Followers

World Clock

>

Thursday, November 25, 2010

Potter Junkie Part XV

Ari senin ritu 22 hb me n ma friends who consist of Elnur, Afnan, Ainu, Safwa and Anis telah kuar bersama2 untuk menonton filem kegemaran aku which is Deathly Hallows. Myb some of u know da tau pasal Elnur and Ainu had already mention dis on their blog respectively. Act time kuar ni Me n Safwa telah menontonnya wat kali ke - 2 while yg laen2 tu smua br nk tgk. Patutnya Yan pon join da korum tapi last2 minute mak dier tak kasi kuar lak. Aishhh spoil da mood btol r Yan ni. On dat day aku bgn lewat pasal aku duk layan Hindustan Anjaana Anjaani smpi kol 4 pg lbey sorg2 so teroverslept lak. (Oh as usual love story Hindustan is da BEST ! Patu tmbh dgn lakonan Ranbir Kapoor mmg feveret aku. Hehe) Tgk2 El dah kat dpn umah aku bwk keta. Patutnya plan nk nek moto aku but last2 bapak dier kasi bwk keta so nek dgn dier je r. Aku pon dgn kelam kabut pon cpt2la siap mandi bagai. Pas dah siap2 kitorg pon bertolak g Times Square. Time odwy jem plk kat Pudu. Upa2nya Ainu dah smpi dlu while Safwa n Anis stil odwy n Nun pon sama cm kitorg. Oh Nun dah bawak keta skang. Hehe

Mula2 plan nk tgk Hallows kol 12.20PM but turns out time aku dah smpi pon dah agak lewat n yg len2 pon tak dtg ag except Ainu la. So kitorg decide nk tgk kol 2.30PM punya showtime. Sblm tu brunch kat Mcd pasal msg2 lapa excpt Nun n Anis. After brunch kitorg g beli tiket dlu. So masing2 kuarkan student card n cm klaka lak pasal smua from diff uni n hasilnya macam2 jenis2 kad yg kuar.

5 matric card yg berbeza2 except El n Nun. Mula2 Safwa cm nk taknk kasi matric card dier pasal ader expired date kat blkang kad dier so takut kantoi lak. Skali pas aku dah susun2 kad kitorg org counter tu tak cek pon. Hence smua org dptla student price RM7 je for Hallows punya tiket. Hehe

6 Hallows tickets. Yan klu ko ader ckp 7 so bolela symbolize 7 Hocruxes. Haha ap la aku ni smua bnda nk kaitkan dgn Harry Poter.

After beli tiket Ainu ajak men bowling. Aku mula macam malas2 je tapi since time tu murah pasal kitorg ader student card so aku pon ok je. Besides dah lama gilerrrrrrrrrrrrrrr kot tak men bowl. Aku pon tak ingt bile last kali aku men. Kitorg men 2 game n masing cm hepy pasal dpt gak la wat strike or spare except Nun. Haha. Takpe Nun pani bole try ag.


The boys

The girls

Harry and Hermy. Haha. Yes Trah I wore suar KRS bak kata ko ritu. But aku stil stick to Nadea ckp yg suar aku suar SHINEE ! Oh skang ni suka suar colourful cm KPop artists pakai slalu tu. Hehe


Kitorg even namakan diri ktorg for bowlers name tu nama2 watak HP. Haha smgt gile !


After men bowl Me, El n Nun cpt2 g solat zuhur dlu sblm masuk wyg. Pas dah solat smua rushing g cinema n kitorg dah terlewat 10 mins cm2. Aku tak kesah r pasal aku dah tgk sblm ni but El cm frust pasal termiss. Takpe El nt ko dload ko tgkla balik scene yg ko miss tu byk2 kali. First time ritu aku tgk aku cm emotional je keja pasal sedeyh rmi watak yg mati la bagai. But second time ni aku cm enjoy lak. I don't know why. Rasa eager n excited lak wlupon dah tau jalan citer dier. Slps 2 jam lbey kat dlm cinema movie pon abes. Den kitorg kuar n g Low Yat. Smpi Low Yat the boys berpecah dgn galz. Yg laki2 ni nk g karok while da girls nk g jalan2. Mula2 tnya harga Red Box Low Yatt ni cina yg jaga kaunter tu ckp cpt2 smpi dier tekan kalkulator n tnjk amount 80 bucks kitorg kena byr klu kitorg nk nyanyi. WTF ! Mahal gile. Aku dah la tak paham ap yg dier ckp. Dahla dgn muka nerdnya patu ingt kitorg cm senang2 je nk trus bayar. Den aku ckp kat El kiter g tmpt len or len kali je r. El pon just nk wat mmbrship je. But after dat tibe2 dier ckp sorg byr rm10 n kiter karok 3 jam. Plus sorg dpt free 2 drinks. Upa2nya tadi tu skali dgn makan smpi 80 bucks smua 2. Even tho kat Red Box Sogo sorg (student) ley dpt RM9++ patu dgn non-stop food selama 3 jam kitorg cm desperate sgt soo accept je r. Soo mmg kitorg karok kaw2 cm org giler ! Sgt best !

