Wednesday, December 8, 2010

Lata Hammers

So I guess everyone has already looking forward for my report to Lata Hammers ea? Haha pasan btol. Aku rasa everyone tu just Yan and Trah je cuz I read on their blogs that they were 'looking forward' on my post about da GREAT trip. So here am I going to describe as 'details' as I can about dat trip. As usual, this post is not advisable to read for those who are not Pusuians or anyone who doesn't like to squint their eyes just to read dis long and dreadful post. Hehe. But klu nk version pendek punya korg bole g blog Safwa by clicking here.

It all happens on Monday 6th December 2010. Aku bgn awal giler pagi tu bcuz klu time cuti bgn dlm pukol 6.45 AM bg aku tu consider sgt awal pasal slalu bgn kol 2PM. Pas solat subuh text Elnur soh inform aku klu dier dah odwy nk amik aku. Biasala klu trip g mana2 or kuar jejalan2 ni msti Elnur jd chauffeur aku pick up aku smua. Haha. Pas mandi n wat breakfast sndri (Grilled bread Egg, ia adalah sejenis roti dicelup dgn telur yg telah dipukul dan dimasak atas pan with margarine.Taktau ap nama official dier) text lak Arep Suk dier dah kat mana pasal dier pon nek dgn El. Upa2nya dorg dah kat Selayang n dah nk dkt smpi umah aku. Aku pon kelam kabut mandi n cpt2 siap. Pas dah siap n packing ap yg patut ngadap laptop jap cr dload links for The Big Bang Theory Season 3. Smbl2 terleka ngadap laptop my Mom dah bising from bawah ckp dorg dah smpi. Kuar umah masuk keta n greet them den kitorg bergerak la ke Petronas Sri Gombak for rendezvous with others. Oh di sini sy ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Petronas Sri Gombak la ye kerana telah menjadi feveret spot setiap kali kitorg berkumpul dlu sblm g mana2 trip. Pani klu org tnya kat aku mana2 tmpt rendezvous best aku akan trus mention Petronas Sri Gombak. Definitely. Hehe.

Dol, Awyn, Safwa n El tgh tggu yg len2 kat Petronas

Pas dah smpi Petronas jumpa Dol n Safwa pasal dorg dah smpi dlu. Den Awyn dtg nek moto scooter dier. Mula2 ingt nk parking kat Petronas je but after dat Arep offer bwk scooter Awyn g umah Trah since Awyn taktau jalan nk g umah Trah. Time tggu2 dorg ni aku g masuk Mesra n beli sodas n mineral water pasal ikut perjanjian boys kena bwk air while da girls bring foods. Trip ni kitorg called picnic so kenala bwk food kan. Arep ckp dlm 2 org cm2 kwn2 ARC dier akan ikot skali pasal dier tak bwk ingt trek nk masuk ke waterfall kat Lata Hammers ni. Skali time aku tgh tggu2 2 kwn2 ARC Arep datang n it's not 2 org but 4 org ! OMG - Oh Menarik Giler. Ramainyaa yg ikot. Oh aku ni klu dah stat berada di kalangan strangers mulala aku terasa awkward. Ader sorg kwn Arep yg ikut ni dier classmate History aku n kitorg mmg tak penah tgur dlm class n wat bodo spjg masa je n aku tak penah taw nama dier ap n kehadiran dier mmgla wat aku bertambah lagi awkward. Selaen itu, muka2 dan susuk badan mereka yg terlampau maskulin mmg membuatkan aku lagila terasa inferior n terpaksa behave. Yewla aku br je nk gedik2 n melepaskan feminine hormones tatkala berada bersama kawan2 kesayangan. But I try to wat bodo je ag n biar je Arep layan dorg. Oh kebetulan ader sorg kwn Arep ni kwn Abg Safwa n dorg pon mmg kenal so dorg catch up la together2. It's not bad after all. Hehe. After a while, Arep pon datang blk dgn Trah, Adda, Peha, Zimah n Fatin dlm satu keta. Pas dah greet each other n get ready kitorg pon bertolak with 4 cars wich are Keta kwn2 Arep, Keta Elnur, Keta Dol and Keta Fatin.

