Followers

World Clock

>

Friday, August 28, 2009

Nur Sofia Diana bt Azmi . . .

Pada jam 11.20 am hari Senin 24 August 2009 aku dpt msg dr Mayam. Msg tu berbunyi:

"salam.nk gtau ni.pia dtg uia rini.klo nk jmpe pia.tnye awyn.die jln dgn awyn kat uia."

Wow PIAH ader kat UIA!Terkejut aku PIAH si gedik tu tibe2 dtg UIA.Aritu ajak dier g small gathering yg aku organize kat UIA tak dpt dtg cuz dier kata demam.Soo aku cm excited r nk jumpa dier cuz dah 3 thn aku tak jumpa Piah.Last kali jumpa pon after SPM time anugerah cemerlang.Mmg rindu r nk gado2 bertikam lidah dgn dier.Hee..Dlm kol 2 cm2 time aku tgh klas Sciences of Hadith,Nadea msg aku nk no celcom Awyn.Den aku ckp r takder n tnya dier ko dah jumpa Piah kew?Dier reply Piah ader dgn dier kat masjid.Wahh2 tak jadi ni aku kna jumpa gak Piah.Den msg2 Nadea ag ckp kat dier yg aku nk jumpa dier.Nadea bgtau nt Awyn n Piah nk jumpa aku kol 3.30 kat Tngga Besar.Ish kol 3.30 lak aku ader klas Political Science lak.After klas Sc of Hadith aku trus kol Awyn.Mula2 kol tak angkt.Eiy Awyn ni naper lak lmbt nk angkt kol aku.After a few minutes dier kol aku balik.Soo cpt2 aku ckp kat dier aku nk jumpa Piah tapi aku ader klas skang.Soo ktorg decide nk jumpa pas aku abis klas dlm kol 5 kat HS building.

