2 dgn simbol2 agama n etc) but Ke$ha freaky clubbing to me. Lagu2 dier pon mmg wat aku nk terpekik2 je. Skang ni sgt suka lagu Animal dier. Sblm dgr ingtkan lagu jalang2 gak cm lagu2 dier yg len kuar kat radio skali lagu slow tapi yg BEST !

4. Last but not least da famous David Guetta. Dier ni aku sgt respek pasal lagu2 dier stakat ni bg aku smua sgt BERHANTU ! Seyes dier mmg pandai wat lagu cm Will.I.Am n of kos la lagu2 dier smua lagu ala2 clubbing. Oh aku mmg giler dgn lagu2 clubbing skang n besides kat radio pon klu korg pasan mmg skang tgh trend lagu2 cmni. Ni yg smgt nk g clubbing ni sem dpn. Ops ! Haha. Skang tgh giler lagu Memories feat Kid Cudi.




p/s: Teringt plk time f3 aku giler Norah Jones. Time tu radio di-Halalkan utk di bwa. So aku pon gigih la beli kaset Norah Jones n almost every night sblm aku tdo aku akn curi2 pasang kaset ni kat radio Dorm Usman. Patu smua org akn dreadful dgr lagu2 Norah n dorg akn bising kat aku supaya stop pasang lagu2 ni. Hehe


p/ss: Off to Utara dis weekend till Monday. Bosan sgt duk umah smpi 'terpaksa' ikut parents g attend kenduri kawen sedara mara even tho I hate kenduri kawen at da first place. Takpela dah lama tak jalan jauh n tgk negeri2 org. Oh What the Heck.


p/ss: Congrats to beloved besties El, Ikhwan, Nun n Mash pasal convo diploma weekend ni.

Thursday, November 25, 2010

Potter Junkie Part XV

Ari senin ritu 22 hb me n ma friends who consist of Elnur, Afnan, Ainu, Safwa and Anis telah kuar bersama2 untuk menonton filem kegemaran aku which is Deathly Hallows. Myb some of u know da tau pasal Elnur and Ainu had already mention dis on their blog respectively. Act time kuar ni Me n Safwa telah menontonnya wat kali ke - 2 while yg laen2 tu smua br nk tgk. Patutnya Yan pon join da korum tapi last2 minute mak dier tak kasi kuar lak. Aishhh spoil da mood btol r Yan ni. On dat day aku bgn lewat pasal aku duk layan Hindustan Anjaana Anjaani smpi kol 4 pg lbey sorg2 so teroverslept lak. (Oh as usual love story Hindustan is da BEST ! Patu tmbh dgn lakonan Ranbir Kapoor mmg feveret aku. Hehe) Tgk2 El dah kat dpn umah aku bwk keta. Patutnya plan nk nek moto aku but last2 bapak dier kasi bwk keta so nek dgn dier je r. Aku pon dgn kelam kabut pon cpt2la siap mandi bagai. Pas dah siap2 kitorg pon bertolak g Times Square. Time odwy jem plk kat Pudu. Upa2nya Ainu dah smpi dlu while Safwa n Anis stil odwy n Nun pon sama cm kitorg. Oh Nun dah bawak keta skang. Hehe

Mula2 plan nk tgk Hallows kol 12.20PM but turns out time aku dah smpi pon dah agak lewat n yg len2 pon tak dtg ag except Ainu la. So kitorg decide nk tgk kol 2.30PM punya showtime. Sblm tu brunch kat Mcd pasal msg2 lapa excpt Nun n Anis. After brunch kitorg g beli tiket dlu. So masing2 kuarkan student card n cm klaka lak pasal smua from diff uni n hasilnya macam2 jenis2 kad yg kuar.

5 matric card yg berbeza2 except El n Nun. Mula2 Safwa cm nk taknk kasi matric card dier pasal ader expired date kat blkang kad dier so takut kantoi lak. Skali pas aku dah susun2 kad kitorg org counter tu tak cek pon. Hence smua org dptla student price RM7 je for Hallows punya tiket. Hehe

6 Hallows tickets. Yan klu ko ader ckp 7 so bolela symbolize 7 Hocruxes. Haha ap la aku ni smua bnda nk kaitkan dgn Harry Poter.

After beli tiket Ainu ajak men bowling. Aku mula macam malas2 je tapi since time tu murah pasal kitorg ader student card so aku pon ok je. Besides dah lama gilerrrrrrrrrrrrrrr kot tak men bowl. Aku pon tak ingt bile last kali aku men. Kitorg men 2 game n masing cm hepy pasal dpt gak la wat strike or spare except Nun. Haha. Takpe Nun pani bole try ag.


