Followers

World Clock

>

Wednesday, April 22, 2009

Episodic Part I . .

Mulai drpd posting ni,aku nk wat posting psal memori2 lama aku dgn mmbr2 SG Pusu..so np aku namakan posting ni Episodic pasal aku ader blaja dlm psychology yg memory kiter ni terbahagi kepada explicit n implicit memory n implicit ni terbahagi ag dgn semantic n episodic memory..episodic memory ni utk memories yg memorable utk seseorg tu..hehe.well wut i can say i'm a Historian man n suka ingt bnda2 lama esp memori dgn kwn2 sg pusu bcuz even tho aku dah jarang jumpa dorg n ader yg aku dah tak jumpa pon they are the BEST THING EVA HAPPENED in MY LIFE..hihi..

SO utk Episodic Part I ni aku nk wat tribute aku dgn adda.just nk tnjuk a few pictures yg related adda dgn aku..



Ni tespad adda kasi aku time bday aku f5.well time tu kan ktorg duk asrama so cm biasala adiah2 bday yg aku dapat tak la segrand cm skang due to financial constraint n kekongkongan dgn duk asramanya esp time f5 tatkala Cikgu Samat stat jd warden ke dua n melimitkan cuti2 bdk f5 utk program2 klas intensif dier..haha..well aku betul2 kenal adda time aku f4 pasal f1 smpi f3 dier klas rajin n aku klas rasional so aku mmg tak penah tegor r pompuan klas rajin n tibe2 aku terpikir blk nape laa aku tak tegor dorg kan'myb time tu malu2 ag kot (malu r sgt klu ko tnya classmate rasi0nal aku mmg mulut aku dah bedah2 senah2 time ni ag siap wat perang dlm klas..haha).aku kenal dier pon sebab ktorg duk merintih2 sama pasal PENYESALAN ktorg masuk SBP n membincangkan langkah2 bagaimana utk pulang ke SMK SG PUSU tercinta kembali..adda kuar jap g SBPI RAWANG while aku pulak g my-worst-nitemare KISAS..wlupn rmi pihak spt parent aku n some my frens agk kesal aku kuar dr SBP esp KISAS aku tak penah nyesal dgn tindakan aku.besides i'm kinda proud with it..takyah la aku duk bebel2 pjg2 nape aku kuar KISAS kang byk pulak aku kutuk skolah BUMI WAQAFAN tu..haha..so pas ktorg telah menjadi buangan skola2 yg org duk bangang2kan ni terus ktrog rapat tambah2 ag ktorg satu klas gak.


Cm biasala klu dlm satu persahabatan tu msti ader part pahitnya n gado2 tu kan.act takderla gado tapi aku jer yg majuk lebey2 dgn dier.biasala aku kan suka jadi DRAMA QUEEN n menggedik smpi piah si kecik suka panggil aku azam gedik! azam gedik! berjuta2 kali kat skola dlu.haha.time ni aku majok dgn dier pasal aku ajk dier g tuisyen PERFECTION time nk dkt2 SPM.dlu2 time cuti skola f4 nk msk f5 aku n adda g tuisyen PERFECTION kat kepong wich best giler blaja kat sini (ckgu2 kat sini jugak siap pggl ktorg couple pasal ktorg duk berkepit jew..haha)..tapi time tu pas exam mid year kot takpon trial n adda ckp dier tak dpt g..lebey kurg r..takpon aku majuk dgn dier pasal dier takdpt kuar dgn aku n duma kot or sbb laen wich aku takle nk recall sgt np aku majok dgn dier.pala otak ni dah berkarat.huhu..so dier kasi r aku surat kat ats ni yg tertulis:

A'kum...
Hai azam !!

