Followers

World Clock

>

Sunday, August 22, 2010

Skinny

Klu kat skola dlu aku benci giler tgk bdk2 skola yg kecikkan suar skola dorg. Suar2 skola yg telah dikecikkan ni akan diberi gelaran 'Suar Cikang'. Mata aku msti sakit tgk bdk2 yg pakai suar cikang ni pasal buruk benor aku tgk dorg pakai. Patu aku kutuk2 ag klu dorg nk berak msti payah giler pasal yela klu nk londehkan suar msti SEKSA ABADI ! Tapi itu semua dlu. Skang ni Encik Azam Baizen kiter sgt menggemari malah MENGGILAI akan suar2 skinny ni.

Aku pantang betol nampak laki yg pakai suar skinny ni. Msti aku jeles je keja. Kadang2 2 nk je aku tnya 'Excuse me, nice pants! Beli katner ea?'. Klu kat Yuyayiea tu aku cukup PANTANG tgk mamat2 Indon kat sini. Dorg smua pakai skinny je memanjang. Siang malam pakai suar ni je. Dlm pala aku mentang2 la negara ko ader byk jual suar rejected yg murah bolela ko beli byk2. Tgkla satu ari nt aku g BANDUNG aku shopping smua suar skinny yg ader jual kat sana. Haha. Slalunya aku shopping suar kat TOPMAN and ROMP pasal kat sni je aku rasa suar skinny dier cantek n affordable. Nk shopping kat LEVI's mmg aku duk try2 je la jeans kat dlm ni patu blaa r. Klu nk beli kim salam jela. Takder duet abg2 oiii nk beli. Rmi gak org ckp kat aku suh g Sg. Wang tapi aku tak reti r shopping kat Sg. Wang. Sg Wang mmg best nk shopping but aku tak suka jalan2 kat sini pasal aku pening. Kedai dier merata2 n jalan dier bercabang2. Aku ritu g Sg Wang jalan kuar pon aku tak jumpa apatah ag klu nk cari kedai2 dier kat dlm ni. Haha hopeless giler ! So saper2 yg taw store mana jual skinny yg smart2 n agak affordable, pliz PLIZ bgtau aku k.

Btw tadi aku tetiba je nk google n tgk design2 skinny jeans. Here are some skinny-ies yg aku minat wich I found at Levi's website.


Super Skinny 510™ Trousers - Chinchilla


Skinny 511™ Jeans - Polished Grey


Skinny 511™ Cords - Urban Green


Skinny 511™ Cords - Demitasse


Super Skinny 510™ Trousers - Chinchilla

Byk ag skinny-ies yg lawa2 aku minat. Klu saper2 yg minat skinny gak korg ley tkn kat sini klu nk tgk other skinny yg Levi's jual. Smuanyaaaaaaaaaaaa cantekkkkkkkkkk bg aku. Naperla aku bukan anak jutawan ? Klu tak dah lama aku borong smua suar2 ni kat Levi's. Hehe.

Ari selasa n rabu ni aku ader mid-term Management n History of Malaysia 2. Aku tak stat2 study ag n aku rasa malaaaaaaaaaas giler nk study esp Management. Aku tiap kali masuk klas MGT ni msti aku blur n duk melopong je kat dlm klas. Bdk2 len smua hepy je n dgr btol2 kat dlm klas ap yg lecturer aku ajar tapi lak takle masuk ap yg lecturer aku ajar. Ni br MGT belum lagi subjek BBA len yg level2 atas cm OB n Marketing smua 2. Mau crashed otak aku rasa nt. Dah jadi cmni mulala dah timbul rasa nyesal minor BBA ni. Tapi nk wat cmner dah minor pon kan teruskan je r. Taknk r jadi org yg melepaskan batuk di tangga.


Smgt Ramadhan


PS1 : Aritu dua ari berturut2 jumpa Mcda n Nik Nor Nadiah. Mcda bising btol panggil aku soh aku lanja dier smua la. Haha

PS2 : Dah jual my beloved iPhone 3GS. Pembelinya adalah guitaris Yuna. Artis tuhhhh beli iPhone aku ! Hehe. Tapi sedey pasal dah takder gadget kesayangan. Huuuuuuuuuu.

PS3 : Duet dah abes ! Takle nk shopping raya. Huarggghhhh !

Friday, August 20, 2010

Ad

Found this ad in Us Weekly. Kinda cool huh? Hehe





p/s: Going to be iPhone-less after dis. God please help me to endure those future days without my soulmate. Harap2 tak gila n menghoyan ! !


Seks

Attention: Post ini telah diciplak daripada blog Kereta Mayat. Penulis blog ni menggelarkan diri beliau sebagai Hamka. Blog ni mmg aku suka r baca pasal penuh dgn nasihat2 agama yg diceritakan dlm bntuk yg sempoi n bhasa pasar. Baca pon tak pening2 n kadang2 tu klaka pon ader. Hehe. Post ni tersangatla pjg sgt2 nk mampos so klu korg larat korg baca r. Bg aku post ni best n klaka pon ader tapi sarat dgn mesej2 yg BERMANFAAT mengenai seks terutamanya kepada remaja2 di luar sana. Klu nk tgk post asal dier klik kat sini. Ha klu korg nk jadi fan blog ni kat Facebook pon bole korg just tekan sini je.

(bagaimana mengelakkan Zina)
18-SX, entry ini mengandungi unsur-unsur yang keterlaluan dan mungkin menyinggung sesetengah pihak, ada unsur kelucahan yang melampau, korang di nasihati tidak membaca seorang diri kerana di kuatiri akan terlanjur dengan tangan kiri, juga tidak boleh membaca bersama bukan muhrim kerana akan menggalakkan kepada penghampiran zina(janganlah korang menghampiri zina), juga hanya mereka yang berfikiran terbuka sahaja layak membaca-harap maklum!)
18-SX, serius, entry ini betul-betul lucah. Tidak di galakkan membaca kepada mereka yang cepat terangsang!!
18-SX, bagaimana lagi nak aku gambarkan? Entry ini merbahaya kepada ‘bot-bot kecil’ kerana takut di salah gunakan, tapi sekiranya korang adalah ‘bot-bot besar’ maka aku tak perlulah bimbang..insyAllah.
……………….
Baiklah, kita mulakan sekarang sebuah entry yang bercerita tentang SEKS…
Suatu hari dalam perjalanan dari Kuantan ke Terengganu, sebuah kereta bergerak dengan lajunya seolah-olah, “sekarang, sayalah yang terpantas..”
Kereta itu bukanlah ambulance, juga bukan kerata bomba, apatah lagi kereta polis, kereta mayat pun bukan..
Kereta itu adalah kereta hak milik persendirian, sebuah proton satria kuning yang di bawa oleh anak Pak Taib dengan nafsu gelora jiwa remaja, aku yang dah berkahwin menasihatinya..
“jangan bawak laju-laju, aku belum pergi haji lagi”
Semantara itu si jo yang masih bujang pula menasihati anak Pak Taib supaya bawak perlahan dengan alasan;
“aku belum kahwin lagi..”
Atau hakikat sebenar..
“aku tak nak mati lagi kerana aku belum rasa nikmat bersetubuh,!!”
------------------
Seks! Satu dari nikmat hidup…, banyak manusia jadi gila kerananya, ada yang bergaduh, berbunuhan, malahan berperang kerana seks!!!
Dan tak kurang juga yang di campakkan ke dalam neraka kerananya.. oh!
Hari ni jika korang rajin(banyak masa) cubalah semak akhbar dan berita, begitu banyak sekali kes zina, sumbang mahram, gangguan seks, seks oral, liwat, bersekedudukkan, buang anak, rogol-bunuh-bakar!!
Sehingga tak tercapai akalku..isk…
Daripada yang suka sama suka hinggalah kepada yang suka suka, yang mula mula tak suka sehingga jadi sukarela, yang agak suka sehingga yang suka setia, apa dah jadi?,
Masyarakat jadi huru hara, anak tak tahu nak berbin dan berbinti kan siapa, penyakit kelamin dan doctor sakit puan semakin kaya, HIV positif, Siflis, maruah tergadai, keturunan tercemar, lahir anak anak yang cenderung kepada maksiat, dosa dan noda sehingga kawan aiman yang umur 5 tahun tapi dia kecik sajer, bila main dia cepat letih, tapi aiman cakap: “dia tak kisah..”
Akupun tak mendikrimasikan kawan aiman, tapi kisahkah kita jika jumlah kawan ‘aiman’ semakin bertambah?..oh!
Kawan aiman menjadi mayat yang sukar di uruskan sehingga terpaksa meminta pengurus mayat yang pakar…
Apa perasaan Aiman bila lihat mayat sahabatnya….?
Seseorang telah jumpa Nabi Muhammad SAW dan mintak izin untuk berzina, sahabat lain ingin membunuhnya dek lantaran kekurang ajarnya kepada baginda lalu nasihat baginda lebih kurang maksud:
Sukakah kamu jika orang berzina dengan ibumu?
Sukakah kamu jika orang berzina dengan adikmu?
Sukakah kamu jika orang berzina dengan isterimu?
Sukakah kamu jika orang berzina dengan anakmu?

