Followers

World Clock

>

Tuesday, June 2, 2009

The Wedding ! !

The Newlywed: Along n Kak Fiza

Last Weekend was the hectic-iest day in my life as my eldest, Adzril Adnan bro got hitched or scara sopannya dah kawen with her wife Rafiza!!Abg aku mmg pandai pilih bini pasal Kak Fiza pon montel2 cm abg aku.Nmpk comel giler dorg bersama!haha.Overall,mmg penat gila pasal stat 4m ari jumaat nikah kat umah pengantin pompuan den ari sabtu walimatul urus Pengantin pompuan kat Dewan Pusat Komuniti kat Cheras n da final day ari ahad kat belah laki wich is in my house.Besides dah lama fmly aku tak wat wedding since da last one pak cik aku wich my mom's younger brother yg kawin.soo ktorg satu fmly mmmg excited n kinda nervous cuz nk make sure everyting turns into a blast wedding.lagipon ni first wedding adik badek aku n sedara mara yg len mmg looking forward to it as smua kazens aku rmi dah kawen except adek badek fmly aku jew.other than that,one thing yg aku suka wedding ni pasal aku dapat makan sedap2 pasal makcik2 belah ayh mak aku datang sleepover n sedara mara pon sleepover skali n mmg makan besar r time jumaat mlm n sabtu mlm.dah lama tak mkn besar rmi2 especially masakan makcik2 aku mmg sodap2 belaka!haha..even tho aku mmg tak rapat sgt dgn sedara mara especially belah ayah aku (dorg tnya spatah aku jwb sptah takpon aku diam jew kecuali adek badek aku yg len mmg peramah dgn dorg.kdg2 aku pikir dorg pandang aku as a Freak.) aku stil rasa excited pasal dah lama umah aku tak bising giler dgn celoteh2 makcik2,babies tak benti2 nangis n umah jadi porak peranda as everyone bz wat keja masing2.naseb bek r umah aku dah renovate jadi dua tingkat so mmg selesa r sedara mara nk datang tido.ader satu skali tu sedara mara belah ayh aku smua lepak kat tingkat atas n sedara mara belah mak aku smua lepak bwh.aku sgt bersyukur umah aku dah besar skarang..hehe

Atas: Sblm Org datang Bwh: Org tgh Sesak2 Datang

Slaen tu,aku br sedar yg aku suka wedding (b4 dis I hate weddings..) pasal umah aku mmg transform giler babi nyer jadi lawa nk mampos.Aku tak sangka pulak yg ayh aku order khemah yg lawa giler siap ader chandelier n ap ntah panggil nama langsir yg gantung2 kat stiap tiang khemah (scalep ea?aku ingt2 lupa mak aku cakap ritu).Upa2nya tema kawin ni ala2 garden nye tema.N tak tahan skali akhirnya aku ader kakak ipar!rasa awkward lak ader org baru duk sebumbung dlm umah aku.Haa aku gak bukan maen excited pakai inai.dah lama giler aku tak pakai inai.last kali aku pakai pon time kecik2 dlu umur dalam 7 thun cm2.mula2 berangan nk pakai inai yg lukis2 kat tangan tu.skali pikir2 kang org pandang serong lak yelar inai2 lukis ni slalunya org pompuan jew pakai.so pakai 3 jari tangan kiri jew r.hehe.Tambahan siap ader band maen lagu2 60s n lagu kawen time majlis ni berlangsung.mmg best giler!band ni pon band kwn2 abg aku.Well tu smua da best part of this wedding.Yg not-so best part wedding ni aku kena jadi kuli giler2 nyer..haha.mmg ke hulu ke hilir aku wat keja.Stat dr basuh telur,Ulang alik beli Ais (thank God kilang Ais blakang umah aku jew),masukkan goodies (ader telur rebus,sapu tangan,candies,sampan with aromatherapy lilin) kat dlm beg Goodies,ikat dawai kat jaring telur rebus,angkat barang2 n MANY MORE!tapi tugasan utama aku n abg aku wat is wat signboard n letak kat jalan2 nk g umah aku.Aku rasa aku plg suka wat bnda ni pasal it's a new experience for me.Aku n Balan g naek moto pegang signboard yg banyak giler bwk skali dgn tali rafia,gunting,a few bunga mangga.Time ktorg nk letak signboard tgh2 malam buta around 1 o'clock in da morning upa2nya rmi gak org wat cm ktorg as on 31st May tu mmg ramai org kawen dkt area2 umah aku.Mmg berebut2 tmpt r ktorg nk letak signboard masing2.Papepon ayh aku puji aku n BAlan pasal smua org dapat baca signboard ktorg n org yg tak penah dtg umah aku pon smpi just tgk signboard ktorg jew..haha.

