Followers

World Clock

>

Sunday, May 1, 2011

29th April 2011

I have a blast day on 29th April 2011. Actually mmg since exam ritu looking forward on dis day pasal it's the Maroon 5 Live in KL concert day. Soo ak dah plan baek punya. Cm biasala kawan2 kesayangan yg setia menemani ak kemana jua adalah Azyan Azilah dan Erif Elnur. Yg paling terharu dorg sanggup korbankan masa dorg tgh sibuk exam skang n spend da whole day with me. Thank you guys. In da beginning ingt plan nk karok sblm g Maroon 5 time mlm ni but El dier ader xam on da next day (29th April 2011) soo dier cm perlukan masa skjp nk stdy petang tu. Soo ak n Yan decided to go to Book Fair instead of karok. Dalam kol 3PM lbey cm2 ak kuar umah n bwk moto ak smpi KL Sentral. Da plan is El n Yan will pick me up here soo snang la nt time balik dorg takyah r anta ak kat umah. Pas dah smpi KL Sentral tak smpi dlm 20 mins dorg datang n jmpt ak. Den ktorg grak g PWTC and The Mall.

Camwhoring dalam keta jap. Hehe

Dah smpi area PWTC ni ktorg parking kat dlm The Mall. So da smpi The Mall ni ak tnjk Yan da bukfair kat dlm The Mall ni while El decided pegi foodcourt cuz nk stdy. Sian El. Yan cm biasala bukan maen excited tgk buku2 murah kat dlm The Mall ni. Mmg puteh mata r dier duk usha buku2 ni smpi dah kompius nk beli yg mana satu. Haha. Tp yg best klu kuar dgn Yan ni dier msti slalu jmpa buku2 yg taste ak cm historical-fiction ni stiap kali ktorg book hunting sama2. Aritu ak g The Mall tak jmpa pon sgt buku2 taste ak ni tapi time kuar dgn Yan ni cpt je dier jmpa buku taste ak. Ak yg plan mula2 tak nk beli pape langsung dah dilema dah nk beli kex buku ni wlupon hrga dier murah just RM8 je. Haish damn u Yan. But in da end pikir2 tak jadi beli pasal buku2 yg dah beli sblm ni pon stil tak terbaca n nk jimat duet sket. Hehe


Murah giler kan ! Hahaha

Ramai org dah berebut buku.

Yan wat khusyuk2 la konon. Hahaha

Pas dah jalan2 kat The Mall ni ktorg plan nk beli pape kat sni time nk balik nt. Ak n Yan pon g KLIBF kat PWTC. Yan sajela nk tgk2 buku kat sni n ak trus bawak dier naek level 3 tmpt2 jual english punya books n university books. Cm tadi gak time ktorg sggh satu kedai ni Yan just point je kat aku buku history n ak trus cm aarggghhhhhhhhhh nape la ko tnjk ak buku ni? Bahaya btul bawak Yan ni. Ak ni dahla takder duet n mmg silap r dtg KLIBF wat kali ke 2 pasal seyesly wat ak lagi cm nk nangis je tak dpt beli buku yg ak minat. Huarrghhhh.

  Ak berkenan giler dgn buku ni ! Skali tgk2 harga dier RM275. Sob2.
 
Pas dah smpi kat Penguin punya gerai ak bg masa Yan tuk usha buku yg dier minat. Dier ader amik satu buku ni but last2 kali tak jadi gak dier beli pasal nk jimat duet cm ak. Haha. Pas dah almost 1 and half hour kat dlm KLIBF ni ktorg blaa r n g balik The Mall. Pas dah masuk balik The Mall Yan trus amik buku2 yg dier nk beli while ak beli world maps. Ari selasa ritu ak tgk hrga dier RM16 skali time ak dtg ni hrga dier dah trun RM8. Nisa r yg bgtau ak mula2 ni soo ak pon beli 2 pasal Nisa soh belikan skali utk dier klu hrga dier dah trun RM8. After dat, ktorg trun foodcourt cari El yg tgh sibuk duk stdy. Time nk cari El ni ktorg ternampak TV kat foodcourt ni tgh pasang channel NTV7 and terlupa lak dah stat upanya wedding Kate and William. Ktorg pon ap ag stop jap n tgk Kate walked down the aisle with her father and met William in front of the altar. Awwwww sweet giler tgk dorg dua ! Time ktorg duk excited tgk scene ni aderla a group of girls passed by n dorg pon pasan William n Kate kat tv ni. Dorg pon ckp "eh arini ea Charles kahwin tu?" Ak dgn Yan trus wat muka duhhh bukan Charles la adek2 skalian it's William. Yan trus ckp "Please get your facts straight" and ak gelak je. Haha

