Followers

World Clock

>

Sunday, February 20, 2011

February

I always love February. Mybe it's because my birthday was on this month or I always get dis 'good vibes' during this month. Haha. Ap laa aku merepek ni. Soo post ni nk citer skit ap yg wat aku rasa bulan February 2011 ni best bg aku.

1. Britney & Gaga

Haa sape ag nk messed around dgn aku ?
The much anticipated new music video of Hold It Against Me by my beloved sister is out ! Yup dat's rite Britney Spears telah tampil kembali. Aku ader mix feeling skit for dis vid clip ni. Bg aku dancing dier takder la seWOW cm ap yg digembar-gemburkan n aku rasa dancing dier in Circus, Womanizer and If You Seek Amy lagi best n sexy. But still aku suka time Britney duk lompat2 lawan2 with herself pakai HEELS ! Sgt Chun Li dlm Street Fighter bg aku. Haha. Mmg terbaek r Brit duk lompat tendang2 bagai pakai HEELS. Aku klu bukak clip ni pon aku kan duk ulang byk kali part ni je. Hee. Still she looks GORGEOUS and BEAUTIFUL as ever. Hehe





The new single !
Other than Britney, Gaga also released her new single called Born This Way. Spt biasa la aku klu lagu Gaga ni 1st time aku dgr lagu dier mmg akn trus melekat. But dis time music Gaga laen skit tak cm lagu2 dlm The Fame Monster dier sblm ni. Tapi nipon aku judge based on Born This Way so xtau lak cmne lagu2 dier yg len dlm album baru dier ni nt. Born This Way ni cm lagu lama2 yg cm nak naekkan smgt org n rasa hepy je dgr. Well Gaga is full with surprises so let's just wait her other songs in the new album. : ) Btw MTV reported that "Lady Gaga's 'Born This Way' Is Fastest-Selling Single In iTunes History. Song has sold more than 1 million downloads in five days." Hebat sioot !

Gaga looking cheerful with Jay Leno on Feb 14, 2011

2. Nuffnang.

Aku nk mengucapkan berbanyak terima kasih kepada Nuffnang pasal bg aku 4 tiket wayang free TGV sempena bday aku ritu ! Aku mula2 cm tak caya gak time dpt email from Nuffnang ni skali aku pon dgn selambanya g la opis Nuffnang kat Jalan Yap Ah Shak. Skali mmg dier btol2 kasi those free tiket wayang 2. Thank You Nuffnang and TGV !

4 free TGV movie tickets !

3. A.K.H.I (Kelab Anak-anak Berakhlak Islam).

Adek2 from Sekolah Bandar Baru Sentul. Ader gak yg datang from Sekolah Setapak Indah.
Aritu wat pertama kalinya dlm sejarah aku kat Yuyayiea ni aku join program di mana aku menjadi MENTOR for bdk2 skola rendah kat Sekolah Kebangsaan Setapak Indah. Haha for those who know me very well korg msti taw yg aku mmg tak suka join club2 ni n lebih suka bebas n tak terikat dgn pape societies. But this semester saje nk try sth new n some changes. Hehe. Besides aku ni mmg spjg idup tak suka bdk2 kecik and kat kg tu mmg tak penah lgsg ak nk beramah mesra dgn anak2 buah sedara mara 2. Tapi smua tanggapan benci kepada kanak2 telah berubah pabila my sister is currently pregnant with a baby boy. Terasa sgt hepy! So myb AKHI ni a beginning step for me to understand more about kids. Hee.  Pas dah g kem ni overall aku bole katakan kanak2 sekolah rendah ni tersangatla BISING ! Dorg ni sgt energetic and hyperactive. Spjg masa nk berlari, spjg masa nk bercakap, spjg masa nk terlompat dan spjg masa nk macam2 lagi. But dorg sgt responsive n layan je kiter klu kiter layan dorg. Klu kiter wat lawak bodo yg ntah papepon dorg akan gelak je. Gelak dgn sepenuh hati plk 2. Tibe2 aku dah lupa macam mana jadi bdk sekolah rendah n time jd mentor ni rasa hepy melayan dorg wlupon pening pala je ol da time. Oh dan kadang2 rasa sian kat dorg ni pasal dorg sbnrnya nk attention dr kitorg yg mentors ni. Actually mentees yg aku jaga ni kebanyakannya from low income families and some of them ader byk masalah kat rumah or tak ckup kasih sayang from their parents. Rasa terharu gak ader yg open dorg punya masalah kat aku n mmg spjg masa nk tarik perhatian aku je. Wut an experience. Hehe