Pas aku abis klas Political Science (wich is sooo borinkkkkk like Hell borink even tho aku plan nk double major dgn poli nt..huuu) Awyn kol aku ckp jumpa kat CLinic UIA. Time tu hujan tgh renyai2 soo aku pon berjalan r ke Clinic UIA dr klas aku kat HS building. Dkt jew pon HS buliding dgn Clinic ni. Sampai2 jew aku kat clinic ni Awyn n Pia tak smpi ag.Soo aku pon lepak r atas salah satu sofa byk2 kat luar clinic ni.Time tgh tggu Pia, Tqah (kwn UIA) lalu dpn aku n aku pon borak2 jap dgn dier tnya khaba. Tgh borak2 dgn Tqah aku nmpk Pia tgh trun moto dr jauh ag.Yg tak tahan nyew tu dier g jerit dr jauh "OOOIII PAK CIK AZAMMM!KO WATPER TU R??EIIYYY" smbil memekik2..Haha.Terkejut aku Pia terpekik2 nama aku. Seb bek time tu kat dpn clinic ni tak rmi org.Cuma Tqah jew r cm pelik skit tgk Pia ni terpekik2 pggl nama aku. Den Pia n Awyn pon datang r kat aku smbil dok bebel2 n bising2 n ckp kuat dgn hi pitch voice.Aku pon cpt2 r bye2 Tqah n lyn dorg.Seyes time Awyn n Pia dtg kat aku dorg BISING GILER aku rasa org2 kat dlm clinic bole dgr sore dorg esp Pia.Org duk dpn aku pon wat muka tak puas ati jew.Haha.Waaah lama giler tak jumpa si Pia gedik ni.Pia pakai baju kurung warna merah bunga2 besar (rasanya bukan bunga myb daun kot) and suar jeans.Den dier pakai ala2 sport shoes or jogging shoes warna purple yg Nadea suka pakai.Aku penah gak jual kasut cmni time aku jadi promoter Ambros dlu.Pia pon dah tggi skit.Borak2 jap Awyn pon blaa n soh aku bwk Pia g masjid solat Asar nt pasal dier ader klas Tutor skang.Aku pon catch up stories r dgn Pia.Aku pon mula r citer kat dier any gossips yg terlintas kat dlm pala otak aku (Gossip wajib spt Arep Suk dah kapel n Nadea dah clash dgn Amad n Intan dah clash dgn ex-bf n bla2 even tho gossips ni dah basi).Beberapa puluh minit kemudian, Nadea pulak datang join dier br abis class.Pas dah bergosip2 aku n Nadea mula la interrogate Pia tnya dier cmner life kat Poland tu. Dier ckp ok jew life kat sana. Warsaw capital Poland tmpt dier laja tu takderlaa membangun sgt cm KL n bangunan pon takder bgnan tggi2 just mcm pekan2 jew (sangkaan aku tepat skali!).Aku ckp kat dier butik2 branded2 msti takder kan tapi dier ckp " eh ader jewlaa cm Zara, LV n M n G".KAli ni sangkaan aku salah lak.Hehe.Biasala Poland kan ex-Soviet so klu aku pikir ngara2 ex-Soviet ni msti mundur skit.Hahah aku mmg suka stereotype. Aku tnya dier ko kaya tak kat sana n dier trus ckp "kaya gak r". Terkejut aku ingtkan dier nk jwb "ala mana ader biasa2 jew sama jew mcm korg" jwpn typical bdk2 laja overseas.Pia ckp sna nilai wang Poland murah dr Euro soo dier agak loaded kat sana.Wah wah wah no wonder laa ko bole bercuti smpi ke Milan ye CIk Pia OOii..Pia ader gak ckp skit2 Polish n WOWW AKU KAGUM GILERRRR dier ckp Polish.COOOLLL gilerr.Tabik spring r sama lu Pia.Pia ckp ag kat sana coklat smua murah n dier syik makan coklat jew.Tapi cm biasa laa kan sblm dier mkn tu dier tnya r ap ingredients kat dlm coklat ni nk tau Halal kew tak. Kat Warsaw ader satu jew masjid n masjid tu pulak Muslims kat sana sewa aparment dua tingkat.Ishh2 siannya. Next sem dier dah masuk thn ke-2 n mula stat keja skit2 kat hospital. Aku tnya dier kat sana citer ap best kat TV n dier jwb dier tak tgk TB sgt.Patu byk citer2 omputeh kat sana smua alih bahasa tapi ader jewlaa citer2 dorg.Umah dier takder TB pon so no wonder laa dier tak amik taw pasal rancangan kat sana.Aku tnya dier ag ko masak kew kat sana n sah2laa ko tau masak maggie jew kan'haha..Pia spt biasa duk bebel kata 'Eiyyy ko mmg nk kena sepak dgn aku la Azam" berulang2 kali each time aku usik dier.Hee.Dier kat sana masak jew tapi dier ckp dier just tukang baling2 ingredients kat dlm kuali jew.Bertuah punya budak.Klu tak masak kbykan Muslims kat sana makan makanan Turki so at least sng gak r dier nk cr halal dishes. Pia ckp ag Christmas kat sana tak best sgt cm other Europe countries klu time Christmas meriah jew.Kdai ttup awal giler lak tu kol 8mlm dah tutup patu just nmpk org duk nyanyi g umah2 tu jew. Pia juga dah tkr hp br n skang pakai hp Sony Ericsson model ap ntah tapi aku pasan warna purple r. Aku nk tgk duet Poland cmner tapi dier tertinggal kat umah. Nadea pon ader tnya kat sana ader gunung2 best utk dipanjat tak (Biasala smgt ARC yg O V E R..Haha) n Pia jwb dier tak taw sgt tapi die taw ader laa satu gunung ni org Poland g men ski.Ktorg tak dpt borak lama sgt pasal ktorg tak solat Asar ag n time tu pon Pia nk balik umah nk bukak puasa. Pas dah bye2 dgn Nadea aku bwk dier g masjid. Time tgh jalan2 tu aku usik2 ag Pia n dier asyik memekak jew n dok ckp 'Eiyyy ko mmg nk kena sepak dgn aku la Azam" berulang2 kali ag smpi aku rasa org sekeliling dah pandang ktorg smacam jew..hehe.Pas dah drop by dier kat masjid aku bye2 Pia.

Pia balik Poland balik ari Rabu 26 August 09 ritu.Aku ingtkan dier cuti lma ag smpi raya upa2nya tak. Flight dier benti kat London dlu den br transit ke Poland.Seyesly aku sgt excited jumpa Pia.Ko mmg klaka r cm dlu gak n gedik2.Well dat's wut make u my special friend among da others n one of a kind..Well I'm gonna miss u Pia.

Pia, Wawa n Zati time kat skola dlu. Time jumpa dier ritu terlupa nk tgkp gmba Pia yg latest pasal excited sgt borak dgn dier sampai tak sedar n tak ckup masa. Huhu..


p/s: Sgt Gembira dapat Scholarship JPA..Heee.Turut bersimpati terhadap rakan2 yg tak dapat.Harap2 korg dpat pas wat rayuan nt..

