Followers

World Clock

>

Friday, November 20, 2009

Friday, 20 November 2009

Today aku bgn lmbt spt biasa but seb bek kol 12. Riso gak aku bgn lmbt kot2 lepas Solat Jumaat kew. Yela smlm dah bgn kol 3pm. Well klu dah duk umah cmni laa jadinya. Pas bgn aku trus amik vacuum den g vacuum karpet kat Living Hall cuz my Mom dah bising since smlm ag soh vacuum karpet2 ksygn dier tu. Since aku dah promised kat dier nk wat rini aku pon wat r. Pas vacuum2 cpt mandi den siap nk g Solat Jumaat. My Mom guna keta soo Abah takle nk bawak keta g masjid dgn aku. Since dier dah accident moto ni mmg dier klu bole tak naek moto langsung. Ritu dier penah bwk moto aku n anta moto aku kat UIA so aku ingtkan dier takla trauma ag naek moto. Skali tadi g masjid pon aku yg bwk moto n time dier dah duk blakang aku dier pegang pinggang aku. Huu nmpknya Ayh aku masih ag trauma. Klu tak msti dier akan bwk moto n aku duk blakang dier like good ol days. Moto Yamaha Sports dier pon masih ag tak anta bengkel g moto cuz dier pon macam dah tak nk naek moto tu dah. Sian Ayh aku n moto dier aku tgk.

Kat masjid aku dgr khutbah. Dah lama tak dgr khutbah betul2.Slalunya solat kat UIA time jumaat so mmg tak phm la ap yg Khatib tu ckp pasal dier ckp in Arabic kan. Soo dapt laa menghayati skit khutbah kali ni. Tajuk khutbah rini pasal Mengimarahkan Masjid. Fuuhhh mmg aku terasa n sentap giler r dgr khutbah tu. Aku ni time skola dlu bole dikatakan agak rajin r g surau klu time cuti2. Tapi skang mmg aku tak g. Ish2. Ap nk jadi dgn aku ni?? Aku rasa aku makin lama makin teruk. Klu dlu klu aku doa mesti aku ader goosebumps n time kat skola dlu a few times gak r aku wat Solat Hajat mesti aku menangis2 teruknya (Bukan nk berlagak n tnjk alim k). Kat matrix pon ader gak wat tapi dah masuk Gombak ni macam aku rasa tak wat pulak. Sigh. I need to change ASAP n kembali ke pangkal jalan. Tapi tadi time Khatib tu ckp pasal org g wat haji n g makam Nabi n tmpt2 bersejarah Nabi smbl dgn penuh rasa keinsafan aku terasa kembali goosebumps tu. Rasa nk menangis pon ader tapi tak tau naper. Well 1st thing aku rasa aku rasa goosebumps cuz I AM a History student n dis semester aku amik subjek Rise and Spread of Islam n in dis subject aku laja sejarah Nabi Muhammad from A-Z. Soo klu kat klas dlu tu msti aku rasa inspired giler n awe dgr citer Nabi from Lecturer aku esp citer2 yg aku tak penah dgr sblm ni time skola. Aku rasa klu aku g Makkah and Madinah msti aku terkedu n astonished cuz terlampau sebak n excited at the same time dpt tgk tmpt2 Sejarah Nabi ni in real life. Haramayn (Term 4 Makkah n Madinah) ni la tmpt bermulanya segala2nya 4 Sejarah Islam yg mengubah sejarah dunia buat selama2nya sehingga la kini.