El 'happily' studying for his exam tomorrow. Haha

 Hepy pas dah beli barang2 masing2. Hehe

Pas dah selesai solat asar smua ktorg pon bergerak la ke Bukit Jalil. Time odwy ni jalan jem giler n tensen gak ak. Yan pon siap bantai tido dlm keta jap. Haha. Dlm kol 7.50PM ktorg smpi gak at Bukit Jalil. Seb bek Pudu punya bus station dah bukak balik soo dah takder perhentian bus kat Bukit Jalil ni n tak sesak r jalan. Nk parking pon senang je n ak cm quite suprised tak seramai giler org cm ak dtg Paramore ritu. Myb ni wat kat Stadium Putra n besides tiket Maroon 5 ni agak mahal sket soo takla ramai sgt org. Smpi2 je trus g surau solat Maghrib dlu. After dat isi perut jap beli keropok n biskut kat sni. cm biasala kat sni hrga makanan mahal nk mampos. Biskut oreo yg paket kecik ni RM2.50 and jack n jill ni RM5.50. Mula2 ingt nk beli burger je tapi ramai sgt org soo kitorg beli je la junk food ni je. Kenala makan skit pasal kitorg lapa giler nk mampos n nk jerit2 terlompat kat dlm stadium tu kenala ader tenaga. Hehe.

El and Yan sibuk makan.

Pas dah makan n isi perut smua ni ktorg pon bergerak r g Stadium Putra. Time kat sni la org dah ramai giler. Da best thing tiap kali g concert ni ramai giler HOT PEOPLE ! Haha. Mmg cuci mata je kat sni. El siap cakap ag haish bykla ilmu ak kuar malam ni. Haha. Smua stylo je dtg konsert. Time nk cari pintu mana nk masuk ternampakla Hans Isaac. Wow ader gak artis Malaysia eh datang tgk. Ingtkan tak layan Maroon 5 ni. Skali pas dh jmpa pintu mana yg nk masuk mmg kitorg cm down skit pasal panjang giler kena beratur !

The crowded people !

Panjang giler kor kena beratur. Tp nsb bek tak lama tggu pasal cpt je smua org dpt masuk.

Yan si tembam n El kat blakang. Hehe.

Pas dah beratur n tggu agak lama dapat gakla ktorg masuk dlm Stadium Putra. Klu nk compare dgn Paramore ritu like I said mmg tak ramai sgt cm Paramore ritu. Tapi compare to Stadium Nasional ritu Stadium Putra ni cm selesa skit pasal seat dier kusyen jarak seat ktorg dari stage pon cm tak jauh sgt cm Paramore ritu. (byk plk ak guna word ritu. Haha)

The concert sblm start

Me n Yan waiting for Maroon 5 to come out.

Dlm schedule patutnya dis concert start on 9PM. Tapi dah kol 9 dorg tak kuar2 ag. Puas audiences duk jerit2 Maroon 5 but stil konsert tak start2 ag. El ckp klu ak taw lmbt kuar ni bek ak bwk masuk buku stdy ag. Haha. Tggu punya tggu akhirnya Maroon 5 pon kuar. Da concert start at 9.30PM with a BLAST !


 


A few snapshots yg ak amik time Maroon 5 performed. Hehe

Seyes Maroon 5 IS SUPER DUPER AWESOME ! Ak tak penah rasa excited giler n high giler time g concert cmni dlm seumur idop ak. Adam Levine and his bandmates mmg AMAZING ! Adam tak sempot kot nyanyi n takder pon dgr dier tercungap2 time perform ni. Dahla dier ni aktif n ligat je atas pentas siap berjoget2 bagai. Da girls tersangatla crazy tgk Adam termasukla Yan. Tiap kali Adam wat aksi comeyl skit smua jerit cm org giler. Yan lagi la gile siap jerit "ADAM TAKE OFF YOUR CLOTHES" smpi org keliling2 ktorg smua gelak je. Besides that Adam pon tersangatla peramah n sentiasa je interact dgn audiences. Band dier smua hebat giler maen gitar n drums termasuk Adam skali pasal da sound system yg dorg men live BEST n SEDAP GILER ! Takder pon bunyi nyaring or tersalah maen ke. Mmg professional gile r. Lighting system pon tersangatla cantek n mmg puas ati r. Patu ak sgt suka concert Maroon 5 ni pasal ak taw smua lagu yg dorg nyanyi malam 2. Ak takder la hafal smua lagu dorg but at least ak familiar n penah dgr r. So takder la ak cm borink skjp cm Paramore dlu time dorg nyanyi lagu yg ak tak penah dgr. Tak sia2 ak dgr lagu Maroon 5 sblm2 ni. Hehe. Time concert ni gak ktorg bertiga tak benti2 jerit n menari bagai. Dah tak kesah dh org keliling ktorg nk pandang ktorg ap ke asalkan ktorg enjoy giler malam tu. Haha. At last concert abes dlm kol 11.30 cm2.