The boys

The girls

Harry and Hermy. Haha. Yes Trah I wore suar KRS bak kata ko ritu. But aku stil stick to Nadea ckp yg suar aku suar SHINEE ! Oh skang ni suka suar colourful cm KPop artists pakai slalu tu. Hehe


Kitorg even namakan diri ktorg for bowlers name tu nama2 watak HP. Haha smgt gile !


After men bowl Me, El n Nun cpt2 g solat zuhur dlu sblm masuk wyg. Pas dah solat smua rushing g cinema n kitorg dah terlewat 10 mins cm2. Aku tak kesah r pasal aku dah tgk sblm ni but El cm frust pasal termiss. Takpe El nt ko dload ko tgkla balik scene yg ko miss tu byk2 kali. First time ritu aku tgk aku cm emotional je keja pasal sedeyh rmi watak yg mati la bagai. But second time ni aku cm enjoy lak. I don't know why. Rasa eager n excited lak wlupon dah tau jalan citer dier. Slps 2 jam lbey kat dlm cinema movie pon abes. Den kitorg kuar n g Low Yat. Smpi Low Yat the boys berpecah dgn galz. Yg laki2 ni nk g karok while da girls nk g jalan2. Mula2 tnya harga Red Box Low Yatt ni cina yg jaga kaunter tu ckp cpt2 smpi dier tekan kalkulator n tnjk amount 80 bucks kitorg kena byr klu kitorg nk nyanyi. WTF ! Mahal gile. Aku dah la tak paham ap yg dier ckp. Dahla dgn muka nerdnya patu ingt kitorg cm senang2 je nk trus bayar. Den aku ckp kat El kiter g tmpt len or len kali je r. El pon just nk wat mmbrship je. But after dat tibe2 dier ckp sorg byr rm10 n kiter karok 3 jam. Plus sorg dpt free 2 drinks. Upa2nya tadi tu skali dgn makan smpi 80 bucks smua 2. Even tho kat Red Box Sogo sorg (student) ley dpt RM9++ patu dgn non-stop food selama 3 jam kitorg cm desperate sgt soo accept je r. Soo mmg kitorg karok kaw2 cm org giler ! Sgt best !

El n Nun

Camwhoring jap. Hehe

Karok dgn El n Nun mmg best. 1st pasal kitorg punya taste lagu smua sma ! English songs ONLY ! Slalunya klu aku karok dgn kwn2 UIA aku mmg aku sorg je la yg nyanyi lagu omputeh while yg len smua akan nyanyi lagu Melayu je. Patu El msti akan bwk kuar lagu2 English yg lama2 n pelik2 but sedap dinyanyi like Bohemian Rhapsody by Queen ! Sonok giler aku nyanyi lagu ni dgn El. Nun pon not bad gak duk nyanyi lagu2 R n B yg aku tak penah dgr n memerlukan daya sebutan lirik yg sgt cpt. Haha. Lama2 2 kitorg cm bosan nyanyi lagu English n decide nk nyanyi la skit lagu Melayu. Nun plih 2 lagu rock kapak n kebetulan aku taw skit2 lagu 2. Mmg kitorg memekak n terlolong2 cm org giler r. Hehe. Penutup kitorg nyanyi lagu Imma Be by BEP. Mmg dr awal sebut Imma Be je smpi abes berpuluh2 kali. Best2.

Pas karok Nun kena balik pasal takot mak dier bising n hrga parking Low Yat mahal sgt lak. Time tu da girls tgh tggu aku n El pasal Ainu nk tmpg balik dgn kitorg. Dorg pon dah penat berjalan smpi ke Pavi. Ainu mintak tlg El sggh umah Ckg Samat jap pasal nk amik duet gaji tuition dier dlu. B4 balik aku n El lari jap masuk Parkson pasal El nk cr baju kemeja for convo dier Sabtu ni. Dier bajet kemeja rm50 je. Mula2 cr cm frust gak pasal even tho after less smua baju 70 n above hrga dier. Last2 pas pusing jmpa gak baju kemeja yg 44 sth n less dan 50. Yg klakanya time El try dier tak abes ckp2 ni baju kemeja Syuk ni. Aah aku br pasan dlu time skola dlu slalu nmpk Syuk pakai baju kemeja hitam den stripes horizontal. So time pilih2 baju tu kitorg tak abes2 ckp ni baju Syuk ni baju Syuk. Ntah cmner time tu bole pikir lak baju2 design cmni smua baju Syuk. Haha. Pas dah bayar smua kitorg blaa n Ainu pon follow kitorg blk. Safwa n Anis masing2 balik nek tren.

