Followers

World Clock

>

Friday, October 30, 2009

This Is It ! !


Well result slip dah kuar pon akhirnya. Sooo mmg xam dah dekat giler cuma aku masih lagi rasa di awang-awangan rasa macam byk jew aku perlu laja ag even tho klas dah abis n dah takder. Well tu la padahnya ponteng klas smpi 2 mggu. But somehow aku rasa lega dah takyah g klas cuz tak saba2 nk abis sem ni. Kwn2 aku rmi ckp sem ni panjang giler bg dorg tapi aku rasa skjp jew compare to previous sems. Seb bek xam aku byk giler gap soo aku rasa bahagia gak r nk stdy wlupon aku tak stat2 ag stdy. Compare dgn previous sem xam aku smua dkt2 n berturut2 n dis happened sejak aku tkr HS kat matrix ag. Soo rasa lega r skit dpt relax2 skit. Hehe. Xam yg aku plg riso skali is Science of Hadith cuz smpi skang aku tak dpt nk fully paham ap laa yg aku laja pasal hadith2 ni cuz byk giler types of hadith. I'm also kinda worried with Rise and Spread of Islam to 132AH cuz aku tak dpt nk tgkp sgt flow citer time Umayyad Kingdom. Besides byk sgt leader time Umayyad ni n none of them aku familiar pon. Sigh. Yg len tu aku wishful thinking je n pikir ok kot nt aku jawab wlupon byk gak chapter yg aku tak laja langsung.Aku gak tak target nk dean list ag sem ni cuz ntah rasa macm payah jew nk dpt plus carry marks smua macam ats2 pagar jew. Klu dapat well tu rezeki n I am going to grateful with it klu tak dpt pon takpe JPA pon suh maintain CGPA 2.4 jew pon..Hahaha..Jangan aku lingkup smpi trus jatuh cgpa bwh 2.5 sem ni sudeyh..

Dis week movie Michael Jackson This Is It dah kuar pon n aku teringin sgt nk tgk muvie ni. Kwn2 aku smua tak minat MJ soo aku paksa gak Elnur tgk dgn aku wlupon next week pas time aku tgh xam. Pandai2la aku curi masa nt. Besides time SPM dlu a day before SPM papers Sejarah n BM aku smpt ag tgk 007 kat OU n aku rasa aku dpt jew perform well in those two papers. Wahh berlagak giler aku ! Skali skala show off (Rasa cm slalu jew cuz ko tu tak berhenti2 nk show off dr dlu.Hee). Lagipon This Is It ni dua mggu jew dier tayang kat cinemas so kena r tgk gak. Oh aku jugak wat keja giler ag as dis Saturday aku g konsert The All American Rejects dgn Balan wlupon pagi Ahadnya tu aku ader xam Halaqah. Hope aku dpt bangun on time n tak miss g xam Halaqah. Hahahaha ! !

Btw, GOOD LUCK EVERYONE WITH FINAL EXAMINATION ! !

Poster This Is It

p/s: Sgt merindui UK and Paris..

Saturday, October 24, 2009

Home . . .

Aku mls nk tulis pasal trip aku yg slbeynya kat UK and Paris cuz korg bole jew tgk gmba aku kat Facebook yew. It's been a week aku dah pulang ke Malaysia after my 2 weeks trip to UK and Paris (preferly aku lbey suka guna aku br balik dr Paris cuz nmpk glamor skit..Haha) and aku dah dpt settle down kembali dgn normal. Of kos I have missed 4 classes for each subjects yg aku amik sem ni tapi seb bek aku just missed 2 quizzes for subject Islam in the Malay World and quizzes nipon Lecturer aku kasi amik balik. As for assignment Intro to Political Sciences pulak my group members dah watkan part aku n soo aku teramat hutang budi dgn dorg n aku pon kasi la dorg keychain Eifel n blanja dorg makan Mcd. Dorg pon macam tak kesah jew n aku tgk hepy jew aku lanja dorg makan. Thanz Guys ! Aku gak terhutang budi kat Nisa pasal salin kat notes smua n explain kat aku tajuk pasal Umayyah Empire wich aku dah byk giler miss time aku g Paris ni. Tidak lupa juga kepada Akmal dan Nabil cuz bg aku tiru Take Home Exercise dorg yg kena anta mggu ni n naseb bek aku blk last week serta nota2 yg dorg fotostatkan utk aku. Cuma skang ni aku tgh pening pala nk hafal2 ayat2 Quran, Hadith and Doas dor Halaqah pasal aku tak tasmi' ag. Aishh tula hati ni dah itam sgt tu yg payah nk hafal bnda2 ni. Huhuhu.. Smggu kat Malaysia ni aku tak abis2 mengulang citer yg sama jew kat kawan2 aku pasal trip aku kat sana. Gmba pon tnjuk berulang2 kali kat kawan2 smpi aku sakit tekak n aku rasa nk demam skang. Haha. Souvenirs pon dah bagi2 kat smua org cuma ader a few friends jew tak kasi ag pasal tak smpt nk jumpa. Yang tak bestnya aku ader 4 pound ag tapi aku tak dpt tkr kat money changer pasal dier tak terima coins dier ckp. Cilaka btol! 4 pound tu dapat gakr 24 hengget cm2. Aku ni duet PT sem ni dah r dah abis mmg tak tau nk korek mana dah duet. Seb bek tggl baper mggu jew sem ni. Phew..