Msti ko terkejut kn?
erm..snanya aku takut nk ckp kt ko..
tu psl la aku tulih ni..
erm..firstly sorry.. :(

td aku tpon mak aku,ckp psl result aku..
mak aku lek je..cume tkut ayh aku je ar.. :(
tp mak aku xpasti la die bole kc aku kuar ke x kames ni..
bkn xpasti snang cite x bole..
mak aku kate sure ayh aku bengang ngan result aku
n then xkc kuar.. :(

so sorry azam rosakkn plan..
sorry sesangat..
tolong ckp sorry kt duma skali..
one more, nset aku kene tarik kot.. :(
sdeynye.. :(
sorry ye azam..aku harap ko phm ayh aku cane..
k la bye!


so time tu aku stat r majuk giler2 dgn dier nyer..tak silap aku adda ckp kat aku majuk dgn dier sebulan gak r..aku ingtkan 2 mggu jer..haha.time ni mmg aku tak tego dier lgsg or pandang dier.dier mmg terasa giler pasal aku ni kan joyah2 suka tegur smua bdk pompuan tapi dier sorg jer aku tak tegur time ni even tho sblm ni aku rapat dgn dier.hihi..so time ni gak Wawa yg jadi perantara aku dgn adda.kdg2 tu aku tnya kat Wawa adda cmner smua ader ckp pasal aku tak n soh dier rahsiakan dr adda yg aku tnya pasal dier..haha..ntah pape ntah aku ni..bile pikir blk rasa cm bodo2 plk.pas nk dkt sbulan ktorg tak bertego sape smpila satu tahap ni Wawa panggil aku suh ckp dgn adda..



Tulisan ni aku jumpa time aku stdy Sc of Quran dlm buku teks Pendidikan Syariah Islamiah Tingkatan 5 aku ritu..haha..tulisan ni tertulis "adda nak jumpe ko ni,duk tmpt una skrg!".ni tulisan Wawa time pggl aku suh duk kat adda.pas aku duk tmpt una wich blkg dier time tu ktorg tego2 la.yg aku tak tahn tibe2 jer adda nangis dpn aku n zzzuuuuupppp satu klas pandang ktorg.aku dah MALU giler time tu pasal first time aku wat pompuan nangis..haha.jahatnya laa aku.dier ckp r yg dier sedey aku tak tego dier smua n sorry smua.huhu..time ni duma terkejut giler pasal yer r nper la gf dier duk nangis kat aku.pas aku dah borak2 hepy2 dgn adda duma tnya aku npa adda nangis kat aku den aku saje2 nk wat drama ag balas takdpe pape pon..pastu duma mmg marah n bengang gak r kat aku smpi ktorg tak tego n keja dier menjeling jew kat aku..muahaha..tapi skjp jew patu ktorg idup kmbali happily eva after..

Skang ni ktorg jarang cntct sesama tapi klu aku bosan2 or dpt kol free aku kol r dier.wlupn aku tak serajin msg dier cm aku msg Una pasal dier ni malas nk bls msg org (haha!) tapi ktorg stil remain as good frenz..fyi adda skang tgh melanjutkan pelajaran di UPSI sbg ckg Bio..ko pegila jd ckgu bio kat Sg Pusu tu ganti ckgu bio "kesayangan" kiter ckgu Mardiana..haha.


Me n Adda time beraya umah2 ckgu in 2006

p/s:blog aku dah 1000 org view!haha..time kaseh kwn2 n spe2 jew kerana rajin sggh blog aku..appreciate it very much!

20 comments:

  1. haha.. ko kate aku sombong ek semlm??? huh !!! ko tuh yg aku ajk g ronda2 xnk... bz la... soh wat reunion xnk.. klu org len xnk, kte kuar jer la ngan spe yg nk... anyway, semlm aku g pesta buku, aku dpt byk buku free.. haha.. jgn jelez.. org len byr, tp aku dpt free.. hak3...

    p/s = aku x mencuri ek... =)

    ReplyDelete
  2. eh sejak biler plk ko tu ajk aku g ronda2 senah oiii..takder ckp papepon..amboii bukan maen..dah pandai jd anak ikan la tu siap ader org blanja bli buku smua..haha..aku dgn mus duk sjkp je kat pesta buku den ktorg blaa g the curve n ou..ktorg tgk wyg n aku bli cd lady gaga n britney spears je..haha..ko nk wat reunion kew?bile n katner?