Tgkp gmba sat sblm balik. Hehe

Kat dlm keta smpt gak r bergosip2. Aku stat korek2 dr Ainu n aku pon macam Oo0o0o0 n Aaaaahhh time dgr citer2 dier.. Cm2 upanya kisah2 kawan2 aku. Nk citer kat sni? Soryla rasa tak appropriate lak. Hehe. Smpi2 umah Ckg Samat aku n El mls nk kuar pasal mls nk jmpa Ckgu. Haha jahat kitorg. Ainu pon jmpa skjp je ckgu n dier kim salam kat ktorg. Tbe2 rasa bersalah lak tak jmpa jap n salam ckgu. But wuteva. Hehe. Patu drop by Ainu kat stesen bas Greenwood pasal dier nk nek bas g Putra den nek tren balik PJ to umah sewa dier. Den El anta umah aku n dier pon balik r Serendah. End of story.



Haa masa time kuar ni Safwa ader plgkan balik buku Half-Blood Prince Ainu wich Mus dah pnjm kat dier berkurun2 dlu kat skola. Aku bukak page blakang skali buku Ainu ni n jmpa tulisan2 kat bawah ni.

Kat page ni Ainu soh bg review for those yg read Half - Blood Prince dier. Atas skali tulisan Ainu (of kos tulisan dier la pasal tulisan dier la yg paling cantek skali among kitorg. Hehe). next Yan den Aku n bawah skali Amad (Seyesly Mad ko baca ke buku ni? I seyesly doubt dat ! Haha)

Next page lak ats skali tu Nadea punya review while bwh ni aku tak sure. Sape ea tules? Soryla aku tak cm lak tulisan ni.



Teringt pulak memori2 smgt HP time skola dlu. Miss those old days !


p/s: Mggu ni off to Utara. Dah convert2 smua episodes series yg aku tak tgk ag n msukkan dlm iPhone so nt bolela tgk klu bosan2. Hehe

p/ss: Nk beli spek mata Harry kat Amazon ! Only 8.13 dollar je wich equals to RM25 duet kiter. Tp taktau nk bazerkan duet skang ke x. Hmmm. Patu nk frame ag giant poster Hp. Haisshh duet2 napela ko takder skang. Huhu

I want this one !

p/sss: American Music Awards is da best award show eva ! Smua perfomance best2 n MANTOP ! Tak sgka aku ley suka New Kids on the Block + Back Street Boys punya closing perfomance. Hehe. Oh Glee punya episod mggu ni pon best. Love da wedding, da inspiration n everything bout dat episode !