Well dah balik Malaysia ni tibe2 rasa rindu pulak kat sana. Tapi takderlaa desperate smpi angau2 nk tggl sana cuz aku rasa Malaysia stil da best drpd negara2 tu. Dah pegi sana brla aku paham peribahasa Hujan Emas kat ngara org Hujan Batu ngara sndri. Overseas tu mmg la best tapi klu ko nk suh aku complaint aku bole listkan macam2 bnda aku nk complaint. However aku bersyukur la cuz aku dpt jejakkan kaki aku ke negara org n yg paling penting Benua laen. Mmg cool abes. Cuma yg peliknya sejak aku balik dr sna ni aku cm tak kesah jew. Tak kesah pasal smua bnda n cm ilang arah tuju pon ader gak. Exams pon dah dekat giler n aku tak rasa cam nk xam pon. Myb pasal aku g cuti agak lama soo biasala tukan rasa cmni. Suddenly aku taktau aku nk jadi ap dah pas abis laja nt even tho aku mempunyai kebarangkalian yg tggi utk keja dgn govt pasal aku dapat JPA. Tupon belum tentu lagi dapat keja dgn govt kew tak pasal ader intebiu. Suddenly smua bnda jadi blur. Masuk klas pon dgr tak dgr jew ap yg lecturer cakap kat dpn.Hmph pelik2. Just arap lama2 nt aku dpat get back on track. But aku ader gak terpikir cm nk keja kat muzeum2 kat UK cuz mmg best giler muzeum dorg kat sana wlupon aku tak smpt masuk. But at least aku smpt gak r g Louvre kat Paris n muzeum dier mmg DIVA ! Tak macam muzeum kat Msia ni byk tnjuk binatang jew keja ntah pape jew. Klu dah kata sejarah tu tnjuk jewla org takyah laa nk tnjuk binatang2..Duhh!

Oh aku juga dah potong rambut. Heboh btol smua org nk bz body sgt pasal rmbt aku ni. Mula2 tu rmi gakla kwn2 rapat aku terkejut aku potong pasal agak sayang rmbut aku ni dah bela panjang2 patu rebonding den potong. Aku pon sbnrnya taktau ap alasan utama aku potong rmbt aku ni tapi klu org tnya aku ckp aku rimas. Tapi aku mmg rimas pon esp pas mandi nk tggu rmbt kering takpon amik hair dryer nk bg keringkan rmbt la n so on. Patu klu nk amik wudu kena pakai cekak la smua. Kepada saper2 yg kata muka aku macam Mak Hayam laa cuz rmbt aku panjang dlu (ditujukan khas kepada beberapa cikgu2 SMKSP dan beberapa org rakan yg ckp aku tak nmpk maskulin dgn rmbt panjang) aku potong rambut ni tak bermakna aku nk puaskan ati korg. Takder keja aku nk puaskan ati korg n g mampos sama korg smua. Just to be clear jew ea'

Currently aku letak gmba ni sbg desktop background aku. Ni gmba br pas turun 4m Eurostar kat Paris. Br aku pasan time ni muka aku sebijik gak r macam Nubhan. No wonder la mak cik aku suka panggil aku Nubhan time aku rmbt panjang ni. Haha.

p/s: My sis ajak g Italy lak next year bulan 5. Waah kena kumpul duet dr skang. Abeslaa duet JPA aku.. Muahaha !!