Rindu gile tgk jadual klas sek rendah ni ! Haha

4. 53rd Annual Grammy Awards 2011

What's to hate about Grammy? It is full with great perfomances by great artists and an unforgettable award show of the year. Smua perfomances best2 bg ak. Cuma cm terkejut gak Lady Antebellum mmg sapu abes r smua awards yg gempak2 cm Song of The Year and Record of the Year. Kat bawah ni ader a few pictures from my favourite perfomaces from that night.  

Gaga debut her Born This Way ! POWERFUL !

Can't get enough with Bieber and Usher !

Paltrow and Cee Lo Green sing together !

Sedap plk tibe2 Katy Perry nyanyi live

Selekeh Rihanna and Drake

5. Wawa dan Aku.

Blanja Wawa Domino's Pizza. Mmg trus hancur diet Wawa ! Haha. Dan2 je taknk aku tgkp gmba muka dier n just tnjk henset dier je.
Ak ader kol Wawa time last day kol free celcom aku dpt sempena bday aku ritu. Pas borak2 n gossiping as usual Wawa bgtau yg wikend ni dier nk trun KL pasal dier nk kuar dgn kwn2 maktab dier g men ice skating kat Sunway Piramid. So cm biasa ak akn pastikan ak dpt jmpa Wawa tiap kali dier trun KL cm sblm2 ni. Mula2 plan nk jmpa ari Ahad sblm dier blk Lipis blk but pas dah bincang2 jmpa ari Jumaat pas dier dah smpi KL. Aku offer amek dier kat KL or mana2 KTM pas dier dah smpi KL den ingt nk sggh makan patu br anta dier blk kat umah mak cik dier @Sri Damansara. But she 'mysteriously' declined ckp dier taknk nek moto dgn ak n trus jmpa kat mana2 tmpt kitorng nk lepak. After a few failed attempts aku pujuk dier ak nk amik dier nek moto ak pon mengalah n janji nk jmpa dier trus kat Domino's Sri Damansara. Haha. Ak lanja Wawa makan 2 regular pizza (Classified Chicken and Extravaganza), satu set spicy chicken wings and 2 cans drinks. Wawa ckp sbnrnya dier dah 2-3 mggu tak makan nasi tp since ak nk lanja dier ni dier pon bedal r. Oh btw Wawa pakai mekap dah skang. Makin berseri2 la yew muka Wawa. Haha. Patu masih lagi wat aksi2 manja n comeyl dier smpi aku gelak besar pasal tak tahan tgk gelagat dier yg kebudak2an tuh. Seb bek la takder org dlm Domino's tu n kitorg je yg conquer. Ingt pas makan tu nk bwk Wawa jalan jap kat Tasik Sunway SPK Damansara skali senyap2 mak cik dier dah anta anak laki dier g amik Wawa kat Domino's ni. So tpksa la cancel n lenkali la aku plan nk bwk Wawa g sana. But ak smpt gak snap a few pictures dgn Wawa sblm blk. Hehe

Comeyl kan kitorg duorg? Haha


6. Jatuhnya seorg FIRAUN !

Tanggal 11 February sgt bermakna bg rakyat Mesir apabila Hosni Mubarak telah meletakkan jawatannya sebagai presiden Mesir. Akhirnya usaha rakyat Mesir selama 18 hari sehingga berlaku kekacauan di negara tersebut telah berjaya untuk mendesak presiden tua yg tak sedar dri tu letak jawatan tatkala beliau telah memegang jawatan tersebut selama 30 tahun ! Bapak lama giler. Terima kasih kepada Tunisia kerana telah memberi inspirasi kepada rakyat Mesir dan rakyat Arab di negara laen utk bangkit menentang kerajaan mereka yg terlampau corrupt selama ini. Aku sbg umat Islam pon amat bgga dgn rakyat Mesir kerana berjaya menggulingkan Presiden yg sgt corrupt tuh. Of kos it's a long way to go for Egypt but it's the first step for the Egyptians to restructure their countries as well as their societies sgt dahagakan revolution dan pembaharuan. Aku juga tak saba nk tgk reaksi Israel n US apabila puppet mereka telah tidak lagi berkuasa di Mesir. Mmg satu pembaharuan dalam situasi politik kat Middle East skang ni.

