Followers

World Clock

>

Tuesday, March 24, 2009

Expose Part 2 ! !

Kerana terlampau panjang sgt citer2 kwn aku ni,aku smbg dlm posting ni..so njoy !hehe..

Disclaimer: Sila baca Expose Part 1 ! ! dlu klu nk btul2 feeling baca Expose Part 2 ! ! ni..



*6thly,Muhammad Nur Afnan Mohd Fauzi aka Noon or NAncher*


Amboy Noon MAta Biru..Haha..


Saper la tak kenal noon yg jantan plg terhangat skali time kat skola dlu.terkenal dgn suka bergaya dimana dier berada,noon juga merupakan sahabat yg paling baek serta paling solehah skali dlm clique ktorg..aku suka tgk noon dgn sikapnya yg was-was 24/7 dier esp time amik wudu'..aku n elnur suka pggl dier was-was psl klu korg tgk dier amik wudu' mmg dasat giler..mulut dier akan terkumat-kamit membaca nawaitu semasa menadah air utk dibasuh ke muka n basuhan dier mmg terperinci giler smpi abis smua air dier akn terpercik kat org sebelah or sape2 yg berada berhampiran dgnnya time tu..muahahah.tapi br2 ni dier kata dier tak se was-was cm dlu wich aku rasa bole caya ker??haha..skang ni dier sedang melanjutkan pelajaran di Uitm Sri Iskandar sama dgn elnur n ikwan dlm bidang LAnskap..last skali aku jmpa noon time aku g PEtak MAsa (terjemahan drpd Times Square oleh ikwan) n nipon ktorg terserempak jer n aku on da rush time tu nk tgk wyg so tak dpt borak lama2..huhu..noon makin hot skang kak2 senahhhh ooiii..mmg dah pandai grooming skarang..aku pon kdg2 msg dier tnya opinion dier psl fashion2 ni..menurut elnur n ikwan,noon pon skang dah rmi geng dgn bdk2 lanskap dier n slalu berkepit dgn dorg ni jer.tido makan smua kat studio dorg jer..dier ni pon slalu travel satu malaysia pasal klu korg tgk gmba dier kat fs mmg byk giler tmpt dier melancong..biasala bdk lanskap or uians pggl AED,suka benor travel2 ni semata2 nk wat projek r n so on..gedik giler..hahaha..stahu aku dier ni single skang even tho sblm ni byk kali rumours aku dgr dier kapel dgn sorg gal ni nama fifie..myb tak menjadi kot..biasala manusia..suka berubah kan'haha..


p/s:teringt time ktorg rmi2 konvo g umah noon kat Cheras naek bas metro dr petak masa.best giler smpi time odwy nk blk g petak masa blk bas yg ktorg naek ader lori langgar.drebar yg bawak tu kecoh giler tnya ktorg mana police station yg plg dkt time tu n mintak ktorg tgkkan lori tu jgn lari..nsb bek pas lori tu langgar trus traffic jam..so tak dapat r lori tu larikan diri..hahaha..



*7thly, Arif Elnur bin Yusof aka Elnur*


Me n Elnur !

