Followers

World Clock

>

Saturday, November 21, 2009

Tagged by Myra Sansudim

I know this is lame but can you fill this out without lying? You've been TAGGED, so now you need to answer all the questions HONESTLY. (Aku pon dah lama tak kena tagged soo sajer laa nk wat.Actually bnda ni kna wat kat notes fb tapi aku sajer nk post kat dlm blog.Hehe)

Just copy this entire message, then paste to your note, delete my answers, and type yours. Then tag 20 of your friends to complete this.


1. What was the last thing you put in your mouth?
Famous Amos cookies.

2. Where was your profile picture taken?
Compartment Akmal. Masa tu tgh bosan stdy 4 xams n I decided to CamWhore with my precious Lauren Conrad. Hee..

3. Can you play Guitar Hero?
Yup I can but smpi Medium Level je. Klu gitar betul tak reti.

4. Who was the last person to make you laugh?
Amanda in Ugly Betty Season. Hahaha

5. How late did you stay up last night and why?
Till 2++ because marathon 2 episodes The Hills smbl dload My Sister's Keeper and 500 Days of Summer.

6. If you could move somewhere else, would you?
Tmpt tggl idaman slalu LA bcuz sgt terpengaruh dgn The Hills. Tapi since The Hills makin bosan I rather stay at London.A country with OUTSTANDING access to public transport that can take me anywhere in UK.