Monday, August 24, 2009

Aisha bint Abu Bakar . . .

Pertama kali Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yg mulia kepada rakan2 dan serta seluruh umat Islam di muka bumi ni.Since I am history student, I think i should write sth about history so brlaa dpt mengaplikasikan history dlm kehidupan seharian.Haha..Dis posting nk citer pasal isteri our beloved Prophet Muhammad's wife who is Aisha bint Abu Bakar (mentang2 la bulan puasa..hehe). Act nk tulis pasal Aisha ni cuz sem ni amik sbjk Rise and Spread of Islam to 132AH and dlm sbjk ni mmg blaja sejarah Nabi from A to Z dan lagi details drpd laja kat skola dlu. Patu sbjk Sciences of Hadith lak kena wat assignment pasal Aisha n contribution dier to hadith. So pas dah baca kesah2 Aisha ni rasa menarik pulak nk kongsi few facts pasal Aisha ni.Hee..

  • Aisha lahir pada 4 thn after the prophethood of Nabi or sng kata lps Nabi terima da 1st revelation dan merupakan anak kepada sahabat ksygn Nabi iaitu Abu Bakar al-Siddiq dan Zaynab.
  • Telah berkahwin dgn Nabi pada umur 6 tahun during the month of Shawal. Namun the marriage tu betul2 official time Aisha berumur 9 thn. Maksudnya Aisha lost her virgin time umur dier 9thn ! How young she is! However ramai org wat speculation and controversy kat Nabi and Aisha pasal Nabi kawen dgn Aisha time dier budak lagi.The western Orientalist even called Nabi phedophilia (rasanya cmni eja dier.salah siler bgtau yew) pasal kawen dgn Aisha time kecik. Kuang ajar giler panggil Nabi child molester.Bongok punya orientalist! Suka suki jew nak bagi Nabi title ni. Act Nabi kawen dgn Aisha ni ader jew sbb dier pasal dier nk merapatkan ukhwah Nabi dgn keluarga Abu Bakar serta nk train n educate Aisha ni dr kecik ag supaya jadi role model n important female figure kpd umat Islam.
  • Isteri kesayangan Nabi dan merupakan satu2nya wife nabi yg virgin sblm Prophet kawen dgn any of his wives. Soo mmg tak logik akal r ea klu orientalists claim Nabi tu pedophilic pasal smua wives dier widows and Aisha sorg jew bachelorette sblm Nabi kawen dgn dier. Besides pedophilia ni org yg mempunyai tendency to have sex with children jew.Soo the marriage of Prophet dgn Aisha time kecik tak menunjukkan sama skali Prophet ni pedophilia (Nauzubillah!) cuz Aisha sorg jew yg budak time Nabi kawen dgn dier dlm kalangan isteri2 Nabi.
  • Pernah kena fitnah dgn Safwan ibn al-Muattal. Fitnah ni berlaku selpas peperangan Bani Mustalaq (salah satu Jews tribe slaen drpd Banu Nadhir n etc). Time tu smua org dah bertolak ke Madinah pas camping kat satu tmpt ni n Aisha tertinggal kat sni. Selepas Aisha bangun n sedar2 jew dier br sedar yg dier tertinggal. Kebetulan time tu Safwan ader kat situ n sedar Aisha n kenal dier pasal sblm ni kat Makkah or Hijrah Safwan penah nmpk muka Aisha tanpa hijab.Fyi, sblm hijrah arahan kena tutup aurat tak kuatkuasa spnhnya ag n kat Madinah br women kena tutup aurat n pakai hijab. Den Safwan pon balik r Madinah dgn Aisha berdua n smpi2 jew kat sana smua org speculate yg Aisha ader sulit affair dgn Safwan smpi Nabi sndri pon meragui Aisha. Even Prophet ckp kat Aisha klu dier ader wat salah silalah bertaubat kepada Allah tapi Aisha dgn lantangnya menjawab watper dier nk bertaubat klu dier taw yg dier mmg tak bersalah. Time ni Aisha mmg sedey giler n Prophet pon just melawat Aisha tnya kaba. Patu Allah trunkan ayat yg bgtau Aisha tak bersalah.Parent Aisha sgt gmbira time ni n mintak Aisha cium Prophet 4 dis wonderful news. However Aisha tak nk n simply jawab bukan Prophet yg spatutnya dier berterima kasih tapi Allah yg she should be grateful pasal clearkan nama dier 4m dis fitnah. Diva!
