Sunday, April 19, 2009

Kemelut Rumah Tangga Ustazah Noriza Ali !

AMARAN: Posting ini tidak sama sekali untuk menghina mengherdik mahupun mengejek ustzah noriza dan keluarga.ia hanya sekadar ingin memberi pemberitahuan serta teladan kepada sesiapa yang mengenali ustazah..


Cover Dpn Kosmo! 7 April 2009

Pada tanggal 7 April 2009 iaitu hari Selasa aku telah digemparkan dgn satu berita iaitu kes perceraian ustazah noriza ali..act aku dah tau lama pon yg ustazh menghadapi masalah dlm rumah tgga dier n nk mintak cerai kat suami dier tapi pada ari tersebut aku amat terkejut pasal berita ustazah nk cerai siap masuk paper n jadi cover dpn KOSMO! ag.kat dlm paper Metro pon ader kuar pasl ustzah ni.pada pagi tu aku kat umah sajer je nk blk umah nk amik buku syariah and pqs nk stdy for xam sc of quran..mula2 aku dapat msg drpd Ikhwan yg berbunyi:

"Azam ader baca paper Kosmo tak arini?Ustazah Noriza ader kuar paper cover dpn..huhu.."(lebey kurg r psal aku dah terdelete msg ni)

mula2 aku tak endahkan msg ikwan ni pasal aku ingt ustazh kuar cover dpn pasal bnda laen or perkara2 baek psl dier..den pa2 aku dpt msg drpd Nadea plk yg berbunyi:

"Azam!cte ustazah noriza cerai kt kosmo n metro kt kosmo mke ustazah kt pg dpn lg"(yg ni mmg exact msg nadea psl aku save)

pas aku baca msg ni aku pon ap ag terus OMG n terkedu seketika!beberapa minit kemudian aku medapati diri aku dah kat newstands n pegang paper KOSMO! dan baca dgn pantasnya ap yg wartawan tulis pasal ustazah..


Ustazah kat Cover Dpn Kosmo!

well kat dalam paper ni dier citer ustazah mintak cerai kat husband dier pasal dier tak tahan kena ganggu dgn makhluk halus..fyi,husband dier ni tukang duk rawat2 org yg kena kacao dgn hantu2 ni..so wartawan ni citer ustazah dah tak tahan dgn husband dier pasal ustazh n anak2 kena tempias skali kena kaco dgn hantu2 ni..husband dier ni takder pulak pembantu smpi dier dgn anak2 kena tlong dier time rawat org.kdg2 tu smpi ke lewat malam hsband dier rawat org..dlam paper ni ader kenyataan ustazah yg berbunyi "Saya sering kali terasa kaki dipegang oleh sesuatu (benda) yang sejuk.Malah anak pun takut berada berseorangan di rumah.Saya juga pernah ternampak kelibat hitam berlari pantas di dalam rumah."Ustazah pernah ngadu kat husband dier tapi husband dier wat dono..kenyataan akhbar menyebut ag "Justeru,Noriza berkata, beliau sudah hilang perasaan sayang dan tidak lagi menghormati suaminya itu yang disifatkan sbg tidak bertanggungjawab terhadap dirinya dan anak-anak..selain kena kaco dgn hantu kat dalam paper ni pon ader ckp ustzah menderita pasal "dianiaya dan disakiti suami"..


Artikel pasal Ustazh dlm paper Kosmo!

Siannya aku kat ustazah.sblm ni aku dapat tau drpd beberapa sumber yg ustazah mintak cerai kat hsbnd dier pasal hsbnd dier maen kayu tiga..yg ni tak tau betul kew tak n time aku dgr ni aku tak bape percaya sgt pasal hsbnd dier ni dah la alim ulama.ustazah n hsbnd dier graduan dr Universiti Yarmouk kat Jordan ag..den ader pulak yg bgtau aku sblm ni ustzah pernah pegi skola pakai spek mata itam pasal dier kena pukul dgn hsbnd dier..yg ni aku lagi r terkejut..den last year bulan 12 aku ader pegi skola time SPM dgn Duma.time ni aku nk amik sjil SPM n ktorg ader la jumpa Pn Mus..so aku tnya la Pn Mus betulke citer pasal ustzah noriza nk cerai?den Pn Mus ckp betul..pn mus citer dier takder r plk tnya ustazah or tego psl ustzah nk cerai ni cuz time ni pn mus masih lagi sedey pasal hsbnd dier meninggal so tak bani nk tego.tapi dier tgk ustzah mmg murung jew r.huhu..slps aku dpt pengesahan dr puan mus ni mmg aku sedey..tak sangka ustazah noriza yg dlu penah jadi guru kelas aku time form 4 n form 5 ader masalah cmni..dlu aku tgk dier bahagia jer..even tho kat skola dier slalu melaser aku n rakan2 sekelas pasal kelembapan ktorg dlm memahami sbjk arab tggi tapi aku stil sian kat dier.ktorg mmg dlu slalu wat masalah n ad gak r tak puas ati dgn ustazah psl ustzah mmg kuat giler melaser dlm klas smpi penah skali tu dlm klas ustzah ckp ktorg payah nk phm arab tggi psl ktorg tak pandai n suka wat aktivit2 lagha cm tgk wyg (time ustzh ckp ni smua pandang aku pasl aku terkenal sbg kaki tgk wyg dlu kat skola n suka boasting kat org yg aku dah tgk smua citer br..haha) dgr lagu2 tak elok dan sbgnya..ustzah jugak penah bg gelaran kambing ke ap kat hazim muaz n syuk pasal drop arab tggi..hahaha..tapi aku tak penah amik seyes pon laseran uszth tu pasal aku tau mmg byk slah ktorg pon tak laja arab tggi btul2..ustazah juga kuat nasihat ktorg bagi nasihat2 serta bimbingan agama kat ktorg..slalu ingt ktorg pasal bab2 agama ni n amik berat kat ktorg.dlu time ktorg tgh krisis dgn para pentadbir pon dier ader ckp klu ader masalah bgtau dier n dier bole tolong selesaikan..huhu.