Sahabat itu menyatakan tidak suka sama sekali..
Lalu Nabi bersabda(lebih kurang maksud):
Begitu jugaklah orang yang kamu nak zina itu, dia adalah seorang anak, seorang ibu, seorang adik, seorang isteri (lebih kurang maksud-tak sama macam Nabi sabdakan, tapi maksud sama)
Lalu Nabi SAW letakkan tangannya yang mulia di dada lalu berdoa untuk hamba Allah tersebut..

Sahabat ini terharu, ketika perasaan untuk berzina memuncak dalam dirinya lalu dengan iman yang masih ada telah pergi minta izin dengan rasulullah untuk berzina, sahabat yang lain ingin membunuhnya, tapi baginda SAW telah menasihati dengan hikmah dan berdoa untuknya.., sehingga berkata sahabat ini:
“sejak hari itu, tiada yang lebih aku benci daripada zina”
Namun, dewasa ini, kita orang islam mengaku benci zina, tapi tidak dapat tidak, kita tak dapat mengelak dari zina…., di jalanan kita terdedah kepada segalam macam bentuk pra zina.., malahan di mana sahaja!!!
Kes zina telah menular ke seluruh cerok kampong, ke gugusan felda, ke celah celah bangunan sekolah, ke ITP, ke balai polis, ke kem tentera, ke Universti, malahan sampai ke masjid!!!
Naduzubillah?
Kenapa semua ini terjadi?
Adakah kerana masyarakat hari ini kurang pendidikan seks?
Tahukkah korang tentang pendidikan seks?
Dah lama aku dengar desas desus dan ura ura untuk mewujudkan pendidikan seks di sekolah, tapi apa sudah jadi pada cadangan itu?
Telah wujudkan?
Serius, aku tak tahu, jika sudah wujud, apakah silibusnya?
Adakah titik inzal juga akan di masukkan ke dalam silibus?
Baru baru ni masa aku ‘jalan-jalan pergi makan’ kat KL aku nampak ada anak-anak gadis yang pakai T-shirt yang bertulis ‘I'm seks education”.
Dahsyat..., dan dahsat juga untuk mata aku yang sempat membaca tulisan di baju anak dara..oh!
Hmm, betulkah anak dara? Zaman sekarang nak cari anak gadis yang betul betul berdara, bagaimana?
Akupun tak tahu, kalau korang baik! insyaAllah korang akan dapat pasangan yang baik…
Maka kali ni, aku yang dah berkahwin, nak nasihat sikit kat orang perempuan terutamanya, kerana secara amnya merekalah punca segala zina…
Al maklumlah, wanita itu adalah senjata syaitan..
Maka korang orang perempuan, kena beringat, jangan sampai setan jadikan korang sebagai ‘senjata’..
Aku bila terpandang wanita yang cantik dan seksi, yang memakai baju yang nampak ‘lurah neraka’ di jalanan berkata “oh! Kasihan kepada senjata setan ini…, lalu tundukkan pandangan dan membaca doa terlihat perempuan”
(jauhilah aku dari fitnah wanita dan azab kubur)
Nampak beriman dan baik aku kan? Huh, cuba wanita cantik macam Sonale bandre goda aku di tempat tertutup, kat luar hujan lebat, bini pulak datang bulan, huh! meremang bulu janggutku, tercabut kopiah, dan masuk neraka aku agaknya.. naduzubillah.
Aku berlindung dari ujian godaan seks..oh!
Aku sekarang ni pun dah dapat anak perempuan, bila besar jadi senjata syaitan jika aku tak didik betul betul.., bahaya-bahaya.. (kepada Allah aku memohon pertolongan)
Untuk pengetahuan korang wahai orang perempuan sekalian, orang lelaki boleh naik nafsu untuk bersetubuh adalah pada bila bila masa dan mampu stim dengan alasan yang simple sahaja, so korang kena jaga betul betul bila berurusan dengan orang lelaki, mereka orang lelaki ni, dengar suara orang perempuan dah naik stim, belum lagi bab tengok, tak tengok, just imagine pun boleh stim, kalau korang bagi peluang pada lelaki untuk pegang korang, bersedialah untuk masuk neraka dunia dan neraka jahanam!!
Dan ada orang lelaki yang boleh inzal just dengar suara perempuan dalam telepon.., so korang orang perempuan bila dah bergayut lama lama dengan lelaki apa akan jadi? Huh bila masuk cerita bab dalam kain, jadi senjata setanlah korang-naduzubillah..
Aku tahu kerana aku lelaki dan hidup dengan lelaki lelaki gila meroyan…oh!, dan lelaki bila dah stim, kemaluan menegang, dalam masa yang agak lama, jika tak di pancutkan air mani, maka testis atau telur lelaki akan rasa ‘senak’, dan pada waktu ini keinginan untuk mencari lubang untuk di pancutkan air mani meningkat dengan dahsyatnya…, masa tu otak lelaki jadi tak waras, tak boleh tidur (aku sendiri pernah alami-tak boleh tidur kerana teringin nak bersetubuh..oh!),
Masa tu jika ada iman, masih boleh buat buat sibuk dengan berzikir atau baca Al-quran atau buat-buat sibuk…, bagus jugak perasan sibuk ni..
Masa aku bujang dulu, jika aku stim malam malam, aku akan start motor keliling kampong, (nasib baik tak jumpa bohsia- tak caripun-Allah masih sayangkan aku)
Kemudian cari kawan, atau lepak minum teh’ tarik, lepak di jalan tengok orang atau tengok mat remp-it buat aksi yang cemas dan mendebarkan… mak aku selalu membebel bila aku keluar malam-malam, tahukah mak yang saya waktu tu “air mani dah penuh testis hingga naik ke kepala dan meleleh kat telinga”, tak boleh tidur, tak boleh tengok TV, nak baca Al-quran waktu tu langsung takde kekuatan iman..oh!!
Tahukah korang?
MAT REMP-IT SEKARANG INI SEDANG BERGERAK DENGAN KEINGINAN BERSETUBUH YANG DAHSYAT..
Awas, perempuan-perempuan yang tak pandai jaga diri, jika ada peluang mat rempit ini akan rogol korang beramai-ramai-naduzubullah!
Perasan tak korang akan hadiah yang jadi rebutan mat rempit dalam kejohanan lumba haram mereka? Ya! Seorang bohsia yang dapatlah si remaja ini lepaskan segala nafsu bersetubuh yang memuncak sepuas-puasnya, dan mereka mat rempit rela mati kerana itu!!!
Tahukah korang?
ANAK ANAK PEREMPUAN ZAMAN INI KELUAR RUMAH DENGAN KEINGINAN BERSETUBUH YANG DAHSYAT.. Yang mana jika di belai, maka sangguplah anak dara ini membiarkan dadanya di ramas, buat oral seks dan akhiranya berzinalah anak dara yang dah tak de dara ini,..oh!
Kalau mamat Bangladesh atau pendatang asing yang bulu kening iras shahrukh khan datang belaipun boleh.., akan hanyutlah ke dasar neraka anak remaja kita ..kesian…kesihan.., adakah ‘bukan aiman’ semua tak kisah???
Tahukah korang?
REMAJA –REMAJA YANG SEDANG BELAJAR DI IPT SEKARANG SEDANG BERGERAK DENGAN KEINGINAN BERSETUBUH YANG DAHSYAT..
Banyak mana kes zina telah di tangkap di ITP, bakal ustaz dan ustazahpun ada! Naduzubillah..
Jagalah pendidikan iman anak kita, jika anak kita tersilap dapat pakwe, kena rogollah dia di rumah sewa pakwenya beramai-ramai,
Dan ada juga yang kena ‘rogol’ secara terhormat, tak nak sebenarnya, tapi bila di belai dengan kasih sayang, mulalah ketagih untuk inzal.., akhirnya masuk neraka..
Mula mula pegang tangan.., dapat pegang tangan nak peluk-peluk, dapat peluk peluk, nak cium pipi, dahi, lepas tu nak cium mulut, dah cium mulut nak hisap lidah, dah hisap lidah-peluk erat, kemaluan berlaga, tangan raba dada, dapat dada nak betis dapat betis nak paha, give him an inch, and he’ll take a mile, lepas tu hisap kelentit wanita, wanita pulak hisap kemaluan lelaki, lepas tu masuk tapi pancut luar, kemudian terpangcut dalam, lepas tu hari hari berzina, kemudian boring, sedar sedar dah mengandung, cari awek lain dan cerita kat member yang kau tu sudah jadi bekas orang, beranak buang anak, bunuh diri, masuk neraka!!!
Nota: aku bukan doa korang yang dah terlanjur untuk masuk neraka, aku Cuma cakap amalan dosa itu yang boleh buat korang masuk neraka, aku sayang korang, sebelum korang jadi mayat, korang bertaubatlah, dan zahirkanlah taubat korang melalui kahwin!!!!
Zaman sekarang anak-anak muda kita mudah dapat ‘pendidikkan seks’, zaman pakcik muda-muda dulu nak bawak pita video lucah bukan senang, letak dalam poket nampak, kena bungkus dengan surat khabar, tapi remaja sekarang ‘bahan melancap’ itu hanya dalam bentuk CD, dan lebih haru lagi sekarang boleh simpan dalam handphone, rasa nak melancap boleh bukak handphone dalam tandas, itu yang takde awek lagi, yang dah ada awek apa jadi?
Huh siap buat filem sendiri guna kamera handphone.., itu yang dah depan mata, apa akan berlaku pada anak anak kita yang baru lahir untuk tempoh sepuluh tahun akan datang?
Hanya imanlah penyelamat sepanjang zaman, sehingga jadi mayat, sehingga ke negeri akhirat…
Nasihat seorang alim:
BUATLAH USAHA ATAS IMAN (BERAMAL IBADAT)
SAMPAI KAMU PENAT DAN LETIH SEHINGGA KAMU TIDAK BERUPAYA LAGI UNTUK BUAT MAKSIAT..

