Followers

World Clock

>

Thursday, May 27, 2010

Suka Duka Part I

It's 3.18 AM and I am listening to Mad House by Rihanna berulang2 kali smpi aku dah tak ingt dah aku ulang lagu ni baper kali ntah.Gosh seyesly aku takle tdo skang ni. Ini smua angkara aku g minum Neslo Ais tadi time late-dinner kat 'Sungai'. Myb antara faktor len aku takle tdo pasal aku tgh cuak and resah kot my feveret LEE DEWYZE tak menang Ameircan Idol pagi nt. Haish giler btol aku ni. Dah la klas aku jap g kol 8.30 AM. Kompem aku jadi burung belatuk dlm klas.

Neway aku chat dgn Adda tadi n cm biasala kitorg duk bergosip2. Lately ni aku kuat story2 dgn Adda selaen dr Trah. Smbl2 tu kitorg g reminiscent blk so-called kenangan manis kat skola. So kpd my Besties, jom kiter reminiscent blk kenangan2 kat SMKSP dlu dgn baca statement2 di bawah. Hehe.


Aku br ingt dlu aku suka sebut JERRRRRRRRRRRRR, EUWWWWWWWWWWWW. Sblm ni aku just ingt yg aku just suka sebut MENJENGKELKAN je.

Kiter suka tdo kat dlm klas (itu semestinya) tapi plg best tdo kat kusyen blakang. Smua suka hangout kat kusyen blakang.

Thanz to Muaz kiter ley dgr radio thru speaker besar yg spatutnya hanya digunakan dlm PPSMI (Pasan x klu pengumuman pasal PPSMI msti Pn Nor je bg kan takder org len ke) time Prep petang dan juga Prep malam. Ader skali tu kiter tgh kemaruk dgn lagu Dealova by Once time prep malam (wich Duma and Adda pasan ni lagu trademark dorg) smpi kiter dgr berulang2 kali. Muaz jugak suggest pada Somel yg dier patut guna speaker ni time Kawad Sukan Tahunan tak silap aku.

Ader skali tu aku hot btol dgn Nadea pasal dier tak abes2 marah Mus pasal Mus tak siap2kan lagi carta PBSM kat lorong tepi kedai buku smpi aku ckp kat dier "Ko ni tak saba2 btol nt dier ader masa dier siapkan la" (tak silap aku la aku ckp cmni) patu Mus gelak2 kat Nadea "Haha padan muka kena marah dgn Azam" smbl Nadea kuar dr kelas dgn tak puas ati. Note: Aku rasa ni 1st time kot aku cm tak puas ati dgn Nadea. Well ktorg rakan baek so mana gado2. Haha.

Time kiter tgh Perang Besar time form 5, Yan, Fatin, Nadea and Intan (Rasanya ni je kot) panggil aku dok kat blkg klas Rajin soh explain naper kiter smua tak puas ati dgn dorg dan len2 yg dipanggil s0-called "anak2 ikan". Sblm aku g jumpa dorg bdk2 laki soh aku bwk hp Ilyas n rekod perbualan dorg n aku berjaya wat dorg tak pasan pon yg aku rekod dialog dorg.

Mlm sblm SPM +Math tibe2 satu Gombak blackout. (Aku rasa time mlm sblm xam +math) Bdk2 laki smua kuar dorm Husein n g nyalakan lilin byk2 kat spjg2 tembok tgkt 1 Aspura.

Kiter suka makan dlm klas wich aku rasa klas2 len tak wat pon cm kiter smpi ader satu skali tu ckgu ap ntah yg garang gler bubby tu yg muka dier puteh2 pakai spek mata marah klas kiter pasal mkn dlm klas.

Aku penah tersasul kat dlm klas tersebut nama Hazy time sebut nama saper ntah yg karakter dlm novel form 5 tu kat dpn klas. Patu Pn Tn Rahimah guru ksygn BM (ingt tak dier klu ckp msti Er err rerrr err. HAHA) g ckp aku angau nama Hazy dlm klas smpi satu kelas gelakkan aku.

Bdk laki ska benar ngumpat Apool kat dlm klas. Oh ingt tak tiap kali dier nak minum air je msti dier bgn patu dier ngadap kiter smua br dier minum. Dier kan duk dpn skali.

Time Siti kawen, smua lari g kantin, dewan makan n pondok pak guard nk tgk wedding Siti. Ha kiter juga suka kapelkan Alina as Siti and Hazim as Datuk K. Note: Hazim penah try nk mintak no Alina time form 4 sblm dier pindah SBP.