    ReplyDelete
  3. hahhaa...ko mmg zam!sllu sgt bt org majok..hohoho...ishk...mamat joyah bedah nih...hahaha....=p

    ReplyDelete
  4. a'aah kan aku tak penah pulak pasan yg aku slalu wat org majuk..well wut i can say,drama queen la katakan..hahaha

    ReplyDelete
  5. haha.. ble?? ble2 ms pn leh.. pertengahan mei myb?? hehe...

    p/s : org tu bg goodie bags la... bkn org len byr... spe cepat, dpt r.. hehe...

    ReplyDelete
  6. ok jew pertengahan bulan mei..nt aku try msg bdk2 dlu tnya bile dorg free..eh trah ko pani nk comment akunyer posting ko bubuh r nama ko..senang aku nk cam ko..hehe..

    ReplyDelete
  7. HAHA... azam.. even ko n aku x la byk memory pon tp aku still jengok2 blog ko.. saje nk kenang zaman2 kat SMKSP dulu.. rindu giler... huhu.. hm..haha.. faktanye aku lgi rapat ngn mus dr ko. so bile ko komen pasal adda, aku xleh lupe time mus wat dajal kat adda.. time tu adda tdo.. n bru abes klas pj. mus kan terkenal ngn budak yg sarat ngn brg NIVIA kat meje die. die suka ati je buh losyen die kat tgn adda. Adda pulak habit die mmg ske kesat muke pas bgn tdo. *pekk...* bertepek la losyen tuh kat muke adda bile die bgn. huhu.. n time tu aku buat2 muke innocent marah mus. padahal dlm ati aku gelak terburai.. sorry adda..
    p/s: ko x rapat pon ngn aku, tp ko kamceng ngn bestfren aku... huhu.. odah!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. seyesly??haha..ko mmg hipokrit giler..hehe..sian adda mus tu kaco..neway thanz visit blog aku..

    ReplyDelete
  9. aku sokong ko non..mus mmg ske wat "dajjal"kt org..tp plg aku puas ati tyme die nk g toilet..tyme 2 slt teraweh mse nk spm dlu..aku gram ngn mus..aku tutup lmpu.die jerit..haha.x tnang die n lastly die sanggup g toilet blok a..mus mmg nkal..adda2..tekene ngn mus ea..hihi

    ReplyDelete
  10. btoi non..mus mmg nkal.aku skong ko 100%.tp aku plg puas ati ble ade 1 ari 2 tyme prep mlm..mse 2 owg terawikh n nk dkt2 spm.aku ttup lmpu toilet mse 2 mus dlm blek air.apelg menjeritla si mus 2 n trus kua toilet..aku lak yg t'jut n lari msuk klas..mus x tng kne kcu smpi g lari blok seblah..ade dak junio ni tlg tmankn..hahaha..mcm2la

    ReplyDelete
  11. haha..nakal btul una ni suka kaco org..sama jew macam secret admirer dier time kat skola dlu..suka kaco org gak..haha

    ReplyDelete
  12. Hahahaha..sumenye cite klaka..rindunye kat zaman2 ni..siyesly..
    KENANGAN TERINDAH yg memg xdpt nk dilupakan..thankss SMKSP sbb ketemukan aku ngn kwn2 yg sangat best gile..bdy, thankss 4 azam wat episod utk aku.teharu gle..hhuhuhu..memg byk kenangn even stat rapat ngn ko mase form4.hahaha kelaka gle bile ingat surat2 tu..ko ni azam memg pelakon terhandal!!tapi, memg bes gle dpt kawan ngn ko..kadang2 jadi org tengah aku n duma.hehe..ermm pray 4 us..kitorang nk anak 10.hahahaha!!xde la..tipu je..aku harap sangat dapat jumpe kwn2 mcm korg sume kat upsi,tp...xde pon..sdeyynye..huhu..tapi bab mus wat dajal kt aku memg xbole bla..naseb bek pki losyen,lembut gak la muke aku.hehe..wish 4 azam, semoge ko terus suksess dlm idop ko.bdw, sape kate HS xpopular??aku sure ko bole kaye bile bejaye nnt,don't wory..doakn aku nk mendidik anak bangse ni bukannye mudah..huhu..thankss lg sekali azam sbb menyinari persahabatan kite.wahhh ayat xbole bla..hahaha.FRIEND 4 eternity.. :)

    ReplyDelete
  13. muhammad mustaqim b nasronMay 7, 2009 at 7:44 PM

    wah! wah! wah!
    nni ha, queen 'b' lil' bro. here...
    bukan maen lg korg ngumpat haku kan..
    nway...