Saturday, October 10, 2009

London + Oxford . . .

7th October 2009, Wednesday - Bergerak ke London from Southampton. Perjalanan mengambil masa selama 2 jam lbey cm2. Kire mcm dr KL nk g Melaka gak r.Soo pukol 4 lbey pagi dah kena bgn awal2 pasal bas kitorg gerak kol 6.40am. Besides sini bukan cm Msia bas ader delay kew ap dorg mmg gerak on time jew..huuu.


Balan, Balqis n Aku tgh tggu bas kat Stesen Bas Southampton University. Sejuknya pagi2 buta kat sini..


Dah smpi London.Ktorg trun kat Victoria Station. Dah smpi2 sni kena g Marble Arch pasal nk check in hotel kat Redland Hotel sana as well as jumpa Kak Syida n her husband aka kwn sis aku gak travel g sni. At first tu taktaw nk beli tiket cmner n nak naek tren katner smua cuz tren aka tube yg org UK ni panggil mmg besar giler n tube dier ni smpi ke ceruk2 UK pon dier g.Tapi pas dah men naek n ikut jew map kecik tube dier tu smpi gak r kitorg kat tmpt yg ingin dituju.Hehe..



After kuar from Marble Arch tube station ktorg pon jalan r g tmpt hotel ktorg.Sepanjang jalan ni aku mmg dapat rasakan environment dier mmg laen giler compare to Southampton. Kat sini mmg jalan sesak n rmi giler org.Mmg seyesly rmi nk mampos esp klu korg naek tube org tgh balik keja n sesak dier mmg double dr KL r.Tapi yg kat sni bestnya klu sesak2 kat tube ni pergerkan dier mmg smooth jew cuz tube dier smua panjang2 n laju jew.Gmba yg atas kiri ni gmba kat Hyde Park n Hyde Park ni pon besar giler nk mampos r.Seyes besar n aku rasa 10 kali ganda besar 4m Taman Tasik Titiwangsa n Taman Metropolitan Kepong.Sesampai jew kat hotel kitorg tak check in cuz receptionist dier takder n suh dtg pas kol 2pm.Soo ktorg g r Madame Tussaud dlu nk jalan2 sekali dgn kwn sis aku yg ktorg br jumpa ni.



Dah smpi Madame Tussauds kitorg jumpa pulak kazen aku Kak Lang Dayah.Dier pon join gak kitorg masuk sini.Madame Tussauds mmg best r cuz banyak giler patung2 wax celebrities, historians, icon figures, world leaders n macam2 ag kat dlm tmpt ni.Org kat dlm ni pon rmi giler n masing2 tpksa nk berebut2 ikut turb nk tgkp gmba kat patung2 kat dlm Tussauds ni.Aku pon mls nk posing lebey2 kat gmba ni cuz tiap kali aku suh abg aku tgkp gmba msti org len rmi2 tgk aku cuz nk tggu turn.Haha. Yg best aku dpt tgkp gmba dgn Miley Cyrus n Britney Spears who are artis yg aku minat giler2!BEst2 dpt tgkp gmba dgn dorg.Pas dah g Madame Tussauds kitorg g London's Dungeon.Seyesly aku rasa klu aku tak masuk sni pon aku tak nyesal cuz bg aku takderlaa best mana pon org kata seram takderlaa seram mana.Cuma aku jewlaa takut cuz lalu tmpt gelap2 ingtkan ader org nk terkejut2kan aku upanya takder.Klu ader pon cuma skit2 jew.Grup kitorg lak asyik loyer burok gelak2 jew smpi aku rasa hantu2 kat Lundon's Dungeon tu cm tak puas ati dgn kitorg jew.Hahaha.Biasala org Melayu kitakan.N aku cpt bosan cuz aku rasa mcm masuk klas sejarah n blaja sejarah2 killers n murderers in history of London.Fyi,doesn't mean I am majoring in history aku minat semua history.Selected history jew ea aku minat.Hehe.Cuma last kali jewla rasa teruja pasal naek cm Solero Shot kat Genting cuma tak tggi sgt r.Time kat London's Dungeon ni mmg keja aku jerit n terpekik2 cm mak cik tgh menghoyan hilang anak.Hahaha..