  • Nama timangan Aisha al-Humayra pasal pipi Aisha ni sering kemerah-merahan. Aisha juga dikatakan mempunya rupa paras yg cantik. Aisha juga tidak mempunyai zuriat pasal dier mandul.
  • Nabi wafat time Aisha berumur 18thn. Besides that, time Prophet tgh nazak baginda even mintak nak Aisha jaga dier drpd isteri2 dier yg laen. Sewaktu NAbi wafat pon Aisha sorg jew yg berada di tmpt kjadian dan Nabi meninggal atas lap Aisha. Sgt sedey giler time ni aku baca buku The Life of Muhammad during Prophet passed away smpi bergenang air mata aku.Fyi, Umar time ni mmg tak caya Prophet dah wafat n claim yg Prophet just tinggalkan umat dier jumpa Allah skjp n akn datang balik macam Nabi Musa pernah tngglkan Bani Israel n datang balik. Umar sndri pergi masjid n wat statement ni smpi dier ckp dier akn hukum bunuh tak silap aku klu ader org betul2 caya Prophet passed away. But slps Abu Bakar pergi tgk sndri yg Prophet dah wafat dier g masjid n bagi khutbah kat
    Muslims n even recite Quranic verse yg bgtau Prophet pon just manusia biasa sajer n dier pon akan wafat satu hari nanti.Umar pon terima hakikat ni.
  • Aisha dikatakn telah narrate hampir 2210 hadith n jadi org yg penting dlm Islam slps Prophet dah meninggal. Rmi sahabat2 Nabi sndri pon pergi jumpa dier wat consultation nk tnya pasal ilmu2 Islam. Al-Shafii sndri pon guna byk hadith yg Aisha narrate time dier jadi juri tak silap aku. Prophet pon pernah kata ambillah sbahagian ilmu agama drpd Aisha. Betapa hebatnya Aisha dgn ilmunya smpi Prophet ckp cm2!
  • Pernah terlibat dlm Battle of Camel. Battle of Camel ni terjadi slps the assasination of Uthman ibn Affan by fanatic followers of Ali ibn Talib. Pas Aisha dapt tau yg Uthman kena bunuh Aisha mintak kat Ali yg org2 yg bunuh Uthman ni kena hukum bunuh gak tapi Ali just kasi hukuman biasa2 jew. Soo Aisha tak puas ati n dier dgn dua sahabat Nabi Zubair Al-Awwam dgn sp ea sorg ag tibe2 tak ingt lak berperang dgn Ali n pengikut2nya. Aisha n followers dier kalah n dier dihantar ke Madina tinggal situ smpi dier meninggal (rasanya Madinah.Hmph..).
  • Battle of Camel ni skit sbyk menyumbang kepada faktor perpecahan Islam to Sunni n Shiah. Shiah tak pernah anggap Aisha sbg female figure in Islam pasal dier pernah kena fitnah n bukan drpd kaum kerabat Nabi (isteri Nabi kowt tupon tak terima gak Shiah ni.pelik2). Soo ap2 yg hadith Aisha narrated smua dorg tolak bulat2 tak silap aku. Instead dorg anggap Fatimah sbg important female figure in Islam pasal dier anak Nabi n isteri Ali. Ish2..Masalah btol Shiah ni.
  • Digelar Ummul Mui'min which means Mother of All Believers oleh majority of Sunni. She died when she was 66 years old.

p/s: Sgt sedey Farah Nabila da beloved kazen dah pergi Wisconsin, USA to further her studies kat sana. Kat KLIA time anta dier aku mmg sebak giler n tahan nk nangis jew masa dier salam2 aku n parent dier n sedara mara len..Huhu.Kang nanges wat malu lak cuz abang2 aku n kazen2 aku yg laki tak nangis pon.Haha..Tapi tadi dah g KLIA barula btol2 rasa excited nk g London bulan 10 ni.YEEEHAAA ! !

Farah, Me n Akmal. Ops rmbt terburuk lak time ni..Haha..

Sunday, August 9, 2009

I'm Not A Guy Who . .