Yan posing red carpet.

The trio

Kami berdua.

After dat ktorg pon kuar from stadium stat usha2 baju Maroon 5 yg org duk jual2 kat luar ni. Cari punya cari ader gak r jmpa murah satu baju dlm RM20. Sblm stat concert ni dier jual satu baju RM38. Bapak mahal giler. Seb bek tak beli sblm stat concert tadi. El beli 2 helai while ak n Yan just beli satu helai je. Baju ak n Yan sama plk 2. Haha. Time sblm nk g keta balik ktorg ader try gak nk curi poster Maroon 5 yg dorg gantung kat lamppost kat perkarangan stadium ni tapi tak berjaya lak. Tensen je ader yg dapat trunkan poster2 ni. But klu pikir balik kang berebut sesama ktorg klu dpt curi satu poster tu. Haha. Den ktorg pon blaa from Bukit Jalil n plan nk makan McD kat Jalan Ampang. Time odwy g sni kitorg pasang radio kuat2 dlm keta n jerit nyanyi pape je lagu yg on air kat radio pasal stil rasa cm excited nk jerit2 ni. Mmg puas abes. Haha

Kat dalam keta pas abes concert. Hehe

El n Yan in front of Double Tree hotel by Hilton

Smpi McD Jalan Ampang masing2 melantak pasal kebulur. Den borak2 n lepak2 jap smpi kol 1lbeyh. Patu El anta ak kat KL Sentral balik. Soo ktorg pon said goodbyes to each other n dorg pon tgglkan ak dpn moto ak. At first ak tak pasan pon ader something wrong kat moto ak ni skali ak baru pasan yg HELMET AK HILANG ! Ak nmpk ader kesan tali helmet ak ni kena potong. Arghhhhhhhhhhhhhhhhhh geram giler. Ak pon terpaksla kol my dad n mintak dier dtg hantarkan helmet kat ak. Sian ayh ak kena anta helmet kol 2 pagi kat KL Sentral ni. Ak pn tggula ayah ak dtg kat KL Sentral ni. Tapi ader hikmah gak helmet ak hilang ni pasal time ak tggu kat KL Sentral ni ader awek Japanese tegur ak. Mula2 ak tak pasan dier tegur ak pasal time tu ak duk dgr iPod kat iPhone n ak pasang agak kuat r. Skali dier ckp dier nk pinjam henset ak n dier ckp dier nk bayar ak. Dier kuarkan RM5 n ak pon kasi jela henset ak kat dier. Dier tak reti nk dial numbers kat kertas yg dier pegang soo ak pon tolong r dialkan 2 numbers yg dier nk kol. Pas dier guna hp ak byk kali gak r dier ckp Thank You kat ak. Sblm dier pnjm hp ak ni ak taktau pon dier Japanese soo ak pn tanya la dier "Where do you come from?" n dier jwb "I'm from Japan". Ak smbg ag ckp kat dier tak ramai Japanese yg pandai ckp English n cm impressive gak r dier pandai ckp English. Upa2nya dier ni English teacher. Patu ak borak2 ag dgn dier. Ni 1st time dier dtg Malaysia n dier duk sni 6 hari nk jmpa kawan dier. Ak ader tnya dier gak cmne gempa bumi kat Japan ritu n dier reply dier tak bape effect sgt dgn gempa bumi tu pasal tmpt dier agak jauh from gempa bumi tu. She's really nice n sgt humble n tak sombong pon. Pas ayah ak dtg bwk helmet I said nice meeting u n kitorg pon blaa. 

Seyes ak sgt hepy giler on dis day. Really looking forward klu ader lagi konsert pape yg best in da future. Mmg El n Yan la akan jadi mangsa kena temankan ak g concert pape lagi pani. Hehe.

p/s: Cuti dah nak abes ! Cuak la plk nk keja Selasa ni. Org duk sebuk cuak result xam nk kuar ak je yg cuak nk keja. Huuu

Tshirt and kipas Maroon 5 yg ak sempat beli time g konsert ni. Hehe


8 comments:

  1. YAY! lepas ni jom pergi lagi. seronok!!!

    ReplyDelete
  2. bestnyerr pii tgk konsert marroon 5..:)

    ReplyDelete
  3. haha klu minat maroon 5 mmg patut g.

    ReplyDelete
  4. wey..bestnyer...feveret grup aku tu..waaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. hari tu sempat jugak singgah bookfair..tetibe terbeli novel baru ramlee awang murshid..sambungan ke 5 trilogi puteri..

    ReplyDelete
  6. salam..bestnya korg dpt p konsert merroon 5....appn i folo u... folo me back yer tuan blog..
    cara supaya right klik dan hight light teks tidak berfungsi di sesebuah website(blog)

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...