Luar London's Dungeon and watching Balan layan Guitar Hero kat Gift Shop kat dlm London's Dungeon

After kuar 4m London's Dungeon kitorg ingt nk g London's Bridge cuz dah dekat dah tapi hujan makin lebat pulak.Soo kitorg just g pegi satu kedai makan ni ala2 Mcd tapi versi halalnyew n makan situ.Pas dah makan kitorg balik ke hotel kitorg n rest for da next day.Btw bilik hotel kitorg tersangatla sempit n terpaksa crammed kat dlm bilik tu.Tp harga dier ok r 60 pound per night compare to hotel2 len kire 30 pound per head.Huu

8th October 2009, Thursday-Once again kitorg bgn pagi2 kol 4.30 cm2 cuz nk gerak pagi2 gak.Arini Aku, Balan n Balqis separate with Kak Ngah n Abg Jep cuz grup aku nk g Oxford with Safwa while dorg kuar dgn Kak Syida n husband dier. Soo pas dah bfast smua 6.45 aku dah gerak kuar dr hotel n gerak g tube. Mula2 nervous gak aku cuz takder org tua nk guide n aku terpaksa biasakan diri dgn tube ni.Pas dah tgk map dier btol2 br rasa ok.In fact aku rasa aku sonok lak guna tube dier cuz senang n bole bwk ko g mana2 jew. Kitorg pon nek tube g Victoria balik cm semalam cuz nk jumpa Safwa kat situ.Safwa dtg lmbt skit cuz umah dier jauh skit dr Central London soo terpaksa nek tren len.Masa aku jumpa Safwa ni aku tgk eh kecik nyew Safwa ingtkan sama tggi dgn aku. (Haha.Safwa ko jgn mara ea). Lama gak r tak jumpa dier ni n last kali kitorg jumpa pon time F3. Best gak dpt jumpa Safwa n dpt gak nmpk muka familiar kat sni. Den kitorg pon jumpa r n nek bas g Oxford tu from Victoria.




Time g Oxford ni view kiri kanan kat Highway dier mmg lawa r compare to highway g Southamton.Smua nmpk ladang n lembu2 macam kat iklan Dutch Lady tu. Nk g sni pon lama gak n amik masa 2jam lbey. Naek2 jew bas Oxford Tube ni aku trus tdo cuz ngantuk.Haha.Den smpi2 jew sana kitorg g Oxford Information Centre cuz nk cr tour g jalan2 satu Oxford ni. Tour dier ni jalan kaki jew n bwk tmpt2 significance kat Oxford esp around universiti dier. Oxford mmg lawa giler nk mampos r bg aku cuz bgunan dier mmg smua bgunan lama2 giler.Time beli tiket tour ni aku dpt gak r dgr Safwa ckp omputeh wat ptma kalinya. Mak aih pompuan ni mmg ckp sebijik dah loghat British n aku amatla kagum dgn dier.Jeles pon ader.Hehe.Den kitorg masuk Boldelain Library yg Reader Room dier n kat sni takle gmba. Fyi sni gak r tmpt scene for Harry Potter n Philosopher's stone. Seyesly library dier lawa nk mampos siot!Aku n Safwa time masuk library ni mmg excited giler n tak sangka kitorg kat set Harry Potter dlu. Aku ni r tak abis2 pikir dlm pala otak "Aku tak sangka yg aku skang lalu kat tmpt Daniel Radcliffe, Emma Watson n Rupert Grin dlu lalu".Haha.Library nipon only selected students jew bole masuk n guna cuz buku2 kat dlm ni smua buku lama2 since 1300.Perghh!Mmg kalah r Arkib Negara kat Jalan Duta tu.Ni klu mak Nadea masuk ni msti dier pengsan kot tgk buku2 kat sni.Haha.Den kitorg pon g Mcd nk lunch.




