Followers

World Clock

>

Sunday, April 12, 2009

2009 Movies Dat Must Be Watched ! !

Sajer jer nk wat a list of movies yg aku wajib n perlu tonton di cinema pada thun ini.smua muvie ni ader yg aku mmg dah lama ternanti2 dr dlu or ader yg aku sajer2 nk tgk or rasa mmg dapat jd box office nyer..(act tgh borink time wat post ni n mls nk stdy even tho next week xam 3 ari berturut2!rentong mak!haha)

X Men Origins

Aku mmg minat giler X-Men since muvie dier yg no 1 ag..klu dlu kat tv pon aku akn berusaha utk catch up citer ni time kecik2 dlu..suka giler tgk dorg dgn power2 n lawan2 tak abis2 wlupn dah kalah menang byk kali..haha..even tho x men kali ni wolverine je da centre of character dier tapi ader je character len yg tak penah muncul cm gambit ader dlm x men kali ni.jgn character dier tibe2 mati kat mula2 citer cm cyclope dlu sudey..hehe


Star Trek XI

Aku tak penah pon minat citer star trek ni psl dier terlampau sci-fi..tapi myb remake star trek yg br ni wat citer ni ag best n wat aku tertarik utk menonton citer2 sci-fi..dlu aku tak minat star wars pon tapi stlh tgk revenge of the sith terus tgk no 1 smpi 6 nyer star wars..zachary quinto yg berlakon jadi Sylar dlm Heroes pon ader berlakon dlm citer ni.so nk gak tgk dier jadi org baek gak syik tgk dier jadi villain jer..hehe



Transformers : Revenge of the Fallen

Citer transformers yg 1st mmg awesome giler dgn CGI dier mmg meletop abis.teruja giler aku tgk.aku mls la plk nk bc sinopsis citer ni psl ap tapi yg aku dpt merasakan citer ni akn jadi box office cm no 1 nyer gak..hehe..


Terminator Salvation

Another sci-fi movie yg aku nk tgk.act dah lma aku tgk citer terminator time kecik2 dlu n plg aku ingt skali aku tgk terminator 3 kat hostel dlu time ckg fadzly (cmni ke eja nama dier) jd warden.mlm 2 ktorg wat movie show kat bilik rehat aspura.haha.time aku tgk no 3 ni aku tak paham lgsg citer ni n so terus daht ak minat..but last year sjk abg aku promote tgk citer series Terminator : The Sarah Connor Chronicles trus aku minat citer ni.siap baca sinopsis citer no 1 2 3 tu nk pham ap sbnrnya pasal citer ni.hehe..


Night At The Museum : Battle Of The Smithsonian

Ben Stiller mmg pandai berlakon n wat lawak2 best dlm smua muvie dier.mintak2 night at the museum yg no 2 ni best gak cm no 1.


GI Joe : The Rise Of Cobra

Well another remake movie..dlu ader jer movie dier yg 1st tapi thn 1987 which is soo yesterday..penah gak tgk kartun dier dlu2 time zaman kanak2..hehe


17 Again

Citer ni kuar next week jer pon tbe2 aku rasa nk tgk.myb aku nk tgk zac efron cmner dier berlakon dalam citer yg non-musical.tgk trailer dier macam best n aku baca kat blog safwa pn dier ckp best..well sah2 aku celebrate merdeka aku from final xams sem ni dgn tgk citer ni..haha



Hannah Montana : The Movie

Fyi,aku mmg minat giler kat hannah montana.suka ati r korg nk ckp aku ni childish tapi ntah aku suka giler tgk hannah montana yg series ni kat disney channel (aku rasa aku addicted hampir smua citer kat dlm disney channel..haha).klu aku tgk hannah montana msti aku gelak sorg2 n fmly aku msti pelik tgk aku even tho lawak dier bg org len tak sebaper mana lawak pn.so mmg wajib r aku tgk da movie nyer.yg best gak ader tyra banks n taylor swift kat dm citer ni..hehe..



