Followers

World Clock

>

Tuesday, March 16, 2010

Remember Me



SPOILER ALERT ! !

Aku baru je balik from watching Remember Me kat KLCC. Haish nk dkt xam ni la aku makin ligat tgk wyg sblm2 ni takder la ligat sgt nk layan muvies. Ntah naper tibe2 aku rasa cm intrigue sgt2 nk tgk Remember Me. Seyesly I am not Robb Patt fan at all. Aku tgk dier kat Twilight saga aku nek meluat pasal dier terlampau emo bagai mengalahkan pompuan. Haha. Sory la ea to all those gals yg gila2kan Robb Patt. Tapi sajer je nk tgk dier berlakon cmner other than Twilight movies. At first aku ajk Myra nk tgk citer ni cuz I noe dier on Team Edward n minat sgt si jantan ni. Soo kitorg pon plan nk tgk on Tuesday petang bcuz dier ckp dier free time ni. Aku pon Tue petang mmg free takde klas. But out of sudden dier tpksa g discussion kwn dier wat soo dier tak dpt la kuar dgn aku. Aku pon ajk la Nabil my rum8 kuar. Mula2 cm nk tak nk je last2 kitorg pon blasah jela kuar. Nabil ader klas kol 3.30 smpi 5 n showtime petang kol 5.40..Mmg after Nabil abes klas aku trus pick up dier n merempit slaju yg mungkin la g KLCC so nt kitorg tak miss showtime ni. Hehe. Smpi2 sana je kol 5.30 soo trus beli tiket n popcorn n msuk wyg trus. Time nk beli tiket Remember Me ni aku terkejut tgk citer ni 18PL pasal aku mati2 ingt citer ni U je. Haha. Tak sgka lak citer ni 18.

Mula2 citer dier kinda shocking pasal dier tnjk ader sorg pompuan ni kena tembak dgn peragut kat subway. Anak pompuan tu lak gal n kecik ag soo dier mmg menangis nt erkejut giler tgk mak dier kena bunuh cm2. Den trus tnjk scene Robb Patt dgn fmly dier kat kubur. Time Robb Patt kuar ader a few gals yg duk blakang aku tak abes ckp 'eiy comelnya comelnya' smpi aku nk je ckp diamla weyh. Tp seb bek dorg ckp perlahan n tak kuat sgt soo aku tak rasa annoyed r. Dlm citer ni Robb Patt pegang character Tyler yg diri dier sgt tak terurus dgn takder hala tuju n mmg ader masalah dgn ayh dier. Parents dier dah divorce but they stil remain contact to each other. Tyler pon ader little sister n dorg ni agak rapat r. Tyler ni ader abang tapi abg dier dah mati sbb commit suicide n Tyler blame kat ayh dier yg abg dier bunuh dri. Patu ayh dier ni mmg cm tak amik kesah sgt pasal dier n adek dier wlupon bapak dier kaya giler. Ader satu mlm tu Tyler ni terlibat dgn fight scene kat alley n smpi polis dtg leraikan dier stil tak puas ati dgn polis ni smpi dier kena blasah dgn polis ni n masuk lokap. After ayh bail dier kuar dr jail, dier dpt taw yg anak polis yg blasah dier tu g college sama dier. Anak polis ni pompuan so si rum8 Tyler ni cabar la Tyler tackle anak polis ni nama dier Ally. Ally ni pulak little gal yg mula2 mak dier mati kena tembak kat subway tu. Pas dah tackle dier pon fall in love dgn Tyler. Robb Patt dlm citer ni mmg sgt selekeh n slalu isap rokok je keja. Soo mmg agak contradict gak r cm dlm Twilight whereby dier dipotraykan sbg vampire yg sentiasa jaga kebersihan. Soo seswai la dlm si Robb ni berlakon dlm citer ni pasal dlm real life pon dier kan mmg pengotor smpi rmbt pon berhari2 tak basuh. Euuww.. Haha. N den dier mmg sgt suka smoking. Tapi pas tgk Robb Patt berlakon dlm citer brla aku nmpk skit r (skit je pon tak byk) naperla many gals minat sgt kat laki ni. Robb Patt bg aku dier ader sort of charm cm bad boy+selekeh+tapi smart+protective+deep humour+a little bit romantic n not too romantic yg meluat. Dlm citer ni okay r tapi dlm twilight aku tak suka pasal dier terlampau gedik+emo n protective kat Bella.