Pas smpi umah balik My Mom dah balik n dier ckp sth kat Ayh aku wich at the 1st place aku tak paham. Den dier ckp td kat Ayh aku yg dier g jumpa org nk wat umrah next year n kos dier only 1k. OMG aku terkejut giler! Murah gak r bg aku. Tapi tmpt dah full n kena tgk dlu cmner. Aku trus ckp kat My Mom yg aku nk ikot skali cuz aku rasa aku mampu n this thanks to JPA n Passport aku pon idup lagi. My Mom ckp g dlm akhir bulan 3 or awal bulan 4. After dat aku trus lari g check Kalendar for next sem n aku tgk hjg bulan 3 aku tgh final. Cuti inter sem stat 9/4. Mak aku ckp betul nk g ni n aku ckp r klu dpt awal bulan 4 aku nk g. Hmph tapi tibe2 aku ader second thought klu g umrah ni. Aku dah ready kew nk g tmpt paling suci skali kat dunia ni? Adakah ni petanda yg aku patut g umrah ni klu jadi since aku dgr khutbah tadi pon aku dah terbayang2 Haramayn? Klu aku g ni myb aku tak dpt g Italy cuz duet aku myb abes. Hmph takpela biarla masa menentukan segalanya n aku harap aku dpt petunjuk dr-Nya kelak.

After dat,awan2 kat Kepong ni dah start mendung n nk tanda hujan spt biasa. Aku plan nk kuar g Jusco Kepong cuz byk giler bnda aku nk beli n besides aku bosan duk umah seharian suntuk mcm org giler. Mula2 aku pikir nk SMS si 'dia' n ajak dier ikot tapi pkir2 balik aku takle kalah dgn ego aku. Asyik2 aku jew yg ajak 'dia' kuar n klu aku ajak aku dah tau jwpn 'dia' msti tak jadi last2 minute. Soo wat sakit ati jew. Time 'dia' dah abes xam dlu 'dia' ader msg aku kata yg 'dia' nk sgt jumpa soh aku citer pasal experience aku kat London n Paris smbl2 tnjk gmba2 aku kat sana n tupon klu 'dia' free 'dia' ckp. Aku bls tgk r dlu n tipu 'dia' kata aku bz time cuti ni even tho aku free giler vavi. Sblm ni 'dia' dah byk kali hampakan aku dgn janji tak jadi 'dia' last2 minute tu. Aku tipu 'dia' gak satu mlm tu yg aku dah tak merajuk dgn 'dia' tapi aku stil sakit ati sbnrnya. Aku taw 'dia' sentiasa wat aku hepy je tiap kali aku jumpa 'dia' tapi dis time aku nk 'dia' lak terhenggeh2 kat aku. Aku rasa aku dah penah terhenggeh2 kat smua orang. Yew aku taw aku mmg ego tapi skali skala aku nk gak ego cuz dah penat tolak ansur dgn smua orang. Soo aku pon stat engin moto n g Jusco Kepong sorang2.

Sblm aku g Jusco Kepong aku g BSN dlu cuz nk deposit duet Tune Money debit card. Haha ni smua gara2 Nadea pasal citer kat aku pasal Tune Money Debit card ni. Since aku dah agak berduet aku decide nk wat debit card. Rasa fabulous ap shopping guna Debit Card. Hee. Besides nt nk beli barang kat on9 pon senang jew. Den aku cpt2 bwk moto g Juso Kepong. Smpi2 sana jew hujan br turun. Syukur. Smpi sana aku g survey2 dlu barang yg aku nk beli. Kejap masuk Guardian, Watson n market Jusco. Smpt gak masuk Giordano n tgk baju2 dier. Mmg aku dah berkenan baju2 kat dlm tu n kompem aku beli nt. Out of sudden aku rasa cm nk tgk wyg n aku pon msg r Nadea tnya review A Christmas Carol. Dier ckp citer tu ok n animation dier pon lawa jew. Aku pon tak pikir pape men beli jew tiket citer tu. Sblm tgk citer tu g layan Mocha Cappucino dlu smbl tgk citer Taubat kat TV3 at Food Court Jusco. Sedap2! Hehe. Den aku pon masuk r cinema n duk sorg2 diapit oleh budak2 Cina kiri kanan aku. Aku rasa aku sorg jew kot org Melayu kat dlm cinema tu cuz u noe Kepong kan rmi org Cina n Jusco Kepong nipon mmg sntiasa penoh jew dgn org Cina. Mula2 tgk citer tu agak bosan tapi lama2 rasa best giler! Mmg btol ckp Nadea animation dier mmg superb n aku rasa klu tgk in 3D msti lawa lagi n msti aku teruja. Bengong laa TGV Kepong ni bukan nak sediakn citer ni in 3D. Since aku tak pernah baca buku A Christmas Carol by Charles Dickens ni or tgk muvie2 Christmas Carol sblm ni aku rasa inspired sgt pas dah tgk cite tu. Rasa sedey pon ader gak tapi aku sgt suka citer tu pasal ia happy ending! Hehe.. Ha sblm citer ni stat aku tgk trailer Disney Princess and Frog n rasa cm best lak. Kompem citer tu aku tgk nyew nt. Well wut i can say aku mmg suka tgk citer2 Disney dr dlu ag.

