Followers

World Clock

>

Friday, June 26, 2009

Terjun di Sungai Sendat . .

Today I woke up late as usual but not dat usual late (Usual pkul 3PM).Mula2 dah bgn kol 12 tapi tido blk smpi laa ke kol 2 lbey.Sbnrnya mlm tadi dah mcm plan nk join Ikwan tgk dier n bdk2 len men futs0l kat Ampang but in da end aku bgn lmbt soo tak join r.Rmi gak Ikwan ckp nk men like Hazim, Duma, Oden, Syuk, Shahrul, Che, Jerr and Noon.Besides, aku pikir2 balik pon watper laa ak nk terkinja2 join dorg bukan aku men pon alih2 nt aku dgr MP3 just tgk dorg men or mati keb0sanan taktau nk watpe.But at 3Pm I got a text message from Ikwan.

Ikwan: Salam.Azam.Ktorg nak pegy air trjun jp lg ne.Kt ulu yam,.Juwm r!

Me: Hmph..ak mana taw jln..ak br mandi ni r.hehe..

Ikwan: Ley je nak gerak skali.Huhe.Ktorg nk g solat kt umh che dlu ne.

Me: Kiranya ak nk g mana ni?ak xnk bwk moto g ulu yam..huhu

Ikwan: Kau dtg umh ak dlu,nk?Ak tgu kt cni,k.Dtp asap,k

Me: Okok..jap ea'

So aku dgn spantas kilatnya grab my towel n shorts, change my clothes n amik kunci moto kunci2 umah den trus merempit g umah Ikwan.Act aku kinda takut bwk moto tadi pasal moto plate blkg dah tercabut kemarin dek langgar lubang.Soo takut nt terjumpa Polis or JPJ abis aku kena saman.Aku pon Tawakal johh n bwk laju2 g Gombak umah Ikwan.After 15 minutes aku smpi r.Smpi2 kat umah Ikwan ader Jerr n Noon skali.Ktorg nek r keta Jerr g umah Che dlu pasal yg len2 ader kat sana.Ikwan tnya aku ko penah g umah Che tak?Aku just geleng pala.Aku ingtkan umah dier kat Greenwood skali Ikwan bwk g umah br dier kat Hillcrest n trus jew aku nmpk umah Che aku ternganga n ckp kat Ikwan OMG ! !

Umah Che Nasrul

Bapak besar giler umah Che!!Mmg kaya giler r bdk ni.Den msuk nmpk r dorg2 ni tapi aku mls nk salam2 dgn dorg soo wat bodo jew r.Tbe2 aku rasa awkward n I don't know why.Nature Drama Queen wut can I say.Haha!Aku g jalan2 kat dalam umah dier tgk garden umah Che smua.Noon pon join skali as dier tgkp gmba gna handset dier.Biasala bdk LAnskap.Sgt lawa garden umah Che gak..Den aku tnya r Che biler ko pindah umah ni dier reply bulan 7 last year.Den tanpa segan silu aku tnya ag dier umah ko ni baper ribu?Sblm tu aku ader borak2 ckp kat Noon mesti berjuta umah dier n dier jwb 1.5 JUTA.WTF??!!But bapak dier yg design smua so dapat r murah skit.Tak sgka aku ader kwn sekaya cmni.Beruntung laa saper kawen dgn Che nt.kompem isteri dier beli LV,Gucci, Prada jew.Haha.Patu ktorg pon gerak r g Ulu Yam n ader 3 keta smuanya Keta Jerr, Keta Syuk n Keta Che.


Common scenery Ulu Yam. Hutan di mana sahaja2

Aku nek r Keta Jerr n ader Noon skali while Ikwan n Hazim nek keta Che yg slbeynya nek dgn Syuk.Time smpi kat Empangan ap-ntah-nama-dier kat tepi jalan ktorg stop jap makan nasi bungkus ktorg beli sblm bertolak tadi.Syuk n da Geng pulak tak smpi ag pasal dier g tmnkan Duma bwk balik keta Duma as mak Duma nk guna keta (Asalnya ader 4 keta tmsk keta Duma skali time dorg g men futs0l).Pas makan2 borak2 melihat view yg menenangkan kat Empangan tu ktorg pon truskan perjalanan.Time odwy Syuk dah kat blakang keta Jerr n Che n trus potong ktorg n lead da way.Syuk mmg bwk laju giler nk mampos n klu korg naek dgn dier make sure baca doa naek kenderaan tu berpuluh2 kali serta Selawat ke atas Nabi.HAha. Aku ingtkan nk mandi kat Ulu Yam tapi makin lama makin jauh pulak Syuk bwk ktorg smpi ke Hulu Selangor.Jerr kat dalam keta dah stat bising like "jauhnya-ntah-mana2-dorg-ni-nk-bwk-kiter ni-sempat-kew-nk-balik-aku-nk-amik-adek-aku-ag-ni-dah-nk-dkt-pukul-5 lbey-ni-smpt-ke-nk-mandi-nt-dtg2-tgk-air-terjun-den-blk-ntah-pape-je" n so on.Nk tergelak pulak aku dgr Jerr dok berleter.Haha.Sblm smpi air terjun tu aku siap nmpk signboard nk g Genting Higland, Batang Kali n Sungai Sendat.Upa2nya dorg ni nk g mandi kat air terjun Sg Sendat.So masuk la jalan g Sg Sendat tu.Jalan dier pulak macam jalan nk g kg org asli tak bertar n tanah berbatu2 smpi aku dlm keta pon dah terhuyung-hayang.Tbe2 pkir dah lama gak aku ni tak masuk hutan.Hehe.Slps masuk ke ceruk2 hutan Sg Sendat ktorg pon nampak r air terjun..