7. Ever been kissed under fireworks?
no but i kinda wanna though..Hee..

8. Which of your Facebook friends lives closest to you?
My Siblings cuz they live in da same house with me of kos!

9. Do you believe ex's can be friends?
Maybe but maybe not.

10. How do you feel about Dr Pepper?
Who da hell r u?

11. When was the last time you cried really hard?
Cannot remember.

12.Who took your profile picture?
Akmal

13. Who was the last person(s) you took a picture of?
Cannot remember too..

14. Was yesterday better than today?
Yup. I have fun all by myself at Jusco Kepong.

15. Can you live a day without TV?
Yeah but not with TV Shows!

16. Are you upset about anything?
Yes and it seems no will understand bout it.

17. Do you think relationships are ever really worth it?
Yup.

18. Are you a bad influence?
Definitely!If one gets to noe me DAT very well, they will noe y I said this.

19. Night out or night in?
???

20. What items could you not go without during the day?
My wallet,watch and handphones.

21. Who was the last person you visited in the hospital?
My father.

22. What does the last text message in your inbox say?
Dah sampai.

23. How do you feel about your life right now?
Uninteresting and full with lies.

24. Do you hate anyone?
Yes,Maybe

25. If we were to look in your Facebook inbox, what would we find?
My Blog!Hehe..

26. Say you were given a drug test right now, would you pass?
Of kos..

27. Has anyone ever called you perfect before?
Noooo!

28. What song is stuck in your head?
Fifteen by Taylor Swift and Russian Roulette by Rihanna

29. Someone knocks on your window at 2:00 a.m., who do you want it to be?
Someone special that i like ! Hehe.

30. Wanna have grandkids before you’re 50?
Not answering this question

31. Name something you have to do tomorrow.
Watch My Sister's Keeper and 500 Days of Summer

32. Do you think too much or too little?
Too MUCH!

33. Do you smile a lot?
Nope

34. Who do you think is the most beautiful person you've ever MET?
Emma Watson ! wink wink

35. Do you get compliments?
Yes but i never took them seriously.

36. Do you know how to cook?
Zero

37. Are you addicted to anything?
Lots of things esp US Tv shows

38. Are you a revengful person?
Nope.

39. Who do you miss right now?
No One.

40. When was the last time you gave a speech in front of a crowd?
Long and long time ago when I was at my high school.

Friday, November 20, 2009

Friday, 20 November 2009

Today aku bgn lmbt spt biasa but seb bek kol 12. Riso gak aku bgn lmbt kot2 lepas Solat Jumaat kew. Yela smlm dah bgn kol 3pm. Well klu dah duk umah cmni laa jadinya. Pas bgn aku trus amik vacuum den g vacuum karpet kat Living Hall cuz my Mom dah bising since smlm ag soh vacuum karpet2 ksygn dier tu. Since aku dah promised kat dier nk wat rini aku pon wat r. Pas vacuum2 cpt mandi den siap nk g Solat Jumaat. My Mom guna keta soo Abah takle nk bawak keta g masjid dgn aku. Since dier dah accident moto ni mmg dier klu bole tak naek moto langsung. Ritu dier penah bwk moto aku n anta moto aku kat UIA so aku ingtkan dier takla trauma ag naek moto. Skali tadi g masjid pon aku yg bwk moto n time dier dah duk blakang aku dier pegang pinggang aku. Huu nmpknya Ayh aku masih ag trauma. Klu tak msti dier akan bwk moto n aku duk blakang dier like good ol days. Moto Yamaha Sports dier pon masih ag tak anta bengkel g moto cuz dier pon macam dah tak nk naek moto tu dah. Sian Ayh aku n moto dier aku tgk.

Kat masjid aku dgr khutbah. Dah lama tak dgr khutbah betul2.Slalunya solat kat UIA time jumaat so mmg tak phm la ap yg Khatib tu ckp pasal dier ckp in Arabic kan. Soo dapt laa menghayati skit khutbah kali ni. Tajuk khutbah rini pasal Mengimarahkan Masjid. Fuuhhh mmg aku terasa n sentap giler r dgr khutbah tu. Aku ni time skola dlu bole dikatakan agak rajin r g surau klu time cuti2. Tapi skang mmg aku tak g. Ish2. Ap nk jadi dgn aku ni?? Aku rasa aku makin lama makin teruk. Klu dlu klu aku doa mesti aku ader goosebumps n time kat skola dlu a few times gak r aku wat Solat Hajat mesti aku menangis2 teruknya (Bukan nk berlagak n tnjk alim k). Kat matrix pon ader gak wat tapi dah masuk Gombak ni macam aku rasa tak wat pulak. Sigh. I need to change ASAP n kembali ke pangkal jalan. Tapi tadi time Khatib tu ckp pasal org g wat haji n g makam Nabi n tmpt2 bersejarah Nabi smbl dgn penuh rasa keinsafan aku terasa kembali goosebumps tu. Rasa nk menangis pon ader tapi tak tau naper. Well 1st thing aku rasa aku rasa goosebumps cuz I AM a History student n dis semester aku amik subjek Rise and Spread of Islam n in dis subject aku laja sejarah Nabi Muhammad from A-Z. Soo klu kat klas dlu tu msti aku rasa inspired giler n awe dgr citer Nabi from Lecturer aku esp citer2 yg aku tak penah dgr sblm ni time skola. Aku rasa klu aku g Makkah and Madinah msti aku terkedu n astonished cuz terlampau sebak n excited at the same time dpt tgk tmpt2 Sejarah Nabi ni in real life. Haramayn (Term 4 Makkah n Madinah) ni la tmpt bermulanya segala2nya 4 Sejarah Islam yg mengubah sejarah dunia buat selama2nya sehingga la kini.

Pas smpi umah balik My Mom dah balik n dier ckp sth kat Ayh aku wich at the 1st place aku tak paham. Den dier ckp td kat Ayh aku yg dier g jumpa org nk wat umrah next year n kos dier only 1k. OMG aku terkejut giler! Murah gak r bg aku. Tapi tmpt dah full n kena tgk dlu cmner. Aku trus ckp kat My Mom yg aku nk ikot skali cuz aku rasa aku mampu n this thanks to JPA n Passport aku pon idup lagi. My Mom ckp g dlm akhir bulan 3 or awal bulan 4. After dat aku trus lari g check Kalendar for next sem n aku tgk hjg bulan 3 aku tgh final. Cuti inter sem stat 9/4. Mak aku ckp betul nk g ni n aku ckp r klu dpt awal bulan 4 aku nk g. Hmph tapi tibe2 aku ader second thought klu g umrah ni. Aku dah ready kew nk g tmpt paling suci skali kat dunia ni? Adakah ni petanda yg aku patut g umrah ni klu jadi since aku dgr khutbah tadi pon aku dah terbayang2 Haramayn? Klu aku g ni myb aku tak dpt g Italy cuz duet aku myb abes. Hmph takpela biarla masa menentukan segalanya n aku harap aku dpt petunjuk dr-Nya kelak.