Angels & Demons

Nampaknya dunia Christianity akan dikejutkan sekali lagi dgn filem adaptasi drpd buku Dan Brown yg penuh kontroversi wich is of kos Angel & Demons.aku yakin Vatican akn kutuk sehabis-habisan citer ni cm dier wat kat citer The Da Vinci Code.aku dah baca buku ni n citer dier mmg best giler r.seswai dgn taste aku yg minat sejarah n religion.hehe..mmg really lookin forward to watch this movie!



Harry Potter and The Half Blood Prince

Seharusnya movie yg plg aku nt2kan dis year is Harry Potter no 6 cuz i am harry potter DIE-HARD-FAN!mmbr2 sg pusu aku mmg sudah tau n masak sgt dgn ketaksuban harry potter aku sewaktu di sekola dahulu shgga aku telah mnyebarkan dakyah2 harry potter ke dalam diri mereka.haha..wlupn aku ader post psal early review citer ni kata tak best tu tak bermakna aku takkan tgk citer ni..ye la patutnya kuar last year tapi g tangguh july thn ni pasal nk bg 'laluan' kat twilight.puas aku duk menunggunya.tensen!tapi nsb bek twilight pon best gak..papepon,harry potter mmg movie yg aku nk sgt2 tgk dlm smua citer yg aku tulis dlm posting ni!!


p/s: thanz to mimi..hehe

9 comments:

  1. angels and demon ~heart~

    eh harry potter 6 finale ke?

    ReplyDelete
  2. ko minat gak ke angels and demons?tak r harry potter 7 yg final.tapi nt no 7 ni ader dua filem..hehe..

    ReplyDelete
  3. haha angels and demons aku suke le...

    malambangkan aku dan vogeh

    ala2

    "asna and din" (a=angel&asna...d=demon&din)

    ReplyDelete
  4. oi azam...aku bukan nak komen pasal dis topic keyh...hehe tp aku tak berape explore lg blog2 ni...hehe so aku tulis je la kat cni keyh! sje nak g tau aku da tgk blog ko ni...ooo rupenye ramai gak yg da ade blog ea...neway tak de mase n laptop rosak...so tak dpt nak explore bnd2 kat tenet ni..hehe
    neway...WHERE IS MY NAME IN DIS BLOG? N OTHERS TOOO? hehe...esok aku blik gombak...tp 2 ari je...22 stat final xm...so blik kejap je la..nnt kalo aku tergerak kaki ni ke uia yg tak best tu aku text ko keyh!
    daa... tc..ws
    ops...lupe, ni mash ok~
    mash mane? mashitah ab rahim,...kalo ko lupe gak mmg la nak kene sekeh...=p

    ReplyDelete
  5. haah..ko tuh punye la DIE-HARD-FAN sampai dumbledor mati pun ko leh lyn ngs dlm klas.perghh..aku xkan penah lupe itu azam~ hahaha..

    ReplyDelete
  6. best2 sumer citer ko tulis tu mmg best huhuhuhu tp aku paling suker wolverine r kan fav aku dow. a der maner2 citer yg kiter leh hang out tgk huhuhuhuhu..... harry ker terminator ker

    ReplyDelete
  7. haha..camon jam..kte tgk sme2 nnt..

    ReplyDelete
  8. to asna:
    pasan lebey johh!haha..

    to mash:
    time kasih pasal view blog aku..terharu aku..haha.alaa ko tu kaya beli jer laptop br terus..kan aku dah ckp aku mls nk bubuh expose psl galz sg pusu..tapi klu aku rajen2 aku bubuh la ea'hihi..nt rajin2 explore r blog aku ag n kwn2 kiter..promote lak..hehe..

    to elnur:
    alaa bole jer nk tgk dgn ko..tapi klu nk tgk dgn ko msti aku tgk citer tu wat kali kedua nyer pasal ko kan jarang blk umah..takpon ko msti dh tgk nyer nt kat perak tu..ko kan dah kaki wayang skang..mengalahkan aku..hehe

    to balan:
    no problemo dude..hehe

    ReplyDelete
  9. ha lupa lak to funna:
    ko br ingtkan yg aku penah nangis bca buku harry potter..haha..br aku sedar yg aku mmg taksub harry potter..hihi..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...