Air Terjun Sg Sendat

Ktorg pon ap ag cpt2 r kuar dr keta den salin baju trus terjun msk dlm air.Akulaa yg 1st skali msk n air dier sgtlaa sejuk.Stahu aku,air sungai especially ader air terjun mmglaa tersangat sejuk.Smua masuk mmg menggigil2.Hehe.Time tu ader mamat2 India kat situ tapi pas ktorg masuk wat bising terpekik2 terlolong gelak India2 tu beredar n ktorg trus conquer tmpt tu.Time dah masuk dlm air Duma pon ckp ap ag korg naek r atas den terjun ikut arus kat air terjun tu.Aku ckp Wut??Ko giler ap dah r tggi.Takut aku.Den spt biasa Syuk yg hati kering n suka wat keja2 giler ni g naek atas dgn Hazim nk trun ikut air terjun tu.Soo dorg pon dgn slambanya trun n aku tgk dorg dgn penuh kekaguman.Gilak r bani bt0l dorg.Tak bani aku nk naek atas n trun cm2.Klu slah trun bole mati ap.Kang tak pasal2 muka aku kat Front Page Kosmo! takpon Harian Metro dgn Headline "Maut di Air Terjun Sg Sendat".Shahrul pulak siap ckp kat Syuk klu ko mati aku nk Handset ko.Haha..Den ktorg mandi manda smbl tangkap gmba of kos!

Oden spt biasa suka duk dpn skali smbl pose dgn aksi yg pelik2..Hehe.

Masing2 hepy mandi

Time mandi2 Syuk n Hazim tak abis2 duk ulang alik naek ats air terjun tu n terjun.Oden pon join skali.Tibe2 aku rasa intrigued n nak gak try.Duma tak abis2 ckp terjun jew bukan slalu pon smpi sini.Btol gak ckp Duma tu tapi dier tu ckp org jew lbey tapi tak try2 gak.Soo aku pon membanikan diri ikot Hazim n Syuk as dorg nk terjun kali-ke-baper-ntah.Time aku nk naek Noon nk ik0t skali.Dier pon mula2 tak bani gak.Hehe.Dah smpi atas Gosh tgginya air terjun ni!!ader tiga tingkat banguna skola Sg Pusu gak r tggi dier.Pas Syuk n Hazim terjun Noon lak terjun.Nmpk dorg menggelosor cm senang jew tapi aku stil takut.Dorg kat bwh den panggil2 nama aku suh terjun.Den ODen naek aku bg dier terjun dlu.Pas Oden terjun aku pon membanikan terjun.Time tgh gelongsor tu aku rasa HELL TAKOWT GILER!smpi jew kat bwh aku rasa aku nek lemas kot pasal dasar dier dlm skit kat btol2 bwh air terjun ni.Aku ni manala pandai berenang.Duma pon ap ag capai aku tapi aku cm gopoh gapah g tenggelamkan pala dier lak.Haha.Pas dah stabilkan diri n berdiri kat tmpt yg tak dlm sgt br aku rasa OK.Seyes jantung aku dup dap laju giler.Phew!tapi sgt best r dpt try.Hihi..Den Jerr pulak try.Noon siap try 2 kali wlupon dier takot2 sblm ni.Ikwan lak spt biasa takot nk try terjun kew tak.Che n Shahrul lak dorg mmg taknk try.Klu Shahrul try terjun mmg ajaib bt0l r.Kompem abis air ni melimpah kuar smpi kering kolam kat air terjun ni.Hehe..