Arep or aku pggl dier Elnur(sbb aku nk bezakan dier dgn arep suk) is one of da kwn laki yg aku rapat r..n i really love him because he is sooo funny n always make me laughing ol da time esp time skola dlu..ader jer jokes dier wat yg aku akn tak benti2 gelak..even kat skola dlu ol da teachers love him wlupn dier ni pemalas giler nk siapkan homework.fyi,time SPM dlu dier ni merupakan penghuni tetap kat Bilik REhat Aspura (mus n syuk pon sama jugak)..while smua org time tu akn bertungkus lumus stdy bagai nk mati 4 spm (Arep Suk plg RAtu skali klu bab mentelaah2 ni..aku rasa buku rujukan yg smua org wajib ad like chem,physics and bio wich kiter bli rm5 kat kdai buku skola tu mmg dh byk kali dier khatam) elnur akn duk kat bilik rehat aspura smbl goyang kaki tgk muvies kat astro..n dier also claim dier dah marathon smua citer james bond time star movies wat marathon time spm dlu (mus n syuk pon akn join skali tgk dgn elnur)..hebat giler dorg ni..haha..latest news bout elnur is dier skang laja kat UITm Sri Iskandar as i mentioned earlier in Quantity Surveyer(cmni ea eja nama kos dier?) or QS.bukan Quran Sunnah ea'hehe..aku slalu jumpa dier gak cm time cuti aku ajk dier tgk wyg n br2 ni (takderla br sgt pon) aku blanja dier tgk wyg..last kali ktorg tgk wyg bersama ktrorg tgk HI Skul Musical 3..hahaha.time ni aku tgh kemaruk HSM 3 n aku nk sgt bg dier tgk citer ni..dier pon ader citer kat aku psl ap dier laja kat QS n is quiet interesting act..cm eskalator ap plg panjang skali kat msia ni cmner nk tau bina bgnan..last skali aku taw ass dier kena amik taw psl ap ntah tapi berkaitan dgn bgnan mid valley r..nipon aku dapat tau time aku kol dier time bday aku..dier pon ader citer kat aku pointer dier mmg slalu ckp2 mkn 3 jer n mak dier kdg2 sembur dier psl ckp 3 tak ckp bgus..well bg aku 3 pon dah kire ok..yg paling tak tahn skali,sblm ni dier penah kapel dgn sorg gal anak dato kot tak silap aku tapi hnya bertahan sekejap shj..dasat giler el dpt kapel dgn anak dato' tu..n now he is single n available again (i think so ooorrrr myb dier rahsiakn drpd aku yg dier dah ader gf skang ke..who knows..)


p/s:elnur still addicted to comics till now..dier penah langgan kreko kat abg stall jual comics kat sri iskandar ni..stiap kali kreko br smpi kat stall abg ni dier akn miskol elnur so elnur ley dtg amik kreko br kat dier..but aritu aku dpt taw yg dier dah stop langgan tak silap aku..hehe..sama jer dier ni dgn yan..masing2 giler komik..maklumla msg2 penah jatuh cinta dlu2 time f1 smpi f3..(tanda sayang yan kat elnur - baling duster kat elnur tapi tak kena pas aku n bdk2 rasional hasut dier supaya wat bodo kat yan.maklumat lanjut refer to INsiden Gado time F1 ea'haha..)



*8thly, Muhammad Amirul Hafiz bin Aman aka Mirul or Amad (aku tak suka pggl dier amad..tak tau naper) or Hafiz (aku rasa yg ni yan sorg jer kot pggl dier cmni..hmph)*