Tmpt yg dituju ini terletak di Bentong. Maka nk g sni mmg kena lalu Karak. Pas dah masuk Karak stop by kat R n R Genting Sepah pasal kwn2 Arep pon nk beli makanan for bwk bekal. After dat, dorg lead n kitorg bergerak ke sana ikot jalan lama. Ikot highway bole je n sama je masa smpi kat Lata Hammers tu but since kwn2 Arep tu yg lead kitorg follow je r. But turns out jalan tu mmg sgt berliku2 n pusing2 smpi aku n El mmg rasa nk muntah. Terasa cm nk g Genting Highland n Cameron Highland lak. Jalan tu seyes bg aku dreadful ! Kitorg tak abes2 ckp bilala nk smpi. Yg tak tahan tu sepanjang perjalanan ikut jalan lama tu mmg kiri kanan takder rumah or jalan nk ke kawasan perumahan but out of sudden kitorg jumpa sekolah menengah. Cm pelik gak r np la tetibe2 ader skola ke ceruk hulu hutan ni. Bukan takat kawasan perumahan je takder tapi spjg perjalanan tu pekan pon takder. Klu ader pon kilang2 je. Horror nyela kanak2 yg belaja kat skola tu. Selepas beberapa jam perjalanan kitorg pon smpila ke destinasi yg dituju. Time kat Petronas tadi Dol ader cm concern kat El about his card pasal takut tak lepas jalan nk masuk g Lata Hammers ni. Yup jalan dier agak celaka gak r but Arep ckp skang ni jalan dier dah ok gak r compare time dier g dlu dgn tanah merahnye ag n tak berbatu. Agak bumpy r but kitorg dapat gak r mengharunginya smpi ke dead-end punya road wich kitorg kena trun start trekking ke waterfall tu.

Everyone gets ready kuarkan barang2 ap yg patut untuk di bawa for trekking. Kelihatan di sini Arep masih lagi mengenakan suar jeans.

Pas smua dah trun keta masing2 get ready n kuarkan beg n papela yg patut di bawa utk trekking ke waterfall tu. Time smua tgh siap2 ni aku nmpk satu pattern for Arep n kwn2 dier bdk ARC ni. Smuanya change suar dorg n pakai tights. Oh xtau plk aku skang adalah trend utk pakai tights klu nk trekking. Ingtkan pakai time berenang or memasuki acara thon2 spt Mirul dan Amad gemar memakainya time ni. Aku lak just pakai short pants n fipper slipper. El n Dol pon pakai lbey kurg cm aku je cuma El punya suar labuh skit dr kitorg. Patu kitorg pon mulakanla perjalanan kitorg memasuki kawasan hutan utk ke destinasi yg ingin dituju.

Tadaa Arep sudah tkr pakai tights ! Naperla aku obsessed sgt nk report kwn2 aku yg pakai tights ni. Myb sbab bg aku tights adalah satu fashion crime kot. Haha

Rakan2 perempuan. Smua kelihatan gembira.
Sblm bertolak. Masih lagi tgh menunggu rakan2 Arep bersiap.
Signboard ' No Entry'. Safwa ckp tmpt ni dulu komunis tu yg klu kiter masuk nt tnpa kebenaran kiter kena tembak. Hahaha. But I kinda believe u klu tmpt ni dlu tmpt komunis. But sign cmni mmg ader slalu kat tmpt private property la Safwa. Haish tula lama sgt duk UK. Hee. But I doubt dis place is private property. Hmmm




Let the journey begins!
 
