Followers

World Clock

>

Friday, December 18, 2009

Monster

Lately ni aku rasa pala aku kusut sgt. I'm thinking a lot. A LOT. I think about my future yg sentiasa cloudy n no happy endings, my career, myself, my friends, my so-called preposterous bullshit love life, my family, my money, n sgala2 ap yg my di depannya. Tibe2 smuanya kabur. Semua tak menentu, sesat sana sini, jalan pon dah senget, dah tak selurus cm dlu n hati ni makin hitam. Aku tak tau aku bole keep up ag ke tak. The dark road sentiasa memanggil2 aku n aku aku rasa kaki makin lama makin dekat dgn lubang yg penuh dgn noda dan nafsu. Bnda yg tak elok je aku suka pandang dr benda yg elok. Bisikan setan makin kuat. Smuanya tak kena. No peace n harmony dlm idup ini. Klu dlu aku sentiasa optimis n berazam cuz aku sntiasa percaya nama aku sndri AZAM tu sndri wat aku jadi cmni tapi skang ni aku pesimis n aku sentiasa benci dgn diri aku skang. Jijik pon ader. Aku tak dpt ap yg spatutnya aku dapat tapi bnda2 yg tak spatutnya makin lama makin byk aku dpt.


Klu time kecik2 dlu aku slalu question kat dlm diri aku naper laa org besar payah sgt buat bnda baek n elak dr maksiat n jgn wat dosa but dah besar br aku taw yg wat dosa tula paling senang skali n paling sonok nk wat. Nikmat dunia ni sgt sedap bg aku n susah nk lepaskan. Aku dah tak pandai imbang antara baek n buruk or ntah2 aku mmg tak reti nk megimbang2 ni dr dlu ag. Mmgla dah kata diri nipon mmg tak betol je pon dr dlu. So change jew la jadi baek ea? Change? CHANGE ? ?Huh Change adalah satu perkataan yg impossible bg aku. Aku makin benci klu org ckp da word berubah itu sendiri pasal bg aku perkataan ubah tu sgt tak logik. Ia sgt frustrating klu aku dgr word ubah tu sndri. Aku dah penat mengharap n dah tak larat lagi.


Org kata citer masalah kiter kat org dpt lapangkan dada tapi bg aku smua tu sementara je. Mula2 janji nk tlong konon last2 biar aku terkantat2 sorg terpinga2. Sorg wat tak tau, sorg tak abes kata saba2 pala otak ko saba cuba ko kat tmpt aku sorg ag tak abes bersimpati dgn aku. Dlm tiga2 ni si bersimpati gak la slalu sedapkan ati. Si bersimpati ader cuba bg pertolongan tapi aku sudah mula ader perasaan ragu2 akan pertolongannya wlupon aku patut terima ap yg dier bagi kat aku in da 1st place.


Maal Hijrah dan Tahun Baru bg aku sama jew. Nothing is new n everything is just da same. Tahniah kepada Dunia Barat dan juga Globalisasi kerana telah berjaya memutarbelitkan idup aku ini.


But the God is still exist n I still believe Him. He always knows da best for me. Someday maybe I will get the answer. Bak kata Mawi kepada Sharifah Amani dlm iklan Silky Girl "U hope my dear U Hope". Sigh.

1 comment:

  1. hey..
    macam sgt dasat je...(or maybe memang dasat je ape y ko hadapi skang..)
    aku ade one way..tp tatau la if ko ske atau tak..and time nak start ni, memang agak payahnye..sebab aku penah laluinye gak..mak aku pakse aku..tapi we have to push ourselves..

    the things yg aku cakp is usrah..kat situ je yg boleh bg aku consistent jadi aku yg sekarang..kalo mak aku tak pakse dulu2, maybe akupun jadi teruk gak skang. Cabaran sekarang sgtX10 dasat.Well..usrahpun, based on org tu, either nak amik positive or negative.ni je care yg aku ley tlg. And keputusan ditgn ko. kalo ko ready to join, aku ley try tnye2kan..pk-pk kanlah...

    and aku tau, maybe i'm one of those friend yg hanya mampu bersimpati dan hanya mampu ckap sabar jer..

    sorry, statement ini wat ko tersinggung.

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...