Mirul dan AMad serta rakan2nya yang gemar memakai tights..hahaha

Well wut i can say bout mirul ea?ha 1st word klu org tnya aku soh describe psl mirul ni aku akn bg word SKEMA!haha..mirul klu ko bc ni jgn mara..takderlaa dier skema2 pon mmg bgus psal dlm clique ktorg ni dier la yg slalu akn bg nasihat kat ktorg jgn wat ni jgn wat 2..kire big brother ktorg r..dier ni jugak ketua pengawas kat skola dlu n also da one n only pengawas dlm clique ktorg..penah gak dlu dier nk merekrut arep hazim duma smua spya jadi pengawas tapi tak berjaya pasal ktorg mmg tak suka giler jadi pengawas kat skola.tak tau nape ktorg tak suka jd pengawas myb dsbabkan oleh ketua dier Abol or tugas2 pengawas skola yg membosankan bg ktorg..(kpd kwn2 aku yg baca ni yg pasan dier pengawas sila jgn terguris hati ea'hehe..)..mirul juga merupakan anak yatim n tunjang kepada keluarga dier..dier ni mmg byk berkorban giler r utk keluarga dier..yg plg aku tersentuh skali ader skali time f1 mirul tnjk gmba dier time kecik dier dgn bapak dier..ckp muka dier mmg mirip bapak dier kat dlm gmba tu..huhu..patu time f5 ktorg wat open court sesama ktorg mirul ader luahkan kat ktorg yg dier sedey tgk ktorg berayah n dier takder..time tu br aku sedar dlm gelak tawa ktorg slalu share sama2 dier sdg berduka..tapi skang aku amat berbangga dgn mirul..dier n amad sedang melanjutkan pelajaran dkt UPNM.dier amik engin..jadi askarrr bebbbbbb..ko jgn memain joyah kwn aku jadi askar..klu aku ni jadi askar taktau la ap jadi agkya ea dunia ni..agk2nya klu aku jejakkan kaki aku kat UPNM msti terbelah tanah kat situ telan aku terus..muahaha.selain itu dier ni rajin gak msk smua sgala acara sukan or pape acara yang melibatkan nama blkg dier ader 'thon' cm marathon,trialthon dan thon2 yg sewaktu dgnnya..dan dier juga semakin gemar memakai tights sepanjang masa di mana aku tgk most of gmba dier dkt fs smua dier tgh pki tights..muahaha..fyi,baju2 round neck sblm ni dier bwk g upnm smua dier bwk blk umah psl dier tak pakai pon kat sana due to kena pki uniform spjg masa..(Gosh i cannot live without my T-Shirts!).btapa payahnya idup mnjadi askar..tapi itulah membuatkan mirul mmbr aku yg paling unique skali dlm clique ni..


p/s:dlu time aku mula2 msk hostel time f1 aku benci giler mirul psl dier akn kaco aku cm cubit aku or pukul aku..eiiiyyyyyyyyyyyyyy!!!



*9thly,Muhammad Mustaqim bin Nasron aka Mus*


Mus Si Diva Berangan serta rakannya

Antra mmbr SG Pusu yg aku rajin jumpa smpi skang is Mus..naper aku slalu jmpa dier?psl dier bff aku..haha.ktorg mmg slalu berkepit jer r time kat skola dlu smpi kdg2 tu org tersalah pggl nama aku dgn dier..n fyi,aku rasa aku takle idup klu mus takder kat skola dlu psl dier ni mmg byk giler tolong aku.Antaranya ialah time f2 dlu folio sejarah aku dier yg wat dr awal smpi abis,novel2 ksygn aku smua dier balut,dier la slalu tmnkan aku g mana2 n also aku msti dpt advantage klu jejalan dgn dier psl dia ni mmg kuat bodek ckgu den nt ktorg msti dpt kuar jejalan dgn ckgu,dier yg tkg bg aku smgt time stiap kali aku nk g syarahan bi kat ptdgn mjls tadarus al-quran,dier tak penah mara aku time ktorg jd librarians evn tho aku mmg pmalas giler wat keja n smua keja aku yg patot aku wat smua dier wat,make sure each year bday aku disambut dgn penuh meaningful time kat skola dlu n many more..byk sgt jasa mus kat aku.skang ni dier sdg melanjutkan pljrn kat matrix masjid tanah melaka n nk abis dah pon bulan 4 ni.klu diizinkan Tuhan dier nk smbg in bio pas matrix ni..act mus ni pon aku respek gak psl dier mmg byk gak masalah dgn fmly dier..wlupon dier slalu bersedey akn keadaan dier cmni,tapi dier akn cuba wat2 happy tiap kali aku jumpa dier ni.aku slalu g umah dier so aku mmg masak r n kenal sgt dier n fmly dier..tapi sikap buruk mus yg aku takle bendung is dia ni mmg kuat BOROS!!drpd dlu smpi skang mmg tak berubah2..klu duit scholar matrix tu mmg sekejap jer dier ley abiskan..kdg2 tu benda2 merapu jer dier beli.aku rasa tak penting pon tapi mmg nature dier suka bershopping n tak duk diam nk beli barang jer..dier ni pon skang dah addicted dgn brang brand2 ni..dah tak maen forest cheetah or brg2 jusco ni..nk LV Giordano PAdini jer smua brg dier..hahaha..mus2..macam2 la ko ni..papepon yg penting adiah bday aku ko nk kasi breaking dawn biler laa ko nk kasi ni??hahaha..


p/s:ktorg suka karaoke kat dlm bilik air sama2 dlu kat skola..lagu wajib yg msti dinyanyi adalah fighter by christina aguilera..syik nyanyi lagu ni jer ktorg..hehe



*LAst But Not LEast, Arif B Mohd Sukarno aka Arep Suk or Arep or Areh*


Arep brsama awek tercinta..muahaha.