Da celaka denai
Time mula2 jalan tu ok bg aku pasal jalan dier biasa je ag. Kwn2 Arep smua jalan kat dpn diikuti oleh girls n Dol n last kali Aku n Double Arep. Klu dlu time g Broga Ikwan ader so dier la yg duk blakang skali jaga Elnur but since dier takder dis time Arep la kena jaga Elnur. Kitorg lalu tanah merah dlu n kena cross sungai. Lepas cross sungai tu aku nmpk denai2 yg kitorg kena lalu. Aku trus SHIT ! Ni ke denai2 yg Arep ckp tu? Aku ingtkan denai macam nk g tmpt picnic hutan biasa2 2 skali denai yg horror wich penuh dgn daun2 n ranting2 pokok2 yg menjalar sana sni. Ni bukan denai nama dier bg aku ! Skarang br la aku tahu kenapa Arep dan rakan2nnya pakai tights. Mmg kaki aku abes kena cantas sana sni sambil aku tahan gatal. Tibe2 rasa nyesal tak pakai tracks or suar panjang. (Ingt cool la sgt pakai shorts je g picnic skali amek ko merana)  Jalan denai dier mmg narrow sgt2 n mmg muat utk sorg2 je. Si Peha lak time tgh jalan2 ni duk imagine cmner la klu Shahrul ikut n nk jalan denai yg sempit ni. But bukan spjg jalan g waterfall denai dier celaka cmni je. Ader je jalan dier luas patu denai sempit balik. Arep ckp nk g waterfall tu mengambil masa 45 minit soo mmg 45 minit la aku merana kaki aku yg cantek ini dirobek dibelai oleh alam semulajadi ini. Yg paling best pacat pon suka kat aku gak smpi dier naek kat kaki aku. But aku wat muka cool je even tho sbnrnya fricking out n nk jerit kuat2 but seb bekla Arep ader n dier buangkan utk aku. Pas dah pacat naek kat kaki aku ni mmg no more tights as fashion crime bg aku. Haha. Mula2 kitorg jalan sama2 dlm satu line tp lama2 line tu putus pasal Elnur penat berjalan n mintak stop jap rest. So aku, Elnur n Arep pon ketinggalan kat belakang. Spjg jalan dgn Elnur ni pon dier tak abes2 tnya Arep bile nk smpi n ckp "aku dah dgr bunyi waterfall tu mksdnya nk smpi la 2". Haha Arep pon terpaksa la entertain Elnur ckp "dah nk smpi dah nk smpi" wlupon in realitinya lmbt ag smpi. But aku still kagum dgn determination Elnur nk keep on jalan g waterfall ni. Cayala Elnur. Since Elnur byk kali wat pit-stop aku pon bukak la iPhone aku pasang a few Glee songs bg menghilangkan kebosanan. time tgh trekking ni. Pas jalan punya jalan akhirnya kitorg pon smpila ke waterfall Lata Hammers ni.

