Followers

World Clock

>

Monday, March 30, 2009

Expose Part 3 ! !

Well disebabkan sambutan hangat (hangat kah?perah santan terleby je aku ni) drpd kwn2 SG PUSU aku mengenai posting ExPose PArt 1 n Part 2 ! !,tetiba aku nk wat no Part 3 lak..hehe..well dlm expose part 3 ni aku just nk expose psl Muaz n Amad jer.rmi gak suh aku expose psl bdk2 pompuan tapi aku rasa aku tak perlu kot..kenape ea aku wat cm2?pasal dorg ni sensitif n senang sgt cepat melenting klu aku ckp psl dorg..haha.biasala pompuan kan'klu budak laki sempoi jer..sooo marilah kiter sama2 check out psl Muaz n Amad..


Ahmad Syazwan Bin Rusli aka Amad

Bulu KEtiak Amad yang menjadi pemangkin kepada Eau-de-Toilette badannya..LOL!

Ap ea nk ckp psl amad ni?well act aku ni takder la baper kenal n rapat dgn amad sgt psl aku tak sekelas dgn dier dr f1 n also dier msk asrama pon time nk dkt2 SPM..so aku tulis pasl dier ni pon cuz dier ader dgn ktorg smpi last days at SG PUSU wich dat day was the mlm farewell barbeque after paper syariah kot tak silap aku..so 1st thing yg aku ley recall pasal amad ni time aku tgh tulis posting ni time f1 dlu HE IS SOOO CRAZY psl NADEA!(kire bole r nk kata NAdea ni hot stuff gak r time f1 cuz antra bdk2 yg minat dier dlu adlh hanis,hazim,ikwan n amad..aku rasa cm ader ag je..hmph..haha.).dlu time f1 ni amad klas Adil wich budak luar n Nadea ni bdk Rajin wich bdk hostel.so amad ni slalu gak r kasi present kat Nadea n so on tak silap aku.act aku tak bape tau sgt citer psl dorg ni cuz time tu aku tak rapat dgn nadea n tak penah ckp pon dgn dier (aku stat pandang Nadea btul2 time f3 cuz dier dpt 9As in trial ke xam pertghn thun cm2 wich hebat giler!).kirenya klu ap yg berkaitan dgn Amad msti bole relate kat Nadea.aritu time bday amad dier ader dpt bday gift dr nadea from overseas..hebat giler.hehe.tp skang ni aku rasa cm ader TROUBLE IN PARADISE jer dorg dua ni tapi tak mau la komen byk2 psl dorg ni takut nadea serang aku nt duk sok sek tak tentu psl dier dgn amad.aku doakan yg terbaek je la utk korg dua.(Nadea dah la seKuliyyah dgn aku).hehe.time f1 dlu pon aku penah nmpk dier ber hip hop dance (ap nama yg org pggl dance ni r?suddenly i forget everyting!) dgn kwn2 Adil dier cm ilyas smua shinggakan dance ini telah diharamkan sama skali oleh pihak sekolah psl takut cedera kot aku rasa..well wuteva..kat skola dlu pon dier ni rmi ckgu2 minat n suka amik berat pasal dier (BUeeek!) terutamanya TEAcher ELLY..dier ni mmg teacher Elly punya pet n tak silap aku ank angkt ke sth like dat.klu korg tgk cmner teacher elly melayan dier mmg tak bley blaa.ader satu gelaran teacher elly pggl amad smpi aku geli giler wich smpi wat aku duk heboh kat smua org but tbe2 aku takle recall skang ap gelaran dier.(damn!)(thanz to elnur aku dah ingt ap teacher elly pggl dier..HAZEL EYE!!bueek!).klu kat dlm klas tuition pon mmg ley tgk r cmner teacher elly layan amad compare than other students.urgh!haha..slaen dr teacher elly,ckgu samat pon rapat dgn amad..ader jer agenda dorg dua ni smpi kdg2 tu aku nek meluat tgk..haha.so skang ni dier tgh melanjutkan pelajaran di UPNM sama gak cm mirul.well klu dah dgn mirul sama jer la kan idup dorg dua..suka memakai tights skali ag dan masuk acara2 thon (jikalau anda ingin tahu apa acara2 thon yg mirul msk ni bole lihat comment kat Expose Part 2.hehe).aritu ader skali dier n mirul g kedai basikal kat railway train batu caves yg klu aku jalan kat situ aku tak penah pandang pon n time tu la aku br sedar kat situ ader kedai basikal upanya smbl meninggalkan aku n mus kat dalam keta.lama plk tu dorg kat kedai basikal tu smpi nek penat aku n mus tggu.eiy!yela org sukan kan'yikes!dier ni amik kos ICT gak skang.cam biasala bdk2 UPNM ni ader gak merintih kat aku n mmbr2 len.dier ckp yg life dier tak sebebas dgn life ktorg skang..penuh dgn restrictions n skematic.kdg2 tu dier ader gak pikir yg dier nyesal msk UPNM psl idup kat sini payah smua tapi dier bersyukur r dier msk UPNM psl idup skang ni mendisiplinkan dier n wat idup dier teratur.dier ckp kat aku klu dier tak msk UPNM msti idup dier dah tunggang langgang n ntah ke mana duk berpoya2 je keja.haha..amad2..i'm proud with you dude!mmg pikir panjang btul sblm wat kptusan n sggp msk UPNM..amad nipon byk gak tlong mirul n mirul pon slalu jer lepak umah dier aku tgk klu dier nk jumpa ktorg or kwn2 dier kat kl ni (fyi,umah mirul kat klang k).dier ni klu bab2 tolong org mmg aku salute psl dier mmg suka r tlong org..hehe..

