Followers

World Clock

>

Tuesday, December 29, 2009

This is the way You Left Me . .








My life is weird enough
. . Kan Ikhwan Mustafa ? ? ?

Saturday, December 26, 2009

Believe Me

I've




got




a




right




to






be

































WRONG ! ! ! !


p/s: So happy I could die . .

TIME's 2009 Lists (Sort of) . .

Verbatim:

'They should see it like a weekend of camping.'
- SILVIO BERLUSCONI, Italy's Prime Minister, on the thousands of people rendered homeless by an April 6 earthquake that also killed more than 300 in the central Italian town of L'Aquila - April



'Every single Iranian is valuable. The government is at everyone's service. We like everyone.' - MAHMOUD AHMADINEJAD, President of Iran who had previously likened citizens protesting the results of the nation's disputed presidential election to "dirt and dust" - June



'My husband is not Secretary of State. I am.' - HILLARY CLINTON, snapping at a student who asked during a press conference in Kinshasa, Democratic Republic of Congo, what "Mr Clinton" thought of a Chinese loan offer to the country. According to State Department officials, the student said afterward that he had meant to ask what "Mr. Obama" thought of the potential deal. - August



'I really don't feel that there's currently liberty and justice for all.' - WILL PHILLIPS, a 10-year old Arkansas boy who refused to recite the Pledge of Allegiance in school because he has gay friends who are not afforded equal rights - November



Breakups:

Silvio Berlusconi and his wife Veronica Lario

Bristol Palin and Levi Johnston

Mel and Robyn Gibson

Lindsay Lohan and Samantha Ronson

Jon and Kate Gosselin

Michael Phelps and Kellogg's Oasis

Rihanna and Chris Brown


T-Shirt Slogans:

"I'mma Let You Finish" - Kanye West to country singer Taylor Swift at the MTV VMA


"Nothing tastes as good as skinny feels" - Kate Moss' motto to maintain her slim frame


Tweets:

'FYI Liam doesn't have a Twitter and he wants ME to delete mine with good reason' - Miley Cyrus on boyfriend Liam Hemsworth.

'Victory is ours!' - Ashton Kutcher, beating CNN to a million followers.



p/s: Courtesy of Time Magazine Double Issue December 28, 2009 / January 4, 2010

Friday, December 18, 2009

Monster

Lately ni aku rasa pala aku kusut sgt. I'm thinking a lot. A LOT. I think about my future yg sentiasa cloudy n no happy endings, my career, myself, my friends, my so-called preposterous bullshit love life, my family, my money, n sgala2 ap yg my di depannya. Tibe2 smuanya kabur. Semua tak menentu, sesat sana sini, jalan pon dah senget, dah tak selurus cm dlu n hati ni makin hitam. Aku tak tau aku bole keep up ag ke tak. The dark road sentiasa memanggil2 aku n aku aku rasa kaki makin lama makin dekat dgn lubang yg penuh dgn noda dan nafsu. Bnda yg tak elok je aku suka pandang dr benda yg elok. Bisikan setan makin kuat. Smuanya tak kena. No peace n harmony dlm idup ini. Klu dlu aku sentiasa optimis n berazam cuz aku sntiasa percaya nama aku sndri AZAM tu sndri wat aku jadi cmni tapi skang ni aku pesimis n aku sentiasa benci dgn diri aku skang. Jijik pon ader. Aku tak dpt ap yg spatutnya aku dapat tapi bnda2 yg tak spatutnya makin lama makin byk aku dpt.


Klu time kecik2 dlu aku slalu question kat dlm diri aku naper laa org besar payah sgt buat bnda baek n elak dr maksiat n jgn wat dosa but dah besar br aku taw yg wat dosa tula paling senang skali n paling sonok nk wat. Nikmat dunia ni sgt sedap bg aku n susah nk lepaskan. Aku dah tak pandai imbang antara baek n buruk or ntah2 aku mmg tak reti nk megimbang2 ni dr dlu ag. Mmgla dah kata diri nipon mmg tak betol je pon dr dlu. So change jew la jadi baek ea? Change? CHANGE ? ?Huh Change adalah satu perkataan yg impossible bg aku. Aku makin benci klu org ckp da word berubah itu sendiri pasal bg aku perkataan ubah tu sgt tak logik. Ia sgt frustrating klu aku dgr word ubah tu sndri. Aku dah penat mengharap n dah tak larat lagi.