El n Nun

Camwhoring jap. Hehe

Karok dgn El n Nun mmg best. 1st pasal kitorg punya taste lagu smua sma ! English songs ONLY ! Slalunya klu aku karok dgn kwn2 UIA aku mmg aku sorg je la yg nyanyi lagu omputeh while yg len smua akan nyanyi lagu Melayu je. Patu El msti akan bwk kuar lagu2 English yg lama2 n pelik2 but sedap dinyanyi like Bohemian Rhapsody by Queen ! Sonok giler aku nyanyi lagu ni dgn El. Nun pon not bad gak duk nyanyi lagu2 R n B yg aku tak penah dgr n memerlukan daya sebutan lirik yg sgt cpt. Haha. Lama2 2 kitorg cm bosan nyanyi lagu English n decide nk nyanyi la skit lagu Melayu. Nun plih 2 lagu rock kapak n kebetulan aku taw skit2 lagu 2. Mmg kitorg memekak n terlolong2 cm org giler r. Hehe. Penutup kitorg nyanyi lagu Imma Be by BEP. Mmg dr awal sebut Imma Be je smpi abes berpuluh2 kali. Best2.

Pas karok Nun kena balik pasal takot mak dier bising n hrga parking Low Yat mahal sgt lak. Time tu da girls tgh tggu aku n El pasal Ainu nk tmpg balik dgn kitorg. Dorg pon dah penat berjalan smpi ke Pavi. Ainu mintak tlg El sggh umah Ckg Samat jap pasal nk amik duet gaji tuition dier dlu. B4 balik aku n El lari jap masuk Parkson pasal El nk cr baju kemeja for convo dier Sabtu ni. Dier bajet kemeja rm50 je. Mula2 cr cm frust gak pasal even tho after less smua baju 70 n above hrga dier. Last2 pas pusing jmpa gak baju kemeja yg 44 sth n less dan 50. Yg klakanya time El try dier tak abes ckp2 ni baju kemeja Syuk ni. Aah aku br pasan dlu time skola dlu slalu nmpk Syuk pakai baju kemeja hitam den stripes horizontal. So time pilih2 baju tu kitorg tak abes2 ckp ni baju Syuk ni baju Syuk. Ntah cmner time tu bole pikir lak baju2 design cmni smua baju Syuk. Haha. Pas dah bayar smua kitorg blaa n Ainu pon follow kitorg blk. Safwa n Anis masing2 balik nek tren.

Tgkp gmba sat sblm balik. Hehe

Kat dlm keta smpt gak r bergosip2. Aku stat korek2 dr Ainu n aku pon macam Oo0o0o0 n Aaaaahhh time dgr citer2 dier.. Cm2 upanya kisah2 kawan2 aku. Nk citer kat sni? Soryla rasa tak appropriate lak. Hehe. Smpi2 umah Ckg Samat aku n El mls nk kuar pasal mls nk jmpa Ckgu. Haha jahat kitorg. Ainu pon jmpa skjp je ckgu n dier kim salam kat ktorg. Tbe2 rasa bersalah lak tak jmpa jap n salam ckgu. But wuteva. Hehe. Patu drop by Ainu kat stesen bas Greenwood pasal dier nk nek bas g Putra den nek tren balik PJ to umah sewa dier. Den El anta umah aku n dier pon balik r Serendah. End of story.



Haa masa time kuar ni Safwa ader plgkan balik buku Half-Blood Prince Ainu wich Mus dah pnjm kat dier berkurun2 dlu kat skola. Aku bukak page blakang skali buku Ainu ni n jmpa tulisan2 kat bawah ni.

Kat page ni Ainu soh bg review for those yg read Half - Blood Prince dier. Atas skali tulisan Ainu (of kos tulisan dier la pasal tulisan dier la yg paling cantek skali among kitorg. Hehe). next Yan den Aku n bawah skali Amad (Seyesly Mad ko baca ke buku ni? I seyesly doubt dat ! Haha)

Next page lak ats skali tu Nadea punya review while bwh ni aku tak sure. Sape ea tules? Soryla aku tak cm lak tulisan ni.



Teringt pulak memori2 smgt HP time skola dlu. Miss those old days !


p/s: Mggu ni off to Utara. Dah convert2 smua episodes series yg aku tak tgk ag n msukkan dlm iPhone so nt bolela tgk klu bosan2. Hehe

p/ss: Nk beli spek mata Harry kat Amazon ! Only 8.13 dollar je wich equals to RM25 duet kiter. Tp taktau nk bazerkan duet skang ke x. Hmmm. Patu nk frame ag giant poster Hp. Haisshh duet2 napela ko takder skang. Huhu

I want this one !

p/sss: American Music Awards is da best award show eva ! Smua perfomance best2 n MANTOP ! Tak sgka aku ley suka New Kids on the Block + Back Street Boys punya closing perfomance. Hehe. Oh Glee punya episod mggu ni pon best. Love da wedding, da inspiration n everything bout dat episode !




Rasanya Glee inspired wat wedding dlm mggu ni punya episode from video ni. Hehe


6 comments:

  1. the last comment kt buku tu after ak is Hazy.

    ReplyDelete
  2. org lain tandatangan bagi pihak aku tu..aku xbace pon...kecelaruan identiti..:)

    ReplyDelete
  3. haha.. Seluar KRS !! haha tapikan azam, kali ni x nmpk cm suar KRS r.. cm sesuai plak ko pakai, haha

    ReplyDelete
  4. Haaa YES akhirnya ko terima gak aku seswai pakai suar 2. Pani bole r ag ak pakai suar 2. Hahaha.

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...