Haa nk tau np aku letak Arep last kali??pasal sajer jer nk save the best for the last..hehe..arep ni skang dah byk berubah aw..dlu kat skola solehah jer..tak penah ponteng klas,slalu siapkan hw,dgr ckp ckgu,pompuan nk kapel dgn dier reject n many more.RAtu segala jenis RAtu la katakan.aku kenal dier time hanis kenalkan aku kat dier time f1 masa kat dorm bilal.dier ni latecomer cm aku gak wich means bukan 1st intake stdnts r yg msk sg pusu time tu..masa tu hanis duk sebok rapat dgn arep n berlagak baek dgn arep psl time tu dier minat kat nadea kakak si arep ni r.(ikwan pon penah minat kat nadea aw time kat skola dlu gak.tp time f1 f2 cm2 r..hihihi).so dr situ la aku kenal arep..aku bole katakan arep ni kreatif gak cm klu ktorg wat projek msti byk idea2 fresh dtg dr dier..tu dulu,skang ni arep dah makin maju n advanced!!skang ni dier sedang melanjutkan pelajaran di UIA dlm pengajian kejuruteraan (rmi jer msk uia sbnrnya tapi klu bdk2 laki geng yg stay sg pusu smpi f5 aku n arep jer r..hehe)..dier juga giat beraktif dlm aktiviti koko..aku rasa smua club kat uia ni dier nk msk..dier jd presiden tkd,presiden creative club,anggota ARC(adventure club),jd head comm ap ntah 4 taaruf committee n macam2 lagila aku rasa..klu gunung kat msia ni aku rasa smua dier g panjat pasal dier dah jadi pendaki tegar thanz to ARC..klu dlu tak byk sgt pon aktiviti dier participate kat skola tapi skang smua dier nk bolot..hahaha..aku mmg salute r arep..wlupon dier msk smua club2 ni,dier nyer stdy tetap maintain cm biasa..br2 ni dier dapat 3.4 4 cgpa dier kat matrix uia..bg aku klu 3.4 utk bdk engin tu mmg dah hebat r..n da juciest details psl arep is HE HAS A GIRLFRIEND rite now!!gf dier lawa lak 2..putih2 muka cm mix2 ala2 mat saleh ghettu!sblm2 ni mmg dier berusaha payah gak r nk sorokkan gf dier dr aku tapi nk wat cmner arep,ko kena berbalik pada pepatah "sepandai2 tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah jua".muahahaha..mg romantik r si arep ni dgn gf dier..byk gak r citer2 psl dier dgn gf klu korg tau msti korg terkejut nya..aku mls r nk citer kat blog aku ni cuz nk hormat perasaan si arep(ceh!)..haha..skali lagi aku ingin mengucapkan tahniah kepada arep psl stakat ni pencapaian anda adalah yang paling membanggakan dan aku rasa ko mmg org yg plg heaven antra kwn2 kiter..hehe..SYABAS AREP!


p/s:btw,bakal mentua arep beli umah kat mutiara gombak!!haha...nt nk kawin ngadap sg pusu jer r ko arep..muahahaha..




SOooo inilah citer2 kwn2 ksygn SG Pusu aku yg smpt aku sharekan pd korg.ternyata masing2 dah ader idup sendiri n cerita masing-masing..as for my life, biasa2 jer.takder yg menarik pon.huhu.kepada muaz n amad n len yg aku tak citer kat dalam ni aku mintak maap klu aku tak citer psl korg..klu aku ader masa aku citer r nt2..hehe..aku sajer nk cukupkan 10 orang..n sory klu aku men curi je gmba korg kat profile korg..aku tak byk collection gmba korg..aku ni bkn suka tgkp gmba pon..nk kuarkan hp tgkp gmba pon payah..hihi..