Org kata citer masalah kiter kat org dpt lapangkan dada tapi bg aku smua tu sementara je. Mula2 janji nk tlong konon last2 biar aku terkantat2 sorg terpinga2. Sorg wat tak tau, sorg tak abes kata saba2 pala otak ko saba cuba ko kat tmpt aku sorg ag tak abes bersimpati dgn aku. Dlm tiga2 ni si bersimpati gak la slalu sedapkan ati. Si bersimpati ader cuba bg pertolongan tapi aku sudah mula ader perasaan ragu2 akan pertolongannya wlupon aku patut terima ap yg dier bagi kat aku in da 1st place.


Maal Hijrah dan Tahun Baru bg aku sama jew. Nothing is new n everything is just da same. Tahniah kepada Dunia Barat dan juga Globalisasi kerana telah berjaya memutarbelitkan idup aku ini.


But the God is still exist n I still believe Him. He always knows da best for me. Someday maybe I will get the answer. Bak kata Mawi kepada Sharifah Amani dlm iklan Silky Girl "U hope my dear U Hope". Sigh.

Sunday, December 13, 2009

Oops !

Aku jumpa list ni accidentally time aku google nama Intan n nk add dier kat dlm Facebook. It leads to SMKSP punya website..

Pelajar Cemerlang SPM 2006

1. Nur Sofia Diana Azmi, 12A

2. Ahmad Mubin Zainuddin, 11A

3. Azzri Izzati Haji Shubli, 10A

4. Muhamad Hafizudin Ahmad, 10A

5. Muhammad Amirul Hafiz Aman, 9A

6. Nurhazirah Mustafa, 9A

7. Amal Athirah Zarzilah, 9A

8. Muhammad Azam Adnan, 8A

9. Arif Sukarno, 7A

10. Abdullah Anwar Mohamad Fauzan, 7A

11. muhammad Mustaqim Nasron, 7A

12. Intan Shaffinaz Mohd Ali, 7A

13. Zulaikha Mohd Nor, 6A

14. Norhaliza Muadi, 6A

15. Wan Muhammad Amirun Wan Abd Rahim, 6A

16. Nadiah Mohd Sukarno, 6A

17. Muhammad Nur Afnan Mohd Fauzi, 6A

18. Nor Anis Nabila Abdul Razak, 6A

Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Akademik 2007 telah diadakan pada 14hb April 2007


Apparently aku da only one yg dpt 8As in SPM thun ni. Haha. Berlagak giler. Unfortunately nama Ikwan takder pulak dlm list ni. Saba ye Ikwan. Tibe2 rindu ketensionan stdy for SPM n da experiences with besties. Huuu . .


So-called Best Student SPM 06. Piah bajet macho.. Yucks ! Haha

p/s: Currently sgt addicted dgn lagu fireflies by Owl City . . Oh klu nk tgk full list pelajar cmrlang SPM SMKSP since thn 2002 sila tekan ini .

1st Week Semester 2 09/10 . . .

These are some events that have happened during my first semester 2 09/10 or dgn erti kata laen sbg first semester sbg 2nd year student. Hehe.

Aku g Singapore on da weekend! Haha. Time start tulis entry ni pon aku br je balik dr JB after a whole day jalan2 g Singapore. Actually parent aku mula2 nk g org kawen kat JB alang2 2 my sis, Balan n aku ckp kat parent aku yg kitorg taknk g org kawen tapi nk g Singapore bole n ayh aku reply bole. Haha jahat giler kitorg. Smpi2 JB upa2nya kazen aku Kak Aida n husband Abg Hafiz, Mak Lang, Pak Lang, Mak Ngah pon nk ikot skali. Dah bawak veteran2 ni wich included Pak LAng, Mak Lang n Mak Ngah kitorg tak g byk tmpt pon just Orchard Road je. But aku tak kesah pon cuz aku n da siblings n kazen aku syik tergelak2 je tgk gelagat2 Pak Cik Mak Cik aku ni duk bebel2 smua. Sgt hepy berjalan bersama mereka. Overall Singapore mmg best gak r n BERSIH GILER VAVI TAK HENGAT PUNYA ! Smua jalan dier mmg takder sampah r. Dah macam UK pulak. Singboard jalan pon ala2 style UK je. Flats n apartments dier pon bersih jew takder berkulat or cat2 lusuh je. Orchard Road sgt diva! Sepanjang2 jalan tu penoh dgn malls n shopping complex kiri kanan tapi lagi kaw2 hebat dr KL punya Bukit Bintang cuz smua malls dier macam Pavilion kat KL. Guess, LV, Prada tu aku rasa smpi 2 3 boutiques r sepanjang2 jalan ni. Even ader yg sblh2 je. Ditambah ag dgn decorations yg berwarna-warni wich Christmas nk dtg ni soo mmg lawa r tmpt tu. Seperti biasa kaki aku macam nk tercabut jlan2 kat situ. Dah lama tak jalan2 jauh since balik dr Paris ritu. Haha. Cuma aku tak puas ati kat Singapore ni dier punya MRT. Style smua dah sama cm UK but sistem dier leceh giler for tourists yg 1st time dtg Singapore or sape2 yg takder kad Touchn Go dier. Plus MRT dier lembap giler! Aku rasa RapidKL Putra kiter lagi laju kot. Next time aku nk g Singapore aku nk g landmarks dier lak cm Stamford Raffles n Sentosa Island. Oh tak lupa juga Universal Studios yg skang tgh construction. Hehe.

