Saturday, May 15, 2010

The Unforgettable Trip

WARNING ! ! THIS POST MAY BORING YOU BECAUSE IT IS TERLAMPAU WORDY DAN TIDAK MEMPUNYAI SEBARANG GAMBAR. IT IS NOT ADVISABLE FOR NON-PUSUIANS OR ANY NON-MY-BATCH-PUSUIANS TO READ THIS BECAUSE IT MAY BORE YOU TO DEATH. BUT IT IS A NECESSARY FOR MY BESTIES (MY PUSUIANS BATCH) TO READ THIS AS IT CONTAINS HUMOR, JOY AND OF COURSE SCANDALS THAT WILL ROCK YOUR WORLD.

Act aku malas nk wat post ni since aku takder gamba time ktorg g Gambang and Cherating ni. But aku rasa cm obligated pulak nk tules pasal trip ni. Hehe.

Pagi Selasa, 11th May 2010 aku bgn awal pasal Trah kata nk gerak pagi2 lagi. Sepatutnya aku bgn pagi2 ari Selasa ni pasal aku ader klas Arab kol 8.30 AM. However I have decided to skip this class even tho aku ader Arabic quiz because nk join besties aku g trip to Gambang. Mmg tak penah2 r aku ponteng quiz semata2 nk kuar. Klu sblm nipon just ponteng klas je r. Pas siap2 dlm 7.15 AM aku pon kuar dr YuYaYiea n g umah Mus. Smpi umah Mus dlm kol 7.30 Trah kata nk amik ktorg dgn Amad tgk2 tak smpi2 gak. Last2 dlm kol 8 cm2 Trah smpi tapi dier smpi dgn ayh dier. Dier amik aku n Mus n ktorg headed to Taqwa Restaurant for breakfast. Time kat Taqwa ni ktorg mulala tggu bdk2 yg len dtg dlu. Spt biasala, smuanya DTG LAMBAT ! Ader je masalah masing2. Si Duma lmbt amik Adda kat Sg Buloh, Zati lambat pasal abg dier wat hal n yg paling lmbt skali si Mirul pasal Putra punya tren lembap giler bubby. So dlm kol 9.30 AM lbey cm2 brla smua ader. Tgk betapa lambatnya kitorg gerak. Biasala once ur Pusuians, tu mmg smpi bile2 la kan Pusuians. Kitorg mmg sgt LOUSY klu bab2 on time ni. Tak kesahla klu ader je yg dtg awal tapi msti je yg len akn dtg lmbt giler. Pas smua dah breakfast kitorg pon masuk dlm keta n jumpa kat Petronas tepi Hi Way Gombak ni pasal Afiq Faidhi tibe2 nk ikot last minute.

Maka trip ni kitorg g nek 3 keta. Keta 1st- Duma, Aku, Mus, Adda, Trah. Keta 2nd- Amad, Mirul, Afiq, Azyan, Zul and Keta 3rd- Zatinor, Awyn, Mayam, Ratu, Ainu. Pas masing2 dah kumpul kat Petronas ni kitorg pon mulakanla perjalanan kitorg. Pada asalnya, Trah telah susun keta Duma dpn, Zati tgh and Amad blakang tapi sebaliknya pulak berlaku. Keta si Zati pulak yg duk dpn pasal dier bwk LAJU GILER VAVI ! ! Aku br taw yg Zati mmg bwk laju giler pasal Trah bgtau klu dorg blk sama2 g UTM Skudai Zati mmg suka bwk laju. Laju dier tu smpi 120 KM/J ke atas. Mmg aku rasa dier bwk smpi 160 KM/J pasal time ktorg kat Hiway mmg keta dier aku dah tak nmpk lgsg kat depan. Duma pulak terpaksa la pecut smpi 170 KM/J semata2 nk keja Zati while Amad tertinggal la kat blkg. Si Trah terpaksa kol Zati byk kali soh dier perlahan skit pasal nk tggu Amad. Tak sgka lak aku Zati dah jd driver cm dlm Evolusi KL Drift wutsoeva tu. Haha. Ha speaking of Zati, ni nk citer sket. Time aku, Mus and Trah tgh tggu dorg ni kat Taqwa, si Zati ni aderla tersalah anta msg kat Trah. Gaya msg ni bunyi cm sepatutnya anta kat someone special. So time kat dlm keta aku tnyala Adda "Zati ader bf dah ke?" patu Adda ckp takle bgtau n dier just ley ckp teman rapat je la. Tak declare couple bagai. Time kat dlm keta Duma ni, aku Adda Mus n Trah pon borak2 la catch up story bagai2. Aku tak ingt sgt ap yg ktorg borak tapi byk pasal life ktorg. Tapi Adda adala tnya soklan SENTAP MAK HAYAM kat Trah. Adda tnya "Trah ko xde bf ke?". Patu Trah jwb "Saper la nk kat aku ni ha Adda." Den ktorg rmi2 ckp "Mirul kan ader". Patu riuh skjp kat dlm keta Duma and at the same time Trah hnya diam je smbl wat dono men game kat iPhone aku. Haha. Kwn2 punya life pon kitorg ader discuss gak spt life si Anak-Anak Sukarno, Fatin, Wawa, Hazimah, Kwn2 yg blaja overseas dan etc. Suasana dlm keta len aku taktau sgt tapi aku dpt tgk byk tdo je time odwy. Amad tak abeh2 kutuk Yan kata masuk je keta dier tdo n dah smpi br bgn while aku nmpk si Ratu pon ader tdo kat dlm keta Zati. Kat dlm keta Duma ni si Adda jela tdo. Tupon Duma kata slalunya lagi awal si Adda ni tdo tapi dis time dier tdo lmbt lak. Hehe.


