Followers

World Clock

>

Sunday, January 16, 2011

40450, Shah Alam

So aku baru je balik from Shah Alam. Smuanya gara2 Nun ajak aku g sana n karok dgn dier with El. Of kos la karok kat KL lagi best (RED BOX SOGO IS DA BEST !) but since Nun cm bz and aku pon borink dah lama giler tak g Shah Alam aku pon cm ok je wit da idea g sini. Mula2 ajak Yan skali nk join karok since dier pon stdy kat UiTM but dier g Melaka lak nk wat bufday suprise for bf dier Yus.

On Saturday morning pon aku bgn lmbt as usual. Gerak from Kepong nek KTM and beli tiket g Padang Jawa pasal Nun ckp dier nk amik aku kat sni. Fyi, Nun mmg bwk keta g Shah Alam ni. Pelik lak aku beli tiket Padang Jawa ni pasal ni 1st time aku beli tiket KTM yg menghala Sentul - Pelabuhan Klang. Nek je KTM rasa legaa psal tak ramai org pon. Tak sesak spt biasa. Since perjalanan dier mengambil masa 45 minit +- cm2 aku pon layanla Desperate Housewives and Supernatural yg aku tak tgk ag kat iPhone aku. Takderla bosan mana duk kat dlm KTM tuh.Well for those yg masih lagi meragui best ke x or patut ke x beli iPhone ni bnda cmnila korg akan alami klu korg dah bosan2 pasal bole layan movies or pape videos dlm phone korg. Klu berminat bole contact Azlan 0132002769 aka my bro. Dier ader jual sgala phone termasukla iPhone. Haha smpt ag aku promote bisnes abg aku.

Padang Jawa KTMB Station. Typical lama punya KTM stations
Pas dah smpi tuh kena tggu lama skit Nun pasal dier g amik El. Tggu punya tggu smpila Nun n El. Masuk je keta Nun ckp ader problem. Upa2nya rini dier bz skit pasal soknya (Sunday) dier nk g Bangkok dgn bdk2 UiTM dier. Ader field trip kos dier. G lima hari lak 2. JELES GILER ! Soo mcm2 la bnda dier nk uruskan. Pas dah discuss2 kitorg decide dlu g makan dlu. Nun g bwk aku n El makan kat ader satu kedai kat Padang Jawa ni jual masakan Jawa. Makan pecal ayam Jawa. El dier tak penah g sni dier kata n klu dier slalu makan pon dier slalu g makan kat Pusat Komersial wich later I found out kat area2 umah dier je. Nun saje je la nk bg try makan sth new ni so aku pon ok je. Katanya dah bosan makan Mcd and KFC (Aku tak penah2 bosan makan Mcd pon. Hehe). Pas dah order n pecal ayam tu smpi kat ats table kitorg brla pasan aku penah makan bnda ni time kat Bali. Not bad gak rasa dier kat sni. Ayam goreng dier pon panas je ag macam br pas goreng. Pas makan Nun dier kena g jumpa lecturer dier pasal nk discuss trip g Bangkok tomorrow. So El decide soh drop by aku n dier kat Jusco Bukit Raja sementara nk tggu Nun nk g jmpa lecturer dier.

Ni masakan sunda time aku makan kat Bali tuh. Lbeyh kurg cmni r makanan dier aku makan kat Padang Jawa but less complicated takder sayur2 pelik tu. Hehe

Time odwy g Jusco Bukit Raja, El n Nun jadi tour guide aku. Jalan je skit dorg mula la citer ha nila iCity yg org slalu g tu, ha ni la UiTM pintu blakang, ha ni la UiTM pintu depan dier, ha nila Giant, KFC Mcd n macam2 ag. Cm klaka lak. Patu mata aku cm jakun lak pasal kiri kanan depan blakang aku tgk smua students je kat area sni. Takder plk aku nmpk org tua makcik pakcik ke ap ke. Yewla tmpt aku duk round2 ni pon dkt dgn UiTM kan soo mmgla byk la students. Besides aku rasa 90% students dier smua duk luar je mmg la nmpk muka students kat luar ni je. Klu kat yuyayiea tu smua bdk dier duk dlm tu so jarangla nmpk lambakan students melilalu2 kat luar yuyayiea tu.