Klik for large image.


7. R.A.S.I.O.N.A.L

Tiket wayang freeee. Hehe
Since dh dpt tiket wyg free mestila klu bole nk cpt2 tebus kan? Hehe. Mula2 aku ader ajk duorg kwn Yuyayiea aku ni nk tgk hindustan kat Capsquare but skali xjadi. Last2 minute aku cpt2 msg El and Yan ajak dorg tgk wyg ni. Mula2 ajak dorg tgk Hindustan kat Capsquare gak but pikir dorg dua 2 ader kat Shah Alam so aku dgn rela hati offer kat dorg aku dtg sana n tgk wyg kat sana je trus. Ak ader msg Nun patu tnya dier free ke x n as I expected dier mmg bz soo tak dpt la ajak dier. Patu El ader msg ak tnya nk ajak Syafiq Azharul Asmi x aku ckp ajak je la dier besides ader 4 tiket wayang kan so mmg ngam2 r.

On Saturday 19th February aku pon bangun awal den siap2 g Shah Alam cm ritu. Smpi KTM Padang Jawa El amik aku kat sni. El skang dah ader keta sndri sooo sng r dier nk gerak g mana2 n kompem pani ak mmg lagi akn giat ajak dier kuar. Dier br bwk keta g Shah Alam ni pas cuti raya cina ritu. Naek keta El wich currently air cond rosak den g amik Syafiq lak. Mula2 ak cm riso gak nk jmpa Syafiq ni pasal dah lama giler kot tak jmpa dier soo nt kang takut awkward je mmjg. Yela dah lama tak jmpa kan. Kang aku takut Syafiq byk senyap je n aku, El n Yan je byk ckp cm tak bape best la sgt. Skali pas dah jmpa Syafiq dier stil cm dlu kat skola n kitorg trus click. Hehe. Den amik Yan patu ktorg g Jusco Bukit Raja. Mula2 g tebus tiket wyg free tu with tickets The Mechanic patu g makan kat Mcd. Time kat Mcd Syafiq bukak citer dier yg pelik2 n klaka giler cmne dier jmpa certain kwn2 kiter sblm2 ni pas dah abes skola. Dier citer dier ader terjumpa Sam, Ilham, Safwa and kbayakannya mula2 time dier jmpa dorg ni smua dier tak cm dorg n bdk2 ni yg ingt dier je lbeyh. Haha. Patu ak sbg Penglipur Lara and arkib mula la start bgtau updates pasal besties kiter and ap yg dorg wat skang stakat yg aku tau la smbl dibantu oleh Yan and El. Patu Syafiq smbg ag citer dier watpe skang. Keja Syafiq tersangatla cool n ala2 Mr Hollywood gituh. Ohhh kepada rakan2 sekalian, Syafiq punya current girlfriend umur dier 6 (ke 4 ea Yan) tahun lagi tua dr kiter beb ! And dier n gf dier mmg sgt serius even smpi Syafiq dah kenal satu fmly pompuan ni smua. Mmg dier dh ckp abes degree ni dier nk kawen. Hebat tak hebat Syafiq ni upanya. Slalu aku dgr citer pompuan among kwn2 kiter yg ader couple dgn laki tua (Cuba la teka sape. Haha !) skali ader gak kwn laki aku yg couple dgn pompuan yg lbeyh berumur dr kiter. Dah cm Ashton Kutcher and Demi Moore kot ! Nice r Syafiq. Mmg bising r kitorg borak kat Mcd tu smpi aku pasan ader mamat2 n minah2 cina duk sblh aku ni duk pandang wat muka tak puas hati je mmjg.