Amad,Ikwan n Aku kat Eye On M'sia Titiwangsa

p/s:amad juga merupakan atlet skola dlu..aku rasa byk giler medal yg dier dapat kat skola due to participation in MSSD or yang sewaktu dgnnya..tapi taktau r sama ade dier RATU MEdal psl rmi jer ag yg byk dpt medal gak cm mirul duma hazim smua..hehe..



Muhammad Muaz bin Azman aka Muaz or Man (Spt biasa smua org pggl Muaz Man except aku jer..taktau np aku tak suka pggl dier Man..hehe)

Muaz n Shahrul

SAper la tak kenal Muaz kan'aku rasa smua org kenal Muaz..klu kat skola dlu dier ni mmg suka giler kacau org n suka benor meLOYER BURUK!time mula2 dier msk skola wich is time f3 dier ni mmg senyap jer.patu smua pandang dier alim jer pasal dier dr skola agama.time mlm kebudayaan hostel f3 gak,aku ingt ag aku tak bg pape watak pon kat dier 4 play dorm aku n just suh dier jd technician jer (time tu ktorg dorm Usman n dorm ktorg wat play cinderella n aku jd director wich spt biasa Arep jadi watak cinderellaa yg lawa n Che jadi cinderella hodoh!best giler play ktorg smpi smua org puji n menang no 1!haha..)naek jer f4,rmi mmbr2 ktorg kuar g so-called EEUUUWW SBP,Muaz pon terus tnjk belang dier yg sebenarnya..smua jwtn dier rebut n time ni dier stat mula kacau org.aku rasa smua org r dier kacau.klu org tu tido dier g kejut tak tentu pasal,den suka ajuk ckp org klu org tu tersalah ckp skit jer (aku rasa smua org pon suka wat cmni tapi muaz klu bab2 ni mmg kapla..hehe) or klu org tu kaco muaz esp klu bdk pompuan kaco dier,msti dier akn g dekat2 kat pompuan tu smpi pompuan tu nk lari pon payah.muahahaha.menurut Una,klu bdk pompuan ni muaz suka sgt kaco dier n intan.paling klaka skali aku dpt ingt muaz kaco una..ader satu skali tu dorg tgh duk gado2 mulut kat klas 5 Ibnu Sina.patu muaz tak semena2 amik kerusi n marker whiteboard klas den g kat kipas depan.patu dier g panjatnya kusi tu den tulis nama sam love (simbol love) una kat salah satu bilah kipas tu..hahaha..mmg aku rasa tu prank muaz plg best r smpi ader skali tu time klas ADD MATH Puan Mus msk kelas dier tnya apsal ader nama Una love Sam kat atas kipas ni?ktorg smua gelak sakan jer.klu dgn bdk laki dier dgn ikwan slalu bertekak mulut meloyer buruk.cnthnya klu ikwan ckp KAU LA GEMOK patu muaz akn jwb KAU??SAPER KAU??patu wat mimik muka pggl KAU ohh KAAUUU ikwan kata ko gemok.loyer buruk ni merebak kat ktorg skali smpi dah sebati dgn ktorg..aku rasa dgn ktorg2 ni jer r bole ckp cmni pasal dlu time aku mula2 msk mtrx uia aku test wat cmni kat mmbr2 br aku tapi tak menjadi..huhu..tbe2 rindu lak Loyer Buruk ni.(ha rindu skali sindrom ckp mksd terbalik yg diilhamkan ULwan n Ilham.best giler!haha)..kadang2 tu yg paling tak tahan lawak2 bengong muaz ni termakan kat diri dier skali.ader skali tu ckgu haiza tgh duk sibuk ajar fizik time f4 n smua duk konon2 khusyuk dgr ckgu ajr tibe2 ckgu tnya muaz n oden ap yg kamu dua wat tu??ktorg smua pandang blakang den tgk muaz tgh tolak oden smbl wat2 maen2 nk cium dier yg oden lak tgh tahan nak elak(ktorg bdk laki juga mempunya sindrom excessive manja sesama ktorg.haha.yg ni bdk laki jer paham ap sindrom ni).mmg KANTOI KAW2 n ktorg mmg GELAK GILER2 nyer r.smpi skang aku takle lupa kejadian tu..haha.Muaz ni time dlu suka bg nickname kat org gak smbil dbantu oleh hazim n duma smpi nama aku jadi JENJAWE,intan jadi JINTAN MANIS,elnur jd PELLMOLL,mirul jadi AMAD,noon jadi NANCHER OR NANGKE dan pelbagai dan beraneka jenis ag nicknames yg dier wat smpi aku tak dpt nk ingt.den tbe2 time f5 ktorg smua wat masalah besar smpi melibatkan pihak pentadbir SMKSP,muaz terpaksa 'melarikan diri'(bak kata mirul dlm comment expose sblm2 ni) dgn shahrul dr hostel n dier jadi budak luar while shahrul kuar dr SMKSP terus.tapi ktorg stil rapat sesama ktorg even tho dier bdk luar psl ktorg sama klas.well itu dulu.skang ni muaz sedang melanjutkan pengajiannya di KOLEJ DAMANSARA UTAMA (private college tu senah ooiii!ko jgn tak tau fmly dier ni pon kaya raya gak aw) dalm bidang culinary arts kot (aku tak tau kat KDU ni ap dier pggl kos ni) n tak silap aku dah nk abis dah pon diploma dier orr myb dah abis laja.dlu2 dier ader citer dier men amik jer resipi mak cik dier ke kakak dier or mak dier den wat masakan guna resipi tu terus dpt no 2 dlm pertandingan yg dier msk kat KDU.kagum giler aku..yela sblm ni kat skola ktorg tak tau dier pandai masak skali mmg btul2 pandai masak upanya.disebabkan kemantapan dier dlm bidang masakn ni juga kali terakhir aku jumpa muaz beberapa bulan lepas aku lihat badan muaz semakin kembang juga..haha.. ha muaz klu ko baca ni kata nk bg Weight GAin kat aku 4 bday present aku?tak dapat pon..muahahah..


