Followers

World Clock

>

Monday, July 26, 2010

Beauty




Klu ko dah cantik or hensem tu ko pakai or buh jela pape kat badan ko smua ko pakai nmpk cantik n smart je. Org pon akan pandang ko je tiap kali ko g mana2. Tak kesahla wlupon dorg taktau ko tu freak ke, loner ke, byk masalah kat dunia ni ke, perangai macam setan ke smua org nk jd cm ko. Msti smua org nk kenal dgn ko. Smua org pon nk tiru gaya macam ko dr cara ko berpakaian, berjalan, bercakap dan macam2 lagi. Yela, smua org suka bnda cantek kat dunia ni.






p/s: Teringin nk smua bnda BESAR ! Sigh

Monday, July 12, 2010

F. U. N

A few hours left as I am going to start a new semester in YuYaYiea. Adeh malasnya nk stat blaja balik tapi apakan daya nk taknk terpaksa la blk YuYayiea. Nipon pagi ni aku dah plan nk ponteng klas pagi pasal aku br nk check in bilik. Ini smua gara2 nk tgk final World Cup la kan. Hehe. Dis new semester (Semester 1 Session 2010/2011) aku dah registered for 19.5 credit hours ! That's a lot for me as sblm2 ni pon aku just amik 15-16.5 je credit hours. Dis new semester pon aku dah stat amik sbjk minor in BBA (Business and Administration). Cuak la pulak dah stat amik sbjk minor. Takot aku takle bawak. Dah r klas semester br ni aku g add tiap2 ari kol 8.30am. Mmg kompem kebarangkalian aku akn miss klas pagi akn tggi ! Hehe. Alhamdulillah br2 ni result time short sem dpt 4 flat! Haha bukan nk berlagak ap tules kat dlm blog cuma excited sgt tak penah2 dpt 4 flat. Tak kesahla satu sbjk pon aku amik time short sem ritu at least aku merasa gakla dpt 4 flat wlupon tak diiktiraf Dean List pon. Hehe. Terkejot gak dpt A pasal time xam tu mmg bantai je keja. Patu stdy pon stdy ayam2 je pasal penat n bz kerja promoter kat Jusco Kepong. Aku rasa ustazah aku mmg baek la kasi A kat aku. Kompem pani aku akn amik dier ag for Level 5 Arabic in da future.

Mggu last cuti ni aku tak watpe sgt. Just enjoy duk umah bgn lmbt n paling best skali men game PS3. Tapi aku mmg kuat BERHUTANG dgn smua org sekeliling aku. Demi PS3, aku sggp BERHUTANG RM160 dlu dgn Abg Jep who is my brother-in-law beli game Prince of Persia: The Forgotten Sands. Aku men game ni tak smpi 3 hari je dah abes. Game dier agak straight forward kompem to previous game dier yg len2. Tapi graphic gamba game ni kat PS3 mmg SUPERB GILER BUBBY ! CANTEK SIAL ! Tak sia2 aku beli game ni. Patu aku HUTANG lagi dgn Abah beli game Uncharted 2: Among Thieves which is price dier 140 bucks ! Game ni pon gamba SUPERB ABES n suka giler aku tembak2 org. Men game ni aku pasang sound kuat2 pasal best giler dpt dgr sound effect dier time keta meletop, bunyi senapang smua. Tapi game ni aku tak abes ag r pasal payah sket. Klu sape suka men game adventure2 ni cm aku, game Uncharted 2 mmg seswai r dgn taste korg. Seyes game ni tak akn hampakan korg. Gamers smua bagi review 10 over 10 utk game ni tu. Cuti ni mmg aku dah stat terjebak dgn game2 PS3 ni so in da future mmg bykla duit aku akn spend tuk beli game PS3 ni demi kepuasan bermain game. Dlu aku pelik naperla org duk bazir2 beli PS3 pasal game dier smua original takder cetak rompak nye. Bek beli Xbox je. Skang brla aku taw naper org duk giler nk beli n men game PS3 pasal gamba dier yg CANTEK GILER n gameplay yg best! Seyes PS3 da best !



Game2 PS3 yg BEST GILER NK MAMPOS ! Hehe


Other than that, aku BERHUTANG ag dgn Abah beli speaker baru. Mmg giler r aku keliling pinggang hutang aku. Haha. Dah lama pakai laptop ni brla terhenggeh2 nk beli speaker. Dah bosan tgk muvie pakai headphone je. Dis time dah ader speaker brla best layan series n muvies kat bilik YuYayiea tu. Klu nk menari2 pasang lagu kuat2 pon puas ati pani. Aku beli speaker Edifier MI335. Mula2 ingt nk beli speaker yg ader dock iPhone skali mahal sgt so beli yg ni je la. Speaker nipon aku dah puas ati giler dgr kualiti bunyi dier.


My new speaker.


Last week cuti ni gak br la aku terkantat2 nk burnkan dvds for customers aku. Byk giler kot order n dah lama pon order2 ni tapi aku br nk burnkan utk dorg. Duet tabung dvds aku dah abes dah pon n bukak sem br ni mmg keja aku kutip hutang je r. Dah macam along pulak aku rasa. Haha.

