Followers

World Clock

>

Thursday, January 13, 2011

4 AM in the Morning

It's 4.44 AM in the Thursday morning and I still up n fresh. Tadi br je pas makan Nasi Goreng Kampung + Telor Mata (Nasi Goreng Feveret. Sape slalu makan dgn aku myb pasan kot aku slalu order nasi ni je) and pekena Milo Ais kaf Cafe Faruq. Oh aku sgt suka akn Cafe Mahalah aku wlupon makanan dier biasa2 je cuz cafe ni bukak almost 24/7. Starting from last week dah cm habit every Rabu malam aku tak tdo den kol 4 cm2 aku g melantak wich trus sahur. Dah lama tak puasa sunat Khamis. Klu dlu kat skola rajen la. Tupon aku rasa rajen pasal bound to social pressure. Kwn2 pose aku pon pose. But tak bermakna time aku puasa tu aku tak ikhlas of kos la aku try sehabis mungkin nk puasa btol2 kan. But lately ni rasa cm kurg sgt wat pahala kat Tuhan tibe2 rasa at least puasala la smggu skali so dptla rasa diri ni suci skit. Ni asyik bergelumang dgn maksiat je. Haha. Time makan kat cafe ni msti je ader org layan bola. Tadi pon smpt gak tgk my so-called feveret football team Arsenal lawan dgn Ipswich T. smpi half-time. Tupon dah kena blaa from cafe pasal pekerja2 cafe Faruq tu trus tutup TV pasal dorg pon nk stop keja gak kan. Last week pon cmni gak dpt tgk Arsenal lawan City smpi half-time gak tp pasal mls nk tggu smpi abes full-time punya aku trus blaa time tgh break 2. So skang ngadap laptop update blog jap.

Tadi sblm sahur kat cafe g lepak bilik kawan aku ni. Nama dier Kirin n ktorg ni takderla bape rapat pon. Time kat CFS Nilai pon penahla aku satu class dgn dier 2 sem cm2. Patu dah masuk Gombak ni jarang jumpa wlupon ktorg satu mahalah je. Klu jmpa just "Hey Kirin n Hey Azam" or sapa2 cm2 je. Takder borak panjang or tnya how's life cm2. But sem ni aku sama klas dgn dier in Intro to Economics punya class. Dier budak Poli (short form to Political Sciences) so mmg class ni dier kena amik cuz sbjk ni asalnya mmg utk bdk Poli je. Since aku minor in BBA, dlm stdy plan aku mmg kena amik sbjk Intro to Econs ni so aku pon add la subjek ni n so samala klas dgn dier. Aku tak terfikir pon nk g blik dier at da first place tapi masa time usha2 FB aku nmpk status Luqman tules "I felt the earth beneath my feet" n br pasan tu lirik lagu Somewhere Only We Know by Keane. Aku teringt Keane aku teringt Kirin pasal dlu2 aku penah dtg blik dier n dier ni giler Keane. So I decided to text him n ckp nk copy smua albums Keane from him. Skang ni aku gian nk dgr album2 band2 lama or artis yg semi-popular time dlu2. Den aku g r blik dier. 

Mula2 masuk ingt nk copy albums Keane n some of his movies dier amik from LAN je den bla trus pasal time tu pon dah lewat kol 12 lbey n nk dkt kol 1 cm2. But pas dah ddk2 kat blik dier ktorg pon stat borak2. But aku tak sedar pon yg ktorg borak macam org pak cik2 tua lepak kat kopitiam. Like seriously NON-STOP punya borak! Mcm org tak penah jmpa stahun la. We talk like everything pasal studies, lecturers, ponteng class, How I Met Your Mother, The Big Bang Theory (Priority to Sheldon of kos!), Alternative movies, Marvels, DC, Star Wars, clothes, jeans, perfumes, footballs, Arsenal, Man U, Malaysia VS Indon, travels, family, Thailand, Bali, UK, Paris, aquariums, Master, UM, UKM, Social sciences, social pressure, jobs, Rock the World, British Museum, Louvre, ICU, Perlis, Kedah, Bundle, Dubai, On9 shopping, fishing, BBA, Pavilion and many more. Oh of kos duk kutuk2 some of our friends too. Time aku tgh borak2 ni br pasan aku senang berborak dgn Kirin upanya. Slalu jmpa cm taktau nk ckp ap but tibe2 rasa kitorg share a lot of common things. Mmg lama r kitorg borak smpi kol 4 cm2. Yg aku herannya takder pon kitorg pause n silence awkward menyusul after dat but just dragging n dragging n dragging conversation kitorg.

Soo wut I am trying to say kadang2 kiter tak expect pon org yg kiter jarang giler talk to sbnrnya org tu la plg best skali wat teman berborak2. Dah lama aku tak rasa puas berborak. I know dis sound weird but aku ader mempunyai feeling di mana it's really hard to find a moment di mana payah nk cari kepuasan berborak wlupon kadang2 kiter pikir klu sblm kiter nk borak dgn kwn2 yg kiter rapat tu kiter akn rasa puas borak dgn mereka2. Sometimes kwn2 yg kiter rapat nila take us for granted n wat2 dgr je time kiter ckp dgn dorg. Bukan dorg dgr btol2 pon ap yg kiter ckp kat dorg n kadang2 makin wat kiter sakit hati lagi ader r. But I know nk alami moment best borak cmni once in a time je. Still it is da best feeling ! Hehe.


p/s: Pasal borak pon leyh wat post kat blog ni. Ni smua gara2 layan How I Met Your Mother punya pasal. HIMYM kan suka sgt utarakan isu2 bnda remeh temeh cm "Have u ever feel that when bla2..?". Haha.

p/ss: To those who read dis, penah tak korg alami cm aku alami ni? Hehe berangan btol aku ni cm ramai sgtla org baca yg post ni n nk jawab soklan aku ni. Haha

p/sss: Tak stat2 ag stdy FAF. Dah makin tak kesah nk exam ke ap. Dah sudah berada di tahap "lantak la xam 2 n pandai2 la idup nt time jwb" or in other words DAH BOSAN STDY and nk duk LEPAK je idop ni !

Currently addicted to Sheldon saying Zazzy ol da time. It's so zazzzy. Haha.

6 comments:

  1. Hah, aku alwez rs d same feeling. ssh kot nk cri org yg leh sembang nonstop wich mesti ade sangkut kt mane2 time cnvrsation.. X-X

    n ak realized sometimes skwn2 yg kte xkenal sgt rupanya best nk cte mcm2.. ak sokong ur statement!

    tp ak respek r ko azam leh sembang byk giler mcm hal satu dunia ko nk ckp.. haha~

    erkk.. byk nk komen tp nt pjg sgt pulak. ;p

    p/s: hargai kwn2 yg ak ada.. huu~

    ReplyDelete
  2. Oh ko pon cam2 gak ea ang? xtau lak aku. Hehe. Ader geng !

    Haha aku rasa laki klu dorg dah borak masalah satu dnia pon dorg discuss. Hehe

    Haha tak panjang pon. aku lagi suka komen2 panjang. hee

    ReplyDelete
  3. haha. kdg2 aku ckp lebih sket je, kwn aku ckp ak nk explain. xbg ak ckp byk2.. time ak snyap, taw pulak nk suh ak ckp.. -_-"

    ReplyDelete
  4. well azam, i see that you have your 'zazzy' momments. congratulations.

    balik gombak aku nak amek semua episode BBT season 4 yang tertangguh sebab dok shah alam ni mana download apa2. damn!

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...