Followers

World Clock

>

Saturday, May 29, 2010

Suka Duka Part II

Haha nampaknya ramai gak taktau certain2 memorable events yg aku dah post sblm ni. So let's look back again what we've been through together.

Klas 1 Rasional start jadi PESAING UTAMA 1 Rajin dlm pertandingan kebersihan sekolah mingguan time Cikgu Arbaiyah ckp kat kitorg yg dier nk tolong kaw2 nyew cantekkan klas ktorg. Ckg Arbaiyah juga merupakan guru klas ke-2 Rasional time ni. Yg plg tak tahan aku ingt ag ader belon2 besar nk mampos tergantong kat klas aku time bulan kemerdekaan n frame2 pemandangan berangan gantung kat satu klas. Den ditambah ag with da famous tikar getah n birthday reminder for each student. Patu kitorg g tiru klas Rajin potong polisterin huruf2 n wat word wisdoms. Tapi mmg cantek giler klas aku time tu. Pertolongan Ckg Arbaiyah juga telah menyebabkan kitorg declare 'Cold War' indirectly terhadap ckgu klas kitorg Pn Noriza Yar Khan pasal dier cm tak puas ati ktorg bias kat dier. Haha. Oh klas Rajin n Rasional kiter juga bergilir2 menggondol title klas terbersih dr form 1 smpi form 3. Siap bagi piala tu patah ag. Note: We used to called Ckgu Noriza Yar "Nyok" due to her short form name NYK appear cmni kat timetable klas.

Ader satu time tu bdk klas 1 Rasional dapat keputusan agak teruk in Maths smpi Wan Din mengamuk kat ktorg n soh ktorg blanja dier durian since time tu gak tgh musim durian. Kitorg pon pujuk2 la Ckg Ba'yah g beli durian byk2 utk Wan Din and she agreed (Smua org pkir Ckg Ba'yah sng benor agreed pasal dier suka kat Wan Din). After dat, ktorg smua makan besar durian kat dlm Stor Sukan Sekolah.

Ada satu kali tu kitorg bdk2 laki tgh blk dr Prep Malam. Time tu masing2 tgh hot pasal Somel and Ckg Humaidi nk pasang pagar kuning yg ntah pape kat jalan nk naek Aspura. Aku pon duk ngutuk2 Ckg Humaidi n Somel smpi la ktorg jalan g Surau Aspura. Upa2nya time aku tgh ngutuk2 dorg ni tgh duk kat pondok Aspura. Aku malu giler n bdk2 laki gelakkan aku kaw2nya n tak benti2 takutkan aku. Aku mula2 duk nyorok jap kat surau den lari g naek dorm pasal takut Ckg Maidi pggl aku. Seb bek patu aku tak kena pape dgn dorg ni. Haha.

Ckg Haiza suka benor citer pasal anak2 dier n PINGU time klas fizik. Slalunya bukan kitorg byk laja fizik tapi lbey dgr citer pasal anak dier je.

Buku rujukan SPM yg paling feymes n smua org guna adalah buku2 rujukan Sasbadi RM5. Murah dan tebal lak 2.

Salam yg paling aku suka dgr skali adalah salam Pn Mus. Klu saper dpt ingt cmner dier bg salam korg msti gelaknya. Hehe.

Time F3 Piah kena tegur dgn Pn Nor pasal dier duk nyebok nk join klas tambahn Geografi bdk Rasional.

Smua org annoy dgn Mus pasal Ckg Sila suka bwk Mus kuar g mana2 je naik keta Kenari merah ckg tu.

Aku seram btol tgk video 'Ikan' yg smua org claim ikan tu asalnya org tapi dier jd cm2 sebab dier g marah mak dier baca Quran time dier tgk TV. Afiq la stat tnjk video tu kat ktorg. Patu bdk laki batch kiter guna video tu dlm lakonan kiter time orentasi bdk2 form 1 smpi galz batch bwh kiter nangis meleleh2 time dorg bwk lilin rmi2 masuk dewan after kiter punya lakonan. Note: Batch kiter mmg sgt terer berlakon.

Aku n Duma suka tido kat surau time F5.

Hazim Sakim penah baca Al-Fatihah 2 kali time dier jadi Imam Maghrib. Time dier baca Al-Fatihah wat kali ke 2 wich patutnya kena baca surah aku n bdk2 kiter smua gelak terbahak2 cm org giler.