Tapi apa jadi pada aku yang hina ini?
Aku telah buat maksiat sampai penat dan letih sehinggalah aku tidak berupaya lagi untuk buat usaha atas iman…isk..isk…
Sahabat sahabat nabi SAW telah berpeluh kerana ugama, tapi aku hari ini berbeluh kerana berbuat dosa… isk.. isk..
Nabi SAW solat sampai bengak kaki, tapi aku bergerak ke arah maksiat setiap hari sampai lenguh tumit kakiku ini.., kepada Allah aku memohon keampunan dan pertolongan..oh!
(Taufan durian pun datang melanda hatiku..)
Kita berhenti sekejap, aku nak bagi laluan kepada Hamdan, the desperado meluahkan isi hatinya, korang yang rajin boleh bagi nasihat sepatah dua kata..
Copy/paste
Hamdan said

Pompuan...pompuan...Pasal aper lah korang asik nak kat lelaki hensem dan kaye jer... cian ler kat aku yg tak hensem and tak kaya ni... harta aku motor buruk ader lah.... ade tak sapa2 yg sudi kat aku di blog ni?
Pls don't malu sbb aku janji akan sehidup semati dgn kau!
Tolonglah aku....aku nak kawin....aku dah tak tahan ni... Tak der sapa pun yg nak kat aku ... aku ni muda lagi tapi kepala dah terang macam bulan mengambang, memang takder mood lah kalau pompuan tgk aku!!!Dah la tu... gaji kecik...sbb keja pun buruh ajer sbb dulu2 mcm kecik tak sekolah rajin2....skrg kan susah! Ada tak sapa2 yg sudi meminang aku?
Hamka,
Kalau aku rasa nak bersetubuh sgt2.... dah control pun dok terketar2 tahan... amacam berdosa tak kalau aku masterbate? sbb aku tak nak berzina dgn minah2 jual badan tu..Org putih kata if u don't use it u will lose it! Kalau asik tahaaannnn aje hari-hari... apa nak jadi ngan aku ni? Aku dah cuba puasa tapi tak lot pun! Nak kawin tak der sapa nak kat aku sbb aku ni miskin & tak hensem mcm kau! Rupa tiada, miskin pula...Sedihnya... ‘pedang besar’ aku ni asik ganggu fikiran aku.... dah jenuh naik motor keliling kampung nak cuba lupakan si pedang besar ni tapi.... bila dia naaakkkkk tu... aku heran betul mcm mana aku boleh tension sgt ni.... kor tak der doa utk tundukkan pedang besar ke?

Pls help me....
Hamdan, the desperado

Luahan hati kedua:
Copy/paste email
assalamualaikum..sori menganggu...mungkin bro sibuk kot,tapi nak kacau gak..hal penting nih.disebabkan saya lelaki,maka stret to da point,masa bro belum kahwin,camna cara bro tahan diri dari inzalkan diri sendiri..
kadang2 susah la nak kawal...hmm..camne ek..ada cara mantap?ada baca pendapat ustaz(dari internet,bukan tanya ustaz)kata boleh 'buat' kalo takut sampai berzina ngan orang lain...sampai tahap mana tu..atau...memang x boleh...sekarang kat oversea
(x tau nak bahasa kan diri apa..aku,saya?....diri ni 20 tahun...bro 29 kan..hormat ke pakai aku...?)..
mmg ingat kawen lg bagus..tapi(ada tapi tu)baru datang x sampai staun...blaja pun x stabil lgi...JPA pulak kasi kawin bila taun ke3....hmm...berilah daku kekuatan ya Allah
Luahan hati ketiga:
Copy/paste Seseorang said:

org lain luar sane slalu ckp kat aku yg senang je kalo stakat ckp nk kawen awal..
tp nak buat tu susahaku sll bc blog hamka nitp aku bukanlah di kalangan org2 berilmu (alim)
aku bercadang nak kawen awal kerna salah satunya nak mengelakkan maksiat
tapi dek kerana aku belajar lagi, ramai yg tak menyokong aku.nak kawen awal. cakap senang. tapi nak buat, macam2 alasan
adakala aku rasa nak mintak putus dgn pasangan aku sebab aku tak sanggup tunggu dan terus buat perkara yang tak elok
aku gemar bc blog ni sbb dtg keinsafan.walaupon lagak aku mcm org biasa, tapi keinginan nak kawen tu mmg besar.dan org lain sll beri alasan utk tak kawen awal.mungkin aku patut lebihkan solat,solat hajat,istikharah.dosa aku tak terkira,taubat byk kali dah,masih buat dosa lagi
aku tak tahan lama...aku usaha blaja agama lebih byk
tapi sll terlupe..oh, Allah tentu murka dgn aku! :'(dan makin aku blaja agama,makin hari kawen awal makin jadi keperluan
tapi org kata, duit takde tak bleh kawenaku pikir lebih sgt ke ?aku cuma harap aku dpt cahya kebenaran dan dpt menangkis godaan2 duniawi
aku harap allah dpt beri petunjuk kpd aku dan pasangan aku kirenya kami ade jodoh dan beri petunjuk yg dpty beri menfaat pd kami
Luahan hati keempat:
Copy/paste
Kakak S said:
Sdr Hamka,Akak ni dah berkulat dah mulut mintak kat Tuhan supaya dapat jodoh. Sejak umur akak 17 tahun sampailah sekarang (umur akak dah 37 tahun) hari2 akak berdoa secara khusus & intensif supaya dapat jodoh yang baik... tapi HAMPEH.... mcm2 jenis mandi bunga dah akak cuba, mcm2 teknik mengorat yang halal dah akak buat... tapi HAMPEH..... takkanlah akak jadi second class citizen kot pada kacamata Tuhan...bukan saja2 tak nak kawin tapi memang dah TAKDIR!!!
Siksa tau membujang ni... mcm2 dihina orang walaupun berpelajaran tinggi, nilai diri KAPUT -- zero value man!!! Dahlah hidup kesunyian, kena tindas masyarakat lagi... kalau-kalau diikut hati nak aje jadi lesbian.Akak rasa mungkin kalau akak jadi lesbian, Tuhan kesian kat akak & bagi jodoh kat akak. Amacam... akak dah desperate sgt ni!!! Nak berteman!!!Kalau sapa2 nak reply komen akak ni, address aje akak dengan Akak-S yang bermaksud akak sewel (akak yang dah nak sewel dek membujang terlalu lama).
Luahan hati kelima:
Copy/paste
hamba ALLAH said...
assalamualaikum.....nk mnt pndgn korg..aku pembc setia blog bro hamka ni..tp hari ni br nak bg komen..dlm erti kata lain nak mnt korg komen..sori bro hamka
camni..aku jatuh hati kat sorg wanita..same tmpt blaja ngn aku..junior aku..muda sethn..dia ni mmg baik sgt..tgk skali pun dh tau dia mmg sgt baik..lembut..pkai smua pun tutup aurat..pndai msak..nak kata semua ckupla...aku x pernah pun terfikir akan jatuh hati ngn dia ni..sbb dulu b4 dia dtg cni(utk pengetahuan smua.aku pelajar thn akhir kat sbuah univ kat oversea..bkn nk bangga)
dia dah ade pakwe..mmg dia ngaku la dia dh ade pakwe..so stud laki sume xde ar yg usha2 dia..tp lpas duk 2 thn..dpt berita dia dh clashed ngn pakwe dia..pas2 dia x layan mn2 laki dah...tp disebabkan aku ikhlas kat dia,,aku try gak luahkan perasaan aku kat dia..n dia minta masa utk dia fikirkan..n satu mlm tu dia trus trang kat aku..dia bgtau semua..aku amat terkejut ble dia kata...
...dia kata..
...dia dh xde pape..pakwe lama dia dh `rase` smua apa yg ade pd dia...
oh Tuhan...aku taktau nk ckp pe..speechless...aku x pecaya...tp dia x ilang dara lg ar...tu aku taktau ar..dia berterus trang kat aku..dia bgtau sbb dia kata dia xnk berselindung...n dia ckp..dia tau xkn ade laki yg snggup terima dia jd isteri...aku terdiam gak...dh beberape hari ni aku wat solat isthikarah..mnta ape yg baik...aku tau dia dh berubah..tapi aku takut aku x leh terima hakikat yg isteri aku tu bekas org..laki laen dah sentuh..oh..cmne ni..aku tau dia baik..baik sgt..dia pnah kata..kalo xde org snggup terima dia lagi..xpe..ckup ALLAH sbg pemelihara dia..
cmne sahabat2 smua..aku tgh bengong..bro hamka..bg la pendapat...takut kalo lepaskan..xkn jumpa pompuan sebaik dia lg...tp kalo terima..takut xleh terima hakikat dia tu bekas laki lain..
……………………………
Hamka Said:
Ok, kita sambung balik, aku bukan ustaz dan juga bukan seorang pakar motivasi, aku Cuma keretamayat yang akan memudahkan perjalanan ke kubur, dalam kubur, korang pandai pandailah jaga diri, nasihat aku yang hina ini adalah..
Aku dulu pun takut buat maksiat..
Cerita aku:Bila bapak mertua aku (bakal) agak keberatan untuk kahwinkan anak dia pada mulanya dengan alasan nak anak dia bekerja dan stabil dulu..
Akupun pergi jumpa kadi kat jabatan ugama dan mintak izin kahwin berwalikan wakil, kerana:AKU DAH TAHAN, RASA NAK BERSETUBUH, AIR NAIK KEPALA, TAPI TAKUT DENGAN AZAB ALLAH….
Nasihat kadi tu, dia akan benarkan perkahwinan itu jika bapak perempuan berkeras tak nak kasi-sebab ini melibatkan dosa dan pahala, nasihat kadi tu lagi, suruh aku pujuk dulu bapak mertua, jika gagal dia akan buat surat untuk dakwa dan nikahkan aku guna wakil wali..
Dahsyat bukan?Tapi bila doa dah makbul, Allah yang pegang hati bapak dia, maka kahwin jugak aku berwalikan bapak dia, tiada pertumpahan darah, yang tumpah adalah cecair2 yang halal lagi lazat..(aku mengada-ngada)
Nasihat aku untuk yang nak kahwin tapi masih belajar:Takutlah Allah!! Takutlah azab Allah, jika korang ikhlas tak nak berdosa dan takut api neraka, buatlah usaha untuk kahwin cepat walaupun sedang belajar-Allah jua yang memegang hati-hati manusia..
KAHWINLAH CEPAT-CEPAT WAHAI PARA REMAJA…FITNAH SANGAT DAHSAT MENANTI, MAYAT ANAK ANAK LUAR NIKAH DI SINI SANA..BERTAUBATLAH SEBELUM MENJADI MAYAT…
Nasihat yang lain untuk Hamba Allah yang aweknya dah terlanjur..
Ada cerita dari kitab (mana ntah, aku lupa) seorang pelacur yang bagi minum air pada anjing dan Allah suka dengan amal ini, maka Allah bagi jalan hidayat yang mana akhirnya si pelacur ini berkahwin dengan orang soleh dan beliau telah menjadi ibu kepada Nabi Nabi bani Israel..
Ada jugak cerita orang alim di goda pelacur, kerana takutkan neraka, orang alim ni pengsan, dan akhirnya pelacur ini dapat hidayat dan berkahwin dengan orang alim..
Nasihat aku:Kalau kau dah suka dia…Jangan peduli lagi apa orang nak kata..
Lagu:Mana datang cahaya?.. Bukalah tajuk cerita... Siapa pun kau ku sudi terima... Biarpun dosa semalam... Sebesar gunung menembus awan... Yang penting… hatiku dapat kau tawan…!
Aku cakap ni, jika / Kalau kau dah suka dia betul-betul, kalau kau ragu-ragu, atau kesian, baik tak payah..
Aku cakap betul ni, jika ada wanita yang nak kahwin dengan aku, dia berjaya buat aku jatuh cinta padanya dan dia berjaya pujuk isteriku..ehem, ehem.., dan dia juga bersih dari sebarang penyakit HIV dll, aku terima walau siapapun dia…
Dalam islam, sejarah tidak boleh di hukum.. Macam saidina Umar yang bunuh anaknya hidup-hidup, beliau tetap boleh jadi khalifah islam yang ke dua..Sejarah dah lepas, yang penting, sebelum korang jadi mayat, korang sempat bertaubat..Yang pasti bila dah jadi mayat, baru ‘sejarah’ di ambil kira…oh!..
Errrr, kakak s, Aku rasa Hamdan the desperado boleh ‘tolong’ kau…
Dan buat yang suka melancap:
ada 6 cara untuk elakkan melancap
1.: jangan ada couple, bila ada couple, kemudahan 'imagine' adalah tinggi, bahaya-dan orang couple bukan lagi buat dosa melancap, tapi biasanya buat pra-zina, bukan!!!, biasanya BERZINA TERUS!!!-naduzubillah., kena sebat 100 kali sebatan!
2. Kahwin cepat, bini melancap untuk kita-takpe.
3. berpuasa-sukar tapi berkesan.
4, banyakkan beriktikaf!!!! (sangat bagus untuk student, study di masjid, tidur di masjid)
5. Jangan bersendirian, dosa amat sukar di tahan bila di tempat sunyi..oh!
6. beribadatlah hingga LETIH....berpeluh...pasal dosa melancap, aku tak tahu, ..selamat belajar!!!
-----
akula said...
Assalamualaikum...
Ubat paling mujarab untuk nak elakkan melancap? Senang je, ko kawin je, InsyaAllah nikmat dia lebih dahsyat dari ko melancap sorang2...
Aku nak tambah beberapa lagi tips nak elak melancap:
1) Baca dan kaji Al Quran banyak2 sampai masa terisi dengan baik, baru takdak nak fikir benda2 mcmtu.
2) Selalu perasan sibuk dengan kerja / ibadah sehingga lupa tentang perkara2 nafsu ni. PERINGATAN: Jangan sampai lepas kawin pun ko buat2 perasan sibuk dah..
3) Selalu berada dalam keadaan berwuduk. Kalau nampak perempuan2 yg berpakaian seksi seksa, cepat2 pi amik wuduk.
4) Kalau betul2 nak elak zina, aku rasa takpelah, tapi kadang2 sendiri yang cari "penyakit"... dok pi tengok benda2 tak elok (skrgni banyak sangat!) ataupun dok tengok pompuan2 seksi seksa, then guna alasan nak elak zina... Alhamdulillah time aku muda remaja (sekarangni pun muda lagi!) dulu tak penah terfikir nak buat benda2 camni...
Ustaz aku pernah ckp, orang2 yang melancap ni nanti bila dibangkitkan kelak, tangannya akan bengkak disebabkan oleh aktivitinya itu.
……………………….
Hamka said:
Ok, kita teruskan perbincangan kita, makin hangat dan makin hot nampaknya!!! Kena banyak beristighfar..oh!
Dalam islam melarang couple sebelum kahwin kerana dah berapa ramai yang terlajur perahu boleh di undur, terlanjul inzal, nerakalah jawabnya…
So sekarang ni, bila orang lelaki atau permpuan sudah akhil baligh, dan di tambah dengan suasana hiburan yang dahsyat, maka keinginan untuk bersetubuh telah datang menganggu gugat kehidupan para remaja, la ni.
Remaja sekarang nak bersetubuh, tapi tak mampu nak kahwin kerana masyarakat tak galakkan kahwin awal dengan alasan masih belajar atau ekonomi yang tak stabil, lalu terlanjurlah mereka dan keluarga mereka ke lembah neraka…
Baru baru ni, makcik tiri belah mak tiri aku cerita akan anak dua pupu kepada anak saudara sabit dia telah terlanjur berzina dengan pakwenya yang sebaya dengan pasanganya, dan pasangan ini baru berumur 16 tahun, bila makcik tiri belah mak tiri aku ni cuba untuk kahwinkan anak dua pupu kepada anak saudara sabit dia ni di jabatan ugama islam, tok kadi tak dapat nak langsungkan perkahwinan mereka dengan alasan di bawah umur(?)
Lalu makcik tiri belah mak tiri aku tu sound akan tok kadi tu bahawa dia dah lepas azab Allah kerana makcik tiri belah mak tiri aku tu memang nak kahwinkan anak dua pupu kepada anak saudara sabit dia kerana mereka dah terlangjur, mendengar dosa dan azab Allah maka tok kadi yang beriman tu jadi takut lalu ‘adjust’ juga pasangan ini berkahwin, … menangislah setan…
Bagaimana Zina boleh terjadi?
Kajian rambang aku, biasanya zina ini terjadi bila korang sanggup dengar cerita dalam kain atau mendengar luahan hati seorang yang menceritakan pengalaman SEKSnya..
Sebagai contoh, korang mungkin bukan lesbian, tapi jika datang seorang lesbian dan menceritakkan pengalaman seksnya kepada korang, pengalaman berjumpa dengan titik inzal, kelazatan di belai dan bla bla bla.. dan pada waktu itu, korang berdua sahaja ada dalam bilik, akhirnya lahirlah seorang lagi new lesbian..
Begitu jugak jika korang orang lelaki mendengar cerita pengalaman seks dari bini orang yang tak pernah dapat nikmat inzal misalnya dan dan pada waktu korang berdua sahaja di tempat yang tertutup, akhirnya berzinalah engkau dengan bini orang –nauzubillah
Contoh lain adalah bila pakwe korang mengadu telur senak kerana zakar tegang tapi tak pancut, maka ringan ringanpun bermula dan akhirnya…, setan ketawa di lurah neraka!!.
So moralnya jika korang nak bercakap dengan sapepun, jangan sesekali bercakap tentang SEKS di tempat tertutup, dalam telefonpun jangan!!!
Kerana ada hadith yang di riwayatkan dari Tarmizin dan Ahmad yang bermaksud:
“seburuk buruk orang di akhirat adalah orang yang menceritakan pengalaman bersertubuhnya kepada orang yang bukan hak”
Orang yang bercerita akan di laknat, apatah lagi orang yang mendengar..,!!!
(naduzubillah)
Hmmm, Masalah couple satu hal, ok, kita pergi pada masalah lain pulak, iaitu satu lagi masalah , masalah rogol…
Orang lelaki yang jauh dari Allah akan hilang kewarasan bila :
“air mani dah penuh testis hingga naik ke kepala dan meleleh kat telinga”,
Lalu bila ada peluang, akan mencari mana-mana lubang yang sempat dan mudah untuk pancutkan air mani haram:, korang perasan tak ramai kes rogol melibatkan budak-budak? Kerana budak budak senang di rogol…oh!
Bila air naik kepala, dan bila ada peluang, maka syaitan guna ‘senjata’ ini lalu berlakulah
  • Bapa rogol anak
  • Ustaz rogol pelajar
  • Bapak saudara liwat anak saudara
  • Abang rogol adik,
  • Guru rogol murid
  • Polis rogol banduan
  • Jaga rogol budak 5 tahun
  • Pensyarah paksa pelajar buat oral seks
  • Pengangur rogol anak kambing
  • Penggali kubur rogol mayat budak
  • Lain lain:-Rogol, bunuh, bakar..