Ustazh dgn anak2 muridnya klas 5 Ibn Sina


Sesi fotografi 5 Ibnu Sina dgn pentadbir time graduasi

Papepon aku hanya mampu mendoakan yg terbaik utk ustazah.smoga ustzah tabah dalam menghadapi ujian besar bagi tiap manusia dlm hidup merka yg diturunkan oleh Allah kepada ustazah..slalunya klu Tuhan nk turunkan ujian ni kepada hambaNya itu menunjukkan yg Allah sayang kat dier ag n ujian yg diturnkan oleh Allah tu tak pernah melebihi dprd kemampuan manusia itu..Sesungguhnya Allah telah berfirman dalam Surah Al-Syarh ayat 4 hingga 7 yang bermaksud:


Dan Kami telah meninggikan bagimu: sebutan namamu (dengan mengurniakan pangkat Nabi dan berbagai kemuliaan)?
[4]

Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan,
[5]

(Sekali lagi ditegaskan): bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan.
[6]

Kemudian apabila engkau telah selesai (daripada sesuatu amal soleh), maka bersungguh-sungguhlah engkau berusaha (mengerjakan amal soleh yang lain),
[7]

Marilah kite terutamanya kepada warga Sg Pusu jua bersama2 mendoakan kebahagiaan ustazah agar dier dpt menghadapi masalah ni dg hati yang tenang dan redha..Amin..


5 Ibnu Sina 2006 ! !



p/s:tibe2 rasa nak major Mass Communication patu jadi anak didik Michelle MELODI..hahaha..

8 comments:

  1. haha
    aku cam dah agak je ko akan komen sal ni..
    haha
    siyezly,aku mmg sgt sgt sgt terkejut dgn beriyta ni coz aku xtau pun sal ustzh.. tp aku dpt rasakan perasaan die.. mesti die sedey.. stuff like this wasnt suppose to be exposed.. hurmm...

    ReplyDelete
  2. tulaa sian kat ustazah..aku pon pelik cmner laa citer pasal ustazah ni bole kuar paper..huhu

    ReplyDelete
  3. hmmm..ala.paper kan.
    sume cite boleh kua kan..
    snanye suami ustazah tuh pakcik aku..
    jadi aku tau pasal hal ni lagi mendalam dari paper tuh..
    nasihat aku,jgn pecaye 100%..
    =)
    tapi tak sangke sampai cani jadi..
    nk bawak klua paper..ish3.malu weh.

    ReplyDelete
  4. tau xpe zam..
    aku rasa kan, wartawan mmg akan lapor sal kes cerai yg pelik2 skit..
    tu yg diorg wat report tur..
    cian ustazah..
    mst die malu..
    adeh~~
    dunia dunia..

    ReplyDelete
  5. suami ustazah tu kan; slalu datang kat surau qariah saya; tapi tak tahu pula tu suami ustazah; lepas tgk photo tu baru tahuu, OMG.

    p/s: suami dia bg kuliyyah bout sihir la mostly kat surau.

    ReplyDelete
  6. to ainu:
    a'aah lupa plk yg dier pak cik ko ainu..dlu ko ader penah bgtau aku..hehe..btol gak ckp ko tu yg paper mmg byk putar belit ayt org je..

    to yan:
    biasala paper Kosmo! n metro paper murahan..suka wat gosip2 nk lariskan paper dier..tapi aku stil baca jew ag pasal nature aku yg takle idup tnpa skandal org..hihi

    to hood:
    owh really..huhu.

    ReplyDelete
  7. gila bapak terkejut ah brite ni.
    em tp ckp ngn wani smlm.cerita kat paper xsemestinya betul kan..maybe a part of it je btul.

    ReplyDelete
  8. well nowadays mass media can't be absolutely right. apa nak jadi haishh,

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...