Time Malam Merdeka 2006

Moga-moga masing2 sentiasa mendapat petunjuk drpada Allah dalam menghadapi liku2 cabaran yg mendatang.Semoga perjalanan kita di muka bumi sentiasa dipermudahkan oleh-Nya..Amin..

19 comments:

  1. oit2..memandai je ko...huhu..sejak bile r aku president creative club..huhu...jgn caye sesape ug bace..tq..=p

    ReplyDelete
  2. hey azam..pe kaba?lama tak dgr cite korg.cey,mcm aku je yg myepi.best gler tgok korg sume da membesar.seryes aku taknah jumpe sesape kecuali arep.tu pun kat uia.huhu..len kali korg wat alumni mst jemput aku taw.btw,aku rindu kat mus..nnt ko tolong sampaikn salam kat dia ek.ko HS kat gombak kn?aku tak g gombak..kuantan la.all the bes azam..

    ReplyDelete
  3. hahahha~

    tergelak besar aku ble baca blk cite n kisah2 korunk ni..
    mmg juicy gle ah..
    yg plg aku xsangka, arep karno de awek..
    hehe~
    mmg xsangka..

    haha~

    neway,aku xla rapat sgt dgn korunk kan,
    tp aku ok gak la dpt tau perkembangan idop korunk nih~~

    xde g ke gossip2 baru?

    ReplyDelete
  4. to arep:

    hahaha..tak kesah la ko tak presiden ke ko presiden creative club tapi yg penting KO MMG RATU KAT AP2 YANG BERKAITAN DGN CLUBS OR SOCIETIES..hihi..

    to aisyah:

    terima kaseh la ea kerana sudi meluangkan baca posting aku yg merapu2 ni..nk wat alumni sgpusu?ko jgn takyah letak harapan tggi r..dorg ni smua pemalas klu aku ajk kuar or nk wat reunion..ader jer alasan dorg kasi...haha..ok nt aku smpikan salam kat mus..alaa ko g kuantan ke?huhu..tak dapat jumpa ko.ol da best to u too k'


    to yan:

    saper kata ko tak rapat dgn ktorg..ko rapat ap..hehe..gosip br takder r..tapi sbnrnya ader je n klu lagi juicy gosip sbnrya psl life bdk2 pompuan kiter..tapi aku rasa cm tak elok sgt r plk nk expose psl dorg ni psl most of the gosip2 dorg ni cm agk personal r..huhu..

    ReplyDelete
  5. hee..setahu aku kalu tangan basah ms pgang tu kena la samak.kalu kering takpe.ha,tq3.bile ko timbulkan hal tu aku baru terfikir aku pun ade yg konpius gak,insyaAllah aku tny nnt.aku cari yg sunni la,insyaAllah.yg aku geli anjing tu duk jilat dulang makan kitorg.hee..ko rajin2 post la pasal dak2 pmpuan lak..hmm,aku da g tgok uia kuantan tu..tah la zam,aku takde selera lak.hee..
    seryesly aku rindu kat mus.hee..

    ReplyDelete
  6. very nice story.. buzy sket la skrg ni dengan projek n test..

    continue soon..

    ReplyDelete
  7. oh my god!
    who the hell u think u r,azam??
    some catty gossip guy who spill all the deets of ur own bevy of BFFs for the sake of getting cheap publicity?
    n by doing it,ur gonna take pride in yourself coz u think that ppl will worship u as the most celebrated,know-it-all Perez Hilton-wannabe in the sinful land of UIA?
    u r the most twisted,conceited,obnoxious and condescending person i've ever met!
    for God's sake,would u jz wake up already?!!