Ha Azyan penah pengsan out of sudden time kiter tgh perang yg smpi Syuk nk tmbk Intan tu. Ha Yan naper ko pengsan r time tu. Over la ko. Haha.

Aku benci giler klas tambahan Ckg Samat wat esp Add Math. Ingt tak yg Duma, Hazim and Syuk dorg dtg lmbt g class tmbhn add math kat dewan tu smpi dorg tak le masuk. Dorg lambt baper minit je pon.

Batch kiter je yg last skali suka maen baling selipar. Klu kiter men baling selipar msti kiter jerit2 cm org giler n smpi wat tingkap2 klas kat dpn blik sakit pecah. Note: Aku kapla program Baling Selipar time sukan Asrama n aku yg membawa kemenangan baling selipar kepada Ibnu Hayyan. Time final Hayyan lawan dgn Ibnu Majah wich Ikwan marah giler kat Arep Suk pasal dier salahkan dorg kalah. Note: Ikwan penah mara giler dgn aku smpi nk gado2 time F3 gak time dier Dorm Abu Bakar lawan dgn Dorm aku wich Dorm Usman . Ikwan mmg emo klu men baling selipar.

Klu time form 1 dlu bdk2 laki klas Rajin slalu lawan bola dgn Rasional. Kdg2 ader gak bdk pompuan turun padang sokong klas masing2.

Kiter suka men paip air kat makmal kimia or biology smpi basah buku.

Lady D penah majuk ntah pape kat Elnur pasal El bgtau dier yg dier tak dpt naek pentas nk kasi adiah kat dier time ari Guru pasal El ckp dier tak smpt nk salin baju. Time tu kitorg perform Dikir Barat n pas perform ni trus upacara bg adiah for ckgu2 klas F5. Mmg kecoh gak la Lady D wat bising. Ada skali tu Mus penah citer yg dier dgn Alina duk lepak dgn Lady D kat makmal Bio. Time tu duet lady D duk berterbangan (duet rm50 byk2 lak 2) di tiup angin n dier soh dorg ni kutep. Den dorg mintak Lady D blanja dorg tapi dier tak blanja lgsg even tho dorg dah pujuk kaw2 nyew. Patu dorg blk smbl merungut "Kedekut giler Lady D!". Note: Sila ingt kembali bagaimana Lady D nyanyi lagu nasyid "Sekeping Hati Dibawa berlaARRRRRiiiiii"..

Fye penah majuk dgn kiter pasal kiter tak wat bday suprise kat dier cm kiter wat bday suprise kat Awyn.

Time form 2 aku penah dihumiliatekan perhimpunan by Pn Nor pasal aku duk boikot bdk luar. Time ni kan kiter gbg klas dgn Adil n Arif. Hehe.

Syuk n Nun penah marah kat Arep Suk pasal dier g oter video farewell kiter time F5 smpi jadi tak betol. Tapi last2 video tu jadi gak. Time ni gak smua org mls nk stdy Arab even tho SPM Arab nk dkt je tapi masing2 sibuk n excited nk wat video ni.

Syuk tak puas ati dgn Muaz pasal rampas Wawa pas dier clash dgn Wawa.


Well stakat ni je dlu. Nt klu aku ingt ag aku smbg k. Peace ! !



p/s: Cik Trah, kiter perlu berjumpa skali lagi dan aku ingin share kpd ko citer sebenar (KFC AU) setelah aku taw dr tuan punya badan. Hehe.

9 comments:

  1. hurm... budak luar eh??
    but aku mmg tak dapat lupa gaya lady d nyanyi lagu tu.. hahaha

    ReplyDelete
  2. itu mmg smua org WAJIB ingt..haha.jap saper ni ea?

    ReplyDelete
  3. woit!!..adeh..ade jugak name aku ea..haha..n AKU TAK TAHU PUN...huhu..

    ReplyDelete
  4. mengapakah ada certain incident yg ak mcm x leh recall memory??
    adakah ak ade retrograde amnesia????huhu~

    ReplyDelete
  5. haha nampaknya byk bnda korg taktau ea..ni kena wat revelation lagi ni..haha

    ReplyDelete
  6. ne de aku pengsan woi. pandai2 je kau. aku cuma 'terharu' gile je masa tu. hahahahahahahha

    azyan gorjes
    maleh nk sign in

    ReplyDelete
  7. azam.. banyak lagi cte best2 ko ble postkan kat cni..
    memang sangat la best mengimbau, cehh word 'mengimbau'-klu tn rahima bce musti bangge.. hehe. kisah2 lame, suke duke...
    ko mmg hebat la..
    two thumbs up!

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...