Patu ari kames ritu smpt gak kuar dgn Trah, Yan, Safwa n Mirul g One Utama. Smpi2 je dlu kotrg g brunch kat Pizza Hut. Mirul bole pulak wat Pizza Hut tu macam mamak pasal kitorg je customer kat dlm Pizza Hut time tu. Yela mana taknya kitorg datang dlm kol 12 cm2 so awal gile r. OU pon takder org time tu lagi. After dat, kitorg plan nk tgk wyg sama2. Smpi2 kat GSC kitorg duk berkelahi nk tgk citer ap. Yan nk sgt tgk Despicable Me tapi stlh bincang2 kitorg tgk Eclipse. Mmg kat dlm cinema Yan tak abes2 bising pasal citer Eclipse ni. Aku rasa bising gak r kitorg kat dlm wayang tu gelak je memanjang. Biasala klu dah tgk Eclipse ni mstila dgr sore pompuan2 menggeletat tiap kali Jacob and Edward kuar. Ader pompuan2 sblh aku ni dier bole pulak nk capai si Jacob dgn tgn dier. Patu ader scene Bella terima propose Edward nk kawen dgn dier smua pompuan ni gasps n tepuk tgn. Well nila padahnya klu duk sblh galz yg fanatik dgn Twilight. Pas tgk wyg kitorg jumpa Adda, Peha, Mus n Zimah tgh men bowling. Gile r aku dah bertahun2 tak jumpa Zimah since skola dlu. Makin comey pulak aku tgk dier. Hehe. After dat Ainu br datang dgn bf dier. Smpt gak r kitorg duk tgkp2 gmba kat OU punya bowling ni. Pas dah tgkp gmba borak2 jap Trah kena balik dlu pasal dier kena ngaja budak kat umah Ckg Samat. Since aku g sni naek keta Trah aku pon kenala ikut dier. Papepon mmg best dpt hangout dgn dorg2 ni.

Mirul, Aku, Trah, Yan, Safwa, Peha, Mus, Adda n Zimah. Time ni Ainu tak dtg ag. Btw Yan time ni pakai BOOT tu ! Patu bising kat ktorg jalan cpt sgt n dier takle jalan laju2 sakit kaki. Nk tergelak gak aku tgk Yan tggi semacam pakai BOOT dier tu. Haha


Kapel2 besties aku yg len smua dah break up except aku n Trah je yg still on ag. Haha !


Mggu last cuti ni gak aku dpt jumpa dgn WAWA ! ! Hehe. Wawa ader comment kat wall post aku kat Trah bgtau dier nk trun KL g umah mak cik dier kat Sri Damansara. Mula2 ingt nk jumpa ari sabtu skali Wawa tak bole. So plan nk jumpa Ahad pagi r skali takle gak. Last2 Sabtu mlam aku msg dier "Wa aku jumpa ko skang je r dlm kol 11pm cm2". Dier reply ok je. Aku ingtkan umah Wawa kat blakang umah aku ni je skali pas aku dah smpi area umah apartment2 kat blakang umah aku ni aku tnya org kat situ dier ckp Apartment Sri Meranti yg umah mak cik Wawa ni kena kuar g jalan besar kat Sri Damansara. Ayyoo aritu tepon Wawa ckp macam blakang umah aku ni je umah mak cik dier tu. Seb bek aku ader iPhone so aku g singgah dlu McD on9 jap bukak google maps cr umah mak cik Wawa tu. Smgt giler aku nk g jumpa Wawa dgn naek moto nye smbl pakai baju hujan. Dahlam time aku tgh cari sesat2 ni hujan agak lbt gak r. Stlh hampir 45 minit aku tersesat2 jumpa gak umah mak cik Wawa. Time jumpa Wawa aku excited giler. Ye r dah BERTAHUN2 tak jumpa Wawa. Wawa still cm dlu comey periang bising2. Kat apartment umah mak cik Wawa tu ader kedai burger so aku lanja Wawa n sepupu dier makan burger. Smbl2 makan kitorg borak2 catch up sesama kitorg. Wawa citer macam2 kat aku. Dier citer dier masuk gamelan la, jd Fasilitator PBSM r and yg paling tak tahan skali ader org minat dier. Aku tergelak2 dgr citer Wawa ader org minat dier ni tapi dier tak kasi aku citer kat org len so I'll just keep it shut. Hehe. Dlm kol 12AM cm2 aku pon balik r pasal tak elok pulak borak dgn anak dara org lewat malan ni. We say goodbyes n hope dat we will meet again SOON. Huhu

Wawa and her cousin

Bestfriend !

Short semester and cuti ni I had so much fun. Aku manage wat trip to 'the unforgettable trip to Gambang', naek Bukit Broga, jumpa besties almost every week and hangout with them, keja balik jd promoter kat Jusco Kepong and tak lupa juga da excitement of World Cup 2010. Yg tak tahan tu time nipon almost every week aku msti kuar dgn Trah. Haha. Harap time bulan2 cmni pada tahun dpn pon aku dpt slalu jumpa dorg.

Oh lupa nk mention yg aku br je abes tgk Word Cup gak ni. Final match between Netherlands and Spain tersangatla best n sengit. Time match ni aku tgk dgn Abah, Along and Abg Jep. Balan spt biasala tgk dgn geng2 dier kat Anuja. Along blanja kitorg makan Mcd ag n kitorg stay up smpi 5.30am tgk dr awal smpi la Spain menang n julang Piala World Cup. Congratulation to Spain as this is their first World Cup. At last we have a newcomer in da list of World Cup champions. Seriously I am going to miss World Cup sooooooooooooo muccchhhhhh after dis. Bye2 South Africa n see ya in Brazil in 2014. (Time ni klu Brazil tak menang taktaula nk ckp ap)


VIVA ESPANA ! !

p/s: Dear Paul the Octopus, u r the AWESOMEssssssssst animal I ever seen in my life ! !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...