Followers

World Clock

>

Monday, April 20, 2009

Istana Budaya dan Steven . .

Tgga Masuk Pintu Besar Main Hall Istana Budaya

Baru2 ni me my bro n my sis went to mini konsert Malaysian band kat Istana Budaya.act mula2 aku taknk g r sgt psl aku bukannya minat indie2 ni..tapi ader la minat skit2 jew..hehe.aku pegi pon just nk tmnkan abg aku.kebetulan pas ktorg bgtau sis aku dier nk ikut skali..besides, me n my bro tak penah g istana budaya compare to my sis n my other brother yg aku rasa dah berjuta2 kali g sana tgk theaters n so on.so sajer la nk jejakkan kaki aku kat istana budaya even tho aku tpksa byr 35 yar utk tgk show yg aku tak baper minat..huhu..so ader sis aku ni nk r rasa ader guide..yela kang smpi mau aku terkantat2 dgn abg aku cr tmpt nk beli tiket takpon jakun smpi tak dpt msk nk tgk konsert tu..haha..sblm nk g punyala sis aku kata takle pki jeans ap smua nk masuk istana budaya pasal dier ckp penah ader org kena tego kat sana..tp smpi2 sana aku tgk smua org pki jeans je..aku n abg aku jer yg pki slack..haha..skema2..tapi mmg smua audiences pki baju kolar or smart2 la..decent la katakn compare to klu g gig yg biasa2 dorg pki baju t-shirt round neck or heinous n pelik2 nyer baju..hihi..


Banner Malaysian Band..

Tiket Malaysian band

Pas dah beli tiket aku ingtkan masuk dewan besar dier yg org slalu tgk theater cm Puteri Gunung Ledang smua 2 skali masuk mini dewan dier jer nama Lambang Sari..tapi not bad gak dewan dier even tho kecik.nampak cm cool jew..den da show begins dgn band Cili stat dlu..spt biasala kan klu indi2 ni nama dorg smua pelik2..aku ngantuk giler time band ni perform pasal lagu dier smua tak best!urghh..den baju yg lead singer dier pki wich is a gal is hina giler!dier pki baju itam patu pki kain warna purple wich is soooo tak matching..aku rasa dier guna kain dier beli kat nagoya jer kot..kain tu bukan kain cm kain baju kurung tapi kain dier ikat2 jer kowt kat badan dier..patu kt dlm kain dier pki tights!(mirul sila rekrut sister ni jadi mmber club ko.haha)..mmg FASHION CRIME giler!sakit mata aku tgk..but myb dier nk tnjk dier ni artis indi pompuan kot..tapi aku tgk yuna takpon saper ntah nama pompuan dlm band couple tu aku tgk dorg pakai baju yg elok jer n takderla sehina lead singer cili ni time dorg perform gig..ish2..She is soo a FASHION VICTIM...haha..


Band Cili

PAs cili perform the times plk perform..well lagu kat the times ni bole la gak thn tapi stil aku tak best dgr..hehe..biasala aku tak penah familiar dr lagu the times pon even tho aku rasa abg aku dah pasang byk kali je.act time konsert ni audience tak dibenarkan tgkp gmba or rekod..tapi aku wat dono men tgkp jer gmba syp2.tp bhya gak tgkp gmba ni psl akak2 yg jaga pintu dewan ni (akak2 ni tak fashion crime psl dorg pki baju kebaya..nmpk sweet ghettu!hihi)akan men laser2 dgn ko nk tnjk signal jgn tgkp gmba..my sis kuar hp nk men msg pn kena laser dgn akak2 ni..tibe2 aku rasa aku nk keja kat istana budaya patu nk jd cm akak2 ni so ley la aku men tenyeh2 laser kat org sesuka ati..haha..slain tu aku gak pencahyaan kat dewan ni..mmg lawa giler lighting dier!mantap r..smua kale ader..biru merah pink oren n pandai tenchnician ni maen dgn lampu2 ni time band2 ni perform..


The Times

Pas the times tibe la band yg aku nt2kan wich is OAG.aku tggu2 OAG pn sbab aku familiar gak r lagu2 dier..OAG perform mmg best giler pasal dier ader gabung skali dgn violin n alat2 tradisional cm jember n amender ntah nama2 alat muzik yg bdk2 nasyid skola aku suka guna dlu2..haha..mmg lagu2 dorg aku dgr smua nmpk fresh..patu sblm nyanyi radhi nyanyi band dorg men satu lagu ni muzik jer n mmg best giler!wat pertama kali aku dgr lagu indie rasa goosebumps.haha..tapi aku cuma jengekl dgn radhi pasal dier wat action2 yg ntah pape n cm lawak bodo jer..tapi aku give r credit kat dier pasal dier try nk entertain audience..hehe..


OAG

overall bolethn gak r perfomances band2 ni..hehe..pas tgk konsert ni aku g melantak dgn abg aku kat steven uptown damansara mkn western food..aku dah la kebulur giler n thn lapa time tgk konsert ni.mmg puas makan..haha..


Restoran Steven


p/s:sblm ni aku penah g gig kat dewan cina aka MPC ea nama dier ntah aku tak ingt time couple launch album dier..gig ni 1st time aku g n mmg aku lompat2 cm org giler esp time bunkface perform..haha..mmg aku berpeluh macam giler r..mmg sgt best pegi gig ni..hihi..


1st Gig..hehe

5 comments:

  1. cant believe u went to a gig!!!!
    well harry,get use to it ya~
    haha..

    ReplyDelete
  2. lol aku tak tahu ko layan gig...

    lalala tahu next time leh ajak ko :)

    wei korg guna baju collar? hahaha ib ni pelik lah, bukan nya nak tgk Puteri Gunung Vogeh pon :)

    ReplyDelete
  3. best nyer azam pg ctu. dengki ku tgk. hahhaha. tp mcm x best jer xleh lompat2 sumer.

    p/s ko pg gig x ajk aku lagi2 couple. ishhh

    ReplyDelete
  4. haha..smua org terkejut aku g gig..skali skala kan..hihi..

    ReplyDelete
  5. oit zam....ko dh di"tag" olh ak..hohoho..t ko bt ea...oit...bt la chat box...snang sket nak tgl pesan..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...