(ummat menderita sekarang..)
So, nasihat aku kat korang wahai para wanita, jangan bagi peluang walau sedikitpun untuk orang lelaki yang air sudah naik kepala-telur senak- lalu pangcutkan air mani ‘setan’nya ke dalam lurah ‘neraka’ korang…, jangan..
Kita orang islam di larang bersangka buruk, tapi bila masuk bab muhrim, orang perempuan kena sangka buruk dengan lelaki bukan muhrim bila berdua-dua an, walaupun ustaz atau aku sekalipun..!!!
Bermakna, jangan sekali-kali korang duduk berdua-duaan sahaja walaupun dengan ustaz atau ulamak dan dengan bapak saudara atau ayah atau abang, jangan sekali kali kerana setan ada antara kalian..
Lelaki+wanita,
=Lelaki+setan+wanita
=Setan+lelakiXwanita+setan
=Kepala yang macam kepala setan masuk ke dalam lubang yang macam lubang neraka
=Masuk neraka jahamam!!!

Eh, tak kanlah dengan bapakpun kena ada muhrim?
Baca berita : bapak rogol anak.(tapi tengok jenis bapaklah, kalau beriman dan air tak naik kepala takpe..)
Tips kedua, jangan pakai baju seksi walaupun depan bapak
(pasal aurat ni aku malas nak tulis-dah banyak di debatkan orang)
Eh, tak kanlah dengan bapakpun kena tutup aurat?
Baca berita : bapak rogol anak.(tutup apa yang patut, jangan lah tidur just pakai kain tuala kat ruang tamu.., korang paham?)
Ti[s ketiga, Kalau berjalan, jangan berjalan seorang diri walaupun korang nak pergi masjid atau nak naik haji!!!
Ada cerita seorang cikgu naik kereta seorang diri, kena sondol dari belakang, bila turun untuk check bumper kereta kena rogol….
Lain lain cuba korang rujuk berita yang aku ingat-ingat lupa di ambil dari akhbar tempatan:-
  • Seorang lelaki bagi minum minuman sehingga korang orang perempuan jadi pengsan, apa lagi bawak rumah sewa dan rogol secara bergilir-gilir, ikut turn ke , ikut abjad ke , ikut angka giliran ke , ikut saiz ke, lantaklah….
  • Seorang pakwe mengadu telurnya sakit kepada aweknya, sebagai simpati si awek sanggup tolong hilangkan senak telurnya dengan cara membuat air mani dalam telur itu keluar, mula mula oral seks, lepas tu..argh tak payah cerita..
  • Seorang aweks dating bersama pakwanya, dah banyak kali pakwenya ajak berzina, tapi si aweks menolak, satu hari si pakwe bawak aweks ni dating dalam kereta dalam hutan, dan ugut jika si awek tak nak berzina, maka si balaks ini akan tinggalkan dalam hutan, kerana takut..berzinalah mereka..
  • Seorang wanita yang ‘cantik’ telah di puji oleh seorang ‘pengarah filem’, lalu uji bakat di adakan dalam hotel, untuk berlakon mestilah mempunyai body yang cantik dan tiada parut, wanita itu bersetuju untuk di ambil gambar dalam keadaan separuh bogel, bila dah macam tu, si ‘pengarah filem’ ini suruh wanita itu buat pilihan, samaada nak oral seks, atau kena rogol, tak payah cerita apa jadi, wanita ‘cantik’ sila berhati-hati bila di puji…
  • Jumpa kali pertama tak pegang, tak ambik kesempatan, wanita tu mulai percaya itulah lelaki beriman, jumpa kali ketiga kena rogol beramai-ramai..
  • Sedang aksyik bercumbu dalm kereta, datang sekempulan pendatang asing pecahkan kereta, belasah lelaki dan rogol aweknya depan lelaki tadi, (moral, jangan dating dalam kereta..)
  • Seorang dreber bas yang matanya selalu melihat masyarat terasa stim tengok pakaian anak anak muda, bila ada peluang di rogolnya penumpang yang bertudung kerana hanya mereka berdua ada dalam bas.
  • Di waktu pagi, cuaca sejuk, zakar lelaki akan tegang, so ada yang kena rogol bila berjogging di waktu pagi… jangan jogging seorang diri
  • Pasangan berkhalwat di serbu lalu ada pasangan yang sembunyi di luar tingkap dengan bergayut pada selimut, tapi terlucut lalu jatuh dan jadi mayat dalam keadaan yang cukup mengaibkan..
  • Pengawal keselamatan yang duduk dalam pondok seorang diri dah puas melancap, bila ada peluang nak rasa nikmat sebenar, so budak sekolah yang bersendirian jadi mangsa..
  • Emak benarkan bapa rogol anak dengan alasan takut suaminya kahwin lain…
  • Dan lain lain...
Walau macam manapun, kita tak boleh hina mereka, mereka berdosa kerana ada peluang, iman rosak dan nafsu menguasai diri, jika kita sombong, Allah sangat boleh buat korang yang pandang hina pada mereka terlibat dengan dosa yang sama macam mereka-naduzubillah..
Apa yang telah terjadi, dah terjadi, bertaubatlah, kembalilah kepada Allah dengan sebenar benar taubat, Allah Maha Pengasih dan Penyayang untuk mereka yang menangis berlutut dan bersujud asalkan korang tiada syirik, sebelum jadi mayat…., kembalilah kepada Allah..
Lagu:
Terimalah kembali wajah ini...
Jangan terus membenci Sampai mati...
Sedang hari berganti kau mengerti...
Sedang masa berganda kau berasa..