Rasanya Glee inspired wat wedding dlm mggu ni punya episode from video ni. Hehe


Monday, November 22, 2010

Potter Junkie Part XIV

So what is needed to be a TRUE HARRY POTTER DIE-HARD-FAN ? So di bawah ini aku telah sediakan beberapa list yg korg bole try itupon klu korg nk cuba jadi la. It's never too late to become a Potter fan. But REMEMBER ! Hanya Harry Potter sahaja yg akan pilih korg n decide sama ada korg layak ke x jadi fan dier. Haha. So let's go c what it takes to become a True Potter fan.
1st: Of course bnda yg paling wajib skali u guys have to READ n OWN all 7 Potter books. Stakat claim 'Aku dah baca dah semua buku HP' tapi takder koleksi those books bg aku u r not true Potter fan. Soryla ye to those Potter maniacs out there. Act org yg bertanggungjawab memperkenalkan Harry Potter kat aku ni adalah sahabat lama Hanis Hanisab (skang blaja kat London u ollz. Class gittew). Mula2 dier baca Goblet of Fire wich dier pinjam kat Abool (senior atas kiter). Time dier baca tu aku cm interested lak nk sebok2 n ckp kat Hanis nk baca. At first, aku tak yakin lgsg yg aku ley baca buku omputeh pasal buku Harry Potter la is the first English book yg aku baca smpi abes. Mula2 2 xpaham tapi lama2 baca cm bole paham je. After dat aku trus excited nk baca n collect smua buku dier. Smua buku ni aku stat beli time aku hi skool dlu starting from Harry Potter and the Philosopher's Stone. Time ni aku ingt ag aku beli time aku g Pesta Buku kat PWTC dgn Oden. Kitorg share duet mula2 but lama2 buku tu trus jadi hak milik aku pasal aku ckp kat Oden aku nk OWN buku tu. Samala gak kes dgn Goblet of Fire. Haha kerek gile aku. Klu korg tgk buku2 Harry Potter aku ader conteng maksud kat stiap buku. Kat Philospher's Stone punya buku mmg byk giler aku conteng makna for each word kat atas dier. Tp contengan aku makin berkurangan for next books pasal aku dah makin familiar dgn words dlm buku2 ni n aku dah stat ingt those vocabs. Seyes Harry Potter sgt membantu aku punya English vocabs n at that time aku akn berlagak dgn schoolmates aku ckp kat dorg guna words yg pelik2 wich dorg tak penah dgr. Haha. Oh kat stiap buku nipon aku akn tulis dedication cm berangan kat page yg J.K Rowling ader tulis dedication to those yg bermakna bg dier for each book. Cthnya bole tgk di bawah ni.
Ni aku conteng kat Deathly Hallows. Haha pasan giler konon2 cm J.K Rowling r. Fyi, Philosopher's Stone, Chamber of Secrets, Prisoner of Azkaban n Goblet of Fire aku dah baca 4 kali. Order of Phoenix and Half-Blood Prince 2 kali while Deathly Hallows just skali je. Haha sgt best kot baca Harry Potter. Sgt berhantu baca buku2 ni. Mmg aku khusyuk giler tiap kali baca. Ayat dier pon smua snang nk paham n JK Rowling pandai maen ayat smpi wat aku rasa geram,happy,sedih,suspen n macam2 emosi la tiap kali aku baca buku2 dier ni.

Paper bag yg aku dpt time aku beli Half-Blood Prince and Deathly Hallows. Hehe


2nd: Selaen dr Harry Potter books, korg juga perlu READ n OWN other J.K Rowling books. Yg paling kiri tu Fantastic Beast n Where to Find Them n sblh dier Quidditch Through Ages. Dua2 ni merupakan fictional textbooks for Hogwarts students. Buku2 ni pon best pasal dier ader conteng2 by Harry, Ron n Hermione seolah2 ni mmg buku dorg n dorg penah baca n conteng kat buku ni. Yg paling kanan tu The Tales of the Beedle Bard. For those who familiar with Harry Potter stories nila buku yg Hermione dpt dm Dumbledore's Will tu. Buku ni adalah buku yg contains fairy tales stories dlm wizardry world of Harry Potter. N Deathly Hallows merupakan salah satu mitos yg terdapat dlm buku ni. Oh Beedle Bard ni aku dpt from Husna Najihah. Dier kasi for my bday gift. Hehe


3rd: Buku2 terbitan non-JK Rowling juga merupakan satu kewajipan utk dibaca klu korg nk jadi true fan. Tp bg aku skang dah tak perlu kot nk baca buku2 ni klu nk taw sgt pasal Harry Potter. Aku ader buku2 nipon pasal aku duk hadap sgt n obses dgn HP time skola dlu. But sgt enjoyful r baca buku2 ni esp Magical Worlds tu. Klu dlu aku tak ingt mana2 binatang2 yg ader dlm buku Harry Potter cpt2 aku semak buku ni. Hahaha smgt giler. Patu buku yg paling kiri skali tu smua soklan2 yg berkaitan dgn Harry Potter. Of kosla aku dpt jwb dgn cmrlgnya tp tu dlu r. Klu tnya skang byk kot aku dah lupa. Skit2 2 bolela ingt. Hehe.


4th: POSTERS ! Semestinya posters adalah satu bnda yg wajib ad bg sesiapa yg obsessed into sth. Jantan2 maskulin yg minat bola of kos dorg akan ader poster bola Rooney, Kaka, Ronaldo terpampang besar2 kat bilik dorg while for gals yg gile Korea tu kompem ader a bunch of KPop artists punya posters like Super Junior, 2PM n etc. For me, Harry Potter posters are symbol of devotion of me to Harry Potter. Haha. Giant poster Harry Potter and the Chamber of Secrets kat ats ni aku dpt from Safwa time form 2. Time tu aku duk berebut dgn Ainu last2 aku dpt gak. Haha. Thanz a lot Safwa !

Ni blakang poster ats ni. It's 2 sided.

Poster Chamber of Secret yg dah koyak rabak but stil aku simpan. Ni kena anta arkib ni for pemulihan balik. Hehe.