After dat,awan2 kat Kepong ni dah start mendung n nk tanda hujan spt biasa. Aku plan nk kuar g Jusco Kepong cuz byk giler bnda aku nk beli n besides aku bosan duk umah seharian suntuk mcm org giler. Mula2 aku pikir nk SMS si 'dia' n ajak dier ikot tapi pkir2 balik aku takle kalah dgn ego aku. Asyik2 aku jew yg ajak 'dia' kuar n klu aku ajak aku dah tau jwpn 'dia' msti tak jadi last2 minute. Soo wat sakit ati jew. Time 'dia' dah abes xam dlu 'dia' ader msg aku kata yg 'dia' nk sgt jumpa soh aku citer pasal experience aku kat London n Paris smbl2 tnjk gmba2 aku kat sana n tupon klu 'dia' free 'dia' ckp. Aku bls tgk r dlu n tipu 'dia' kata aku bz time cuti ni even tho aku free giler vavi. Sblm ni 'dia' dah byk kali hampakan aku dgn janji tak jadi 'dia' last2 minute tu. Aku tipu 'dia' gak satu mlm tu yg aku dah tak merajuk dgn 'dia' tapi aku stil sakit ati sbnrnya. Aku taw 'dia' sentiasa wat aku hepy je tiap kali aku jumpa 'dia' tapi dis time aku nk 'dia' lak terhenggeh2 kat aku. Aku rasa aku dah penah terhenggeh2 kat smua orang. Yew aku taw aku mmg ego tapi skali skala aku nk gak ego cuz dah penat tolak ansur dgn smua orang. Soo aku pon stat engin moto n g Jusco Kepong sorang2.

Sblm aku g Jusco Kepong aku g BSN dlu cuz nk deposit duet Tune Money debit card. Haha ni smua gara2 Nadea pasal citer kat aku pasal Tune Money Debit card ni. Since aku dah agak berduet aku decide nk wat debit card. Rasa fabulous ap shopping guna Debit Card. Hee. Besides nt nk beli barang kat on9 pon senang jew. Den aku cpt2 bwk moto g Juso Kepong. Smpi2 sana jew hujan br turun. Syukur. Smpi sana aku g survey2 dlu barang yg aku nk beli. Kejap masuk Guardian, Watson n market Jusco. Smpt gak masuk Giordano n tgk baju2 dier. Mmg aku dah berkenan baju2 kat dlm tu n kompem aku beli nt. Out of sudden aku rasa cm nk tgk wyg n aku pon msg r Nadea tnya review A Christmas Carol. Dier ckp citer tu ok n animation dier pon lawa jew. Aku pon tak pikir pape men beli jew tiket citer tu. Sblm tgk citer tu g layan Mocha Cappucino dlu smbl tgk citer Taubat kat TV3 at Food Court Jusco. Sedap2! Hehe. Den aku pon masuk r cinema n duk sorg2 diapit oleh budak2 Cina kiri kanan aku. Aku rasa aku sorg jew kot org Melayu kat dlm cinema tu cuz u noe Kepong kan rmi org Cina n Jusco Kepong nipon mmg sntiasa penoh jew dgn org Cina. Mula2 tgk citer tu agak bosan tapi lama2 rasa best giler! Mmg btol ckp Nadea animation dier mmg superb n aku rasa klu tgk in 3D msti lawa lagi n msti aku teruja. Bengong laa TGV Kepong ni bukan nak sediakn citer ni in 3D. Since aku tak pernah baca buku A Christmas Carol by Charles Dickens ni or tgk muvie2 Christmas Carol sblm ni aku rasa inspired sgt pas dah tgk cite tu. Rasa sedey pon ader gak tapi aku sgt suka citer tu pasal ia happy ending! Hehe.. Ha sblm citer ni stat aku tgk trailer Disney Princess and Frog n rasa cm best lak. Kompem citer tu aku tgk nyew nt. Well wut i can say aku mmg suka tgk citer2 Disney dr dlu ag.