Pas makan kitorg pon join r tour tu. Aku mls nk citer ap yg org tu citer just nk citer ikut gmba ni cuz gmba2 ni smua ader kaitan dgn Harry Potter kecuali gmba yg 3rd ni. Gmba 1st ni kat Dining Hall Christ Church College wich also Great Hall Harry Potter. Tmpt ni mmg lawa n only selected student Oxford jew bole mkn kat sini. Second gmba ni gmba tangga wich kuar dlm Chamber of Secret klu korg pasan time Harry n Ron lambat masuk Hogwarts cuz dorg naek keta terbang tu. Gmba 3rd ni bgunan penah kuar kat dlm Golden Compass time Nicole Kidman nak naek belon udara panas n gmba last kali ni library yg aku citer tadi.Floor atas dier library Hogwarts n tingkat bwh dier Hospital Wing. Time dah abes tour ni kitorg tersesat2 cari jalan nk g bus yg mula2 kitorg smpi tadi n kitorg btul2 ampir miss bas tu. Seb bek Safwa pandai tgk map thanz to her kitorg smpt naek bas tu.Hehe


Selepas jalan2 kat Oxford aku pon pulang la balik ke London. Time dah balik ni aku dah msg Hanis nk jumpa dier kat Malaysia Hall. Excited gak aku nk jumpa Hanis cuz kitorg pon last kali jumpa pon time reunion tu.Macam2 story r kitorg catch up.Seyesly aku br pasan yg Hanis mmg dah byk giler berubah n nmpk mature.Aku rasa klu nk bandingkan dgn kwn2 aku yg Sg Pusu dier laa yg paling mature aku rasa cuz aku nmpk dier ni ader vision idup n awareness thdp dunia dier tggi. Aku nk xplain pon payah tapi cool r Hanis skang.Hehe.Yg paling best aku dgr citer dier dpt duet lanja 1000 pound sbulan n ni dah tolak yuran.Dier ckp mmg terleby ckup pas dh tolak duet makan n trasnport.Bapak kaya r dier.Sonok giler dier dah laa dapat duet byk den bole shopping macam2 kat London lak tu.Pas dah jumpa dier smua kitorg pon separate r masing2 balik ke tmpt masing2.Safwa balik umah dier Aku lak balik Victoria balik while Hanis balik college dier balik.Mlm ni gak kol 10 aku nek bas balik g Southampton.Mmg sgt memenatkan r ari aku ni cuz jalan sana sni tapi puas ati cuz dpt jumpa kwn2 lama n g tmpt Harry Potter.Hehe


p/s:Duet aku dah tggl skit giler..Soryla kpd kwn2 yg tak dpt souvenir nt cuz aku pon nk beli brg utk aku gak..hehe

Wednesday, October 7, 2009

Stansted Airport + Southampton . . .

Rite now aku kat umah kwn sis aku kat Southampton n jam kat sini menunjukkan pukul 10 PM local time and 5 AM waktu Malaysia. Aku br pas dinner n aku ingin berterima kasih kat Kak Puya cuz masakkan dinner ni utk ktorg. Kitorg ni consists of Aku, Balan, Kak Ngah (My Sister), Abg Jep (Sis's fiance) and Balqis (Kazen aku) yg g trip London ni. Seb bek Kak Ngah bwk laptop dier wlupun laptop dier ni dah bengong and kena idup smpi 5 kali br ley on btul2. Haha. Patu Kak Puya mmg terbaek r cuz bg kitorg stay kat umah dier n wlupon umah dier pon dah ader org2 Msia laen duk skali dgn dier.Husband dier pon sporting jew.Patutnya skang ni aku kena kemas barang cuz soknya nk g London tido smlm kat sana tapi takpela tibe2 smgt nk tulis blog panjang2 ni dah datang balik soo aku luangkan r masa nk menaip ni r. Soo far MMG BEST GILER NK MAMPOS G SINI!!! Weather ok r mmg windy n hujan kabus2 macam kat Genting spjg masa stakat ni. But takderlaa sejuk giler2 nk mampos n aku ley stil tahan dgn weather sini. View pon mmg lawa abes r n I'm lovin every single moment aku kat sini. View2 yg aku ckp ni br kat Southampton blum kat London ag ni.Papepon Alhamdulillah aku bersyukur kat Allah cuz aku masih ag sehat n tak sakit.Org kata slalunya klu g tmpt org ni msti senang nk demam smua cuz culture weather.Haha..Soo aku nk citer a few events aku dah experience kat UK ni through these pictures yg aku show bwh ni...