This semester aku amik 18.5 credit hours wich equals to 7 subjects. I take 3 History subjects and 3 IRK subjects n also 1 coco. Dis is my schedule:

Monday-Wednesday: 10-11.20 Reflections on the Prophetic History
11.30-12.50 History of Malaysia 1
3.30-4.50 The Abbasid Caliphate

Tuesday-Thursday: 8.30-9.50 Survey of Ancient Civilizations
10-11.20 Creative Thinking and Problem Solving
11.30-12.50 Islamic Aqidah

Saturday: Leadership

I kinda like my schedule cuz aku rasa cm aku byk free esp petang selasa n kamis except sakit nk bgn pagi2 klas 8.30 ari selasa n kamis r. So sape2 nk ajk aku g tgk wyg ke petang2 aku on je. Hehe. Patu lecturer sem aku ni pon smua macam ok jew smua stakat ni except Creative Thinking Mdm aku dier cm pushy skit n soh klas paricipate n bdk2 jwb soklan dier. Aku ni dahlaa passive jew dlm klas malas nk jwb soklan lecturer ap..Hahaha. But yg horrible nyew 1st week sem ni 1st class aku smua lecturers aku masuk klas dorg n bg talk smpi abes klas. Even ader subject yg aku dah dapat keja on 1st day class n kena anta class project tu next week. Of kos aku tak stat2 ag wlupon dateline dah dkt je. LAST MINUTE POLICY ! ! Hee..

On da 1st day sem ni gak Aku, Nadea, Trah n Arep hangout2 kat Wangsa Walk after classes on the evening. Mula2 kitorg g Popular kat sini den shopping skit2 alat tulis. Smbil2 tu catch up stories spt biasa. Den kitorg tak tau nk watpe soo g r makan kat Popeyes. Bole tahan gak r franchise ni macam Mcd+KFC. Time ni laa keja bergosip2 bermula as aku pon korek2 gossips from Trah n at the same time aku tmbh2 ap yg patut klu ader missing pieces kt dlm gossips tu. Haha. Mmg takder keja laen klu jumpa dorg ni syik2 duk selak kain tepi org je keja.

Aku juga potong rmbt aku lagi pendek n spt biasala rmi org komen rmbt aku. Wuteva laa korg. Haha..

My eldest brother telah fly to Turkemenistan for outstation selama 1 year. Lama giler! But dier dapat balik 3 bulan skali. Yg paling menyedihkan dier akan miss wedding my sis on next month wich is planned on 27th January 2010. Huhu. Sedey aku tgk sis-in-law aku time anta dier kat KLIA. Dier dah nk nangis tapi dier tahan gelak2 jew. Yewlaa br kawen kot dah kena fly. Haishh.. Takpela gaji dier g sana pon banyak giler nt. Dahla dier akan di bayar in US Dollar soo senang r idup dier nt. Mintak2laa aku pon rasa tempias gak nt.

Nmpknya plan utk wat dono kat si 'dia' tak menjadi tatkala si 'dia' approach aku n tnya kaba smua. Ego aku yg sblm2 ni tggi menggunung terus jatuh bedebuk n aku trus decide just play along dgn si 'dia' wlupon sblm ni mcm dah berazam taknk tegor 'dia' smua. Seriously it takes two to tango nampaknya. Aplaa aku ni . I wish si 'dia' could see me like I see 'dia' even tho I know si 'dia' will never see me. Huhu..

p/s: Aku syik nk tergelak jew tiap kali aku ingt Arep citer pasal Mirul, Sam, Che and Duma or ader ag kot wat practice nasyid time g Sungai Sendat. Gosh korg ni klaka giler r.. Smpt pulak wat pecahan suara berangan2 tu kat tepi air terjun. Klu aku ader kat situ kompem aku dah rakam n masuk dlm Xpex punya group in Facebook. Mesti korg kena bahan punya r.. Haha. Jahatnya aku. Hee..