    1st: congrats to adda cuz sebab aku, ko makin bertambah wangi dgn haruman nivea whitenin ku..

    2nd: juz to be clear, 1st anonymous tuh erisya kan? if yes..
    ERISYA!!!!!!! I MISS U DAMN MUCH!
    rindu senyuman dan ngomelan ko yang agak2 memanje gitu.. chewah!

    3rd: tu unanaji... wait.. until aku blackout kan satu putrajaya tuh huntuk engko... sepecially 4 una, tak kire time ko dlm bilik ayaq, tgh gosok gg ke, korek hidung ker, x pun curik2 kentut!!!
    muahahahahahahahahah!!!!!!!

    4th: to azam, babe.. gua dh nek lebam bottom dok kat umah..
    saje je la nak tanye, bile lg nak merempit? wakaka...


    last but not least; thank you!


    xoxo..

    ReplyDelete
  14. lalalala.. correction...
    that erisya.. not at 1st anonymous..
    maner2 je la non..
    gagagagag!

    ReplyDelete
  15. haha terharu giler aku baca komen ko adda..aku mmg berharap si ko dgn duma dapat anak smpi 10 org biar smpi tak cukup tgn korg nk jaga..haha..btw mus relaz r..byk ag masa kiter nk g jejalan..hehe

    ReplyDelete
  16. to adda :

    adda..aku doa ko ank 11 la bru ley wat team bola..mse 2 team ank lwn team parent(ko n duma la)..tgk sape lg terer..haha..aku juri je la tyme 2..yg laen2 tkg sorak

    to mus:

    mus nk blakout kn ptrjya?huhu
    ko sndri yg tkut glap cne la nk blakout kn..aku tunggu ko mus smpi kucing bley terbang sme tinggi ngn kapai tebang mas aku tungu..huhu
    ala mcmla ko x pnah wat jaat kt aku kn..

    to azam:

    wah2..mkin hotla blog ko ngn ngomelan ktorg..huhu
    kt mane ag nk ber"manje" ngn dak sg pusu klu x kt blog ko..hua2
    bgusla ko wat medium tuk kte bertemu kmbali

    to eri aka non :

    aku rendu kt ko
    cpt2la plang m'sia
    jgn lupe bwk piramid giza kt aku
    tp tyme ko blk 2 aku rse aku da kt ganu lor..

    ReplyDelete
  17. ermm btul tu una..blog azam ni jd medium pengantare..banggo la tu azam..eh azam btul gak ckp una tu bek anak 11 bole wat team bola..ala klu xcukup tgn, ko ngn mus kn ade bole jage anak2 aku..hahahaha

    ReplyDelete
  18. eiyy takder keja aku nk jaga anak ko!

    ReplyDelete
  19. azam nk jge ank ko??haha
    ko nk dgr die bebel kt ank ko smpi lali ank ko 9t..

    btw azam,ko jgnla kuat majuk sangat!ngengadew jer!!hoho

    ReplyDelete
  20. yup mus! its me.. mus!!!!!! rendu kan ko gak...... haha... aku xleh lupe ayat ko.. "erisya, ko ni x pnh brubah" then ko wat suare yg ade ekor2 tu.. (o God.. aku xtau cne nk tru gye ko ckp..) tp muke ko mmg jaki gle kat aku time tu...

    tp... serious shit aku rndu gile kat korg sume.. n u mus... my sweet noty fren...
    esp odah (my lil angel-mcm jiwang lak)..
    n for azam, we still 'ade projek yg lum settle..(nnt aku hit ko kat ym)
    adda n duma... so sweet u guys.. keep it up! ala... 10 mane cukop... 20 would be nice.. mantap... then bile aku nk g shopping ke hapa, aku pinjam sorg ke due ke wat teman aku angkat brg... huhuhu..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...