Followers

World Clock

>

Wednesday, October 7, 2009

Stansted Airport + Southampton . . .

Rite now aku kat umah kwn sis aku kat Southampton n jam kat sini menunjukkan pukul 10 PM local time and 5 AM waktu Malaysia. Aku br pas dinner n aku ingin berterima kasih kat Kak Puya cuz masakkan dinner ni utk ktorg. Kitorg ni consists of Aku, Balan, Kak Ngah (My Sister), Abg Jep (Sis's fiance) and Balqis (Kazen aku) yg g trip London ni. Seb bek Kak Ngah bwk laptop dier wlupun laptop dier ni dah bengong and kena idup smpi 5 kali br ley on btul2. Haha. Patu Kak Puya mmg terbaek r cuz bg kitorg stay kat umah dier n wlupon umah dier pon dah ader org2 Msia laen duk skali dgn dier.Husband dier pon sporting jew.Patutnya skang ni aku kena kemas barang cuz soknya nk g London tido smlm kat sana tapi takpela tibe2 smgt nk tulis blog panjang2 ni dah datang balik soo aku luangkan r masa nk menaip ni r. Soo far MMG BEST GILER NK MAMPOS G SINI!!! Weather ok r mmg windy n hujan kabus2 macam kat Genting spjg masa stakat ni. But takderlaa sejuk giler2 nk mampos n aku ley stil tahan dgn weather sini. View pon mmg lawa abes r n I'm lovin every single moment aku kat sini. View2 yg aku ckp ni br kat Southampton blum kat London ag ni.Papepon Alhamdulillah aku bersyukur kat Allah cuz aku masih ag sehat n tak sakit.Org kata slalunya klu g tmpt org ni msti senang nk demam smua cuz culture weather.Haha..Soo aku nk citer a few events aku dah experience kat UK ni through these pictures yg aku show bwh ni...

AKu g London ni pada asalnya naek Air Asia X n naek kat LCCT. Tapi smpi2 dah masuk gate nk berlepas smua upa2nya ktorg kena naek Air Mauritius airline pasal kapal terbang yg kitorg nak naek tu takder kot n kitorg naek flight ni cuz taknk delay. Flight from Malaysia to Stansted Airport ni mengambil masa selama 13 jam 30 minit(approximately rasanya cuz aku tak baper ingt) n lama giler nk mampos! Bosan weyh taktau nk watper. Tido bgn tido jew keja. Dier ader gak kasi tgk muvie cm Angels and Demons, Moulin Rouge, Transformers 2, The Proposal, Nite at the Museum 2, Ice Age 3 and aptah satu ag citer old skool. Slaen tu kiter ley gak dgr lagu2 dier pasang n seb bek dier pasang lagu satu album Lady Gaga soo sonok gak r aku dgr. TApi lama2 dah bosan duk dlm kapal terbang ni. Dier ader gak r bg makan free 2 kali n maggi air panas cm tea n coffe bole mintak free jew. Org kata klu naek Air Asia kena byr smua2 bnda2 ni so aku bersyukur r aku naek airline ni.Breaking Dawn yg aku tak abis baca2 dr dlu smpi skang pon aku on off on off baca kat dlm kapal trbg ni. Yg bestnya aku ley gak tgk map kapal terbang ni lalu negara ap time perjalanan ni soo aku bole gakla kata yg aku dah g Bangladesh, Pakistan, Iran, Poland, Turkey wlupon aku tak singgah pon. Haha!


Kol 11 cm2 5 okt waktu London aku smua selamat smpi Stansted Airport. Dah sampai sini mmg cool abes r n aku rasa xcited giler. Hee.Yewla dapat gak aku jejakkan kaki aku ke negara smua org nk g sni. Stansted airport ni takderlaa besar mana pon n lbey kurg cm LCCT jew cuz tak silap aku dier low cost terminal gak kot. Kirenya klu KLIA kat sni airport Heathrow r. Cuma Stansted lawa skit jew dr LCCT. Gmba atas yg sblh kanan ni time ktorg tgh beratur nk lepas imigresen airport ni. Aku slamba jew men snap pics upa2nya takle amik gmba time ni. Haha. Smpi2 jew kounter imigresen mmg banyak gakla soklan mat saleh ni tnya cm aku duk sni baper lama, dgn saper, watper g sni stdy ke melancong, nk tgk tiket balik msia aku n bla2. Upa2nya dier nk tnya ni cuz dier taknk org luar merempat kat UK ni r. After dat ktorg smua tggu lbey kurg sejam gak r cuz tggu husband Kak Puya amik ktorg. Time tggu2 ni aku pon kuar r airport irup udara UK wat pertama kalinya. Bak kata Syahmi "dah smpi sana make sure ko irup udara UK tu banyak2 cuz yewlaa 20 thn ko idup ni r ko idup udara kat Msia jew ni r".Hahaha. Pas husband Kak Puya ni dtg ktorg pon bergerak r ke Southampton n jauh gak r cuz amik masa sejam kew 2 jam lbey br smpi umah dier. Kat dlm keta time odwy aku terus amik earphone aku n cucuk kat hp aku cuz nk dgr radio kat sini cmner.Jakun nyewlaa aku smpi radio dorg pon aku nk dgr. Pastu aku dah tak tahan aku tertido dlm keta. Hehe..