From Left: Me, Mama, Abah, Along, Kak Fiza n Kak Ngah kat KLIA time nk anta Along g Turkmenistan. Huhuhu

Thursday, December 3, 2009

The Waiting is Over . . For Now . .


Gosh at last dpt gak check result pada jam 2.45 pagi tak silap aku. Aku ingtkan takkan dpt check langsung result ni r cuz since petang tadi server YuYaYiea mmg jem je keja. Aku check nipon pas dh mkn Mcd dgn Balan cuz aku lapo sgt2 dinner makan roti dgn telor jew wich abah yg wat. Well aku dpt Dean List ag sem ni. Aku rasa aku patut bersyukur but aku unsatisfied skit dgn result aku cuz pointer aku trun skit. I don't mean to boast or cerewet but inilah kesannya klu sblm2 ni syik dpt result sedap2 je soo klu trun skit msti rasa masalah besar je. But still I should thank to Allah The Mightiest cuz always gives me dis rezeki dpt Dean List setiap sem sejak aku masuk UIA since dr matrix ag. Thank YOU Allah ! ! Love YOU so much !

Well aku dh agak dh yg Science of Hadith aku dpt teruk. I am soo close to get C ! Ini smua disebabkan final xam yg aku jawab merapu2 n aku terlepas pandang nk baca chapter dpn2 instead focus kat chapters blakang jew. Skali amik ko kuar chapter dpn2 n bg aku soklan dier senang je cuma aku je clueless giler n blank time nk jawab tu. Besides lecturer Sc of Hadith aku nipon cm payah skit bg markah. Yg paling unexpected skali subjek Rise and Spread of Islam to 132AH ! ! Aku tak sgka giler aku dpt A cuz cary mark time tu klu nk dpt A aku kena dpt 38/40 for final. Nmpknya lecturer aku mmg btol2 tolong aku r or aku mmg jwb dgn cemerlangnya time final. Hahaha. Thanks Dr Ghani! Hehe. Sbjk Islam in the Malay World pon sama tapi yg ni cary mark aku tggi skit r but stil I want to thank Dr Wan Suhana cuz kasi aku wat balik ol da quizzes wich aku byk missed time aku g Paris ritu. Aku sgt hepy dpt dua2 A 4 sbjk History for my 1st semester as History student. Wink Wink Wink Wink. Study Circle pulak aku nk berterima kasih kat Bro Abd Rahman cuz gives me a chance nk tasmi' surah n doa pas aku blk dr Paris n kasi cary mark kaw2nya tggi n wat aku jwb men2 je time final. Hahaha. Yg sbjk len2 pon sama gak n cm dah bole agak2. Hehe. Wlupon Stdy Circle 0.5 je credit hour tapi effect gak woo. Hoho klu korg pikir aku dpt B for tilawah cuz aku merangkak2 baca Quran sory ea cuz Alhamdulillah stakat ni aku rasa aku bole baca Quran dgn lancarnya wlupon kdg2 ader gak sangkut2 n aku tak rajin baca slalu (Ish2 teruknya aku). Bukan sbb tu tapi ader sbb len. Kang klu aku citer wat aib ustaz aku tu lak je n aku mls nk ungkit cuz bnda dah lps pon. Besides nasib bek ustaz tu tak failkan aku klu dier fail mmg aku pakat rmi2 dgn kwn aku g report kat CELPAD. Lagipon Tilawah takder credit hour soo aku tak kesah pon r cuz tak effect pon pointer aku. Pointer aku tu pandai2 r korg kire sndri klu nk taw.

Hmph next semester credit hour aku 18.5. Makin banyak from previous sem n makin mencabar subjek2 dier n aku akn tau pointer aku akn trun ag soo kena pandai2 maintain pointer pani. Oh aku juga dah wat satu resolusi di mana aku berAZAM untuk stat wat collection buku2 History slps aku tgk byk giler buku History best2 kat Kinokuniya. Dis time aku nk baca n btol2 menghayati n tak nk baca den lupa trus cm aku slalu wat sblm ni. Aku nk praktiskan history dlm kehidupan seharian aku. Haha.


p/s: Naper smua lelaki nk jeles klu aku rapat dgn GF dorg ? Bnda ni happen since skola ag. Ohh PLEASE LAAAAAAAAAAAA aku bukan nk rampas GF korg pon! Bodoooooooooooh! Typical narrow-minded man is sooooooo disgusting.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...