After dat aku trus g shopping barang2 yg aku nk beli. Aku beli
  • Shower gel strawberry cap Watson cuz kat umah nyew shower dah abes. Nak tggu mak aku beli mmg berkurun punya r.
  • Refill Ambi Pur cuz Pewangi Ambi Pur dlm bilik aku dah abes.
  • Battery cuz Jam kat bilik aku dah mati.
  • Hairspray Loreal cuz aku nk wat rambut macam Kim Bun dlm Boys Over Flower. Terima kaseh kpd Akmal kerana memperkenalkan aku kpd Kim Bun. Haha.
  • Body Spray. Mula2 tgk yg laki punya Body Spray mcm Playboy n Adidas tapi smua bau tak sedap n wat idung aku sakit jew. Den aku usha2 body spray pompuan nyew tapi last2 aku beli yg cap2 ayam jew n bau dier sdp plus murah gak. Hee
  • Famous Amos cookies yg dlm paket tu. Yummy.
Pas dah amek barang2 ni aku tgk duet aku tak ckup. So klam kabut aku g cari ATM n g kuar duet. Tapi pas dah scan barang kat Cashier ckup plak. Aku tgk kat resit upa2nya stiap barang2 aku beli ni smua ader discount 5 - 15%. Wow taktau lak kat Jusco punya market ni barang2 dier ader discount smua. Myb aku ader Jusco Card kot. Hehe. Den aku pon pulang ke rumah smbl menyarung baju hujan cuz hujan renyai2 kat Kepong ni.

Aku rasa arini ari yg produktif bg aku wlupon aku just g Jusco Kepong. Aku akn make sure ari2 yg mendatang pon akn produktif jua time cuti ni. Terima kaseh laa ye kpd sape2 yg buat Jusco Kepong ni cuz at least ader gakla Mall yg dkt dgn umah aku. Dlu kat Kepong ni takder papepon tapi skang smua ader Jusco, Carrefour, Tesco, Brem Mall n macam2 ag. Kesimpulannya I LOVE KEPONG ! Haha..

Charles Dickens dan aku time kat Madame Tussauds in London

p/s: Nk anta suar kodroi n suar Slim Fit Padini g kedai jahit nk potong kaki suar cuz panjang sgt. Oh aritu aku n Balan wat inventori kat closet ktorg. Hasilnya ktorg buang n derma baju2 lama ktorg wich byk giler nk mampos kat tong charity Aman Puri. Kesannya byk giler ruang kat dlm closet tu. TAk saba nk shopping time Year End Sale nt n fill up ruang2 kosong kat closet ni. Hahaha..

p/ss: Dah lama gak tak tulis entry pjg2..Hehe

2 comments:

  1. oi2, ak nak buang baju gak.
    bj ak dlm wardrobe sgt byk spi ak kene pk byk kali kalo nk bli bj baru.
    t ko bw ak g tempat charity box tu ye.. ^^

    ReplyDelete
  2. oh kat serendah takder kew?kat area umah aku ni siap smpi ader dua box ag.biasala kwsn umah org2 cina soo aderlaa bnda2 cmni..hehe.charity box ni dier letak tepi jalan jew pon..mmg sgt berguna thdp fmly aku.kiotrg dah throw away byk giler unused garments kat box ni..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...