1. I'm Not A Guy Who petang2 g maen futsol or bola sepak or rugby or jogging n berpeluh2 giler2 n pulang ke bilik dgn badan berbau peluh sampai satu bilik stinks like Hell as usual boys do. Instead aku just tido time petang2 or have a chit chat wit my rum8s takpon berkaraoke dgr lagu2 feveret masing2 or reading my feveret novels.

2.I'm Not A Guy Who speaks sports 24/7 takpon klu bukak newspaper bukak bhgian sports dlu or berjaga tgh2 mlm smata2 nk tgk Live EPL punya Match mahupon bergado2 dan memerli2 feveret futbol clubs sesama2 kengkawan. Instead I speak Disney and Harry Potter dan tatkala berjumpa dgn kawan2 I yell to them Harry Potter is da Coolest thing eva n Hannah Montana Rocks! I also watch High School Musical 3 three times and Harry Potter and the Half-Blood Prince 2 times at cinema. Plus, I laugh like a hell when watching Hannah Montana series and never miss to watch American Idol and E! News.

3.I'm Not A Guy Who participates in clubs or societies or pegi meeting tiap2 mlm time kat UIA or time weekend terlibat dgn programme jadi Facilitators mahupon pegi kem n masuk hutan climbing mountains or join sport marathons. Instead every night I spend my time wit my rum8s having dinner from 8.30pm to 10.30pm kat kafe ALi borak2 sesama ktorg or stdy for Quizzes n wat assignments takpon tgk series yg aku dload kat umah. But recently most of my time I spend my time kat malls watching new movies during weeknights and on weekend I spend my time again at malls eating fast foods esp Mcdonalds and shopping klu aku ader duet and just having a normal n boring life. I am passive not an active boy.

4.I'm Not A Guy Who listens to lagu2 Rock Kapak or Lagu Nasyid or Malay Songs orrr Indie Songs( Not a SOLA (Support Our Local Act) )fan. Instead I listen to Hollywood Pop Rock, R n B, Ballads and Disney Genres especially with female voices. (Currently I am addicted to Crazy by Hannah Montana!)

5.I'm Not A Guy Who girls found me cute or charming or suka berayat manis or macho or built-strong-boy or handsome or whenever I walk pass a Girl she would say "He is HOT! and CUTE!".I'm also Not A Guy Who has girlfriends and spend my day texting with my girlfriend 24/7 or talking soflty out of sudden even though da original voice is macho when my girlfriend call me.Instead I'm A Guy Who makes girls laughing due to my excessive Bedah and Non-stop Mulut Pot-Pet macam Mak Cik meniaga jual kaen or tudung kat Pasar Malam and Jalan TAR.The Girls also found me it is easy to talk with me as I consider myself a gud listener and ask me opinions to solve their problems with their boyfriends. Other than that, sometimes Guys look at me with sinister looks and smirking due to my extra feminine hormones or whispering to their friends like 'lembut,papuk,mak hayam' n so on. I'm also A Guy Who texts my friends to spread da gossips or just to eradicate my boredom with asking typical and boring questions like "Ko watper?dah makan?nk tido dah kew?".

6.I'm Not A Guy Who has a lot friends and very peramah when meeting new people. Most of da boys they have a lot of friends because they meet new people thru futsol games and working together in programmes. They also talk among them about cars, sports, girls, pornography and smoking cigars. I'm also Not A Guy Who very popular in my Course and have many acquantainces. Instead I only have certain friends and I can count them with my own fingers and seat alone in my classes. Most of my closest friends talk about fashion, gossips, celebrities and browsing magazines like Hot, Galaxie, GQ and Harper's Bazaar. I can also say that I am introvert Not extrovert Guy.

7.I'm Not A Guy who spends a lot of money on boots, sport shoes, jerseys, cameras or lomos and sport's gears. Instead I spend a lot of my money buying a pile of books and novels to read and peruse like nerds do or shopping clothes.

Therefore, wut kind of Guy I am??I always ponder that to myself and sometimes I wish that I have ol of those life and interest and qualities like the "I'm Not A Guy Who.." people. But I always don't realize dat I am Unique and supposedly I should thankful for ol the things dat happen to me even though I am certainly and affirmatively going to be miserable till death takes upon me. Well, God IS Great and He knows the best for me....

Me and Syahmi

Saturday, August 1, 2009

The Meeting . . .