Aku manusia
Pelapor cerita
Di pementasan alam ciptaan Nya
Bukan sengaja melanggar arahan
Kadang terlupa watak dan peranan
Aku manusia…
(lirik lagu amuk)

Sesesungguhnya manusia itu memang tak boleh tahan dengan ujian seks ini, kecuali yang kuat imannya, sebab tu ada golongan yang di tempatkan di bawah arays Allah dengan sejahtera di akhirat kelak kerena mereka di dunia dahulu adalah golongan yang menolak zina dengan berkata “kami takut kepada Allah” walaupun di goda oleh wanita cantik lagi bangsawan…
Beruntunglah lelaki itu dan beruntungkah wanita yang berkahwin dengan lelaki itu dan beruntunglah juga wanita yang sudi BERMADU dengan lelaki ahli shurga itu….
Korangpun biasa dengar kisah seorang wali Allah iaitu ahli ibadat yang hebat ibadatnya tapi akhirnya tersungkur di kaki wanita(berzina) dan mati masuk neraka…oh!
(cerita detail-boleh rujuk kitab dan ustaz)
Juga cerita malaikat yang mempertikaikan taubat seorang manusia lalu Allah menjadikan 2 malaikat itu sebagai manusia tapi kesudahan ceritanya mereka juga tersungkur di kaki wanita(berzina) lalu di azab sampai sekarang..
(rujuk kitab Harut dan Marut)
Huh! Malaikat yang telah melihat alam ghaib boleh tumpas dengan ‘senjata setan', maka apatah lagi aku dan korang..
Maka untuk mengatasi masalah SEKS ini aku nasihatkan korang dan aku sendiri agar kita:
BUATLAH USAHA ATAS IMAN (BERAMAL IBADAT-bersolat, berpuasa, berzikir, berdakwah)
SAMPAI KAMU PENAT DAN LETIH SEHINGGA KAMU TIDAK BERUPAYA LAGI UNTUK BUAT MAKSIAT..
Dan kalau tak mampu juga..
Jalan Penyelasaian yang terbaik untuk masalah SEKS kerana dapat sempurnakan separuh ugama dan juga sunnah Nabi SAW..
Jawapannya adalah:
KAHWIN…
----------
Kesimpulan kepada masalah Kahwin:
Pada mulanya, aku nak fokuskan kepada andartu andartu sekalian, aku rasa lebih satu juta wanita kat Malaysia ni yang berumur 30 tahun ke atas tapi masih membujang., dan inilah golongan terbesar membujang., ada antara mereka yang jelita macam top model dan kaya macam ah-long serta berkejaya macam menteri menteri tapi masih membujang atau dah jadi anak dara tua, kenapa ye?
(manalah aku tahu!!)
Tapi, rata riti, kajian yang aku buat (setelah bertanya 4, 5 orang andartu), antara jawapan yang paling di gemari oleh para andartu sekalian adalah:
“Kurang atau tiada lelaki yang bertanggungjawab yang boleh di jadikan suami..”
“Lelaki ramai, tapi jika tak bertanggungjawab, nak buat apa?”

Nampaknya masalah ini berpunca daripada lelaki..hmmm, mari kita tanya kenapa lelaki-lelaki ini tak nak berkahwin, rata-riti, jawapan dari lelaki walaupun umur dah cecah 30 tahun adalah:
“nak enjoy dulu,”
“malaslah nak ada komitmen, “
“alahai, lepaklah, masa bujanglah nak nikmati hidup..”
“life begin at 40..”
“anak, lampin, susu.., tak sanggup..”
“biar ekonomi stabil dulu..”

Hmmm, kesian para wanita, patutlah membujang sampai ke tua, yang lelaki ni belum puas menikmati alam remaja rupanya, macammana nak bagi komitmen kalau kahwin awal, jiwa muda, nak race motor, nak make-up kereta, nak upgrade gadjet, nak kasi naik Amp speaker, nak beli home theater, nak itu nak ini,?, kalau aku tanya yang berumur 20 an, lagilah nak enjoynya…ish ish ish.,
Lepas tu pulak, yang lelaki ni bila dah sampai tahap matang, dah puas enjoy, masuk umur 35 tahun ke atas, baru ingat nak kahwin, dah tu pulak, nak kahwin dengan yang cantik jelita dan mesti anak dara sweet 18, paling kurangpun 25 tahun ke bawah, hmmm, nampaknya makin bertambahlah keahlian tak rasmi para andartu….
Tapi jika korang tinjau anak dara 18 ke 25 tahun sekarang ni, boleh ke buat bini? Boleh ke jadi mak budak? Umur dah 25 tahun tapi tidur malam peluk anak patung teddy bear, hari minggu bangkit jam 11 pagi, lepas tu update lagu, pakai baju macam budak tadika,
Tu belum suruh masak, cuba buat tom yam tengok?, abang nak makan, huh, setakat air serai panas bergaram, akupun boleh buat, suruh masak telur separuh masak, apa jadi? Tu belum masuk bab mengemas lagi, ish..ish..
Dan kerana faktor di ataslah, maka kat Malaysia ni ramai yang masih bujang, yang perempuan muda tak pandai bawak diri, yang lelaki tak puas nak enjoy, yang andartu, takde yang sudi..last last, apa jadi?
Ya! Jangan tipu diri sendiri, semua orang ada kemaluan, dan semua kemaluan ada keinginan, kerana itu sekarang gejala seks bebas, seks luar nikah, seks rakan sebaya, pesta seks, seks pistol, oral seks, seks sekolah, seks ITP, seks neraka, neraka jahanam dan blab la blab la begitu dahsyat sekali…
Berita buang anak kat masjid sudah basi, dahlah masjid tak hidup 24 jam, di buangnya anak kat situ, buanglah kat 7 eleven ke, balai polis ke, stesen ASTRO ke, atau klinik 24 jam ke, tak lah jadi mayat budak tu…, apa nak jadi korang ni???, jadi mayat jugak akhirnya!!!!
Aku dah penat membebel.., dengan font size 12, gaya tulisan Comic sans dan kertas bersaiz A4, aku check dah 19 muka surat, giler aku menulis sepanjang ini..,
Cuma macam ni, tentang masalah jodoh ini, sekarang korang masukkan kertas bersaiz A4 dalam printer korang, korang print dan pos kan kepada awek atau balak atau seseorang dengan tajuk:
“KENAPA AWAK KENA KAHWIN SECEPAT MUNGKIN DENGAN SAYA”
Kemudian, korang taruk intro:
Asalamulaikum
Ke hadapan saudara/saudari yang saya minati..
Saya telah lama memendam perasaan untuk memiliki saudara/saudari
Tapi takut jika saudari bagi alasan sibuk belajar/kerjaya tak stabil/muda dll
(korang taruklah sendiri)
Sebenarnya semakin lambat kita berkahwin semakin rugi kita dalam ibadat dan takut semakin banyak dosa kita dalm maksiat,
Maka saya yang ‘air telah nak kepala ini’ suka sekiranya saudari membaca enrty yang di copy paste dari blog keretamayat
(he he he, sempat promote)
Kemudian korang masukkanlah entry ini…, arghh, lantak koranglah nak buat macam mana formatpun, yang penting aku halalkan korang untuk copy entry ini untuk mengajak pasangan korang buat masjid, dan jangan lupa bila dah kahwin kelak kena bagi aku hadiah..ha ha ha!!!!
Sekian terima kasih…., (menguap) mengantuknya..


p/s: Dah start mid term. MALAS GILER NK STUDY ! ! !

Sunday, August 15, 2010

iPhone 3GS 16GB Black for SALE ! !

I am DESPERATE to find a buyer who wants to buy my iPhone 3GS. Here are details about my iPhone if you are interested.

Item(s): Iphone 3GS 16GB AT&T set (black)

Package includes: Box,Manual,USB Cable+Charger,Ear Phone

Price: RM 1650

Warranty: Expired

Dealing method: Cash on Delivery please..

Location of seller: Kepong

Contact method/details: 0132002769 / 0123446853

Age of item:

---10 month

Item(s) conditions: SUPERB



Please please PLEASE if someone who is interested do contact me ASAP. Klu sape2 yg bek ati nk tlg promotekan iPhone aku ni kat org len pon amat2 dialukan. Hehe.




p/s: Koleksi movies Hindi makin banyak !

Saturday, August 14, 2010

2 Rasional

PERHATIAN: BAGI PENGUNJUNG2 BLOG AKU YG MERASAKAN DIRINYA BEKAS PELAJAR 2 RASIONAL SMKSP TAHUN 2003, ANDA DIWAJIBKAN UNTUK MELIHAT GAMBA2 YG TERTERA DI BAWAH ! ! !

Baru2 ni ader org tag gmba aku kat Facebook. Patu aku bukak r page org tu gmba ap yg 'dier' tag aku. Tgk2 aku terkejut beruk eh GAMBA AKU TIME KAT SKOLA DLU wich aku tak pnh tgk pon sblm2 ni! Aku mula2 tak ingt langsung gamba ni time bile tapi pas dah tgk gmba2 len yg dier upload ni br aku ingt skit2 tapi blur2 ingatan. Patu aku pikir sape 'dier' ni sbnrnya pasal time dier add aku dlu aku men approve je tak tau sape sbnrnya dier. Den aku tgk mutual friends dier smua byk besties aku den aku tnya la Mirul kat YM. Upa2nya brla aku pasan 'dier' ni Sir Rahim yg ajar English klas 2 Rasional dlu. Yang peliknya kat FB dier tak letak byk gmba dier sndri n byk gmba org len je. Ader satu gmba ni gmba poskad hari raya wich aku rasa dier buh gmba dier n bini dier tapi aku tgk len benar muka dier spt ap yg aku ingt dlu2. I guess people did really change. Aku tak ingt sgt pasal Sir Rahim. Yg aku ingt dier ajar klas aku jd ckgu ganti pasal Teacher Hamizah cuti bersalin. Dier ni sgtla baek orgnya dan slalu bagi markah tggi2 time test or exams. Aku ingt ag aku penah dpt dpt 80 lbey ke 90 4 English exam wich aku BANGGA giler n tayang2 kat classmates aku. Haha. Patu aku ader ingt gak yg Gjart penah bgtau time dier jd ckgu ni dier dah ader gf bdk Yuyayiea n dorg ni mmg kapel Islamik r tak penah jumpa, sms, dating wich time tu aku budak2 ag n so NAIVE n aku pon caya la. Hehe. Neway korg tgk jela gmba2 kat bawah2 ni. Oh gmba ni aku rasa time last day Sir Rahim kat SMKSP n kiter wat special majlis perpisahan utk dier.