At the same time, perjalanan ke Gambang tersangatla BUMPY ! Aku rasa cm dah nek roller coaster pasal tak abeh2 terhenjut2. Jalan dier mmg tersangatla HORRIBLE bg aku smpi nk wat aku terkencing pon ader. Trah kata ni pasal jalan mendap so tu yg jalan jd cmni. Patu dier pon explain la skit pasal jln2 ni kata hiway ni asalnya bukit patu dorg toreh wat jalan. Aku ckp kat Trah ha elok la tu klu ckp dgn ko ckp pasal jalan and klu ckp dgn Elnur ckp pasal lift and escalator. Bagus la tu masing2 dgn profesyen masing2. Ktorg smpi dlm kol 12 cm2 n time dah smpi Gambang mmg HORROR aku tgk tmpt tu. TAK MEMBANGUN LGSG n jalan pon KG.COM je. Takder pekan or wutsoeva just kedai2 kecik je. Kat sni ader gak Matrik Gambang and Universiti Malaysia Pahang (UMP). Ya Allah UMP mmg macam kilang n dewan2 Majlis Perbandaran sgt. Tak nmpk lgsg macam Universiti. Matrik Gambang pon terletak kat ceruk2. Den dorg tak abih2 sakat aku klu aku laja kat sni je. Seyesly mmg aku ley mati r duk sni. Den ktorg pon smpila ke tmpt destinasi yg dituju. Smpi2 je kat Gambang Waterpark smua org menjerit mcm org kena hysteria pasal excited sgt dan . . . .


KEADAAN KAMI DI GAMBANG WATERPARK TERPAKSA DIRAHSIAKAN DAN TERLAMPAU CENSORED UTK DICERITAKAN. KAMI JUGA TELAH BERJANJI SESAMA KAMI TAK NK CITER SUASANA KITORG DI GAMBANG WATERPARK KAT ORG LEN. HARAP MAKLUM.



After dat, kitorg decide nk g Teluk Cempedak since "awal lagi nk balek"(quote ayat Mirul dlm blog dier). Time odwy nk g Teluk Cempedak lalula Kuantan. Soo ni pertama kali la aku smpi Kuantan dlm idop aku. Haha. Kuantan biasa2 je n takder pape yg menarik pon. Den ktorg stop jap kat Petronas pasal nk isi minyak. Time kat Petronas Ainu approach aku n kata bek g Cherating je dah smpi sni dr g Telok Cempedak pasal dier kata lg best. Aku pon tnya dak2 len n dorg kata ok je. Soo ktorg pon decide r g Cherating. Smpi2 Cherating ktorg mempunyai masalah nk decide nk mandi kat pantai belah mana. Besides aku n Adda tak abeh2 nk cr pantai yg ader Banana Boat aka Pensel. But ktorg sgt hampa time tu takder pon pensel yg kelihatan kat mana2 pantai kat Cherating ni. Myb sbb weekdays kan. Setelah naek trun naek trun keta pilih pantai best mana yg nak mandi kitorg pon pilihla satu pantai ni. Den ktorg pon salinla baju. Time salin baju aku dpt tgk secara LIVE Mirul pakai tights satu badan. Haha. Speaking pasal Mirul dier ader citer kat ktorg yg dier masuk Towerthon wich dier naek Menara KL punya anak tgga. Gila r. Sgt hebat. Den, aku Amad Trah Mirul lari dlu g pantai. Seyesly dahla kitorg g time tgh panas so air laut tu dahla PANAS n CETEK. Ktorg smpi kena g tgh2 laut btol2 nk g yg air dalam. Den ktorg pon mandi2 la. Aku dah lama tak mandi air laut n seyesly aku lupa rasa MASINNYA air laut ni. Mirul n Amad tak abeh2 ajar Duma cmner nk berenang dgn btol wich klaka giler klu korg tgk muka Duma time ni. Aku tak abeh2 nk gelak je. Afiq pulak tak abeh2 jerit ckp TIPU2 kat Amad n Duma. Hehe. Den ader gak dorg2 ni wat backflip. Yela mentang2la ASKAR kan. Aku tak abeh2 sakat Mirul n Amad with da word ASKAR. Ha speaking of Askar, Awyn ader gakla share a few ASKAR words dgn Amad n Mirul since dier pon PALAPES. Selain tu, ktorg tak abeh2 men baling pasir. Since air laut ktorg mandi tu cetek dapatla ktorg capai pasir kat dasar laut tu n men baling2. Seronok gak n rasa cm budak2 je. Si galz lak masing2 ajar berenang sesama dorg n spt biasa terjerit2 n terpekik2. Dah lama2 tu ktorg just lepak2 je kat tgh laut2 tu borak. Masing2 wat grup masing2. Zati+Trah+Aku+Mirul, Afiq+Ainu+Azyan, Amad+Duma+Adda, Mus+Awyn+Ratu. Amad dgn Adda tak abih2 menggedik sesama dorg kata dorg ni Adam n Maya. Aku tgk Ainu n Afiq ni aku tak paham sama ada dorg couple kex so aku macam malas nk amik taw. Mus pulak ajar si Ratu cmna nk berenang while kat grup aku kitorg tnya Zati pasal so-called TTM (teman tapi mesra) dier tu. Zati taknk citer pon but dier ader la ckp yg laki tu sama baya dgn kiter. At the same time aku n Trah plan nk g mandi kat Desa Waterpark keesokkan harinya pasal rasa tak puas mandi kat sni tapi byk org ader hal. Smua org mandi laut kecuali Mayam and Zul. Dorg just men bina2 istana pasir je.