Prisoner of Azkaban posters. Dua2 poster ni aku duk hadap tampal kat dlm locker aku time f3 sehinggalah ia membantu aku dpt locker TERBERSIH N TERCERIA time Jamuan Akhir Tahun Asrama SMKSP. Hahaha.

Goblet of Fire poster. Nipon giant poster gak ni.


5th: Telah menonton ke semua Harry Potter movies n ader koleksi ORIGINAL Harry Potter VCDs or DVDs. Act aku ader wat collection stat from Sorcerer's Stone smpila ke Order of Phoenix ni. Tapi sayangnya yg laen2 tu dah ilang time proses pindah barang time aku duk renovate umah aku. Sgt frust aku ! So patu aku dah tak smgt dah nk kumpul for movies yg strusnya. Nk beli takder duet lak. Tapi takpela aku pon skang dah ader collection dlm Hard Disk aku muvie no 1 smpi la 6. Jimat sket duet. Hehe


6th: Beli poster books tiap kali movie Harry Potter kuar. Tapi ni dlu je r time skola dlu pasal naive klu ader duet je beli barang2 Harry Potter. Tp skang tak. Ader je duet TOPMAN didahulukan dlu. Hahaha


7th: Collectible magazines yg pape je cover dpn dier pasal Harry Potter. Dlu mmg aku giler kumpul magazines yg ader cover dpn Harry Potter semata2 nk dpt poster dier. Atas ni mags dat covered for Chamber of Secrets and Prisoner of Azkaban.

Both magazines are FIRST magazines and belah kiri featured Goblet of Fire while sblh kanan Order of Phoenix.

Heee baru beli ! Dpt gak aku cr EW yg cover dpn Hallows ni. Hehe. Br pasan aku takder mags yg cover dopn dier Philosopher's Stone and Half-Blood Prince. Haish cmner ley termiss ni.


8th: Possessed any other Harry Potter merchandise. Yg ats skali sblh kiri tu sisipan time aku beli Gempak dlu2 time kecik2. Sebelah dier bookmarks Chamber of Secrets aku beli kat Times Bookstore. Sblh kanan dier lak poskad aku dpt free courtesy of FIRST magazine. Bawah sblh kiri Harry Potter postcards beli kat Kino sama gak dgn sblh kanan dier wich is 2004 punya calendar. Yg kanan skali tu lak just notepad ader gmba Harry Potter and the Philosopher's Stone. Aku ader gak penah beli action-figure Harry nek broomsticks tapi hilang gak time pindah rumah dlu. Huuu


Last but not least: Pegi Harry Potter punya movie sets ! Haha. I am so lucky pasal last year aku berpeluang g UK n visited Oxford whereby the birthplace of Harry Potter movies. Kat Oxford ni banyak movie sets for Harry Potter and the Sorcerer's Stone. Yg atas ni gmba dgn Safwa kat dpn Boldelain Library. Library nila dlm citer 1st Harry g Hogwarts punya library kat Restricted area semata2 nk cari buku yg ader kaitan dgn Nicholas Flamel yg wat Sorcerer's Stone tu. Kat dlm lib ni takle tgkp gmba so just tgkp gmba kat luar je.

The Hospital Wing. Time ni xle masuk pasal tutup. Huu

Tgga Harry Potter ! Korg ley cm time dlm movie Sorcerer's Stone Harry 1st time meet Draco n dorg dah stat gado n dlm Chamber of Secrets time Harry and Ron kantoi dgn Snape pasal dorg datang lmbt nek car yg terbang tu.

The Great Hall ! Amazing huh ! Aku time masuk hall ni tersangatla SPEECHLESS !

Yup it's the famous wall of Platform 9 3/4. Yg ni bukan kat Oxford but kat King Cross, London. Hehe. But skang ni takyah g tmpt2 ni pon xpe. Bek trus g je Harry Potter theme park kat Florida, USA tu. Lagi syok !


Act byk lagi list yg aku ley tnjk kat korg tapi aku rasa yg nipon dah ckup kot. At least klu korg dpt tunaikan one of them pon dah ckup utk korg entitle jd Potter fan. But True Potter it takes more than that la kan. Kena la jadi psycho cm aku br r layak jadi True Potter fan. Haha.



p/s: Going to watch Hallows for second time with my beloved Potter maniacs ! Hee


p/ss: Dah order giant Hallows poster online. Tak saba nk dpt n frame n gantung kat bilik !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...