Followers

World Clock

>

Saturday, October 24, 2009

Home . . .

Aku mls nk tulis pasal trip aku yg slbeynya kat UK and Paris cuz korg bole jew tgk gmba aku kat Facebook yew. It's been a week aku dah pulang ke Malaysia after my 2 weeks trip to UK and Paris (preferly aku lbey suka guna aku br balik dr Paris cuz nmpk glamor skit..Haha) and aku dah dpt settle down kembali dgn normal. Of kos I have missed 4 classes for each subjects yg aku amik sem ni tapi seb bek aku just missed 2 quizzes for subject Islam in the Malay World and quizzes nipon Lecturer aku kasi amik balik. As for assignment Intro to Political Sciences pulak my group members dah watkan part aku n soo aku teramat hutang budi dgn dorg n aku pon kasi la dorg keychain Eifel n blanja dorg makan Mcd. Dorg pon macam tak kesah jew n aku tgk hepy jew aku lanja dorg makan. Thanz Guys ! Aku gak terhutang budi kat Nisa pasal salin kat notes smua n explain kat aku tajuk pasal Umayyah Empire wich aku dah byk giler miss time aku g Paris ni. Tidak lupa juga kepada Akmal dan Nabil cuz bg aku tiru Take Home Exercise dorg yg kena anta mggu ni n naseb bek aku blk last week serta nota2 yg dorg fotostatkan utk aku. Cuma skang ni aku tgh pening pala nk hafal2 ayat2 Quran, Hadith and Doas dor Halaqah pasal aku tak tasmi' ag. Aishh tula hati ni dah itam sgt tu yg payah nk hafal bnda2 ni. Huhuhu.. Smggu kat Malaysia ni aku tak abis2 mengulang citer yg sama jew kat kawan2 aku pasal trip aku kat sana. Gmba pon tnjuk berulang2 kali kat kawan2 smpi aku sakit tekak n aku rasa nk demam skang. Haha. Souvenirs pon dah bagi2 kat smua org cuma ader a few friends jew tak kasi ag pasal tak smpt nk jumpa. Yang tak bestnya aku ader 4 pound ag tapi aku tak dpt tkr kat money changer pasal dier tak terima coins dier ckp. Cilaka btol! 4 pound tu dapat gakr 24 hengget cm2. Aku ni duet PT sem ni dah r dah abis mmg tak tau nk korek mana dah duet. Seb bek tggl baper mggu jew sem ni. Phew..

Well dah balik Malaysia ni tibe2 rasa rindu pulak kat sana. Tapi takderlaa desperate smpi angau2 nk tggl sana cuz aku rasa Malaysia stil da best drpd negara2 tu. Dah pegi sana brla aku paham peribahasa Hujan Emas kat ngara org Hujan Batu ngara sndri. Overseas tu mmg la best tapi klu ko nk suh aku complaint aku bole listkan macam2 bnda aku nk complaint. However aku bersyukur la cuz aku dpt jejakkan kaki aku ke negara org n yg paling penting Benua laen. Mmg cool abes. Cuma yg peliknya sejak aku balik dr sna ni aku cm tak kesah jew. Tak kesah pasal smua bnda n cm ilang arah tuju pon ader gak. Exams pon dah dekat giler n aku tak rasa cam nk xam pon. Myb pasal aku g cuti agak lama soo biasala tukan rasa cmni. Suddenly aku taktau aku nk jadi ap dah pas abis laja nt even tho aku mempunyai kebarangkalian yg tggi utk keja dgn govt pasal aku dapat JPA. Tupon belum tentu lagi dapat keja dgn govt kew tak pasal ader intebiu. Suddenly smua bnda jadi blur. Masuk klas pon dgr tak dgr jew ap yg lecturer cakap kat dpn.Hmph pelik2. Just arap lama2 nt aku dpat get back on track. But aku ader gak terpikir cm nk keja kat muzeum2 kat UK cuz mmg best giler muzeum dorg kat sana wlupon aku tak smpt masuk. But at least aku smpt gak r g Louvre kat Paris n muzeum dier mmg DIVA ! Tak macam muzeum kat Msia ni byk tnjuk binatang jew keja ntah pape jew. Klu dah kata sejarah tu tnjuk jewla org takyah laa nk tnjuk binatang2..Duhh!