Storyline dier mmg slow. Tapi bg aku slow yg tak bosan just slow slow biasa2 je. Hehe. Ader gakla a few scenes yg menarik perhatian aku cm cmner si Tyler ni handle conflict. Plg aku suka tgk relationship dgn adek dier. Sgt adorable tgk dier sbg abg yg selekeh sgt2 tapi at the same time sgt sayang kat adek dier. Patu ader la 2 sex scenes si Tyler dgn Ally ni tapi dier potong la spt biasa. Takpe nt kuar kat tenet ley dload n tgk balik. Meoooow ! ! Haha. But in the end plot citer ni mula stat berkembang n aku rasa excited la tgk. Tyler ni dah stat baek2 dgn ayh dier n dier pon dah couple balik dgn Ally pas dorg gado besar. Time last2 tu ayh si Tyler ni soh dier g ofis dier n tggu dier kat sana while ayh dier nk anta adek dier g skola. Tyler agak terkejut r pasal ayh dier dah stat nk rapat dgn adek dier bcuz b4 dis ayh dier mmg tak layan sgt adek dier. Soo time Tyler g ofis ayh dier, dier terkejut tgk pc ayh dier ader gmba dier,adek dier n arwah abg dier. Soo dier rasa terharu r. Patu ader satu scene ni tnjk kat klas adek dier n teacher tu tules Tuesday, 11 September 2001. Aku dah stat pelik aik naper cikgu tu tules hari n tarik Sept 11 ni. Den dier tnjk balik scene Tyler kat ofis bapak dier n upa2nya ofis bapak dier kat World Trade Centre. Aku pon trus shit BODOOO naper laa ko tibe2 nk wat sad ending. Aku mmg dah sebak dah tibe2 soo aderla nangis skit2. Haha. Aku ingtkan dier nk wat hepy skali sad ending upa2nya. Dier tak tnjkla WTC tu kena langgar tapi ader la tnjk scene WTC den tibe2 hilang. Patu dier tnjk la si Ally, rmu8 Tyler, adek Tyler, bapak n mak dier smua sedey tgk Tyler tu dah mati. Mmg sedey r part ni aku tgk. Tak sgka lak aku nangis gak tgk citer si Robb Patt yg aku meluat sblm2 ni. Haha.

Overall not bad la citer ni. Citer ni mmg seswai sgt for those yg declare diri dorg kipas-susah-mati Robb Patt n peminat setia Team Edward. Hehe. Last week aku g tgk Alice in Wonderland citer ni pon not bad gak. Simple je plot dier tapi sgt delightful. Aku suka giler tgk Anne Hathaway. Kelaka2.

Adehh final xams next week je tapi aku tak rasa pon cm nk final. Rasa cm byk je lecturers aku tak abes ajar ag. Tapi pas dah tgk pas year questions br la rasa cuak giler n rasa payahnya nk score papers sem ni pasal smua soklan cm susah2 je. Papeopn mmg guna teknik pasrah je la nt. Huhu..



p/s: The brother is going back to Turkmenistan dis thursday. Cptnya la Along cuti tak rasa pon 2 mggu dier cuti. Sian bini dier terpaksa lepaskan balik hubby dier. Time dier balik ritu heppy je aku tgk sis-in-law aku melayan kerenah abg aku. Takpela keja nye pasal kan. Seb bek gaji Along masyuk giler BUBBY smpi umah aku skang dah ader astro beyond beb. Mmg pani Balan melekat jela kat umah tgk futbol match in HD. Aku pon ley layan Nat Geo n History in HD. Hee


p/ss: Cptla smpi awal bulan 4. Aku dah tak saba giler ni. Haha

6 comments:

  1. hahaha hahaha gila sempat kau mengupdate blog eh kat CC :)

    ReplyDelete
  2. klu dah desperate sgt nk ngadap tenet cmni la jadinya..hehe

    ReplyDelete
  3. tetibe ak rase cam nk tgk je movie ni w/pon ak xminat pon Robb Patt dll..


    pepon, good luck exam... =)

    ReplyDelete
  4. gile ar ko citer from A-Z movie nih. dah la wordy gile. makin rabun mata aku nih baca.
    tp blogg ko agak besh.

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...