AKu g London ni pada asalnya naek Air Asia X n naek kat LCCT. Tapi smpi2 dah masuk gate nk berlepas smua upa2nya ktorg kena naek Air Mauritius airline pasal kapal terbang yg kitorg nak naek tu takder kot n kitorg naek flight ni cuz taknk delay. Flight from Malaysia to Stansted Airport ni mengambil masa selama 13 jam 30 minit(approximately rasanya cuz aku tak baper ingt) n lama giler nk mampos! Bosan weyh taktau nk watper. Tido bgn tido jew keja. Dier ader gak kasi tgk muvie cm Angels and Demons, Moulin Rouge, Transformers 2, The Proposal, Nite at the Museum 2, Ice Age 3 and aptah satu ag citer old skool. Slaen tu kiter ley gak dgr lagu2 dier pasang n seb bek dier pasang lagu satu album Lady Gaga soo sonok gak r aku dgr. TApi lama2 dah bosan duk dlm kapal terbang ni. Dier ader gak r bg makan free 2 kali n maggi air panas cm tea n coffe bole mintak free jew. Org kata klu naek Air Asia kena byr smua2 bnda2 ni so aku bersyukur r aku naek airline ni.Breaking Dawn yg aku tak abis baca2 dr dlu smpi skang pon aku on off on off baca kat dlm kapal trbg ni. Yg bestnya aku ley gak tgk map kapal terbang ni lalu negara ap time perjalanan ni soo aku bole gakla kata yg aku dah g Bangladesh, Pakistan, Iran, Poland, Turkey wlupon aku tak singgah pon. Haha!


Kol 11 cm2 5 okt waktu London aku smua selamat smpi Stansted Airport. Dah sampai sini mmg cool abes r n aku rasa xcited giler. Hee.Yewla dapat gak aku jejakkan kaki aku ke negara smua org nk g sni. Stansted airport ni takderlaa besar mana pon n lbey kurg cm LCCT jew cuz tak silap aku dier low cost terminal gak kot. Kirenya klu KLIA kat sni airport Heathrow r. Cuma Stansted lawa skit jew dr LCCT. Gmba atas yg sblh kanan ni time ktorg tgh beratur nk lepas imigresen airport ni. Aku slamba jew men snap pics upa2nya takle amik gmba time ni. Haha. Smpi2 jew kounter imigresen mmg banyak gakla soklan mat saleh ni tnya cm aku duk sni baper lama, dgn saper, watper g sni stdy ke melancong, nk tgk tiket balik msia aku n bla2. Upa2nya dier nk tnya ni cuz dier taknk org luar merempat kat UK ni r. After dat ktorg smua tggu lbey kurg sejam gak r cuz tggu husband Kak Puya amik ktorg. Time tggu2 ni aku pon kuar r airport irup udara UK wat pertama kalinya. Bak kata Syahmi "dah smpi sana make sure ko irup udara UK tu banyak2 cuz yewlaa 20 thn ko idup ni r ko idup udara kat Msia jew ni r".Hahaha. Pas husband Kak Puya ni dtg ktorg pon bergerak r ke Southampton n jauh gak r cuz amik masa sejam kew 2 jam lbey br smpi umah dier. Kat dlm keta time odwy aku terus amik earphone aku n cucuk kat hp aku cuz nk dgr radio kat sini cmner.Jakun nyewlaa aku smpi radio dorg pon aku nk dgr. Pastu aku dah tak tahan aku tertido dlm keta. Hehe..



Keesokan arinya ktorg smua pon bangun r nk get ready n mula jalan2.Arini ktorg takder g mana2 sgt just g pekan Southampton jew. Gmba yg atas skali ni gmba umah Kak Puya n mmg cute giler r umah dier. Barang2 kat dlm umah dier pon smua barang Ikea jew aku tgk.Haha. Gmba yg bwh dier pulak gmba dpn umah dier n jalan kat umah dier. Bawah ag ni ktorg tgh tggu bas. Upa2nya umah Kak Puya ni kat area2 University of Southampton n mmg ramai r student duk sni. Uni dier cool giler aku tgk wlupon berselerak merata2 tapi stil lawa! tak cm UM kiter kat PJ tu..Haha. Umah2 kat sini pon mmg best abes n sejuk jew mata aku memandang. Time jalan2 ni aku stil tak caya yg aku dah kat UK n kat tmpt cm org duk slalu berlakon kat UK. Pemandangan pon lawa jew n aku suka r tgk..Hehe