The Chandelier.Aku Adore giler bnda ni!

The Canopy.Rmi gak org tangkap gmba kat bwh bnda ni.hehe

The Cake.Cake ni tmph kat org wat kek kawin utk MAwi tu..haha

Time ari jumaat nikah aku naek geram pulak dgn Tok Kadi yg nikahkan abg aku ni pasal dier suka btol loyer buruk.tapi takpe r cuz dier nk bg kelakar2 skit n jadi majlis tu tak terlampau tegang.pas abg aku lafaz akad nikah aku rasa overwhelmed giler.tak sgka lak aku tibe2 jadi emotional time tu.Den ari sabtu Time walimatul urus kat Belah pengantin pompuan aku Balan my Sis dapat renjis abg aku.dah r ktorg g renjis ramai2 siap wat lawak2 kat atas pentas tu pulak..haha.mmg sgt exciting.Time ayh mak aku g renjis pon aku rasa terharu giler.mmg cover jew wlupin mata dah berair giler nk tahan dr nangis..hihi..

Abah, KAk Ngah n MAma

Hepy Family: Along, Mama, Kak Ngah, Balan n Me.Abah tertinggal r pulak sibuk layan tetamu agaknya.sian Abah.hehe

Along n Kak Fiza atas Pelamin

Sempat gak Along jamming skali dgn Band yg hiburkan tetamu yg datang majlis ni.hihi

Of kos da day yg ditunggu2 oleh family aku is on Sunday.pagi tu mmg smua org bgn awal kecuali aku as usual suka bgn lambat.Balan dah siap gosokkan baju melayu aku skali pasal aku bgn lmbt sgt.haha.Sebelum wedding start ader geng Marhaban Surau datang umah bermarhaban n Berzanji bagai smua.Aku lak time ni kat atas umah tak mandi ag terkial2 cr tuala n tggu org rmi guna toilet ats.haha.pas org marhaban dah abis n aku pon br dah siap pakai baju,masing2 kuar umah tggu tetamu.mula2 skit2 datang den ramai giler nk mampos smpi tak ckp table utk smua org.rombongan pengantin lak datang lmbt skit n time org tgh rmi dtg soo mmg rmi giler r org tggu nk tgk pengantin datang.aku n Balan jadi org pegang bunga mannga scara kebetulan cuz time pengantin datang aku br kelam kabut nk amik bunga mangga n alang2 aku n Balan pakai baju sedondon ktorg pown pegang r bunga mangga.dah r berarak jauh gak tu dr depan restoran O'din den lalu jalan besar kat tepi umah aku smpi r kat umah aku.time ktorg smua lalu kat jalan besar mmg smua keta perlahankan keta dorg n tgk ktorg dgn penuh excitement.mmg aku rasa diri ini seperti Britney Spears n PAris Hilton cuz smua org duk usha2 aku n byk giler org snaps gmba.haha pasan giler.pas abg aku dah selamat bersanding2 n makan2 smua,mmbr2 aku rmi r dtg.mula2 best fren Sharipah Hanis mulut bedah2 datang dgn kazen n adek dier.den Imran n Ehsan kawan taman aku dtg.Sian Imran n Ehsan aku tak layan dorg smpi dorg blk pon aku tak iring cuz aku terlampau bz layan tetami len n kwn2 yg len.After that Nabil,Akmal,Alif,Reza n Kuntik lak datang.Time dorg2 datang ni aku terpaksa gak tolong2 fmly aku angkat brang n tangkap gmba smua.Next Tqah n Marhan datang lak.Kwn Promoter aku time aku jd promoter kat Jusco pown datang skali.terkejut giler aku.Nama dier Tika gak n dier datang dgn kwn dier.tapi dier junior aku r so dier pggl r aku BAzam.hehe.Mmg best r dapat jumpa n melayan dorg smua ni smpi sedara mara aku yg len dtg aku tak smpt nk salam or tego2 n n in other words wat bodo jew dgn dorg.biasala aku ni berpegang kpd "Frenz over FAmily"..haha..

Kuntik,Redza,Akmal n NAbil.Alif ader skali tapi dier yg tangkap gmba ni.Alamak Gmba Tqah n Marhan takder r..soryy Tqah!!