Syafiq and El
Pas makan layan wayang. Masuk2 je cinema dah stat skit movie tu upanya. Time mula2 tu aku n Yan dah ngantuk giler n rasa nk tdo je skali tibe segar balik pasal byk action n aksi2 yg ganas smpi wat aku duk mengeletat and tak duk diam. Kesimpulannya citer The Mechanic ni action je lbeyh n takder motif pon. Seb bek tiket free and aku takde rasa menyesal r tgk citer ni. Tp yg tak tahan pas aku blk umah bukak2 je Rlslog.net dah ader pon R5 punya quality citer ni. Haha cm siot je. Tapi takpe at least yg dloadnya bole layan scene yg dier duk potong kat wayang tuh. Hehe. Pas wayang g lepak kat mamak lak pasal Yan nk copy citer kat aku n aku pon mmg bwk hard disk aku skali cuz El pon nk sedut gak ap yg patut from ak. Upa2nya Syafiq pon cm ak and El suka dload2 gak n update movie cm kitorg gak. Mmg makin rancak ag r kitorg smbg borak kat mamak ni lak. Cite pasal movies ni la tu la. Series pon Syafiq layan gak. Patu dier pon layan One Piece and anime and KOREA makin excited la Yan gak duk melayan Syafiq ni. Den citer pasal technology tak benti2 - unifi, 4G, fibre optic, laptop n etc.  Time borak2 ni Syafiq tak abes2 gak stop kitorg punya conversation and suh kitorg pandang bnda sekeliling ktorg. Smua bnda dier ckp smart ap yg dier pandang ni. Yela mata photographer ni ader je bnda abstract yg mata kasar cm aku ni ha tak nmpk dier nmpk. So perhatian kpada Arep Sukarno aku rasa bolela ko bawak Syafiq ni g pape meeting Lomo ko pani. Haha. Other than that, aku dlm hati mmg hepy giler Syafiq sekepala dgn ak, El n Yan. Pani klu ajak kuar ramai2 ader r geng nk borak. Ni tak tiap kali kuar ramai2 tak abes2 topik utama yg dibincangkan oleh dorg ni panjat gunung, marathon dualthon and wutev thon, lari, bola and pape yg related dgn sukan2 ni. Maklumla kbanyakannya besties aku ni skang dah fetish kat smua bnda ni aku n segelintir je tak. Hahahaha.


Pas dah duk borak2 baru pasan yg kitorg ni smua dulu klas Rasional time kat skola dlu. Haha nice2.
Borak punya borak dah kol 7pm den kitorg pon beransur la pulang. Anta Yan balik den ak, Syafiq n El lepak umah sewa El dlu pasal turn El lak nk copy citer2 from aku.  Patu kitorg ader gak bukak gmba2 lama time skola dlu n duk gelak2 ingt balik citer2 lama. Dlm kol 9.30 cm2 aku pon mintak El anta ak blk g KTM pasal takut termiss train cm ritu. Once again Shah Alam tidak menghampakan aku n wat aku sgt hepy pasal dpt jmpa dorg2 ni. Hehe.

Yay dpt hadiah bday ni from Yan. Dahla aku skang mmg tgh hadap Catherine the Great ni. Thanks a lot Yan ! Pandai ko bg adiah with the right timing. Xx


So I guess tu je la kot list of events yg wat aku hepy dlm bulan February ni. Of kos February tak abes ag but aku tau mggu last February ni mmg tak menarik lgsg pon bg aku pasal aku bz dgn test2 and assignments yg bodo2 tuh. Papepon terima kasih February 2011 kerana berjaya membuatkan aku hepy ! Hehe



p/s: Excited nk g Yogjak ! Hee


Saturday, February 12, 2011

22

My iPhone wallpaper on 9 Feb 2011. Hehe
So skang umur dah 22. Stil rasa biasa je. Takder pape special pon. Cuma on 9 February 2011 ritu mmg da whole day rasa hepy je pasal ramai gile org wish bday. Kat Wall Facebook je lbey 100 org wish n cm penat gak r balas 'Thanz' kat stiap post. Hehe. Besides klu ari bday aku mmg aku hepy je wlupon ak takder wat pape on dat day. Ritu pon aku just g klas n duk blik den tdo je keja. Takder celebrate bagai ap pon.

So klu ader org tnya aku time bile yg paling best ko penah celebrate bday dlm idup ko? Of kos tanpa ragu2 aku akn jawab time kat skola dlu ! Bg aku kat skola dlu gak best celeb bday. Myb sbab aku ckp cmni pasal aku cm loser skit klu bab2 kwn kat Yuyayiea ni. Stil sayang lbeyh kat geng2 skola ag. Hehe. So kat bawah ni nk tnjk skit gmba2 burfday cards yg aku dapat time kat skola dlu.