After dat aku trus g shopping barang2 yg aku nk beli. Aku beli
  • Shower gel strawberry cap Watson cuz kat umah nyew shower dah abes. Nak tggu mak aku beli mmg berkurun punya r.
  • Refill Ambi Pur cuz Pewangi Ambi Pur dlm bilik aku dah abes.
  • Battery cuz Jam kat bilik aku dah mati.
  • Hairspray Loreal cuz aku nk wat rambut macam Kim Bun dlm Boys Over Flower. Terima kaseh kpd Akmal kerana memperkenalkan aku kpd Kim Bun. Haha.
  • Body Spray. Mula2 tgk yg laki punya Body Spray mcm Playboy n Adidas tapi smua bau tak sedap n wat idung aku sakit jew. Den aku usha2 body spray pompuan nyew tapi last2 aku beli yg cap2 ayam jew n bau dier sdp plus murah gak. Hee
  • Famous Amos cookies yg dlm paket tu. Yummy.
Pas dah amek barang2 ni aku tgk duet aku tak ckup. So klam kabut aku g cari ATM n g kuar duet. Tapi pas dah scan barang kat Cashier ckup plak. Aku tgk kat resit upa2nya stiap barang2 aku beli ni smua ader discount 5 - 15%. Wow taktau lak kat Jusco punya market ni barang2 dier ader discount smua. Myb aku ader Jusco Card kot. Hehe. Den aku pon pulang ke rumah smbl menyarung baju hujan cuz hujan renyai2 kat Kepong ni.

Aku rasa arini ari yg produktif bg aku wlupon aku just g Jusco Kepong. Aku akn make sure ari2 yg mendatang pon akn produktif jua time cuti ni. Terima kaseh laa ye kpd sape2 yg buat Jusco Kepong ni cuz at least ader gakla Mall yg dkt dgn umah aku. Dlu kat Kepong ni takder papepon tapi skang smua ader Jusco, Carrefour, Tesco, Brem Mall n macam2 ag. Kesimpulannya I LOVE KEPONG ! Haha..

Charles Dickens dan aku time kat Madame Tussauds in London

p/s: Nk anta suar kodroi n suar Slim Fit Padini g kedai jahit nk potong kaki suar cuz panjang sgt. Oh aritu aku n Balan wat inventori kat closet ktorg. Hasilnya ktorg buang n derma baju2 lama ktorg wich byk giler nk mampos kat tong charity Aman Puri. Kesannya byk giler ruang kat dlm closet tu. TAk saba nk shopping time Year End Sale nt n fill up ruang2 kosong kat closet ni. Hahaha..

p/ss: Dah lama gak tak tulis entry pjg2..Hehe

Kosong

Aku br cuti dua hari 4m xams n aku dah rasa naek giler cuz taktau nk watper instead ngadap laptop 24/7. Keja aku tiap2 ari dload series jew n bukak fb. Thanz neway to Rapidshare Premium Account. Actually ader jew byk bnda aku nk wat tapi aku asyik tangguh2 n pikir laen kali bole wat but last2 msti tak watnya..Ish2. Cuti di rumah sgt tak produktif.Duet JPA dah masuk tapi aku taktau nk beli ap dlu even tho macam2 bnda dah linger on kat dlm pala otak aku. Stakat ni aku just guna duet tu byr2 utang aku n kasi pinjam kat orang. Slalunya time cuti aku xcited jumpa kawan2 but since "nila setitik rosak susu sebelanga" event sblm ni wat aku malas nk jumpa smua orang. Movie pon aku takder mood nk g tgk skang except nk tgk New Moon jew next week. Tupon taktau nk tgk dgn saper Citer2 skang ni bg aku smua cm ntah paper jew. Gosh Wut is Happening to me??

p/s: Soo furious with Myself n everyone around me.

Wednesday, November 11, 2009

Sama Tak ? ? ?

Gamba ni diambil kat Salun JAP dpn Restoran Anuja wich is tmpt feveret hangout Aku, Balan and Abah. Pas aku tgkp gmba ni aku terkejut dgr statement ayh aku kata "Gamba tu lawa kan"..OMG What is happening ?? Sblm ni bukan maen dier kutuk rmbt aku time panjang..Hahaha.. Abah ohh abah..




DENGAN





Ini!! Hahaha.. Ni gmba aku CamWhore kat bilik time rmbt aku tgh panjang dlu..Hehe..


Aku ni obses btul dgn rmbt!Ish2..Budak laki slalu citer pasal bola aku jew citer pasal rmbut..Hahaha..Inilah padahnya klu xam jauh sgt gap smpi malas nk stdy..Heee..




p/s:Biler laa link dload MTV EMA 09 nk kuar ni ? ? Ohh Tahniah juga diucapkan kpd Arep Sukarno pasal dier dpt scholar SLTP..Aku tak dpt bygkan ko jd lecturer r Arep nt..Haha..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...