Sesampai je Jusco Bukit Raja aku n El pon jalan2 window shopping. Mata aku sakit btol tgk smua kedai less je. 30%, 50%, 70% smua la percent2. Arghh tensen giler tgk duet tak masuk ag. Den kitorg masukla Voir punya boutique kat Jusco ni. Pusing2 sblm nk kuar baru pasan ader Diadora punya outlet kat dlm Voir ni n byk gak less for baju2 dier. Baju2 dier smart gak den tgk less 70%. Waa ni mmg kena beli je rasanya. Pas dah belek2 aku pon amik satu T-Shirt round neck wich after less RM17.90 and El amik 2 collar shirts and after less RM23 sth cm2 each. Haha tak plan pon nk beli skali tgk temptation baju trus men amik je. After dat just pusing2 je kat dlm Jusco. Ingt nk tgk wyg pasal nk bazir masa kat sni tapi tak jd nk tgk cuz takut terlebeyh masa lak. Besides Nun nk amik pas Maghrib cm2. Patu citer pon smua bosan2. Time jalan2 ni mcm biasala aku klu dgn El ni ader je bnda ktorg nk borak. Mmg tak benti2 borak. Den makan ais krim choco top. Masa kitorg duk pusing2 dlm Jusco Bukit Raja ni kitorg g baca comments customer wat kat Jusco sni. Aku sjk jadi promoter kat Jusco Kepong dlu mmg dah start suka g baca org comment kat Jusco ni pasal kadang2 comments dorg tu klaka n cm bodo pon ader. Mula2 time baca byk org komen pasal parking kata parking kat sni horrible n mesin autopay dier smua rosak n satu je bole guna. Skali aku jumpa dua comment forms ni pas aku n El baca kitorg gelak cm org giler. 

Haha ader gak customer yg backup Jusco n duk kutuk balik customer yg complain2 ni. Slalu aku jmpa customer puji services kat Jusco ni je tak penah lak jmpa cmni.

Comment ni yg paling aku nk gelak skali klu baca. Bole plk nk beza2kan dgn Jusco Bukit Tggi tu n kata bole menimbulkan "ketakutan" kepada pelanggan. Nmpk sgt cm takle terima bgnan2 moden ni. Freak giler ! Patu taktau malu ngaku penulis bebas B. Harian and Metro lak 2. Haha

Macam2 btol org skang ni. Time jalan2 kat sni ader la 2 3 org tegur El cuz tmpt sni mmg bdk2 UiTM suka g pon. After Maghrib cm2 Nun pon dtg balik n pickup ktorg den ktorg g tmpt utama yg mahu dituju sjk aku dtg Shah Alam since siang tadi wich is KARAOKE ! Mula2 ingt nk g karok kat Greenbox kat Jusco Bukit Tggi tapi cm jauh skit n mahal plk. Nun plk masih ag bz n dier kena wat assignment dgn kwn dier la bagai. So ktorg pon just g karok kat Bintang Gemilang dkt ats Giant supermarket dkt dgn UiTM ni. Tmpt karok ni kecik giler but aku impress pasal dier wat byk giler box2 kecik smpi bole muat 20 karaoke box or bilik kecik. Karok kat sni ikut lagu. Satu lagu RM1 soo ktorg decide sorg amik 5 lagu.  Nun bole plk karok lagu Barakallah by Maher Zain. Haha aku pon join skali r. Mmg PUAS dapat melalak2. Tapi cm segan nk lompat2 or terkinja2 pasal kat box ni lampu dier takle gelapkan n den org duk lalu lalang2. But stil rasa puas dpt karok ! Aku mmg suka karok dgn Nun and El pasal kitorg punya genre lagu smua sama2. Hehe.

TV Kecik tnjk pilih lagu karok 2.

El n Nun tgh 'high' karok. Haha

Ni lagu Reason by Hoobastank. Yg klakanya video dier just tnjk lirik lagu tu je. Haha

Time dah nak abes ni ingt nk tmbh ag lagu tapi org dah book bilik ktorg. Soo cm hampa la skit tak dpt karok lama2 ag. But still rasa puas dpt karok. Hehe.  Patu sblm g makan Nun bwk aku masuk UiTM. So ktorg pon pusing la satu UiTM ni. El ckp ader 25 fakulti ! Byk giler nk mampos. Mmg Nun bwk aku g stiap2 fakulti ni la. Haha. El tak pnh masuk UiTM time mlm n tibe2 dier ckp UiTM ni cantek lak time mlm pasal lighting punya pasal. Klu tak dier ckp buruk je time siang pasal byk bgunan lama kan. Bg aku UiTM Shah Alam ni cm UIA PJ je cuma dier lagi besaaar. After dat ktorg blaa den g makan kat restoran melayu dkt bwh fly-over nk g KTM Padang Jawa. Makan kat sni ingt sng r nt nk anta aku trus g KTM. But pas aku tgk jadual KTM wich aku dload to my iPhone time aku duk on9 jap kat Starbucks Jusco Bukit Raja tadi last tren kol 10.50PM and time ktorg smpi kat restoran sni pon dh kol 10.30PM. Mcm tak smpt la gayanye. But ktorg makan dlu n lepak2 borak2 jap n tgk cmner nt. Makanan kat sni cptla smpi but bg aku takderla sedap mana compare to restoran Sungai yg aku slalu makan kat Gombak 2. Pas makan Nun g toilet jap n aku ckp kat El "Eh kiter kena tnya soklan kat Nun yg kiter dah pakat nk tnya tadi time kat Bukit Raja tuh." Aku soh El tnya soklan tu pasal aku cm segan lak nk tnya soklan ni kat Nun. Besides klu aku tnya nmpk cm aku ni mmg bz body sgt2 n takut Nun taknk citer. So time Nun datang blik aku ingtkan El nk tnya n ckp skali aku plk yg kena tnya. Haish. Aku pon ckpla "Ermmm Nun aku tgk kat FB ko skang status ko dah "In a Relationship" nmpk. Betul ke?" Patu Nun pon . . . .

