Followers

World Clock

>

Saturday, March 28, 2009

Rebonding .. . I MISS U ! !

Rebond Bersama Buku Sociology

Betapa rindunya aku kpd rmbt rebonding aku yg dahulu..klu dulu aku msti slalu ngadap cermin 24 jam melihat rmbtku yg lurus jatuh di atas dahiku bg menutup sgala blackhead..takpon tatkala angin sepoi2 bahasa meniup rmbt ke belakang dan tatkala itu juga aku perasan aku berada di dlam model iklan rambut Sunsilk atau PAntene..selain itu, jari jemariku yg sentiasa membelai rmbt ku yg lembut dan lurus membuatkan aku bahagia sekali dan perasan dunia ni aman sahaja seperti aku yg punya..tapi smua itu SUDAH TIADA ! ! kini rambut aku cm rmbt dlu2 jew..hehe..well sje je nk citer yg aku penah wat rebonding.act takla rebonding pon tapi straighten je.

Rebond bersama REdza Rozana REbecca

Aku ingt ag time aku 1st time wat straighten..time tu aku g salon YOSHIKO kat umah aku dgn abg aku n my sis..my sis dier nk highlite rmbt wich after dier wat totaally goes wrong smpi rmbt dier karat n terpaksa kaler kan itam blk skit2 pas blk umah.hahaha (kak ngah jgn mara ye klu kak ngah baca ni..hihi).my bro plk time tu dier just potong rmbt je..aku jer yg plg lama duk kat saloon tu (smpi miss maghrib kot!jahat giler aku)..pas rmbt aku dah siap my dad n bro picked me up n abg aku ckp HODOH GILER muka aku pas rebond smua..time tu aku agk sedey r psl ingtkan lawa..patu aku mmg tak smgt r n rasa menyesal giler wat..

REbond bersama Redza, Shazzy n Acap

After a few weeks i went to cfs iium nilai (time ni cfs nilai br bukak) n pulang dgn rmbt aku yg straighten ni..well at first aku ingtkan smua akn kutuk tapi upa2nya rmi giler puji rmbt aku lawa..haha..aku amt berbangga time tu..naim,anan,kama n syahid tak abis2 ckp rmbt aku cm zac efron.muahahaha...acap pulak tak abis2 jeles n ckp dier nk wat la straighten cm aku (fyi,rmbt acap agk curly k)..time kat nilai tu mmg aku rasa bahagia sgt psl aku ader perfect hair (Double MAjor PAsan Alert!haha) n a new life also started to begin (sem ni gak aku stat tkr HS)

Rebond bersama Arep,Trah n Peha

Slain drpd reaksi kwn2 iium,beberapa kwn SG Pusu juga menunjukkan reaksi positif pas aku straightenkan rmbt aku.arep kwn aku yg first skali jumpa aku dgn rmbt straighten telah berkata "GIlak r Azam..rmbt lurus tuu.." (kat KLCC time ni) serta Mus dgn reaksinya "OMG!ko ni saper??lawanya rmbt ko..bukan maen skang ea g salun..haha" (jumpa kat umah dier)..aku juga telah pergi ke sekolah pada time tu dgn tujuan utk melawat junior2 aku kat skola (sbnrnya taknk melawat dorg pon..pegi skola pasal nk jemput trah n yan den g umah teacher elly.hehe..).Smpi2 jer kat skola junior2 aku smua serang aku terutamanya ilham n ulwan (my ol time fav juniors) smbl terkejut dgn perubahan yg aku telah wat pada rambutku..haha..time tu mmg smua puji aku rmbt aku lawa..even PN MUS juga time tu terkejut aku luruskan rmbt aku serta mengeluarkan statement "NI bdk uia ker??"..aku mampu gelak jer time tu..

Rebond tgh Nganga kat dalam jamban hotel ap ntah kat Mid Valley

WEll tu smua citer dlu.naper rmbt aku dah tak straighten cm dlu?psl aku kena SAMAN dgn fellow time kat nilai dlu!!pas kena saman aku terus potong rmbt aku..pas dah potong ni aku ader gak try nk straighten rmbt aku blk tapi cm tak jd lak..so rasa cm dah putus asa nk rebond.tapi skang dah msk gombak ni rasa teringin lak nk rebond.myb sbb utamanya dek desakan syahmi aka kak mimi ni yg duk ckp muka aku ag seswai rebond n smua..aku dew gak tnya kwn2 aku ckp aku ni seswai lurus or cm biasa..n msg2 bg mix reviews..hmph smpi skang aku dilema..tapi wat masa skang ni aku berpegang kepada pendirian taknk rebond.mgkin kerana aku rasa aku selesa dgn rmbt aku yg messy2 ni..hahaha..tgkla tbe2 nt aku rasa aku nk rebond ke nt aku wat r..hihi..

Lagi gamba2 semasa zaman kegemilangan rmbt ku yang rebonding..hehe

Rebond di Petak MAsa bersama Sg Pusu besties

REbond tgh Senyum beramai2 utk Iklan Gigi Colgate


REbond kelihatan gembira skali ag bersama Sg Pusu Besties

Keburukan rebonding: Rmbt korg akn cpt rosak!aku plg tak suka time mandi psl nk basuh rmbt payah giler!rmbt aku time ni mmg tersekat2 n payah nk basuh smpi aku kena usap2 satu2 supaya boleh ratakan smua syampu kat rmbt.it means dat korg takle gosok scara messy kat rmbt korg time mula2 korg apply syampu kat rmbt.klu nk try rasa bnda ni tnpa rebond,korg pki wax den cuba korg try basuh rmbt korg dgn air..haa cmni r rasa dier..satu ag bau dier busuk giler time mula2 pas korg dah rebond..aku tak tahan betul dgn bau ap ntah dier letak kat rmbt aku nk bg rmbt aku lurus..patu takle basuh rmbt selama tiga hari!gosh i really cannot live without water on my hair in 3 days!nk mandi jer time ni kena pakai serkup..n nk amik wudu pon payah..kepada sape2 yg rasa dier takle hadapi cbrn ni tak usah la berangan nk rebond rmbt korg..hahah..tapi nk wat cmner,klu nk cantik tu mstila kena sakit skit kan..hihi..


p/s:anda boleh ke tandas atau muntah terus di atas laptop or komputer korg sekiranya anda terlampau geli dgn kata ganti nama diri aku "REBOND" dlm posting ni..hahaha

4 comments:

  1. woi bile nk rebond lagi?
    u look sooooooooooooooooo damn better with straight hair!
    mentang2 rmbt ko skg ni cm that-underwear-model-who-must-not-be-named~
    saje xnk mention name...
    nnt hedong ko kembang kempis kang~

    ReplyDelete
  2. haha..patutnya aku yg tnya soklan tu kat ko..ops silap soalan r tnya kat ko..biler nk potong rmbt n byr saman?hihi..

    ReplyDelete
  3. azam....
    miss your rebond to...
    fyi, hari tu..
    aku...
    urm...
    haa...
    hmph...
    iron rmbut!!!!!!
    wah..
    combo dgn henna skali... hehe..
    so skrg kat lctre ke, walk of fame ke, starbucks ker (in case u dnt knw all places mentioned above dlm mtrx aku-gediks kn tuan yg bg name tuh!), rambut aku jd tatapan umum... huhu... hehe...
    poyo kan...

    ReplyDelete
  4. mmg aku nk muntah!
    aku igt rebond dgn dak2 ke,
    perjumpaan dak2 sp kew..
    siyez wei, ley x aku muntah skunk?
    hahaha~

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...