Gmba atas yg dua pertama tu gmba a view kat sepanjang2 jalan kat Southampton ni. Aku just snap pictures kat dlm bas jew. Pas dah naek bas dier ktorg pon berhenti kat pekan Southamptopn ni. Kak Puya bwk kitorg jalan2 kat mall dier. Mall dier pon dah lawa giler bg aku ala2 Mid V. Patu byk pulak tu mall dier n sepanjang2 jalan tu penuh kedai kiri kanan. Ni br Southampton belum ag London. Southhampton ni pon jauh gak r 4m London cuz dier dah ke Selatan UK. Gmba aku yg sorg tu kat bus stop Pekan Southampton n aku rasa blakang aku tu mahkamah dier kot while gmba aku n Balan kat Southampton Walls. Wall ni dah lama rasanya tak silap aku sejak zaman Henry VIII. Time jalan2 ni aku just beli snow cap jew cuz taktau nk beli ap. Snow CAp dier pon murah jew 1 pound so rm5.60 n klu kat DAnau pon snow cap 10 hengget kot.. Aku tgk ader barang dier murah dr kiter n barang mahal nk mampos cm gadgets n electronic devices mmg elok beli kat Msia jew r. Smpt gak r aku g beli hot chocolate dier n time aku nk byr terkantat-kantat gak r aku tgk syiling dier baper pound smua cuz tak biasa sgt kan. Aku, Balan n BaJep jalan sama2 n ktorg byk g tgk barang sukan jerseys ( Even though aku tak berminat) n game Xbox PS3 ( ha yg ni aku minat.Hehe). PAs dah puas berjalan smua ktorg pon balik r umah KAk Puya balik nk rest. Papepon jalan2 kat sini mmg best!


p/s:Terpaksa puasa Mcd kat sini..Hahaha

Sunday, October 4, 2009

The Happy Syawal . . . (As Updated on Oct 5th)

Anak Bongsu yg paling manja dalam familynya dgn Mama kesayangannya di pagi raya. XOXO!

Hepy Family beraya di Kampung Nerasau, Chengkau, Rembau di Negeri Sembilan. Tahun ini raya dgn family member br, Kak Fiza as the sister-in-law. Hee

With the Sister. Smpt posing jap time tgh sibuk hidang dishes.

Credit to Ckg Rajiah for dis picture. Me n Mirul berjaya plan raya2 with Besties n konvoi sebanyak 8 bijik keta (kire keta Syuk n Peha skali time last2 join). Dpt kumpul seramai 34 org time beraya2 ni n raya 7 buah umah. Sgt seronok dpt jumpa ramai2 balik. Erisya n Una Madyha yg laja overseas pon join dis trip ni gak. Best2..

Sisterku akhirnya got engaged! I'm so happy for her. Raya thn dpn trima org br lagi gamaknya..Haha..


p/s:Lately ni aku mls nk citer panjang2 kat blog ni.Ader jew byk citer sbnrnya tapi rasa mls pulak nak menaip n pikir ayat smua.Haha.Btw, sem dpn aku amik 18.5 credit hours n bg aku byk giler tuhh.Tapi memikirkan nk abiskan laja subjek IRK once n for all aku sanggup r tahan sakit g byk klas ni.Besides aku dah decide nk minor in BBA n nk declare sem dpn.Kinda bored laja sbjk HS jew pulak. Yg pasti time aku amik BBA ni aku akn merana kembali blaja Accounting! TIDAAAAAAAAAAAAAAAKKK ! ! Hahaha..

Jadual Sem 2 09/10

p/ss: Br pasan rmbt aku cm Joe Jonas sblm dier permkan blk rmbt dier mcm skang..Muahaha.Rambut ini makin panjang tapi nk g trim takder duet lak.Mintak2la aku masih slamat ag drpd genggaman Pak Cik Mak Cik UIA yg berbaju hijau di UIA itu.

p/sss: Just bought a new phone, Sony Ericsson W508. Tinggal nk beli iPhone jew pani..Lalalaa..

W508

psssst! Off 2 London and Paris for 2 weeks..Bye2 Malaysia..Hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...