Followers

World Clock

>

Thursday, April 9, 2009

Xperia X1 or iPhone ? ?

Xperia X1 or iPhone ? ?

Wlupun aku tgh xam skang ni n sok xam mass comm wich byk giler aku tak cover ag,i still cannot resist da temptation to express my current addiction to gadgets..haha..mula2 aku ingt pas aku dah bli w910i yg ori kat sony centre the curve dah tak la addict dgn hp br2 ni..skali tibe2 aku dpt taw yg iPhone dah ader kat msia..aku dah hilang kawalan n addicted kembali dgn gadget2 br ni..patu ditambah ag dgn info dr abg aku yg kata iphone or pda cm2 ley terima wireless uia,lagi bertambah2 r tak keruan serta merembes2 r rangsangan n hormon2 utk beli hp br..haha..(tp taktau ag betol ke tak dese gadgets wireless uia bole time but yg pasti aku akn g itd nk kompem kan bnda ni)..yela klu dapat wireless uia ni mmg best giler pasal aku bole online dimana2 sajer kat dlm uia ni (excpt kat mahalah r unless bilik aku dkt dgn cafe cm skang..huhu) n save giler duet takyah nk subcribe broadband..drpd aku spend rm98 per month 4 celcom broadband slama 4 to 5 years aku laja kat uia ni wich currently rmi bdk uia pki n aku tgk coverage dier plg mantap skali kat sini,bek aku beli jer trus hp yg mahal n ader wifi trus drpd nk spend berbulan2 4 broadband..(no offense k to any broadband subscribers)..mau beribu lbey aku spend smata2 utk broadband time laja kat sni..ewww!uia ni dah r smua guna on9 jer..dr nk register kos ke check result smua..urgh!so stlah aku duk mengusha hp ap yg best kat web,i have determined to buy iphone or xperia..



Xperia X1 by Sony Ericsson


The X1 is an arc-slider phone with the Windows Mobile 6.1 Operating System. It is Sony Ericsson's first mobile phone to feature Windows Mobile. Device also has Java virtual machine (JBed) and supports JavaME that is claimed to have richer set of features than typically available.
The phone features a three-inch touchscreen overlaying a keypad which emerges when the user slides the touchscreen face upward, much as in the HTC TyTN II, although the X1's touchscreen slides out in an arc. Its touchscreen is a 65,536-color TFT WVGA display. It has a 3.2 megapixel digital camera which records video at thirty frames per second in VGA (640x480) quality. There is also a secondary front facing camera for videoconferencing that is of QCIF format. Connectivity options for the phone include: mini-USB; wireless LAN 802.11b/g; Bluetooth 2.1 with A2DP, FTP, and HID; EDGE; and quad-band GSM, UMTS, HSDPA, HSUPA, and HSCSD. The X1 has 512MB of internal memory (400MB free), which is expandable to 32 gigabytes using High Capacity microSD cards, although currently only cards up to 16 gigabytes have been released by SanDisk. The phone also features A-GPS for navigation.
The X1 ships with Opera Mobile pre-installed.
Standard features on the X1 include push email, an RSS feed aggregator, and handwriting recognition.
It is also able to use the GSM network feature Alternate line service.[8]
The device is powered by Qualcomm's ARM 11 MSM7200A CPU, which runs at 528 MHz. The device's memory is 256 MB RAM


iPhone by Apple


The iPhone is an internet-connected multimedia smartphone designed and marketed by Apple Inc. with a flush multi-touch screen and a minimal hardware interface. The device does not have a physical keyboard, so a virtual keyboard is rendered on the touch screen instead. The iPhone functions as a camera phone (including text messaging and visual voicemail), a portable media player (equivalent to an iPod), and an Internet client (with email, web browsing, and local Wi-Fi connectivity). The first-generation phone hardware was quad-band GSM with EDGE; the second generation also adds UMTS with HSDPA.



Well bg aku dr segi usage myb aku lbey selesa guna xperia pasal dier punya interface lbey kpd microsoft compare to macintosh 4 iphone.kat msia ni mana la org pki sgt mac.laen la klu aku duk US where everyone uses mac jer.patu xperia dier ader keyboard compare to touch screen jer smua.sng la klu aku nak taip msg takder terhegeh2 duk tkn huruf kat screen.huhu..tapi design iphone lagi appealing compare to xperia n memory dier ag byk compare to xperia..bole la aku simpan muvie takpon tv series dlm ni..huhu.bsides klu guna iphone msti rmi giler toleh pala dorg 180 degrees klu aku guna n jalan2 kat uia ni..br la nk fab.hahaha...papepon aku stil on dilemaa..huhu..kan best klu bole beli dua2 jer terus..haha..kaya la sgt ko cik kiah oii..keja menanam tebu kat bibir org n wat ketupat yg isi dier penuh pasal skandal org jer mana la byk sgt duit poket ko tu..haha..


p/s:mana nk cr duit nk beli ni?God I need that JPA scholarship!malas nk keja dah..hahaha.

2 comments:

  1. iphone; pick that.
    ayah sy ade one;
    cmbest ouhh! xD

    ReplyDelete
  2. iphone ea?rmi mmbr2 aku suh bli iphone gak..bsides iphone ag murah dr xperia..aku g pc fair iphone hrga dier 2540 n xperia 3 ribu lbey..haha..mahal giler nk mampos..giler r ayh ko ader iphone..cool giler ayh ko!

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...