Soryla rakan2 Nun tak kasi aku citer dgn lbey lanjut mengenai soklan yg aku ajukan tadi kat dier. Soo citer tu mmg exclusive utk aku n El n je. Haha !

Pas Nun dah jawab soklan aku (HOT stories ok! Haha) ktorg pon gerak r g KTM Padang Jawa. Skali pas tnya pak cik kat situ dah takder pon tren kat situ. Den El ajak tdo kat umah dier pasal klu nk tdo kat umah Nun cm dier bz lak nk prepare utk g Bangkok sok smua. Nun pon antala aku n El balik umah El. Mula2 rasa cm awkward gak pasal umah EL ni dahla ramai giler org duk. 14 org kot ! Msti smua pandang pelik je. Aku ni dahla mmg ader masalah utk berkomunikasi dgn strangers ni. Pas dah say goodbyes to Nun, aku pon ikut r El masuk umah dier. Umah sewa El ni 2 tgkt dr luar cantek gak r umah dier. Tapi masuk dlm mmg kosong r takder perabut ap smua. Yela umah bujang kan. Patu dorg pon baru je pndh sni 2 mggu. Masa aku masuk umah El ni takder org kat bawah n smua kat ats. Patu lama2 skit tu ader la kwn2 dier trun n aku just pandang2 dorg cm2 je. Takder tego2 sgt. Byk yg takder kat umah dier pasal kuar smua. Housemates El macam2 jenis org ader. Ader yg berniaga Otak2 la, ader yg men surf-skate board la, ader yg OKU, ader yg ustaz la n macam2 ag. Malam tu dorg men card n aku just duk tepi je tgk dorg men. Cm meriah gak r. Tibe2 aku rasa cm best lak duk satu umah ramai2. But of kos la nt ader cons dier cm takder privacy smua. But ntah mlm tu aku rasa jeles lak dgn El n rasa cm nk tggl serumah je dgn dorg. Mlm tu gak pas smua org dah g tdo aku n El duk godam sama2 laptop El. Dier tnjk smua Youtubers punya artists yg cover lagu2 hitz ni n smua aku tak penah tgk ag. Patu kitorg tgk trailer movies yg kuar thn ni smpi lebam. Dh kol 4.30 cm2 baru ktorg g tdo.

Bgn2 tgk2 dh kol 12PM. Haha melepas Suboh. Teruk btol. Pas mandi2 El pinjam keta kawan dier pasal nk anta aku g KTM balik. Sblum balik sggh A&W brunch. Pas brunch aku pon say goodbyes to El pulangla ke Kepong.

Pas aku dah visit Shah Alam ni aku rasa cm nk tkr UiTM pon ader. Tibe2 rasa cm coool je duk ramai2 kat satu umah pasal teringt duk kat dorm ramai2 time skola dlu. Patu blaja kat UiTM guna BM wlupon dlm exam jawab in English but still klu dlm kelas tu takder nak pikir berpuluh2 kali wat ayat elok2 dlu sblm tnya soklan. Bole je men tnya ap yg terlintas kat dlm pala otak trus without any hesitations. Ni klu kat yuyayiea aku nk tnya soklan pikir macam2. Patu environment kat Shah Alam ni pon cam besst je. Wlupon takder byk entertainment cm kat KL tu tapi aku cm suka plk. Ntahla tibe2 je suka kat UiTM ni. Myb aku dah bosan dgn yuyayiea ni kot. But stil aku bersyukur laja kat yuyayiea ni. Ok peace out !

p/s: Yay buku teks Modern Europe History dah sampai ! Ritu beli kat ebay. But baru smpi satu. Ader lagi 2 buku tak smpi ag.

Nipis je pon buku dier. Takder la tebal mana. 25 bucks cm2 je hrga dier.

Suka content dier ! Sgt colourful n full with pictures. Hehe


p/ss: Thanz to El pasal wat aku sgt giler dgn Boyce Avenue. Suka giler dier cover lagu Firework !



Bole tgk video dier yg laen kat sni. Hehe

6 comments:

  1. haha.. old school gle tempat karok die?? hurm, ko x jalan ag kat utm zam.. haha

    ReplyDelete
  2. utm?jauhhhhh sgtttt ! Haha but ntah la lately ni aku cm dah bosan duk uia rasa duk mana2 selaen uia rasa lagi best je. haha

    ReplyDelete
  3. uitm? haha... asal tak ajak aku? ceh! :p

    ReplyDelete
  4. nak dtg uitm agi x... syafiq azharul asmi ajk aku hangout.....

    ReplyDelete
  5. mash:
    it's boys day out. cm tak proper ajak ko. haha.

    elnur:
    bole jeh. glad to come back to s.alam again. hehe

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...