Oh aku juga dah potong rambut. Heboh btol smua org nk bz body sgt pasal rmbt aku ni. Mula2 tu rmi gakla kwn2 rapat aku terkejut aku potong pasal agak sayang rmbut aku ni dah bela panjang2 patu rebonding den potong. Aku pon sbnrnya taktau ap alasan utama aku potong rmbt aku ni tapi klu org tnya aku ckp aku rimas. Tapi aku mmg rimas pon esp pas mandi nk tggu rmbt kering takpon amik hair dryer nk bg keringkan rmbt la n so on. Patu klu nk amik wudu kena pakai cekak la smua. Kepada saper2 yg kata muka aku macam Mak Hayam laa cuz rmbt aku panjang dlu (ditujukan khas kepada beberapa cikgu2 SMKSP dan beberapa org rakan yg ckp aku tak nmpk maskulin dgn rmbt panjang) aku potong rambut ni tak bermakna aku nk puaskan ati korg. Takder keja aku nk puaskan ati korg n g mampos sama korg smua. Just to be clear jew ea'

Currently aku letak gmba ni sbg desktop background aku. Ni gmba br pas turun 4m Eurostar kat Paris. Br aku pasan time ni muka aku sebijik gak r macam Nubhan. No wonder la mak cik aku suka panggil aku Nubhan time aku rmbt panjang ni. Haha.

p/s: My sis ajak g Italy lak next year bulan 5. Waah kena kumpul duet dr skang. Abeslaa duet JPA aku.. Muahaha !!

9 comments:

  1. bestnye dpt g italy nnt..hee
    sgt jealous ouh.. :P

    ReplyDelete
  2. haha tak sure lagi la nana..just plan jew..tapi arap2 r betol..

    ReplyDelete
  3. Act,mule2 tgk nubhan kt AF 2 pn aku tgk da mcm ko.xyah tunggu rmbut pnjg pn!haha..bole la org kate mcm adik badik..

    ReplyDelete
  4. klu nk pegi italy,cek weather die sblm nk gi.time aku gi bulan 8,panas menggilaaaaa...lbh teruk dr panas msia..nak mati je rs.huhu

    ReplyDelete
  5. ohh yew safwa?taktau pulak aku..sis aku ajak g bulan 5..tapi nip bukan kompem btul2 macam g uk n paris ritu..aku pon tgh pikir mana laa aku nk korek duet aku ni r klu nk g..hehe

    ReplyDelete
  6. wah ! bestnye g sNe ! kLu nk itOt bLeh ? hehe.. :D jst kidDin..
    nyway~ alL da bEst final ! :D

    ReplyDelete
  7. hehe..ok ol da best for final too..hee

    ReplyDelete
  8. "aku potong rambut ni tak bermakna aku nk puaskan ati korg. Takder keja aku nk puaskan ati korg n **g mampos sama korg smua.** Just to be clear jew ea'"
    OMG im sooooooooo in love with this quote!esp part yg aku letak asterisks 2~
    P/S-sila kumpul duit dr skg!nnt ley blikan aku keychain lagi mase kt Italy..ke mne taw ko nk blikan aku trench coat Giorgio Armani ke.butik Armani kt Milan 2 is the largest in the world~

    ReplyDelete
  9. haha..mmg sajer nk spice up kan entry ni..aku teringin sgt saper2 yg kutuk aku sblm ni dgn rmbt ksygn aku tu baca punya entry ni.haha..watper nk kumpul duet jpa dah kasi duet pon kan..hahaha

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...