Da other denai
HUGE Lipan !
Double Arep
Indahnya alam semulajadi
Hee

Waterfall
Fatin n Trah
Tmpt dier mmg cantek ! Ader waterfall den kolam besar patu ader cm 'pantai' kat tepi wich kiter leh lepak2.  Pas dah settle barang2 kat tepi aku pon join berendam. Spt biasala air terjun mmg tersangat sejuk. Aku tgk kwn2 Arep yg dah berendam dlu shaking kesejukan. Yg bdk2 pompuan ni tak abes duk jerit2 n terpekik2 cm org kena sampuk. Ntah ap yg duk jerit pon aku taktau la. Time aku duk berendam2 ni El bgtau aku ader ikan kecik2 keliling kiter ni and he's right. Mmg ader ikan pon. Ikan tu siap gigit2 kaki kitorg ag n rasa geli2 lak. Ader gak aku pinjam goggle Arep n time selam skit2 mmg nmpk ader ikan tu berenang kat keliliing kitorg. Kat tepi 'pantai' ni air dier tak dlm sgt n stil bole reach dgn kaki but dkt kwsan dkt dgn air terjun n sblh sana mmg dalam n kena berenang nk g sana. Bole nmpk r kat kwsn dlm yg kena berenang tu  air dier dr dasar nmpk itam n tmpt yg cetek leh capai dgn kaki ni kale hijau. Aku ni dahla tak reti berenang so mmg aku duk diam2 je la kat tepi 'pantai' ni. Bdk2 laki len smua pandai berenang n dorg dah pon duk berenang dkt dgn air terjun tu. Kwn2 Arep yg ARC tu lagi la kan smua dah lompat2 wat pelbagai aksi. Time ni jugakla aku diperkenalkan beg galas yg bole jadi pelampung. Rupa2nya beg yg Arep n kwn2 ARC dier galas dr td bole jadi pelampung. Aku igtkan beg tu just kalis air je upa2nya mmg literally bole terapung. Kagum gak aku tgk beg ni. Ader je one of kwn Arep ni offer kat aku pelampung tu tp mula2 aku cm taknk pasal cm takut laa nk ke seberang tu wlupon ader pelampung. Lama2 tu Trah n Safwa datang kat aku n kitorg decide nk g sana gak. Rugi r kan dah datang jauh2 trekking bukan men smpi 45 minit tak try g seberang tu. At first Safwa g dlu guna beg-pelampung tu wich Dol tlg bwkkan. Ehem2 nmpk romantikla konon. Haha. After dat, aku n Trah g sambil El bwkkan. Time duk terapung2 dgn beg-pelampung ni aku rasa Trah takyah guna beg ni pon bole je smpi seberang pasal dier cpt je dah ke dpn. Aku mmg pegang El sepenuhnya n after a few minutes mmg kitorg smpi ke tgh. Pas dh smpi2 je kat tepi ni dorg yg kat 'pantai' tu dah start makan lak. Aissh ni takle jadi ni kena g sana balik. Cm tadi gak mula2 Dol bwk Safwa n dorg selamat gak smpi wlupon Dol ader difficulties tarik Safwa n she almost drowned. Patu turn Aku, Trah n El. Trah ok je ke depan tnpa pertolongan El. Aku lak mmg terkapai2 duk tarik El smpi dier tenggelam byk kali. Sian gile El. Tibe2 aku tak gerak lak smpi arus tu bwk blk aku kat tepi air terjun ni. Last2 El mintak tolong Arep n dpt gakla Arep tarik aku g tepi pantai tu. Haish cuak gak aku td time duk terapung n terkapai2 kat tgh2. Pas smua dah selamat smpi kat 'pantai' ni kitorg pon start makan. Da gals bwk kuar mkanan yg dorg bwk tadi. Peha n Adda masak together nasi lemak while Fatin n Trah wat sandwich. Bole thn gak sedap nasi lemak n sandwich dorg wat ni. Cuma bg aku agak pedas sambal dier n Adda lak defend ckp 'laki aku akan org Noghori'. Dah taw pedas minum lak air gas yg aku beli tadi kat Petronas so mmg lagi pedas r mulut aku. Haha. Sambil2 makan ni kitorg pon borak n lepak kat tepi air yg sejuk ni. Aku time makan nasi lemak ni mmg shaking kaw2 nya pasal sejuk sgt smpi Safwa gelak tgk aku shaking over sgt. Sejuk kot. Spt biasa El yg paling byk skali makan: 2 nasi lemak n 6 sandwiches tak silap aku. El oh El mmg makan byk since skola ag. Kitorg pon ader gak offer nasi lemak lbey kat kwn2 Arep tu but dorg insist tak nk pasal dorg dah beli makanan yg dorg beli tadi time odwy. Masing2 pon enjoy with their own food smbl melihat alam semulajadi yg menyejukkan mata di keliling kami.