Alhamdulillah aku dah recovered sepenuhnya from da accident n kerja2 mengopek Keruping2 Luka juga telah selesai dilakukan (Tinggal kat Kaki tak kopek ag tapi malas nk kopek cuz bak kata Akmal tak "matang" ag..Haha).Skang tgh sibuk tenyeh2 krim Vitamin E lak nk bg kurang nmpk parut2 ni.Aku rasa aku dah macam s0-called Mat Rempit lak. Namun aku masih melakukan kerja2 bodo dan tidak bersyukur sgt atas bala yg telah diturunkan kpd aku sblm ni.Tsk2 biler lah nk insaf.Moga2 aku sentiasa diberi petunjuk apatah lagi Ramadhan bakal mendatang n aku sedang berusaha sedaya upaya utk menjadi terbaik.

Fifie, Mus, Erisya, Trah, Nadea n Arep

Well ari Jumaat ritu 31 July 2009 spt yg telah dirancangkan oleh aku n Maryam ktorg wat small gathering among UIANS PUSUIANS.Pada mulanya tujuan utama nk wat gathering ni nk jumpa Si Piah yg gedik n Erisya.Yew r dorg ni kan blaja kat overseas (Piah di Poland manakala Erisya di Mesir) so susah la nk jmpa kan tapi last2 minute si Piah tu tak dpt datang lak cuz dier demam.Hmph aku pon mls nk suh Maryam paksa si Piah tu datang takot demam dier berjangkit pulak kat ktorg n myb dier tak larat sgt kan.Besides that skang ni mmg rmi giler nk mampos org yg demam2 ni n kena suspek H1N1.TAkot pulak aku tgk.Klinik UIA tu mmg sentiasa penoh jew dgn org2 batuk n demam bagai.Kat Tb pon dah kecoh smpi 4 org dah meninggal kat our country ni due to H1N1.Speaking of H1N1,Semestinya laa aku takot nk g London bulan 10 nt!!!Dahlaa kat overseas tu kes H1N1 dier mmg lagi tggi compare to Malaysia.Aku pulak stakat ni Alhamdulillah tak kena demam ag.Takot2 nt dah g sana kena mmg spoil abes r trip aku kat sana.Mintak2laa aku selamat pergi n balik nt n smuanya berjalan lancar.

The Boyz with Tetamu Istimewa..Hehe

Enough bebelan aku pasal H1N1 ni.Sooo on dat Friday tu aku pon bgnlaa awal smata2 nk g s0-called 'meeting' ni.Slalunya klu ari jumaat ni k0l 1 solat kol 12.45 br laa aku br nk bgn pagi samala cam nk g klas klu klas kol 10 aku mmg kompem bgn kol 9.40 takpon 9.30..Tapi skang ni dah ader rmbt br takle wat cm2.Klu kelas kol 10 kena bgn kol 9 pasal nk keringkan rmbut punya pasal.Thank God hair Dryer sis aku dah curi awal2 bwk balik UIA soo sng r nk keringkan rmbt.Hahaha.Kol 11 ktorg dah janji nk jumpa n Mus lak tak abis2 msg aku sblm aku smpi sana katner nk jumpa smua.Aku pon gerak r g Kyros Kebab cuz dah plan nk jumpa kat situ.Sampai2 sana Maryam dah sampai dlu.Borak2 r jap dgn Maryam n spt biasa tnya soklan typical spt "Ko amik baper credit hours?Amik sbjk ap sem ni?Maf ko ok?Saper lecturer Ungs ko" dan etc.After a few minutes Mus, Trah,Erisya n Fifie datang. Mus lak sebok pakai shade ala2 pasan Mak Datin while Trah spt biasa pakai jaket hitam yg dier-kata-dah-basuh-byk-kali.Yg tak tahannya Erisya pakai tudung dah style cm org Arab skang.Amboy mentang2 laa ko tu dah duk Arab skang style pon nk cm org Arab jew ea.Fifie pulak casual jew pakaian.Den Awyn (Tema BAju Hijau), Nadea (pakai Abaaya n smstinya pakai jubah ni cuz mls nk gosok baju kurung n tema hijau gak cm Awyn.Time dah kol 11 pon Mus ader bgtau aku yg Nadea bru nk gosok tdung.Ish2.Haha), Arep (T-shirt-panjat-gunung wrna biru.Sooo ARC!Duhh.) n Tikah Abd Rahman datang skali.Ish aku ni tibe2 jadi FAshion Police lak.Soryla kengkawan yew.Hihi.Tikah datang lmbt cuz dier ader klas soo dier singgah skjp jew.Spttnya Intan n Sam ader skali tapi dorg tak dtg lak.Intan ktorg kol2 tak angkt skali dier msg ke br nk angkt kol Mayam kata Parent dier dtg.Ap laa Intan ni dah bgtau awal2 nk jumpa bole lak PArent dier nk dtg.Tapi takpela myb ader emergency kew manala kiter taw kan.Sam pulak aku msg 3-4 kali sblm ari Jumaat ritu tapi dier tak reply2 pon.Slalunya dier ader gak reply msg aku wlupon lambat n sbole2nya nk cpt2 msg aku "K2..aku ada hal.Salam" klu msg dgn dier.Fifie ader try kol Sam on dat day tapi dier tak angkt pon.Upanya after Jumaat Prayer aku terserempak dier kat Cafe Ali n dier kata dier demam.Aku tgk pon dier mmg lemah jew n tak larat sgt n tak cm aku slalu jumpa dier dlm keadaan ecstatic.Ritupon dier kata dier br baek demam.Thank God dier bgtau aku pas test2 smua dier bukan suspek H1N1 gak.Huhu..