Me n Kak Pah.Ko mmg GEndowt r Pah..haha

Last but not least tggl BEsties aku r yg datang aka Geng2 Sg Pusu!hehe.dorg ni spt biasala pasan datuk mak datin pasal dorg datang lmbt giler nk mampos smpi dah takder org kat majlis ni tggl sedara mara aku yg rapat jew.time dorg datang ni katerer pon dah siap berkemas.Biasala batch aku kan terkenal dgn kelewatan n suka jalan macam pengantin soo mmg no suprise laa klu terbawak2 smpi skang.Bak kata pepatah "Once u r Pusuians forever U r Pusuians".haha..tapi ok gak r dorg datang lmbt pasal bole la aku melayan celoteh2 dorg.GEng2 yg datang Duma,Ikwan,Nuek,Mus,Noon,Mash,Una Najihah,Mash,Adda n Peha (semestinya laa ader PEha ni..hehe).Pas dorg makan2 ni aku bawak masuk dorg dlm umah aku n ktorg mula r tngkp gmba kat pelamin smua.den aku bwk tour umah smpi bilik aku pown aku bg dorg masuk. (Akmal,NAbil,Alif,Reza n Kuntik n Sharipah pon aku bwk dorg masuk g umah smpi ke bilik aku.haha)Mmg best r dorg datang.act rmi gak yg BEsties yg nk datang cm Oden n Trah tapi dorg smua der hal last2 minute.tapi aku tak kesah sgt aslkan ader gak r BEsties yg datang umah aku time ni..hehe..

Peha, Una, MAsh n Adda

Nuek, Noon, Duma, Aku, Ikwan (botak slps g Umrah.Lindungan Kaabah skang jgn memaen.haha) n Mus.We Love to Laugh!!

Mash tgh pasan sorg2 macam smua hadiah tu punya..haha

Love dis picture cuz nmpk sweet.hehe

Ramai2 tgkp gmba kat Pelamin..hehe

Adda n Duma tgh berangan practice nk duk atas pelamin..tolong laa tak matching langsung!

Tgkap Gamba kat Entrance khemah sblm masing2 pulang ke rumah..hehe


Overall mmg aku puas n sonok giler r dapat tolong fmly aku menjayakan dis wedding.Selamat Pengantin Baru diucapkan kpd Along n Kak Fiza.Smoga korg bahagia hingga ke anak cucu!Terima kasih juga kepada sedara mara yg byk membantu fmly aku berhempas pulas make sure wedding ni berjalan lancar.tak lupa juga kepada rakan2 yg sudi datang umah aku time wedding ni..Thanz to All!!




p/s:Thanz Una cuz bwk hadiah bday aku dlu wlupn dah berkurun bday aku dah lps.At last I OWN THE TALES OF BEEDLE BARD..yay!

Hadiah Bday 4m Una..hehe

19 comments:

  1. mmg la gamba tuh nampak sweet sbb ko sorg je teruna antara dara2 disitu..
    hahaha.. xajak aku pown! hoh~ (mcm la aku leh g, hehe)

    bile turn ko weh?? jgn lpe jmput aku taw..hohoho..

    ReplyDelete
  2. azam!!aku tertunggu2 ko wat post ni.haha..besela..ko mcm xtau,aku rse akula penyebab jd lmbt kot..ha2..tp mash pn sme!huhu..ratu lmbt..dah2 terbwk lak kt udm tuh..huhu..gmbr anta emel tau..adiah bday pn nk tayang ker..huk2..nway,slamat pengantin bru tuk abg ko n k.fiza..

    ReplyDelete
  3. to funna:
    alaa funna aku takder no ko!act aku ajk smua tapi aku terlupa lak nk tnya no ko ritu..soryy wehh!!huhu

    to una:
    haha..aku lmbt wat posting ni pasal aku bz n blk uia r.nipon tadi aku g library on9 wat posting ni..o0o0 ko n mash ke penyebab lambatnya..korg dua ni mmg..har00sslaa aku tayang adiah ko kasi kat aku..hehe..thanz for da wishes..

    p/s:suka adiah korg kasi kat abg aku..hehe

    ReplyDelete
  4. tahniah3!!selamat pengantin baru utk abg ko..semoga berbahagia dunia akhirat.insyaAllah~
    tahniah utk ko gak sbb bejaye menguruskn majlis kawen pertama~

