Sunday, December 12, 2010

Big Bang !

So as most of my friends who knows me very well, klu aku dah suka pada sesuatu bnda ni suka aku tu akn trus jadi TAKSUB ! (Rasa cm penah mentioned bnda ni kat previous post but neva mind saje nk citer balik) Well aku rasa Elnur la paling good observer pasal dier penah ader mentioned kat aku yg aku ni mmg suka den taksub bnda ikut musim2. He even ckp yg akula kwn dier yg paling unik skali pasal suka bnda2 yg pelik2 ni. Antara perkara yg aku taksub dlu - Harry Potter (definitely!), Lord of the Rings, Star Wars, High School Musical, Charmed, The O.C, Lemony Snicket and etc. Klu time aku tgh taksub tu mmg aku akn cakap bnda yg aku taksub tu 24/7 smpi kwn2 aku smua benci gile n annoy dgn aku, beli pape yg related  tak kesahla buku, posters, action figures dan tak juga praktiskan ap yg aku taksub dlm kehidupan seharian. Penah skali time tu aku tgh giler dgn The O.C smua initial aku tkr jadi O.C smpi aku rasa satu hostel Aspura knew bout it. 

Perkara ni penah berlaku once upon a time on Thursday masa aku form 3 or form 4 tak silap aku. Klu dlu hari khamis mmg smua org akan wat puasa sunat (skarang hampeh la aku nk wat) so sape yg puasa sunat kena tulis nama kat buku log yg disediakan kat Dewan Makan. But of kos la kitorg ni poyo sgt nk tulis nama btol kat buku ni thus kitorg pon just tulis initial2 ngarut. Bnda ni dah lama berlaku smpi Somel nek fed up n pggl sape2 yg puasa on dat day kat surau n nk tau sape yg conteng initial2 bodo ni kat buku tu plus at the same time punish them. But fortunately time ni aku tak ingt aku pegi mana ntah n aku tak berada di surau on dat time.  Masa dier tgh cek each initial2 bodo kitorg ni dier pon nmpk initial O.C aku n tnya bdk2 puasa on dat day. My besties yg puasa n ader kat surau time tu zip their mouth n wat bodo ckp taktau2 but junior2 aku smua ckp 'Abg Azam punya, Abg Azam punya'. Somel ader gak tnya ap mksd O.C ni n smua taktau. Haha. Patutnya aku kna panggil n kena denda dgn Somel but ntah cmner aku leh terlepas time tu. Nasib badan. Hehe.

Neway since Harry Potter fever telah berlalu (but still tgh cari geng nk tgk Hallows kat cinema wat kali terakhir nk bg ckup 3 kali sementara tgh ader kat wayang), taksub aku telah beralih ke The Big Bang theory as I have mentioned in previous post. Aku sgt suka akn Sheldon Cooper n skang ni tak abes2 nk try hafal any funny lines dier mentioned dlm citer ni. Oh aku juga sgt menggilai akan opening theme dier n skang ni mmg tgh dgr berpuluh2 kali everytime aku ngadap dpn laptop. The song called The Big Bang Theory gak by Barenaked Ladies. So kat bawah ni aku ader buh lagu tu n video Barenaked Ladies perform lagu ni time Comic Con 2010 summer ritu. Hee

Song courtesy of aimini.net.



Barenaked Ladies perfom The Big Bang Theory song.

 


Ni lak lirik dier lak. Hehe.

Our whole universe was in a hot dense state,
Then nearly fourteen billion years ago expansion started. Wait...
The Earth began to cool,
The autotrophs began to drool,
Neanderthals developed tools,
We built a wall (we built the pyramids),
Math, science, history, unraveling the mysteries,
That all started with the big bang!

"Since the dawn of man" is really not that long,
As every galaxy was formed in less time than it takes to sing this song.
A fraction of a second and the elements were made.
The bipeds stood up straight,
The dinosaurs all met their fate,
They tried to leap but they were late
And they all died (they froze their asses off)
The oceans and pangea
See ya wouldn't wanna be ya
Set in motion by the same big bang!

It all started with the big BANG!

It's expanding ever outward but one day
It will cause the stars to go the other way,
Collapsing ever inward, we won't be here, it wont be hurt
Our best and brightest figure that it'll make an even bigger bang!

Australopithecus would really have been sick of us
Debating out while here they're catching deer (we're catching viruses)
Religion or astronomy, Encarta, Deuteronomy
It all started with the big bang!

Music and mythology, Einstein and astrology
It all started with the big bang!
It all started with the big BANG!


Other than that, aku pon sgt suka akn lagu 'Soft Kitty' wich Penny akan nyanyikan to Sheldon tiap kali dier sakit. Kat bawah ni video The Big Bang Theory cast sing dat song time Comic Con 2010. Haha sweet !


Soft Kitty !




Oh haritu kuar tgk Stop the Musical ! kat Dewan Filharmonik Petronas with Trah n Yan. Since nk masuk Dewan Filharmonik ni kena pakai dresscode aku terpaksala pakai kemeja n kasut kulit wich aku sgt la dreadful nk pakai. Aku sgt tak suka pakai kemeja n klu g klas kat Yuyayiea tu bole dibilang dgn jari bape kali je aku menyarungkan kemeja dalam satu semester tu. Yg tak tahan time aku meet Trah n Yan dorg tak abes2 mentioned aku HENSEM n MACHO dan diikuti dgn pelbagai maskulin related 'compliments'. But mmg aku admit satu bnda dorg ckp yg aku mmg pakai cm nk g kerja. Dahla orchestra ni semalam (Sabtu) so mmg KLCC tu dipenuhi dgn kanak2 dan golongan2 muda mudi n aku terasa janggal sgt pakai dress code pegi sni. Rasa cm mata2 memandang aku kiri kanan depan dan belakang. But I enjoy most of the the time kuar dgn Yan n Trah. We should do it again next time eh. Hehe

Smpt snap time mula2 masuk. Patu trus kena sound dgn org yg jaga dewan ni. Da perfomance was okay. Mula2 je la kitorg excited patu menguap 2 3 kali gak r. Ader duorg kanak2 sebelah kitorg siap tdo ag. But da Dewan sgt AWESOME ! Suka sound system n lighting dorg. CANTEK GILER ! 10x ganda cantek dr Istana Budaya. Haha
Da DON'Ts. Still curi2 tgkp gmba gak dlm Dewan tu. Hee
Kami

In front of tmpt beli tiket.
Pas orchestra KARAOKE time ! Ktorg g karok kat KTV Ampang Park. Best giler kitorg menghoyan terpekik2 terlolong2 cm org giler. Papepon aku berjaya membuktika hypotheses aku yg suara Trah mmg SEDAP ! Haha. Ader je gmba2 kitorg berperangai tak senonoh tapi taknk la tnjk. Sgt NSFW ! Hehe. Ni screen TV yg kuar time dah abes masa karok n tak tahan bole plk salah eja SILA. Isssh2. Papepon Red Box gak yg terbaek !
Bak kata Azyan muka stim makan Prosperity. Hehe


p/s: Eh Yan pani kite karok lagu Big Bang ni ea. Tak saba nk menari2 dgn ko in da future. Haha

p/ss: Pictures once again credited to Yan and iPhone 4.

p/sss: Tak suka packing barang. Urgh !

4 comments:

  1. owh, siap ade hipotesis ek?? haha siot~ haha

    ReplyDelete
  2. jom lengkapkan 3x tgk HP dgn aku!!!

    ReplyDelete
  3. ok nadea u just mention da time and date n i'll apparate n be there ! haha

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...