Cute !
Me n Trah
Lomo On !
Rakan2 perempuanku yg periang
Tettt Tetttt. Hehe


Pas dah makan2 ni smbg berendam blk. Kwn2 Arep ni lak mmg seyes ader Survival Skill 101. Dorg divide themselves: 2 org g wat umpan n letak umpan kat tmpt byk ikan dkt dgn air terjun tu while lagi 2 org wat unggun api. Dorg siap bwk penunu bunsen nk bakar ikan punya pasal klu dorg dpt nt. Adda, Peha n Fatin mulala menggeletat tgk kejantanan lelaki2 serta keseksian badan2 lelaki ini n mulala dorg cop sorg2. Sorg nk 'Abg Itam' la sorg nk 'Abg Hijau' la sorg nk 'Abg Oren' la. Seb bekla Duma takder klu dier ader mau jeles nk mampos. Haha klaka plk aku tgk kwn2 pompuan aku ni. Peha and Fatin pon nk berenang ke seberang cm aku wat tadi so dorg pon amikla beg-pelampung2 smbl ajak Trah skali ke seberang. Seyes time dorg ke sana ni mmg bising nk mampos. Jerit kuat  giler esp Peha pasal Peha tak reti berenang cm aku gak. Pas dah smpi n nk blk ke kitorg blk Fatin siap hmpr nk lemas 2 kali pasal reckleness si Peha r. Yg nk tergelak tu Peha dier dah pegang beg-pelampung tu n dier dah terapung terlentang patu duk gabra n jerit 'kaki aku kat atas' byk kali.  Mmg la kaki ko kat atas Peha dah ko terapung terlentang. Haha. Last2 'Abg Itam' selamatkan dorg n bwk dorg ke pantai tu blk. Haha. Well stakat ni tmpt dlm tu mmg sgtla bhya bg org2 yg tak reti berenang pasal Aku, Safwa n Peha dah menjadi bukti almost nk drown. Huhuhu.  But Alhamdulillah kitorg nothing harms happened to us. Pas dah lama2 lepak hari nk hujan. Kitorg cm riso lak kang klu dah hujan payah nk trekking balik n takot air pasang kat air terjun ni. Arep ckp tggu jap kwn2 dier nk cek dpt tgkp ikan ke x but sadly takder satu pon umpan yg kena. Den kitorg pon tgkp gmba wat kali terakhir n cpt2 siap blk utk pulang ke tmpt keta blk.

Zimah (ko mmg suka posing eh), Me n Adda
BEST !

Time balik ni aku mls nk tggu El so aku jalan dlu with Trah kat dpn aku n Dol n Safwa kat blkg aku. Selalunya time blk rasa cpt je tpi aku rasa lagi lama lak time trekking balik ni. Patu upa2nya kat denai2 ni dah hujan dlu soo jalan tersangatla licin. Aku mmg dah byk kali la nk tergolek pasal selipar aku ni tak grip lgsg. So Hujan + Jalan Licin = Pacat. Skali ag kaki aku naek pacat n dis time pacat dier BESAR nk mampos. Mula2 aku soh Trah buangkan tp Trah ckp dier tak reti n seb bek Dol duk blkg aku n dier yg tolong buangkan. Hish mmg aku serik btol dgn pacat ni. Other than that selipar aku tercabut plk time aku stuck kat anak sungai trekking ni n Dol tlg pasangkan blk. Seyes Dol mmg saviour aku time trekking balik ni. Haha. Plus aku pakai suar pendek ag mmg kena 'belai' r kaki aku dgn pokok2 yg meliar kiri kanan aku. After 45 minutes skali ag trekking akhirnya kitorg smpi pon. Dah smpi tu tggu El n Arep sblm g tmpt keta. Smpt gak kwn2 Arep tu petik buah jambu yg meliar kuar dr kwsn org kat tmpt letak keta org tu n share dgn kitorg. Sblm balik sggh jap Genting Sepah pasal bdk pompuan nk salin baju n mekap bagai as well kitorg pon nk solat skali. Time nk kuar ke jalan besar kitorg (El, Aku n Arep) decide ikut highway pasal tak thn nk ikut jalan lama yg sgt memeningkan pala tu. Yg len je ikut jalan lama. Waaaaaaaaaaaaaay much better ikut highway. Klu ikut ag gak time balik ni mmg aku muntah kat dlm keta la gamaknya.