Zul, Yan, Tasha n A2Z. Eh eh Yan muka ko innocent giler time ni ! Haha

Syakey and Madyha.

Syafiq, Fifie and Nuek

Mirul, Aku n Elnur while kat blakang Pdod, Izmi and Abet. Elnur KURUS GILER BUBBY ! ! Hehe

Safwa and errr aku xingt saper nama minah sblh dier ni. Haha

Hasanah, Funna and Ainu. Seriously Ainu u have changed so MUCH ! Haha


Nuek and Jerr. Jerr kecik gile dlu. Haha

Awyn, Dinah and Zati

Yan and Aku jd Emcees. Seriously I never realized dat I am THAT SKINNY time skola dlu ! Hahaha

Bdk2 laki klas 2 Rasional dlu2 nyanyi lagu nasyid. Waa soo terpelihara. Hehe. Tak ingt la plk time ni nyanyi lagu ap ea.

Mirul, Hanis and Izmi.

Fifie, Sam, Abet, Pdod and Acap as percussionists.

Gamba ramai2 pas wat perfomance for Sir Rahim.

Yes pictures contain thousands of memories. Hehe


p/s: Smlm dpat jumpa Wawa ag ! ! Hehe. Wawa trun KL ag pasal dier nk tgk Mak Cik dier baru bersalin. Wawa msg aku ajak bukak puasa sama2. Demi Wawa, aku sggp je jumpa dier wlupon aku kena merempit ke KL smata2 nk jumpa dier. Dier smpi dlm kol 4 cm2 n kitorg jumpa kat Sogo. Sblm bukak puasa aku tmnkan Wawa shopping kat Sogo. Macam2 la dier beli. Den kitorg bukak puasa kat Mcd. Wawa makan GCB while aku makan DOUBLE GCB. Masing2 sangap makan GCB. Hehe. After dat, Wawa tmnkan aku beli jubah kat Jalan Masjid India. Dahla time tu tgh hujan renyai2 tp kitorg redah je. Oh aku beli jubah ni pon pasal aku tgk ramai sgt bdk laki Yuyayiea pakai jubah time g tarawih wich dah macam fesyen Busana Muslim kat Masjid Yuyayiea tu n aku kenala ikot trend gak. Haha. Seb bek aku bwk Wawa n dier byk tlg aku duk pilih jubah mana n kale ap yg seswai dgn aku. Pas dah jalan2 kat Masjid India kitorg balik. Wawa balik dgn aku n kitorg merempit naek moto. Dier ckp ni first time dier nek moto malam2 jalan2 kat KL. Hehe. Time odwy balik aku tnjk kat Wawa area2 Kepong like jalan ni g umah Duma n Jusco tmpt aku kerja dlu. Aku anta dier balik smpi umah mak cik dier kat Bandar Sri Damansara. Since Wawa minat Hindustan gak (br aku taw dier lagi expert n dah minat lama dah upanya Hindustan sejak dr kecik ag) aku kasi dvds wich aku burnkan movies hindustan yg br2 kat dier. Best sgt dpt jumpa Wawa ag.



Friday, August 13, 2010

Hindustan 2

Currently these are my favourite songs. Tiap2 ari msti kena dgr lagu2 ni. Ntah nape sejak aku giler Hindustan ni dah ilang dah those uncertainties, restless, doubt n bad feelings yg sblm2 aku duk rasa je sblm ni. Seyes lagu2 ni BEST GILER ! !



Tu Jaane Na from Ajab Prem Ki Ghazab Kahani





Tera Hone Laga Hoon from Ajab Prem Ki Ghazab Kahani





Dooriyan from Love Aaj Kal





Khuda Jaane Ke from Bachna Ae Haseeno





Aahista Aahista from Bachna Ae Haseeno





Sajda from My Name is Khan




Oh my current favourite actor is Ranbir Kapoor while Deepika Padukone is my favourite actress. Ranbir Kapoor sgt pandai berlakon n Deepika sgtla CANTEK ! ! Suka aku tgk dorg berlakon. Hehe



p/s: Ramadhan pon best. Suka bgn pagi2 sahur g cafe n bukak puasa dgn member2. Suka gak tgk bdk2 kecik bising2 lari kat Masjid UIA time Tarawih. Kbykan org pon tenang je n tmpt2 yg crowded pon aman je skang. Hehe

Saturday, August 7, 2010

Tu Jaane Na

Currently I am in a state of UNCERTAINTY. Everything is uncertain for me like my future, my studies, my future job, my love life and lots more. But things dat bothering me so much lately is I don't know what I am going to be or kat mana nk keja nt after I have graduated from Yuyayiea. Seyes klu skang org tnya aku nk keja kat mana nt n jd ap aku taktau nk jwb ap. Klu dlu masa aku duk smgt2 nk amik HS n duk bising2 n bangga kat org I am HISTORY student, aku ckp kat dorg yg aku nk jadi HISTORIAN, ARCHAEOLOGIST, CURATOR dan apa2 la bidang kerja yg berkaitan dgn HISTORY. Tapi smua itu dlu, skang tidak lagi pasal big part of myself tells me dat I am seriously not qualified nk dapat kerja2 cm2. Klu nk jadi HISTORIAN, kena betol2 ader deep knowledge in HISTORY yg korg btol2 minat and at least in Master n PhD brla bg aku seseorg tu dah dpt lesen L nk panggil org tu HISTORIAN. ARCHAEOLOGIST? Aku pon bukan dr department Archaeology mmg berangan laa kan nk jadi archaelogist. Sama la gak klu nk jd curator. So aku terasa Arwen ckp "Nothing is certain" kat aku instead to Aragorn in Lord of the Rings trilogy klu nk bygkan keadaan aku skang ni. Huhu.

Sem ni aku cm agak pressure pasal ader satu lecturer ni nama dier Dr Abd Rahman Tang dier smgt giler n push aku smbg Master n Phd in History. Ini smua gara2 he found out yg aku la seolah2nya da only one PELAJAR HARAPAN kat Deparment HISOTRY Yuyayiea tu yg bole smbg Master n Phd after aku graduate nt due to my so-called-bagusla-sgt CGPA. Aku ni dahla benci nk wat research apatah ag klu nk smbg Master and Phd. Issh2. Dr Tang ni Chinese yg dah convert to Islam n he's BLIND. Yes blind. Tapi dier ni sgt bagus giler pasal aku rasa klu kat department HISTORY tu dier la yg paling smgt skali in HISTORY2 ni. Klu lecturers len just ajar kitorg subjek2 HISTORY ni, dier pulak duk bangga2 HISTORY itself n soh kitorg blaja HISTORY in dynamic way. Dier even kutuk2 department HS yg len macam Pscyhology, Communication n Political Sciences n try to make us proud to become HISTORY student. Even tho klas dier sgt bosan pasal dier ckp n baca je from his braille books time ngaja (dah kata blind, nk ngaja cmne ag. Aku siap tdo ag pasal dier bukan nmpk aku tdo pon dlm klas dier. Jahat giler aku! Haha) aku sgt respect kat dier pasal dier sebole2 tak nk kitorg as HISTORY students terlampau complacent blaja HISTORY. Dier soh kitorg jd critical n sentiasa question sama ada sources HISTORY yg kitorg laja slama ni betol ke x. Other than that, dier tak mau ajar sbjk HISTORY ni as a dead subject but as something new n in modern way. Yg wat aku respect2 dier lagi kat dier ni lupon dier dah dpt Phd dier stil tgh 3 researches in HISTORY. Klu aku dah dpt PhD tu ckp la dah taknk wat research2 dah. Nk berehat je. Hehe. Baru2 ni dier ader jumpa aku n Nisa personally n cm pujuk kitorg supaya smbg Master n PhD. Patu klu bole dier nk cr sorg yg bole wat research in Islamic HISTORY. Aku ckp kat dier yg aku ni agak berminat la in Islamic HISTORY n in fact minat aku agak to Islamic HISTORY compare to Western HISTORY. Den dier ckp klu kamu nk wat research in Islamic HISTORY kamu kena betul2 pandai Arab. Den it hit me naperla aku tak penah pikir bnda ni pasal klu nk wat research in Islamic HISTORY ni kena betol2 pandai in Arabic bcuz yela 90% Islamic HISTORY kiter ni comes from Arabic sources. Klu nk wat gak bole je tapi tak mencabar n bagusla research nt pasal depends on yg translation je wich secondary sources. HISTORY ni klu nk wat research sebole2nya kena guna primary sources je cm artifak, manuskrip n ap2 je yg original brla research tu bermutu. Still, Dr Tang harap aku n Nisa jaga pointer kitorg maintain Dean List smpi kitorg grad nt n smbg Master n Phd after dat. Pas dah kuar blik Dr Tang aku duk pikir2 n taktau nk smbg kex Master n Phd. Keja pon taktau nk keja ap apatah nk smbg laja. Huhu.