Semasa era kekejaman Mahyul, ader skali tu bdk laki Rasional kena paksa kawad while bdk laki Rajin kena paksa basuh baju dier time ari Sabtu. Note: Baju Mahyul sgt kotor, busuk dan bertahi lalat menurut bdk2 Rajin.

Smpi skang aku msti gelak klu ingt balik presentation Lisan BI SPM grup Muaz, Duma, Oden, Hazi time form 5. Ada satu part tu Muaz g letak gmba Oden pakai baju mlayu purple dlm posisi Oden tgh bertafakur dlm keadaan pelik.

Pas jamuan klas 2 Rasional smua org dlm klas tdo g sama2 pas makan. Pas bangun smua pelik je cmner kitorg ley tdo serentak dlm klas pas makan.

Smua org giler AF2 time form 2. Tiap2 ari msti tgk Diari AF and time konsert final penuh bilik rehat smua org tgk. Tak silap aku time ni Hanis, Aisyah Idris and Erisya je kot yg stdy for PMR malam tu kat Dewan Makan. Aku lak smgt giler sokong Zahid smpi page blakang buku Rujukan Math aku g tules nama dier besar2 n tiap kali Zahid perform je aku g angkat page ni n jerit kat smua org.

Once upon a time, bdk2 laki duk ngumpat2 Nadea time lunch kat Dewan Makan during Perang Besar F5. Time kitorg ngumpat2 Arep org first skali abes makan, bgn n bla dr table kitorg. Kitorg terlupa lak yg Arep adek Nadea time tu. Haha.

Among bdk laki Nun punya gelak paling besar skali n pelik bunyi dier smpi kadang2 tu kitorg gelak pasal Nun gelak je.

Ader satu mlm kat dorm Usman time F3, Sam g tepuk blakang aku kuat giler wich aku rasa sakit giler nk mampos pasal dier geram kat aku g biar Syakey kutuk aku kat dlm klas. Time tu ktorg tak tdo mlm duk ngumpat bdk2 pompuan. Note: Syakey n Sam tak suka sesama dorg dlu2.


p/s: Sgt heppy LEE DEWYZE menang American Idol. Tapi sdey gak Simon Cowell dah tak jadi judge American Idol lagi dah pani. Idol is never going to be the same after dis.

7 comments:

  1. "batch bwh kiter nangis meleleh2 time dorg bwk lilin rmi2 masuk dewan after kiter punya lakonan. Note: Batch kiter mmg sgt terer berlakon."

    eh jap. kite berlakon pe ha masa tu?

    neway,igt x masa adda jadi cinderella berlakon dengan amad? hahaha


    azyan gorjes.
    sekali lagi maleh nk sign in.

    ReplyDelete
  2. Korg galz xberlakon time ni bdk2 laki je.aku xbp ingt dh jalan citer lakonan ni tp psl anal derhaka kat mak r di mana time ending dier kite gelapkan dewan patu pasang video ikan ni.time ni bdk btch bwh kiter yg handle orentasi bdk2 f1.eh yg mana weyh adda jd cinderella?NAPE AKU XINGT?!

    ReplyDelete
  3. aku suker pasal hazim sakim tu...huhuhuhu

    sampai skrg aku igt...

    ReplyDelete
  4. aku rasa pape yg berkaitan dgn hazim sakim smua org suka..haha

    ReplyDelete
  5. azam.. arep...
    siyesly, part hazim sakim tuh, ak bace sambil gelak guling2..
    azam, siap ar ko lepas nih, klu dier bace post ko, dier kejor ko keliling satu uia, pastu 'jatuh longkang'??~wink2! hehehe.. ops! kah3...

    ReplyDelete
  6. ahh takder maknanya dier nk baca blog aku..haha..aku ader lagi satu event yg aku ingt pasal dier tapi aku tak sure cmner event tu berlaku..ko ader ingt pape lagi tak pasal hazim sakim?haha

    ReplyDelete
  7. event yg mane?
    yg jatuh longkang tu ker???
    i remember it perfectly!!!
    hehe..
    sewaktu di tpt kejadian,
    eyewitnesses:
    1 ko
    2 els
    3 ak

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...