Pompuan2 yg suka menggeletat

R n R @Genting Sepah


At Genting Sepah smua org R n R jap. Pas smua dah siap kwn2 Arep blk dlu while kitorg ddk jap n decide nk g mana after dis. Aku n El plan nk lepak dlu kat Yuyayiea since Arep mmg nk balik situ cuz ader program Bakti Siswa starting 2morow. Patu plan mlm tu g tgk wyg kat WWM (Wangsa Walk Mall). Mula2 cm decide nk trus blk umah masing2 but Adda ajak g makan dlu.  So Trah bg suggestion pegi NZ yg br bukak (rasa cm dh lama bukak) kat dpn skola tuh for dinner. Kitorg pon depart from Genting Sepah n move to Sg Pusu. Keta El smpi dlu n kitorg found out NZ tu tutup so aku text Trah n she said g Taqwa baru kat area dpn Sri Gombak yg baru tu. Kitorg smpi2 trus masuk n order makanan dlu pasal tibe2 rasa lapar gile. Pas yg len2 dtg n join skali. Kebetulan ader skuad HOT FM kat situ so Adda n Peha pon spt biasa duk excited tggu kat dpn keta dorg ni nk dpt free gifts. Macam2 la kwn aku duorg ni. Time mkn2 Trah ajak Amad join skali. Aku ader text Ikwan gak soh join but dier tak dpt. Pas Amad dtg makin meriah la kitorg kat Taqwa tu. Sesi usik mengusik bermulala n Amad bakar Yan by calling her n ckp kitorg smua tgh makan sama2 kat Taqwa ni. Yan nk join skali gak but smua org mls nk amik dier. Haha soryla Yan smua kepenatan n cm mls nk drive amik ko. Selepas smuanya dah selesai kitorg pon said goodbyes to each other n berangkat to destinasi masing2. Time nk blk ni Arep tibe2 ingtkan aku yg kiter ni tak cek2 lagi result since today also result for Yuyayiea students kuar n suddenly aku cm tak sedap hati lak. Haishh aku tgh hepy2 ni time ni la result nk kuar plk. Soo aku n Double Arep pon gerak la to Yuyayiea.

Makan2 @Taqwa Sri Gombak

Smpi2 Yuyayiea bilik Arep dah penuh dgn rum8s dier pasal rum8s dier pon join Bakti Siswa yg Arep join tuh. Bagus btol ukhwah bilik ni join program sama2. Hehe. Ktorg pon hangout2 dlu kat kompartment Arep while aku gigih nk dpt internet connection Yuyayiea pasal nk cek showtimes movies kat WWM. Ak mula2 taknk cek result n decide nk cek sok je but tgk2 Arep g cek result dier kat bilik sebelah kwn dier. Alhamdulillah dier smua pas n dis wat aku intrigued nk cek result aku gak. Aku pon dgn jari menggeletar2nya bukakla website Yuyayiea 2ru my iPhone. Tup tap tup kuar la result aku. For da first time in my life aku laja kat Yuyayiea ni aku TAK DPT DL ! Aku down skjp pasal smua sbjk History aku dpt A n A- but as expected sbjk minor BBA aku la yg mengkatoikan gpa aku. Mestila down kan pasal sblm ni aku selesa duk atas je so tibe2 terjatuh tergolek2 ni mmg rasa hampa sgt. Result ni made me questioned about my ability in minoring in BBA. Klu takder sbjk BBA ni mmg aku dh dpt DL but wuteva la life always sucks n the past has already happened. Suka tak suka I need to move on. But still I shud be grateful to Allah for what had happened. Dis means no more playing around n more priorities on BBA subjects after dis. So in order to release da tension mmg kena kuar gak tgk wyg mlm tuh. El ajak tgk midnite n Arep pon cm nk follow kitorg. Pas dah tgk showtime yg seswai plan nk tgk citer Next Three Days kol 10.10PM at WWM. Aku ajak Ikwan skali n dier pon nk follow gak. Ingtkan Ikwan ni takle kuar mlm2 upa2nya skang ni dah bole dah. Impressive. Ajak Amad gak but dier dah tgk.

