Followers

World Clock

>

Friday, March 5, 2010

Lam ALif Zi ! !

Haissshh exam tggl ag 2 mggu je. Soo many things to read n memorize as usual tapi spt biasala aku sgtlaaa lazzzzyyyyy nk stdy awal2 ni. Aku mmg tak bole stdy awal2 pasal nt aku cpt lupa tapi tula klu tak stdy awal2 kang last2 minute mesti duk bebel2 n ngeluh sorg2 ckp tak smpt nk stdy sdgkan sblm2 ni byk je masa nk stdy. Hehe. Speaking of lazy, skang ni tahap KeLAZYaan aku mmg dah smpi tahap yg kritikal ! Baru2 ni aku kna wat satu assignment sbjk yg aku amik ni (xnk mention kang kantoi.Haha). Since sbjk ni aku tak baper minat n mid term dier pon aku dpt teruk giler aku mmgla tersgt malas nk wat. Mula2 ader gak rasa nk wat btol2 soo aku g la library cr books yg relate dgn assignment aku ni skali tgk smua buku dier dah takder org dah pinjam wich aku assume yg classmates aku dah pnjm dlu pasal tajuk yg kitorg dpt ni ikot kos outline so ader yg akn wat tajuk yg sama 4 assignment masing2. Soo dgn hampanya aku balik r blik dgn pikir cmner la aku nk wat assignment ni dgn takder buku. Time aku blik aku tnya Akmal rum8 aku upa2nya dier dah wat presentation sama dgn tajuk assignment aku sblm ni. Soo dgn sng atinya aku just copy n paste je BULAT2 slide power point akmal kat assignment aku n plagiarize abis2an. Kat bhgian references lak aku just g lib bukak opac n salin nama2 buku yg related dgn assignment aku ni. Haha. Mmg jahat giler. Harap2 r tak kantoi dgn lecturer aku nt.

Well dat's just one part I am being super lazy..Skang ni dah 2nd year klu soknya ader quiz msti aku mls nk stdy. Klu stdy part sekerat jalan je dah tak bersungguh2 cm dlu. Klu kat skola dlu aku ingt ag aku la org yg agak rajin duk ngdap buku. Prep kol 8 je aku smpi2 je klas trun ngadap buku. den mula la aku kuar kertas kale2 aku tu den duk salin notes smpi dah berpuluh2 notes kecik aku ad 4 each sbjct. Patu aku msti annoyed tgk Mus hepi je dier g kaco pompuan2 wat keja ntah pape jalan sana sni x stdy. Skang ni aku pulak dah jd cm Mus. Haha. Sory ye Mus ngutuk ko jap. Aku dah tak wat notes kecik2 ni. Klu time kat matrik Nilai aku ader la wat gak tapi skang mmg hampeh r nk wat. Skang baca trus notes n men hi-lite2. Kadang2 tu klu duk ngadap notes aku bukak jap laptop layan satu episodes feveret series. xpon aku bukak novel yg aku tgh baca n baca novel tu instead notes stdy aku. Den klu aku ngantok je aku trus tdo. Klu dlu ader gak r thn ngantok skit den stdy smpi yg takat mampu tapi ni tak ngantok skit je trus tdo. Haha. macam2la aku ni.

Aku ingt aku nk try stdy cm dlu2 kat skola tapi aku rasa teknik tu dah tak berkesan. Org suka wat mind map tapi aku takle tgk mind map n aku rasa kepala aku lagi berserabut ader r. Nek pening aku tgk branch2 mind map tu sana sni. Aku lagi suka hafal notes yg aku salin panjang lebar tulisan kecik2 tu. Taktau nape. Slalunya org tgk notes cmni dah trus doze off dr tgk mind map yg colourful tu. Myb mind aku works differently dr org len.But after all, aku sgt bersyukur to Allah S.W.T wlupon aku malas nk mampos smpi tahap cipan nye ni klu ader quiz n test most of da time aku dpt jwb n dpt mrkh 'agak' tggi r. Hehe. Tapi yg pastinya next year aku dah minor Business mmg aku lingkup cuz dah start laja sbjk2 Bisnes yg aku rasa msti payah giler. Takpe I will take dat as a challenge.


Saje takder keja nk letak gmba Aishwarya Rai in muvie Jodha Akbar. HELL CANTEK GILER MINAH NI. RAMBUT DIER PON CANTEK GILER BUBBYY ! ! ! Haha

P/s: Sgt legaaaaaaa smua assignment n quizzes dah abes ! !

2 comments:

  1. wagaggagaga

    good luck lah azam ye... sume org tgh mengalmi depressi macam kau...

    mengapa xm perlu???

    ReplyDelete
  2. haha..ntahla asna..dah system edu kiter cm2..hehe

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...