Followers

World Clock

>

Wednesday, March 31, 2010

Ngomel

Since skang ni YuYaYiea students tgh on xam period, aku ingin mengomel pasal xam2 aku. Ohh dan juga bnda2 laen as usual.

Aku skang ni tgh break from examination selama seminggu. Before this aku ader xam 4 hari berturut2 well not 4 hari stret but ader la gap satu hari but still aku consider xam tu 4 hari berturut2 pasal pala aku nk pecah n tangan aku nek penat menulis tak berhenti2 kat ats answer booklet. Da best thing being a Human Science student especially History student is that most of da time ap yg ktorg tules kat for jwpn final korg ley wat reka cerita sndri or ap yg ko rasa btol dgn sesuka hatinya ktorg. Da thing is smua xam aku is essay n aku dah lama giler tak jwb soklan true false, fill in the blanks and especially mcq questions ! No specific jalan kerja is required like maths or formulas yg ktorg kena hafal but just tules je ap yg korg taw pasal soklan tu. Soo klu dah paksa kena wat essay ni sah2la mmg keja aku akn mengarut je. I think dis semester paper yg aku rasa full of craps is History of Malaysia 1. Bukak2 je paper aku tgk 1st soklan dah pening. Soklan dier berbunyi lbey kurg "Give an account about the Islamic education system during British Malaya". Pas aku baca soklan ni aku trus What the Heck ? ? Mana byk benda nk citer pasal Islamic education system time British. Kat dlm notes yg aku ader nipon tak smpi satu paragraph pon citer psl Islamic education system ni. Even aku dah belek2 Buku ulangkaji Sejarah PMR aku rasa takder pon citer byk pasal tajuk ni. Dahla 14 markah. Soo aku pon wat citer dongeng-tahyul aku sendiri. Alaa dah kata History of Malaysia soo wut do u expect sejarah kiter ni pon mmg full of mitos smua. Haha jahat giler aku kutuk sejarah negara sndri. Seyesly aku mmg tak suka Sejarah Malaysia. Tersangatla bohsan !

Paper Reflections on the Prophetic History n Islamic Aqidah pon aku rasa men bantai je aku wat. Ntah ngarut2 je aku men buh opinions aku sndri. Yg tak tahan 1st soklan Islamic Aqidah dier tnya "Analyze critically da concept of Tawhid in Surah al-Ikhlas and What are ur responds to the contemporary issues that challenges the Islamic Aqidah." Aku ni dahla bukannya hafal smua mksd ayt Surah al-Ikhlas soo dgn tawakalnya la jawab n translate skit2 ap yg aku rasa betol. Patu bole pulak dier tnya pasal concept al-Din n soh discuss concept ni mengikut related terms dier kasi which aku dah tak ingt dah. Semestinya la aku bantai skali ag. Haish paper yg aku rasa aku wat btol2 pon skang ni The Abbasid Caliphate je psl aku cm bersemangat skit carry mark aku 'agak' tggi. N myb aku akn wat btol2 4 da last paper Ahd ni which is Survey of Ancient Civilizations pasal nipon carry mark aku 'agak' tggi. Yg len macam HARAAMMM.

Aku harap sgt aku dpt Dean List ag sem ni pasal aku dpt merasakan dis semester ni adalah peluang terakhir aku nk dpt DL cuz pani aku dah minor BBA. Soo sah2la BBA sbjcts ni akn tariknya pointer aku kaw2 nt n seyesly BBA punya sbjcts agak susah bg aku wlupon aku tak laja ag. Yg pasti aku akn culture shock skjp pasal nk adapt dgn transition blaja sbjk2 yg ader no balik ni. Myb korg wonder naper aku minor BBA klu aku dah taw yg aku kompem payah nk bwk. Well it's ol about job market. Klu major History je nk keja ap je kat luar nt. Aku ni bukan duk UK which aku rasa klu saper ader degree History kompem ramai nk amik aku kejanya (Haha.Yakin je) but I live in Malaysia. Manala laku sgt degree history ni. So aku arap2 tak sia2la aku minor BBA ni.

Selain drpd dilemma n takot dgn akademik, aku takot with da next coming 26 April 2010. Risaunyaaaaaaa tarikh ni n aku arap aku bersedia la. Org kata klu Allah dah panggil kiter tu tak elokla klu tak 'jawab' kan. Bersediakah aku ni? Sigh.

Pas abes sem ni kena angkut smua barang lak balik umah pasal kena tkr bilik. Bodo la sejak ader pre-reg mahallah guna on9 ni. Payah aku nk sebilik dgn rum8 aku. Dahla short sem nt aku kena merempat mahalah laen pasal dgr kata mahalah aku nk kena renovate. Mintak2la dapat Ali. Pliz no other Mahalah len ! !

Another thing dat bother aku is iPhone aku ! Act dah almost sebulan lebey aku tak pakai iPhone aku due to certain circumstances. Klu sp yg pakai iphone bolela aku citer pasal korg akn pahamnya. Klu nk citer kat post ni bukan korg pahamnya. Soo kepada yg kata iPhone aku ilang atau rosak tu smua tu salah ea. Ader la sebab len naper aku takle pakai iPhone aku ni. Huhu. Wahai GeoHot dan kaum kerabatnya, silalh cpt kuarkan jailbreak 3.1.3 ! Aku dah nek ponet ni r tggu. Seyes idup aku mmg nek tak keruan takder iPhone. Mmg sgt giler ! ! Tiap2 ari aku bukak web iphonedownloadblog nk tgk dah kuar blum jb 3.1.3 ni. Bodo btol itunes g update iphone aku ritu. Keadaan takder iphone ni telah membuatkan aku dah beli iphone br which aku expect akn dpt dlm awal bulan 4 ni. Gilak tak aku? Soo korg bole nampak betapa desperatenya aku nk pakai iphone ni. Well, just wait n see jela ap nk jadi nt. Huhu.


p/s: Citer The Lovely Bones tak best r. Byk ngarut2. Mula2 je cm best patu dah tgh2 tak best. Peter Jackson makin merepek2 wat citer. Tolong r Pakcik Peter wat filem2 yg bermutu kembali spt Lord of the Rings trilogy dlu. Nk tgk citer The Last Song n Dear John tapi ntah biler laa nk kuar kat Msia ni.


p/ss: KLCC dah jadi umah kedua aku instead of OU. Dah lama aku tak g OU. Huu

1 comment:

  1. adohai...macam pergi kelas history lah plak..

    aku baru baca perenggan satu...nanti aku singgah lagi bace next next paragraph k :)

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...