Setibanya di WWM kitorg rendezvous kat TGV. Ikwan ckp Shahrul n Duma pon nk dtg skali. But TGV WWM rmi giler org n time aku tgk kat screen showtime dier tuh Next Three Days dah penoh. So masing2 sangkut jap taktau nk watpe. El ajak tgk kat tmpt len n kitorg pon crla spot yg ader wifi kat WWM  pasal aku nk cek showtimes kat tmpt len. Time ni la iPhone aku mmg come in handy. Hehe. Cek punya cek ader kol 11.10 kat GSC OU. Since Shahrul n Duma pon tak dtg ag so kitorg pon decide nk g OU. Time kat WWM ni kaki aku dah SAKIT GILER n rasa tak larat nk jalan. But gigihkan diri ni semata2 nk tgk wyg punya pasal. Soo bergerak la kami smua ke OU. Kat OU pon ramai org gak n aku br pasan arini public holiday upanya pasal it's 1 Muharram. Kitorg smpi dlu OU pasal Ikwan g amik Duma n Sharul dlu. Decide punya decide belila tiket citer len Due Date kol 11.20 since Next Three Days tu kitorg dah terlepas n aku overheard org ticket tu ckp kat customer sblh aku dh full. Ramai org = seat plg dpn skali ! Nk taknk beli je r pasal dah jauh datang dr Gombak nk tgk wayang punya pasal. Tggu2 dtgla Duma n Shahrul n Ikwan. Smpi2 trus masuk cinema pasal wyg dah nk stat pon. Citer tu mmg sgt bodo n klaka. Ktorg mmg gelak besar je keja but Ikwan bole lak bantai g tdo. Due Date ni ala2 Hangover pasal director citer ni director Hangover gak. Zach Galifiniakis mmg da BEST r. Lawak bodo dier mmg sgt menjadi.

After tgk wyg Shahrol nk makan Mcd n kitorg pon g la Mcd Aman Puri yg dkt dgn umah aku. Malas nk g jauh2 since Double Arep nk sleepover kat umah aku pon. Kat Mcd smua melantak pasal lapar. Skali ag sesi bergelak tawa n usik mengusik bermula kembali as dorg ni wat lawak2 bodo tak henti. Pas dah gelak besar n perut pon kenyang kitorg pon balik since aku n Double Arep pon dah penat giler. Mmg arini berjalan seharian n I have so much fun. Thanz to Trah cuz helping me organize trip ni n and kwn2 yg cooperate for making dis trip sgt best ! 


Bole plk poster ni terbalik.
6 Due Date tickets


p/s: To Mirul if u read dis post I just want to say 2 words only: SONY ERICSSON !

p/ss: Pani Arep bg cdgn g 'picnic' masuk hutan kat Berkelah, Maran Pahang. Yg tak tahan g sana je dah takes almost half day n nk trekking je dah 1 jam stgh. Tapi cam best pasal Arep ckp ader nek lori bagai. Menarik. Bole la consider for next trip. Hehe

p/sss: Terima kasih kepada Sheldon kerana menghiburkan hatiku yg duka ini. Looking forward to laugh with u in season 2 n 3. Hee.

p/ssss: Photos credit to iPhone 4 and Fatin. Hehe



12 comments:

  1. Ok,jap satu2 aku tulis.

    1) SEJAK BILA aku ckp tmpt tu kalau masuk kena tembak??duhh.pakcik aku ckp tempt tu dulu tempat komunis.n makcik aku ckp kalau x slh tmpt tu ade access tembus ke bukit kepong,which was the biggest communist base dulu.
    2) haha aku suka ayat ko ''muka2 dan susuk badan mereka yg terlampau maskulin mmg membuatkan aku lagila terasa inferior n terpaksa behave. Yewla aku br je nk gedik2 n melepaskan feminine hormones tatkala berada bersama kawan2 kesayangan.'' dan ''acar thon2'' Hahaha lawak gila siot.
    3)agak cibai lah kan ko curi2 amik pic aku ngn dol tu.aiseh man..
    4)I absolutely love ur report! xlarat aku nk type panjang2 cm ko.hihi.nice work!

    ReplyDelete
  2. ok meh aku balas satu2. Haha

    1) Haha aku men tules je nk tmbh flavour. 2nd hand stories kan penuh dgn mitos. Dat's wut I learnt from History.

    2)Aku mcm geli je time taip those words but wut the heck kan. nk menghiburkan hati pembaca2. Hehe

    3)Paparazi kena sentiasa pandai curi time tgkp gmba2 yg bole bwk buah mulut org. Hee

    4)Thanz a lot pasal suka sgt post ini. Love you back ! Hee

    ReplyDelete
  3. >>Apa la azam. Ada ke ko boleh cakap tight ni fashion crime. terpelihara aurat aku. kalau tak pakai lari terbogel la aku. haha. Arep kano pun dah makin seksi skrg lari pakai running vest. kalau dulu short sleeve je kan arep??