Pas mandi smua org pon trun balik ke pantai. Mula2 Amad bg cadangan makan kat Kemaman pasal mmg dah dkt je Cherating n Kemaman. Besides that, pantai yg ktorg makan ni ader Gerai makan. Mula2 mak cik yg jaga kedai ni duk pujuk2 kitorg soh makan kat sni pasal dier kata dier ader ikan bakar bagai. Pas discuss2 ktorg decide nk makan kat sni n tak jd makan kat Kemaman pasal takut lmbt sgt smpi KL. Den mulala sesi salin baju n bersihkan badan. Yg aku bengangnya kat tmpt ktorg ni ader 2 public toilet tapi dua2 ni kunci ! Bodo punya majlis perbandaran g kunci public toilet. Taula wikdays tapi takyahla nk kunci public toilet. So terpaksala tkr2 turn guna toilet ni. Yg paling aku tak tahan si Trah yg 1st guna skali toilet ni. LAMA GILER VAVI dier guna toilet tu. Wat macam toilet umah dier pulak. Haha. Smbl2 tu ktorg order la air kelapa n tomyam kelapa nk isi perut ktorg. Dah rmi sgt guna toilet tu last bdk2 laki mandi kat paip luar gerai ni je kecuali Mus. Mus cm biasala kan mana bole mandi kat paip2 ni je. Amad n Mirul smpt gak kuar g beli Satar kat area sini. Den ader g solat kat surau luar pantai ni n ader yg solat kt tmpt yg mak cik ni sediakan. Since aku lmbt siap aku n Mus solat la kt tmpt mak cik ni. Tmpt solat mak cik ni sgt bersepah n aku marah btol makcik ni bukan nk kemas skit. Haish dugaan2.