    ReplyDelete
  5. tema color oren ke tuh??waaa..mmg dahsat la khemah tuh..kek pun cun..ade band lg..dah ala2 ahli korporat punye majlis gituw..cam best je buku una bg ko tuh azam..bole la jd bed time story seblom ko tido kan,hehe..takpe2,nnt aku bli buku aladin utk ko ye..fully arab nye..(aku x penah jmp pon..huhu~)

    ReplyDelete
  6. to madyha:
    thanz una!

    to tqah zalfakha:
    a'aah tema oren brown.biasal anak sulung nyer wedding patu wedding 1st lak mmg ayh aku excited terlbey r tu smpi nk wat grand2..hehe.a'aah buku tu mmg buku fairy tales pown n slalu jd bed times story dlm dunia harry potter.haa blikan r..elok r sgt..aku nipon kena laja arab smpi 6 level..huhu

    ReplyDelete
  7. cantik theme colour n concept wedding die..chandelier n canopy tu lawa sgt...congrats tu ur bro.

    p/s-cam bertambah tinggi jek aku tgk ko nie..

    ReplyDelete
  8. aku terasa seperti nak belajar kat malaysia la pulak...huhu

    ReplyDelete
  9. azam sowy xdpt dtg...huhu...gile grand...huhu....ni br anak sulung...klu anak bongsu nnti lg grand...hahhaa

    ReplyDelete
  10. ko neh azam...
    tak larat aku baca post ko..
    bukan stakat mawi jer world..
    ko pon world jgk..
    bedah world...
    ahahahaha
    semangat ko berceloteh mmg tak bley blah..
    sakit jantung aku nk gelak...
    azam2....

    ReplyDelete
  11. hahaha...ooo...azam!!xda gmbo ak pn...bkn nak ajk ak tym snap gmbo...hahaha...ko bla nk kawen lak weyh?hahaa...jgn lupa t jmput ak..ngeh3...=p

    ReplyDelete
  12. to safwa:
    thanz for the compliments..hehe..aku mmg makin tggi pown..

    to pdod:
    ader hikmah smua bnda berlaku..haha..poyo giler ayat aku!

    to arep:
    tulaa arep aku dah ckp kan grand.takpe2 nk wat cmner mmg ko takder rezeki..ish ko ni ke situ pulak..tak ingt kew statement mahal aku pasal kawen dlu kat skola??haha

    to pah:
    terharu giler aku baca comment ko.aku mmg seswai jadi anak didik michelle melodi kan?haha

    to tqah:
    tulaaa terlupa nk snap gmba ko skali.time tu aku tak pegang kamera lak.klu ader kamera kat tangan aku msti dah byk giler gmba ko kat posting ni..haha..ko laa yg kawen dlu.hehe

    ReplyDelete
  13. hee..
    hehe.sory la azam bace lmbt..
    hehe,so,congRatz to all yaa azam..

    so,btw bilek kau n rumah kau sgt33x cOoL~

    xP

    ReplyDelete
  14. thanz ikwan!hehe..klu rajin meh r dtg sleepover..hihi

    ReplyDelete
  15. kan ko penyumbang tara gossip2 seantero dunia? mst la ramai baca blog ko.. haha neway,congratz atas abg ko kawen.. xlme g,abg alan lak.. hahaha sory xdtg.. siyez aku lpe gile.. abg alan de gtau ritu.. sory2.. neway,abg alan/ko kawen COMPOM aku dtg.. hehe

    ReplyDelete
  16. haha..tau takpe (pasan giler aku!)..ya ampun cmner laa ko ley lupa!ko ni!alasan takle diterima bet0l..tapi takpe laa aku tak kesah pown..mmg ko takder rezeki r nk dtg ritu..haa klu balan nyer ko tak dtg taktau laa..ntah2 aku yg jadi pengapit dier..muahaha

    ReplyDelete
  17. azam...
    sory aku tak dapat datang...
    aku kat kg seminggu...
    pak cik aku kawin...
    grand giler...
    jeles aku...
    nway "Selamat Pengantin Baru" untuk abang ko ea...
    moge sampai ke anak cucu...

    ReplyDelete
  18. alaa klu ko kat umah pown aku tau ko takkan dapat dtg nyew pown..unless klu ko dah kawin dgn azwan patu korg tggl kat kl brlaa ko ley dtg event2 yg aku wat ni..hihi..memain jew..it's ok wa..i don't mind..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...