Sempoi

Soo spt biasa dah jumpa sesi bergelak ketawa pon bermula la.Masing2 pon stat catch up stories sesama ktorg.Drpd borak pasal Aku-Accident to Kagum-dgn-kamera-Lomo-Arep to So0-called-'Ustaz' KAmarul 'ksygn' 1 Rajin 2002-takpon-org-laen-bak-kata-Trah-cuz-umur-dier-60thn-masuk-paper-Metro-due-to-kena-tgkp-polis-bawak-budak-laki-masuk-bilik-tapi-aku-rasa-mmg-'Ustaz' Kamarul-dgn-guna-alasan-Elnur-typing-error-kot-Metro-tu to Apool-nk-tkr-kos-dr-ICT-ke-Econs to Trah-usik-Arep Suk-emo-kat-blog-dier to Awyn-masuk-Palapes dan macam2 lagi.Yg paling best aku suka dgr citer idop Erisya kat Mesir sbg Medic student kat sana drpd Beli-Tulang-Manusia to Bedah-sana-sini-mayat-org to Nk-bwk-balik-Malysia-tulang2-and-tengkorak-manusia dan sbgnya.Hebat r ko Erisya tahan tgk mayat potong2 mayat tu smua.Klu aku mmg kompem dah pengsan.Aku mmg bersyukur belaja cerita2 arwah dan Hukum Kanun Melaka drpd bedah siasat arwah2..Hee.Pas makan2 borak ktorg g tgkp gmba spt biasa tapi ktorg g tgkp kat Jmbtan nk g CAC cuz tmpt ni kuar kat Nur Kasih punya pasal.Haha.Time tgkp gmba ni pasan Hood and geng2 dier junior ktorg nk g masjid for Jumaat Prayer.Yg pastinyaa aku sgt HAAAPPPPYY jumpa dorg ni cuz dpt gak jumpa da real frenz compare to kwn2 aku yg UIA yg sentiasa berDRAMA jew keja dorg.Neway hope to c u guyz soon!

The Galz

**Tikah, Mayam and Awyn not in da pictures pasal dorg balik awal.

p/s:Bersyukur to Allah SWT pasal Trah dah recover dr demam dier ritu.Risoo gak aku dpt taw Trah kena warded kat Tawakal cuz jadi suspek H1N1 and denggi.Den ader jangkitan virus kat brongkitis gak.Smpi kena masuk antiobiotik 5 botol lak tu!Eiyy sakitnyaa..Doctor suh ko minum air ko taknk nk g drip gak.Ish2 Trah ohh Trah.Smpt gak r aku n Mus lawat dier.Papepon syukur skali ag pasal ko dah sehat.

Trah hepy kena drip..Haha

p/ss:Thanz to Mus too pasal dier dah belikan Breaking Dawn for Bday Gift aku dlu.Yay at last aku telah berjaya mengumpul smua Twilight Saga punya buku..Thanz A Lot Mus!!

Biler laa aku nk baca buku ni..Buku2 laen tak abis2 baca ag..Hehe

p/sss:Tgh pening nk guna alasan ap n biler nk mintak kebenaran n signatures for absence form kat lecturers for London trip ni.Takot Lecturers tak kasi due to H1N1 kat overseas!Urghh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...