Keesokan arinya ktorg smua pon bangun r nk get ready n mula jalan2.Arini ktorg takder g mana2 sgt just g pekan Southampton jew. Gmba yg atas skali ni gmba umah Kak Puya n mmg cute giler r umah dier. Barang2 kat dlm umah dier pon smua barang Ikea jew aku tgk.Haha. Gmba yg bwh dier pulak gmba dpn umah dier n jalan kat umah dier. Bawah ag ni ktorg tgh tggu bas. Upa2nya umah Kak Puya ni kat area2 University of Southampton n mmg ramai r student duk sni. Uni dier cool giler aku tgk wlupon berselerak merata2 tapi stil lawa! tak cm UM kiter kat PJ tu..Haha. Umah2 kat sini pon mmg best abes n sejuk jew mata aku memandang. Time jalan2 ni aku stil tak caya yg aku dah kat UK n kat tmpt cm org duk slalu berlakon kat UK. Pemandangan pon lawa jew n aku suka r tgk..Hehe


Gmba atas yg dua pertama tu gmba a view kat sepanjang2 jalan kat Southampton ni. Aku just snap pictures kat dlm bas jew. Pas dah naek bas dier ktorg pon berhenti kat pekan Southamptopn ni. Kak Puya bwk kitorg jalan2 kat mall dier. Mall dier pon dah lawa giler bg aku ala2 Mid V. Patu byk pulak tu mall dier n sepanjang2 jalan tu penuh kedai kiri kanan. Ni br Southampton belum ag London. Southhampton ni pon jauh gak r 4m London cuz dier dah ke Selatan UK. Gmba aku yg sorg tu kat bus stop Pekan Southampton n aku rasa blakang aku tu mahkamah dier kot while gmba aku n Balan kat Southampton Walls. Wall ni dah lama rasanya tak silap aku sejak zaman Henry VIII. Time jalan2 ni aku just beli snow cap jew cuz taktau nk beli ap. Snow CAp dier pon murah jew 1 pound so rm5.60 n klu kat DAnau pon snow cap 10 hengget kot.. Aku tgk ader barang dier murah dr kiter n barang mahal nk mampos cm gadgets n electronic devices mmg elok beli kat Msia jew r. Smpt gak r aku g beli hot chocolate dier n time aku nk byr terkantat-kantat gak r aku tgk syiling dier baper pound smua cuz tak biasa sgt kan. Aku, Balan n BaJep jalan sama2 n ktorg byk g tgk barang sukan jerseys ( Even though aku tak berminat) n game Xbox PS3 ( ha yg ni aku minat.Hehe). PAs dah puas berjalan smua ktorg pon balik r umah KAk Puya balik nk rest. Papepon jalan2 kat sini mmg best!


p/s:Terpaksa puasa Mcd kat sini..Hahaha

14 comments:

  1. lepas ni update journey kite ke oxford pulak kay..haha.can't wait 2 see u dis thursday, where 2 hp maniacs will be reunited.LOL.

    ReplyDelete
  2. best best besttttnyeeee!!!
    ok..aku amat jeles kat ko skang..uuuu~~

    tahniah la sebab berjaya menjejakkan kaki ke situ :P

    ReplyDelete
  3. to safwa:
    itu semstinya!!klu dier ader jual barang hp kat situ aku nk borong byk2..haha!

    to funna:
    thanz funna..hehe

    ReplyDelete
  4. AZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ..........speechless..

    ReplyDelete
  5. mak aihh...jelez nye ak ngan ko...siap posting trip kt blog lg....lg btmbh ar jelez ak kt member ak sorg nih....hehehehe...

    ReplyDelete
  6. beshnye!!!!!!!!
    snap pic bnyk2...pas2 update la kt blog..huhu..
    jgn lupe ole2 ya!
    snowcaps pn da mura....haha

    ReplyDelete
  7. jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles..tu je aku dapat ckp..hehehe

    ReplyDelete
  8. to everybody:
    haha takyah r jeles..heheee

    ReplyDelete
  9. mane de org tak jeles..
    hish!!tak puas ati tul..
    tp nasib london is not the first country yg aku nk g klo aku de duet..haha
    sonoknye ko~

    ReplyDelete
  10. to mayam:
    haha uk pon sbnrnya bukan ngara 1st aku nk g klu di beri peluang nk g mana2 kat dunia ni.tapi aku dah dpt pluang ni alhamdulillah best r aku..haha

    ReplyDelete
  11. wah best tu leh jln jauh2...mmg patut la rmai org jeles
    btw cepatla abiskan novel breaking dawn...best tu

    ReplyDelete
  12. haha..aku kat london ni br nk betul2kan abis breaking dawn ni..hehe

    ReplyDelete
  13. azam,thanx for quoting me up there!
    hehe~

    ReplyDelete
  14. Best tu..jauh perjalanan luas pemandangan..
    me also went there last june..
    lawat la semua yg termampu.hehe..nnt nak g Paris lak kan?
    g la disneyland..hehe..^.^

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...