Muaz n Arep kat JAmuan REdak at Quality Hotel.Time ni jugak dier br beli Z750.tgh show off kat smua org la tu.biasa hp br kan'dlu r.skang dah tkr hp tak silap aku.hehe

p/s:time f3 dlu juga muaz penah majuk teruk dgn ktorg kat dorm Usman smpi dier g lari dr ktorg n bwk bantal2 dier n g duduk kat dalam longkang depan Aspura.hahahaha..(longkang ni jugak HAzim Sakim penah jatuh tak tentu pasal selepas aku,elnur n saper ntah ag ejek dier lari cm naruto or lps SAkura seru kad angin kembali kepada bentuk asal..hihi)



soo itu sahaja citer pasal muaz n amad yg sempat aku share dgn korg..kan best klu ktorg smua satu universiti jer n msg2 amik kos yg ktorg nk n smua satu klas...msti havoc U tu ktorg watnya..tapi aku tau tu smua hnya angan2 jer..huhu..neway,ol da best 4 everyone again n thanz to Nadea too for gmba2 muaz ni yg dier send kat aku..hehe..

5 comments:

  1. bukan namer amad tu hazel nut ker and aku pon x panggil muaz man

    ReplyDelete
  2. azam...
    samapi jer pat ko cter pasal hazim sakim tuh...
    aku dah gelak guling2 kat cc nih..
    x leh bla dowh...
    lari, lari, ntah mcm maner leh spero msuk longkang..
    muahahahaha.. aku gelak lagik..
    maser tu kter 3 org ar kn..
    ko, aku, elnur...
    elnur yang ejek dier...
    muahahaha.. aku gelak lagik...

    ReplyDelete
  3. a'aah ko pon ader skali kan mus time tu..aku tak ingt r plk..hehe..GOSH EL!thanz a lot psl ingtkan aku ap panggilan manja amad tu..act it's HAZEL EYE..hahaha..nt aku edit..hihi

    ReplyDelete
  4. hazel eyes...

    muhahahaha......

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...