Klu sblm ni aku ckp aku nk kerja kat Arkib or Muzium Negara tapi smuanya tu dah berubah pas aku g visit both places br2 ni. Muzium Negara kiter ni sgtla tak menarik n takder barang nk display pon. Sgt memalukan. Tapi aku nk salahkan Muzium Negara pon takle gak pasal barang2 HISTORY kiter smua penjajah dah angkut bwk balik negara dorg. Klu Arkib Negara lak tempat dier tak live lngsg. Smuanya old skool je even org2 yg kerja kat sni smua org2 tua je. Biasala mana la ader org muda cm aku minat HISTORY skang ni apatah ag nk keja kat tmpt2 HISTORY ni. Tapi aku rasa da main reason aku tak minat nk keja both places ni pasal aku tak minat HISTORY Malaysia ! Seyes aku mmg tak selera btol klu menghadap HISTORY Malaysia ni. Yes aku mmg choosy n ngada2 pon suka HISTORY luar negara kiter je. Ntah nape aku dah try byk kali nk suka HISTORY ngara kiter sndri aku takle gak nk suka. Tapi tula klu nk jadikan HISTORY as career aku in da future tempat2 ni je la choices aku. Aku selalu berangan nk g kerja kat British Museum. Mmg aku rasa idop aku time kerja tu msti tak bosannya pasal discover sth new je kat British Museum tu. Kadang2 2 aku smpi pikir klu dpt jadi cleaner kat Brtish Museum tu pon jadi la. Haha. Tgkla betapa desperatenya aku nk kerja kat sana. In the end, aku just let the time goes by n just see what happen in da future. Hmph.

Baru2 ni aku ader g arkib selama 2 hari pasal ader workshop Pendiskripsian Bahan Sejarah 4 HISTORY students yg amik subjek Research Methodology. Kerja kitorg kena duk telaah fail2 kerajaan yg lama n wat description pasal fail 2. Group aku dpt fail dr Penang tahun 1949. Soo agak cool gak r tgk fail2 kerajaan negeri Penang time ni. Aku pulak bernasib baik pasal smua fail yg aku dpt nipis2 je n senang nk interpret. Classmates aku yg len ader yg dapat plan daerah la, gran tanah la soo agak payah r nk describe. Soo aku pon dapat siapkan dgn begitu cepat n smua org cm jeles je aku siap awal. Haha. Pas dah siap ni aku taktau nk g mana aku g jumpa mak Nadea n Arep. Fyi, mak dorg ni kerja kat Arkib n ofis dier pulak kat ats Dewan Penyelidikan ni je wich tmpt aku n classmates aku wat research. Aku dgn muka tak malunya dgn selamba adab je ketok pintu bilik mak dorg ni tegur smua. Seyes, jumpa mak Arep mmg best ! Aku mmg tak awkward langsung borak dgn mak Arep n wlupon ni 1st time aku br borak dgn dier aku rasa aku cm dah kenal lama je mak cik Sulasteri ni. Mak Arep citer macam2 kat aku. Jawatan dier kat Arkib ni Ketua Cawangan Dokumentasi. Dier citer Arkib ni sbnrnya ap kat aku. Br aku tau klu bahan2 sejarah ni sbnrnya ader 3 badan yg jaga - 1st Muzium preserve bahan2 cm artifak, fossils, monumen n sth like dat, 2nd Arkib preserve bahan cm dokumen like manuskrips, surat2, video n sewaktu dgnnya and 3rd Library simpan buku2 or secondary sources ni. Den dier tnjk kat aku cmner btk quotation bahan2 arkib ader kat dlm buku. Patu dier citer ap keja dier. Mak Arep in charge fill in da gaps for bahan2 sejarah yg takder. Contohnya klu sejarah from 1989 till 1990 ader gap kat tgh2 dier kena g cari r bahan2 sejarah ni or cari orang2 yg tggl time ni n wat interviews. Dier citer ag yg kiter ni bahan sejarah tak byk cm kat luar negara tu. Orang Melayu kiter tak suka menulis n rekod bnda2 ni so tu yg tak byk sgt bahan sejarah kat negara kiter. Besides negara dorg tu penjajah so dah byk barang kiter ader kat sana. Dier citer byk giler barang kiter ader Arkib UK and Belanda. Patu aku tnya dier naper kiter tak dpt nk bwk blk barang2 kiter smua kat sana? She replied mmg dah ader undang2 kat Geneva punya konvesyen yg klu penjajah2 ni dah 'curi' bahan2 sejarah kiter dorg takyah pulangkan n kiter pon takle mintak balik. In fact klu kiter nk mintak blk sgt kiter kena beli bahan2 sejarah tu. Pulak dah. Mak Arep ader soh gak aku smbg Master n Phd as I have expected already. Dier ckp pilih r tajuk yg menarik2 n org tak penah wat lagi. Dier ckp slalunya klu org M'sia yg smbg HISTORY kat UK dorg selalu kena anta kat Hull University. Aku ader gak bgtau Mak Arep yg aku ader g Louvre kat Paris n betapa cantiknya umah Napoleon Bonaparte kat dlm Louvre tu. Den dier ckp kat Malaysia ni ader gak kiter preserve umah2 org2 lama sejarah ni mcm Memorial2 Perdana Menteri kiter dlu2. Aku tnya gak dier ap barang yg paling berharga skali kat dlm arkib ni n dier ckp byk sgt n salah satu bahan sejarah time Belanda jajah Malaya. Other than that, citer pasal Arep n Nadea pon ader gakla kuar. Dier ckp yg anak2 dier ni tak suka sejarah la cm aku. Haha. Pas dah jumpa Mak Arep ni aku cm jeles lak Arep n Nadea ader mak yg minat HISTORY n have same passion dgn aku. Klu mak Arep n Nadea jd mak aku msti aku borak tak benti2 dgn dier bout HISTORY n msti kitorg wat researches sama2. Haha. Aku bukannya nk ckp yg aku tak bersyukur dgn mak aku sndri cuma my mom she is not dat fully educated n blaja pon smpi sekolah menengah je. Bnda2 ilmiah cmni kitorg tak penah discuss sama2. Just discuss typical family talk je. But still I love my Mom.

Paper The Straits Time tahun 1963 wich aku curi2 tgkp gmba tapi kantoi gak dgn org Arkib. Dier soh aku buang tapi of kos la aku takkan buangnya kan. Hehe. Nmpk time ni smua tgh nk jadikan Malaya, Sabah S'wk smua Malaysia n of kos tgh gado dgn Indonesia.


Well enough said bout my ntah pape passion to HISTORY. Br2 ni gak aku ader jumpa my bestfriend from Egypt si Ihsan. Best dpt jumpa Ihsan n cm biasa kitorg hangout kat tmpt feveret kitorg klu kitorg jumpa wich is OU. Kitorg borak tak benti2 n byk btol citer kitorg share sesame kitorg. Selaen Ihsan, aku smpt gak r jumpa Piah, Mayam, Tikah, Sam, Fifie, Arep n Nadea kat Yuyayiea. Tapi dis time skjp je la jmpa pasal masing2 ader hal. Piah blanja kitorg smua org air kat HS Cafe. Time ni si Arep, Fifie n Sam tak abes2 duk borak psl Engin soo aku mmg tak dpt nk join skali r ap dorg borak. Yg Sam lak tak abes2 duk sakat aku dgn pointer aku as usual. Ha br pasan muka Sam FLAWLESS giler ! Dah umur 21 muka licin bersih takder jerawat. Jeles lak aku. Haha bole plk aku jeles. Aku ni pantang skit nmpk muka org takder jerawat2 ni esp muka lelaki. Aku nk borak lama2 dgn Piah tapi tak dpt pasal dier ikot Mayam time tu g Liqa'. Tapi Piah ckp dier ader nt time raya soo bolela nt aku tarik dier g konvoi ramai2 raya cm tahun lepas. Tupon klu jadi lagi la nk wat convoy raya ag thn ni. Hehe



p/s: One thing bnda yg aku CERTAIN is dat aku dah GILER HINDUSTAN ! Haha. Byk giler muvies Hindustan yg aku dload n stakat ni aku tgk smuanya BEST ! Klu trend skang bdk2 kiter ni duk layan Korea aku lak nk tkr trend layan HINDUSTAN cm time skola rendah dlu2. Bg aku LOVE STORY HINDUSTAN lagi BEST dr Koreans. Soryla yew Korean die-hard-fans. Hehe.


Waahh visitors blog aku dah mencecah 10000 ! Terima kasih la yew kepada pengunjung2 yg visit blog ni secara voluntary or involuntary wlupon aku tgk byk yg dtg smua involuntary. Haha



p/ss: Tu Jaane Na means 'yet you remain unaware' in Hindi. Takder kena mengena dgn post ni pon. Saje je letak pasal currently ni favourite song aku from film Ajab Prem Ki Ghazab Kahani wich aku dgr berpuluh2 kali. Haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...