Time maghrib ktorg makan besar sama2. Macam2 gak r dorg ni order ikan bakar, ikan 3 rasa, tomyam n sotong tepung. Aku tak kenyang sgt makan tapi tgk kwn2 smua makan sedap je aku pon kenyang je r. Rasa cm makan kat Dewan Makan hostel pulak balik. Pas makan ktorg share duet bayar smua lauk n nasi yg ktorg order. After dat, Mirul ader gak la bg sdikit penerangan ttg perjalanan balik n ucapan terima kasih pasal dpt join trip ni. Aku pon amik kesempatan bgtau dorg yg g Broga jumaat ni terpaksa cancel pasal rmi yg takle g. Pas smua dah kemas2 kitorg pon masuk keta n sggh dlu masjid nk solat dlu. After dat ktorg pon mulakan perjalanan balik ke KL. Ktorg start bertolak btul2 dr Cherating 8.15 PM. Kt dlm keta Duma ni r, ktorg cm riso lak cuz Duma ngantuk. Tibe2 Wawa msg aku tnya aku cmner trip ktor g Gambang. Aku pon kol dier n wat loudspeaker n dier bkn men excited dpt dgr sore ktorg. Time tgh excited borak2 dgn Wawa, si Zati n Amad salah masuk jalan hi way. Patutnya naek atas tapi dorg g kiri n ikot bawah. Duma pon stop r tepi jalan. Dr atas ktorg nampak Zati g berhenti tgh jalan kat bwh. Den tibe2 je Zati wat u turn masuk blk jalan atas. Smua cm terkejut n naseb bek takder keta time tu. Seyesly Zati mmg dasat bwk keta. Haha. Den smbg blk borak2 dgn Wawa. Sonok gak dpt borak dgn Wawa rmi2. Den smbg la perjalanan blk. Pas dah stop kat satu stesen Petronas ni, Trah ajak men game. Dier soh ktorg teka lagu. Dier bg satu perkataan n dier soh ktorg nyanyi pape lagu yg ader perkataan tu dlm lagu tu. Mmg syok r. Duma dr ngantuk terus tak ngantuk pasal kitorg tak abih2 jerit kat dlm keta pasal nk teka lagu punya pasal. Ader satu skali tu Duma punya turn n dier bg word 'Bola' n Mus n Trah pon cpt2la nyanyi "Bola-Bola Api" tapi si Adda pulak leh nyanyi baris dpn lagu tu wich "Tidak aku sgka". Other than that, time turn Trah dier bg word 'Wanita' den aku dgn pantasnya jerit 'Aku WANITA' smbl wat gaya tgn2 skali. Mmg kelaka giler kitorg time dlm keta Duma. Patu ktorg tkr lak game men teka movie pulak. Time ktorg sonok2 men game ni upa2nya dah nk smpi pon KL. Rasa skjp je. Zati spt biasala smpi dlu den br Amad. Kitorg smpi dlm kol 11.15 cm2. Ingtkan smpi kol 12 lbey cm2 upa2nya lagi awal. Yela masing2 dh bwk laju kan. After dat masing2 pulang ke rumah masing2.


Ktorg mmg wat keja giler g Pantai Timur sehari je. Slalunya org g Pantai Timur pon msti tido sana je. Tapi mmg bestla dpt jumpa my besties n hang out sama2 balik. RUGI SGT2 SAPER YG TAK IKOT. Hehe.


Ha klu nk tgk gmba2 kitorg MENJALANG time g trip ni, sila tekan kat sini.


Duma, Adda, Trah, Aku, Mirul n Amad kat Wangsa Walk men bowling da next day after ktorg g Cherating+Gambang. Ikhwan yg tgkp gmba ni while Mus takder pasal dier g sebok entertain Uzayr. Gamba kitorg kat Wangsa Walk yg slbeynya pon korg ley tgk kat sini.




p/s: Br pasan byk rhythm lagu Korea tiru lagu Western esp lagu2 boyband org girlband Korea.

12 comments:

  1. haha..
    aku igt ko tamo tulis cite nih~

    ReplyDelete
  2. Kena tules r yela smua kwn2 kiter slalu bukak blog aku..haha pasan giler

    ReplyDelete
  3. ea... asal censord kan gambang tu......

    ReplyDelete
  4. sory r el mmg takle citer..hehe

    ReplyDelete
  5. haha..azam aku asyik gelak je bace post ko kali ni..tapi jangan risau..RAHSIA korang still terjage lagi..nway jangan serik pulak nak pegi lagi sebab da ade PENGALAMAN yg sangat berharga itu..=)

    ReplyDelete
  6. Haha..klu ko bgtau org len Wa SIAP KO!!hehe

    ReplyDelete
  7. weyh ko silap la azam. masa zati u-turn tu ada keta lalu tau. masa tu keta zati kat tgh jalan lagi. seb bek jauh lagi keta tu nmpk zati,n zati pun cepat2 gerak. kalo x memang dah berlanggar dah tau. sebab tu aku respek gile kowt zati ni. pergh~~

    ReplyDelete
  8. wawa gr tau..... mane aci... aku x gtau org laen... korg terlajur ke wei....huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. LAAA YEKE YAN??aku taktau pulak pasal tu..giler r zati..ha sory r el mmg seyes aku takle bgtau..aku ader gak teringin nk bgtau tapi klu bdk2 kiter len taw mmg MATI aku..haha

    ReplyDelete
  10. cite aku ngan afiq pon ade?
    ko ni mmg paparazi la zam.hehe
    time zati u turn tu aku redha nak mati je tau.ahaha cuak gile !

    ReplyDelete
  11. mstila kena citer kang ader pulak antara kiter yg kecik ati aku tak mention nama dorg..haha..

    ReplyDelete
  12. arif elnur : sory la..azam tak bagi citer..hehe..lagipun tak penting sgtkan.. azam kan? kan?..=p
    tak pun ko tanye la owg len..mirul ke, amad ke, duma ke..ramai ag..gode2 diorg suh citer gak..hehe..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...