    >>oww aku sangat merindui jungle trekking. Kalau dapat pegi mesti best boleh ajak arep dgn kawan2 dia climbathon. haha owh btw pagi td aku baru je cross country memang lalu la hutan belukar skit. lepas gak la rindu nak trekking.

    >>tolong la next trip ke berkelah tu buat masa aku cuti.. mak pergi jugak!

    >>SONY ERICSSON?? aku tak pernah pun beli SE lagi best pakai NOKIA sebab dah biasa kot. Tapi nanti aku nak beli HTC! guna Anroid 2.1 macam best je.

    ReplyDelete
  4. 1) Haha tights cm bike punya short wich is no-no bg aku. But still aku tarik blk kata2 aku tights adalah fashion crime. Korg la yg trendsetter myg wat tights tu adalah cool utk dipakai. Haha !

    2) Haa klu nk jungle trekking semata2 je takyahla ajak aku n len2.. ko ajak arep n kwn2 dier je.

    3) Bak kata Mawi, u hope my dea u hope. Hehe

    4) Sudah gaharu cendana pula, SUDAH TAHU BERTANYA PULA !

    ReplyDelete
  5. dear azam ! HAHA. nice one~ aku dh agak ko mesti tulis pjg gle sb dr semlm aku tunggu smpi2 pg, ko still x post2 ag walhal aku tny kul 11 lebih n ko kate ko ngah tulis. haha

    kita dh try panjat gunung, kita dah piknik santai kat metropolitan, kita dh piknik+trekking kat lata hammer, kita dh g pantai kat kemaman n water park kat gambang.

    so, agak2 next holiday nak wat ape? haha

    ReplyDelete
  6. Mmg pjg giler kot smpi aku tdo balik den bgn pagi smbg blk. Nk tules post2 cmni takle stress kang merapu2 je aku ngarut nt. Aaaaah kan dah bervariety nmpknya kiter punya aktiviti2 ni. Ntahla aku pon taktau next holiday ap agaknya kiter punya aktiviti. Kena pikir satu sem ni br dpt idea agaknya. Haha

    ReplyDelete
  7. OIC ok. boleh la ada related sket. mana la aku perasan masa baca blog ko ni tengah mamai2. Sakit 1 badan hari ni sebab aku tibai track cross country laju semacam. Nak lepas geram tak dapat g lata hammer. Ow tu yang ko add dia? haha..

    ReplyDelete
  8. nice!
    walaupun aku tak g, dpt rase keseronokan yg korang alami.haha..

    ReplyDelete
  9. oo plan ramai2 la ni nak bakar aku? hampeh. susahla kalau tarikh clash macam ni. aku dah booked date untuk korang n last2 xdapat.. lainkali jangan laaaa tuka tuka. hehe mentang2 aku tak penting so camping still ley on tanpa aku kan. cisciscis.

    xpela azam. eventho xdapat hang out dengan korang secara serentak tapi kita still boley jumpa selalu kan?

    thank god we live close enough to meet each other.

    ReplyDelete
  10. Mirul: aaah sbb tu aku add dier. Over je lbey kata nk keep it secret la konon last2 aku la org yg paling alst skali taw. Upa2nya smua org dah taw dlu. Haha

    Mayam: Hehe okla tu ko seronok tgk kitorg sonok gak

    Yan: Act klu aku wat pape trip sblm2 ni smpi skang aku sebole2 akn make sure ko akn dpt ikot skali taw. of kos la 1st skali aku akn make sure trah dlu dpt ikot tapi patu ko r. But nk wat cmner stakat ni msti je ader hlgn kan. Takpe2 pani mmg aku akn make sure ko KOMPEM ikot ktorg ea. Hee. Aah THANK GOD kiter duk dkt2. HEhe

    ReplyDelete
  11. Hehe msti ag best klu ko ader wa.

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...