Followers

World Clock

>

Sunday, December 13, 2009

1st Week Semester 2 09/10 . . .

These are some events that have happened during my first semester 2 09/10 or dgn erti kata laen sbg first semester sbg 2nd year student. Hehe.

Aku g Singapore on da weekend! Haha. Time start tulis entry ni pon aku br je balik dr JB after a whole day jalan2 g Singapore. Actually parent aku mula2 nk g org kawen kat JB alang2 2 my sis, Balan n aku ckp kat parent aku yg kitorg taknk g org kawen tapi nk g Singapore bole n ayh aku reply bole. Haha jahat giler kitorg. Smpi2 JB upa2nya kazen aku Kak Aida n husband Abg Hafiz, Mak Lang, Pak Lang, Mak Ngah pon nk ikot skali. Dah bawak veteran2 ni wich included Pak LAng, Mak Lang n Mak Ngah kitorg tak g byk tmpt pon just Orchard Road je. But aku tak kesah pon cuz aku n da siblings n kazen aku syik tergelak2 je tgk gelagat2 Pak Cik Mak Cik aku ni duk bebel2 smua. Sgt hepy berjalan bersama mereka. Overall Singapore mmg best gak r n BERSIH GILER VAVI TAK HENGAT PUNYA ! Smua jalan dier mmg takder sampah r. Dah macam UK pulak. Singboard jalan pon ala2 style UK je. Flats n apartments dier pon bersih jew takder berkulat or cat2 lusuh je. Orchard Road sgt diva! Sepanjang2 jalan tu penoh dgn malls n shopping complex kiri kanan tapi lagi kaw2 hebat dr KL punya Bukit Bintang cuz smua malls dier macam Pavilion kat KL. Guess, LV, Prada tu aku rasa smpi 2 3 boutiques r sepanjang2 jalan ni. Even ader yg sblh2 je. Ditambah ag dgn decorations yg berwarna-warni wich Christmas nk dtg ni soo mmg lawa r tmpt tu. Seperti biasa kaki aku macam nk tercabut jlan2 kat situ. Dah lama tak jalan2 jauh since balik dr Paris ritu. Haha. Cuma aku tak puas ati kat Singapore ni dier punya MRT. Style smua dah sama cm UK but sistem dier leceh giler for tourists yg 1st time dtg Singapore or sape2 yg takder kad Touchn Go dier. Plus MRT dier lembap giler! Aku rasa RapidKL Putra kiter lagi laju kot. Next time aku nk g Singapore aku nk g landmarks dier lak cm Stamford Raffles n Sentosa Island. Oh tak lupa juga Universal Studios yg skang tgh construction. Hehe.

This semester aku amik 18.5 credit hours wich equals to 7 subjects. I take 3 History subjects and 3 IRK subjects n also 1 coco. Dis is my schedule:

Monday-Wednesday: 10-11.20 Reflections on the Prophetic History
11.30-12.50 History of Malaysia 1
3.30-4.50 The Abbasid Caliphate

Tuesday-Thursday: 8.30-9.50 Survey of Ancient Civilizations
10-11.20 Creative Thinking and Problem Solving
11.30-12.50 Islamic Aqidah

Saturday: Leadership

I kinda like my schedule cuz aku rasa cm aku byk free esp petang selasa n kamis except sakit nk bgn pagi2 klas 8.30 ari selasa n kamis r. So sape2 nk ajk aku g tgk wyg ke petang2 aku on je. Hehe. Patu lecturer sem aku ni pon smua macam ok jew smua stakat ni except Creative Thinking Mdm aku dier cm pushy skit n soh klas paricipate n bdk2 jwb soklan dier. Aku ni dahlaa passive jew dlm klas malas nk jwb soklan lecturer ap..Hahaha. But yg horrible nyew 1st week sem ni 1st class aku smua lecturers aku masuk klas dorg n bg talk smpi abes klas. Even ader subject yg aku dah dapat keja on 1st day class n kena anta class project tu next week. Of kos aku tak stat2 ag wlupon dateline dah dkt je. LAST MINUTE POLICY ! ! Hee..

On da 1st day sem ni gak Aku, Nadea, Trah n Arep hangout2 kat Wangsa Walk after classes on the evening. Mula2 kitorg g Popular kat sini den shopping skit2 alat tulis. Smbil2 tu catch up stories spt biasa. Den kitorg tak tau nk watpe soo g r makan kat Popeyes. Bole tahan gak r franchise ni macam Mcd+KFC. Time ni laa keja bergosip2 bermula as aku pon korek2 gossips from Trah n at the same time aku tmbh2 ap yg patut klu ader missing pieces kt dlm gossips tu. Haha. Mmg takder keja laen klu jumpa dorg ni syik2 duk selak kain tepi org je keja.

Aku juga potong rmbt aku lagi pendek n spt biasala rmi org komen rmbt aku. Wuteva laa korg. Haha..

My eldest brother telah fly to Turkemenistan for outstation selama 1 year. Lama giler! But dier dapat balik 3 bulan skali. Yg paling menyedihkan dier akan miss wedding my sis on next month wich is planned on 27th January 2010. Huhu. Sedey aku tgk sis-in-law aku time anta dier kat KLIA. Dier dah nk nangis tapi dier tahan gelak2 jew. Yewlaa br kawen kot dah kena fly. Haishh.. Takpela gaji dier g sana pon banyak giler nt. Dahla dier akan di bayar in US Dollar soo senang r idup dier nt. Mintak2laa aku pon rasa tempias gak nt.

Nmpknya plan utk wat dono kat si 'dia' tak menjadi tatkala si 'dia' approach aku n tnya kaba smua. Ego aku yg sblm2 ni tggi menggunung terus jatuh bedebuk n aku trus decide just play along dgn si 'dia' wlupon sblm ni mcm dah berazam taknk tegor 'dia' smua. Seriously it takes two to tango nampaknya. Aplaa aku ni . I wish si 'dia' could see me like I see 'dia' even tho I know si 'dia' will never see me. Huhu..

p/s: Aku syik nk tergelak jew tiap kali aku ingt Arep citer pasal Mirul, Sam, Che and Duma or ader ag kot wat practice nasyid time g Sungai Sendat. Gosh korg ni klaka giler r.. Smpt pulak wat pecahan suara berangan2 tu kat tepi air terjun. Klu aku ader kat situ kompem aku dah rakam n masuk dlm Xpex punya group in Facebook. Mesti korg kena bahan punya r.. Haha. Jahatnya aku. Hee..


From Left: Me, Mama, Abah, Along, Kak Fiza n Kak Ngah kat KLIA time nk anta Along g Turkmenistan. Huhuhu

2 comments:

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...