    *suddenly i feel like dropping poison on ur blog*

    LOL (",)

    ReplyDelete
  8. btw azam,
    kn ko mention psl kwn ko yg ade gf 2 kn...
    kt c2 ade pic die n gf die plus the caption "Myra's Birthday"...
    nme gf die 2 Myra Elisha Catherina ke?
    cz if it really is,then I know her!
    she was in my studio(mase zmn2 AED dulu,b4 convert econs)~
    tp die kejap jek...
    n then die switched 2 engin n skg ni aku dgr die revert 2 AED~
    tp e2pon klo gf die si myra yg aku cte ni la...
    byk myra kt dunia ni~

    ReplyDelete
  9. arep,
    2 minggu lps aku blok akaun la coz someone try to sabotaj.
    ni nk betulkan setting balik tp dh lame x update,
    penat beb petang training, malam kelas, assignmnt, projek, military lg n bla bla bla..
    paham2 je la ko pn engineering gak..

    ReplyDelete
  10. to mirul,

    OMG sgt konye blog ader org nk sabotage.ko ader wat jahat kat org ker??hehe..memain jer..ni msti ader org dengki dgn ko ni..ko rampas awek org ea??hihi..act aku pn nk msk blog ko..takpe2 take ur time..nt ko dah free smua,make sure ko jd follower blog aku n letak link blog aku kat blog ko aw..hihi..

    ReplyDelete
  11. eh kak mimi ni byk pulak songeh ko ea'mmg aku sajer je pon nk wat expose psl mmbr2 aku ni so dat blog aku ni jadi center of the attention.haha.wut is a better way to start ur blog than spill off all the juiciest scandals n skeletons in the closet bout ur beloved frenz??hihi..fyi,blog aku skang sedang hangat dipertonton oleh mmbr2 aku aw.smua kata citer aku psl dorg best..hahaha..pasan giler..


    yup mmg myra yg ko kenal tu r awek kwn aku si arep ni r..aku tak tau nama penoh dier ap tapi aku tau r gak yg myra ni dah byk kali convert kos..latest news aku tau psl myra ni nt myb dier nk tkr laws time dah msk gmbk..taktau r jadi ke tak..btw,u do have a good memory about people syahmi!salute yah!

    ReplyDelete
  12. oh,someone is soooo addicted to the limelight here!
    i thought it's only me who's addicted to the blinding glare of spotlight!
    no wonder he's so busy unearthing all the skeletons buried at others' backyards!
    have you squeezed the juice outta me already?
    *LOL*
    i know i wont be in this blog coz all those exposed are merely Sg Pusu alumni.
    or so i thought~
    anyway,thanks for giving prop to my outstanding memory!

    ReplyDelete
  13. to azam..
    xde r sabotaj sgt pn..
    ade satu blog panas about ATM..
    then tetibe blok akunye link and gambar ade..
    gile ape..
    boleh kn tangkap dgn risik then kn investigate..
    aku xkesah pn bkn wat salah so smlm aku dh setting blk permission to view,
    BTW ptg ni aku dgn amat g tasik kentyir ade Triathlon

    ReplyDelete
  14. haha lagi bidang thon2 yang aku sedang ceburi:
    1. triathlon : swim-bike-run
    2. duathlon : run-bike-run
    3. marathon : run 10km/21km/42km
    4. towerthon : panjat menara
    5. climbathon : panjat gunung
    6. yang ni xde thon: amazing race/adventure race/ eco challenge

    ReplyDelete
  15. www.muhammadamirulhafiz.blogspot.com

    p/s: dalam ni ko boleh tgk gambar aku yang gemar memakai tight..(race aku masuk mmg dressup mcm tu la.)

    ReplyDelete
  16. i'm................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................speechless...

    ReplyDelete
  17. wah.wah.wah. azam....
    so sweet....
    terkenang kesah2 lamer....
    seriously, best gle kawan dgn ko...
    nway, miss gossip queen...
    always being lingering with all top juicy shockingly amazingly skandals and rumors....
    two thumbs..
    correction.. four thumbs up!!!!

    ReplyDelete
  18. abg azam..
    ske la bce blog ni.
    tingt kat senior2 sume.
    bez lah.. =)

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...