 Burfday card yg aku dpt time sambut 17th bday. Dis one from my Form 5 GIRLFRIENDS. Sgt suka kad ni pasal hand-made ! Hee

Ni lak Adda kasi. Dier kasi bday gift testpad. Haha



This one from Ainu. We were closed once but now still keep in touch with each other. Hehe. The one thing dat I like bout her is dat she has the MOST BEAUTIFUL handwriting eva ! Macam tulisan ala2 European 17th and 18th century dlu2. 

Yg ni aku tak sure tulisan sape n time form bape Madyha wished aku. Hmm





Yg ni plk time F3 klas Rasional from my girl classmates. Love the "BROUGHT TO YOU BY HOGWARTS" caption !



Ni my dearest Mr Moss kasi kat aku. Penah skali tu Mus penah wat suprise kat aku time F5 rasanya on my birthday ni. Time burfday aku ni kitorg bdk2 laki smua pakat puasa sunat pasal ritu ari Khamis. Masa nk bukak puasa kat Dewan Makan Mus bwk burfday cake from dapur DM dgn lilin2 skali. Terkejut gak r aku time tu. So ktorg bukak puasa smbl sambut bday aku time tu. Hehe.


Yg ni Abet aka Afiq Faidhi kasi kat aku. Klu korg baca ucapan dier klaka giler ! Haha



This one Alina kasi. Dlu2 pon aku rapat dgn Alina but skang dah tak dh. Kad ni siap ader lagu Happy bday tuhh. Hehe


This one from Wawa comeyl. Kad ni pon ader bunyi gak. Myb Wawa n Alina sama2 pakat beli kad bday ni kat kedai sama kot. Hehe


So far br dapat one bday gift je wich from my BFF. She gave me a history book pasal historical figures punya assasination from Julius Caesar till Benazir Bhutto. Really loved it ! Thanz Nisa'. Btw Nisa nila satu2nya kawan aku kat dunia ni yg sama history passion dgn aku. And of course she is smarter than me la kan. Hehe. More gifts to come pasal stakat ni aku dah kasi bday gifts kat org2 tertentu. Aku kasi kat org2 tertentu ni je pasal ak mmg expect dorg akn kasi balik kat aku pon. Haha.

But the best bday gift yg aku dapat on 9 Feb 2011 is hadiah from Wawa ! Act on Jan 8 2011 aku ader msg Wawa but dier tak cam yg aku msg dier. Aku taktau la sbab ap dier tak cam aku myb dier tak save no aku kot sth like dat r. So time dier reply msg aku tnya ak ni sape aku dgn jahatnya reply ni ex-bf dier. Ak ingtkan skjp je leyh tipu dier last2 dier tak byk tnya pon n mmg dier caya ak ni pon ex-bf. Aku pon ap lagi la bernafsu duk kaco Wawa r. Long story short aku pon duk msg2 dier panggil sy awak sy sayang awak bagai smpi Wawa dah tak tahan dgn ak. Pas ader satu msg ni dier cm marah kat aku, ak pon reply ckp kat dier yg ok pani aku dah taknk kaco dier but nt bulan 2 aku ader dpt kol free ak nk kol dier n arap dier angkt. Mula2 dier taknk but pas ak pjuk dier smua dier agreed. Aku ckp ak nk kol bulan 2 pasal on burfday aku kan dpt kol free. Soooo time bday aritu ak pon kol r Wawa. Pas Wawa dgr je sore aku trus GELAK TAK HENTI2 smpi perut aku pon nk pecah. Haha ! Wawa spt dlu gak duk ngomel2 manja ckp benci2 aku smbl join gelak dgn aku skali. Tak sgka aku bole prank Wawa dgn berjayanya. Sian Wawa aku wat jahat dgn dier. But thanz to Wawa pasal dier telah tambah ag satu memory yg sgt MEMORABLE dlm history burfday celebration in my life ! Hee


p/s: Eh Arep Suk aku pon pandai Lomo r skang. Bwh ni aku amik guna Diana pakai lens Blue Hawaii. HAHAHA !

Oh poster ni bole didapati di Muzium Kesenian Islam Kuala Lumpur. Hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...