Aku, Syuk n Ikwan

Ntah ap laa Duma, Oden, Shahrul n Che pandang tu..Hihi

Tibe2 time ktorg tgh borak2 mandi manda Ikwan g naek atas sorg2 nk terjun.Wahh bani pulak bdk ni nk terjun.Tapi smpi kat atas lama giler dier duduk tggu nak terjun. Smua dah panggil2 Ikwan suh terjun cpt tapi Shahrul jwb Relax r korg Ikwan takut tu.Dlu kan dier nmpk hantu takder pala.Aku dgr Shahrul ckp cm2 gelak besar aku.Fyi,dlu time F1 mula2 dier msk Sg Pusu dier ni suka pengsan n nangis2 pasal dier ckp dier nmpk Hantu.Aku pon taktau smpi skang bet0l kew tak dier nmpk kew tak n terlupa nk tnya dier smpi skang.Tapi aku mmg takot r nk ckp dgn dier dlu time mula2 F1 pasal he's kinda freak.Haha.Den Ikwan pon terjun n tak tahan lak tu time dier tgh melambung kat udara badan dier cm bersepah gak r smpi ktorg gelak2 tgk dier terjun.Ntah2 aku pon cm2 jew time aku terjun.Hihi..Pas aksi terjun2 mula lak aksi back-flip n terjun cm ala2 atlet renang (tiruk ea ko pggl Arep Suk?aku pnh baca kat blog ko sblm ni) n macam2 aksi la ktorg wat.Tapi yg paling lawa skali wat Si Jerr.Mmg smart r dier back-flip smua.Sgt HEbat!Yg tak bley blaa Duma dr tadi dok bsing2 soh org terjun dier lak tak terjun.Mula2 kata nk gak terjun skali jew cm aku tapi bg alasan takot n sakit perut lak.Duma ni mmg penakot gak skit.Dlu masa g Times Square rmi2 DNA Mixer n roller coaster bukan dier naek pon cuz takot.Duma ohh Duma..

Ikwan tgh takot sblm nk terjun.Duma lak g gelak dier..hehe

Lalalala..

After kol 5.45 cm2 ktorg pon stop mandi n stat nk balik.Ktorg pon tak solat Asar ag soo takot tak smpt lak nk solat nt.So masing2 lap2 badan salin baju smua nk get ready balik.Den sblm masing2 naek keta balik ktorg smpt gak tgkp gmba rmi2.Time nk tgkp gmba aku pasan Noon pakai eyeliner.Aku tnya dier ko pakai saper nyer ni?dier ckp Duma punya.Ikwan lak nyampuk Duma pakai mmg tak nmpk pon.Haha.Tak pasan lak aku Duma pakai eyeliner.Yewla Duma kan itam soo tak nmpk r.Aku tnya dier cap ap dier jwb MAC.Amboy Duma mentang2 dah kaya skang eyeliner pon nk brand mahal johh.Mesti Adda yg sarankan ni.Pelik2 je dorg ni pakai eyeliner.Cm Adam Lambert lak.Hehe.Patu masing2 naek keta masing den blk.Jerr drop by aku kat umah Ikwan den aku g amik moto balik.Bfore depart Noon ckp kat aku time kaseh cuz pos sth 4 bday dier 30th June ni.Aku sajer je soh dier bukak envelope tu time 12 AM 30th June nk kasi suprise.Sma gak r aku kasi adiah bday kat Intan for bday dier 27th June ni..Hihi.Sblm balik smpt jap aku lari g kedai moto kat simpang SBPI Gombak wat no plate blakang moto aku.Tuntasnya mmg sgt best g mandi air terjun dgn geng2 aku!Hehe..Hope 2 C you Guys again Soon ! !

Che, Noon, Ikwan, Aku, Jerr, Hazim, Shahrul, Duma n Oden..Syuk not in da photo pasal dier yg tgkp gmba ni.


p/s:Thanz To Wawa pasal bank-in kan 30 bucks for adiah bday aku yg lpas.Sukanya aku claim2 adiah bday wlupon bday aku dah lpas.Haha..nt aku belikan handbag utk ko yew Wa for bday ko.Aku guna duet tu beli buku Dr Mahathir ni.Dah lama aku ngidam dr dlu nk beli buku ni.Love YOu WAwA ! !

Bday Gift Wawa..




22 comments:

  1. waa..sgt besh tgk korang epi..huhu
    siap jd batman kluangman sume ag..
    tp yg x terjun 2 rugila kn..huu..

    ReplyDelete
  2. napa sendat azam? takde name lain ke? wei tmpat tuh best x? scary x?

    ReplyDelete
  3. bagun lambert je..sesuai la ko ngn adam lambert 2 plus adam joget lambak..haha

    ReplyDelete
  4. to asna:
    nama dier mmg sg sendat r asna.aku pon tak tau nape nama dier cm2.hehe..mmg best r tapi jalan nk g masuk tmpt tu cm scary.tmpt dier ok jew bg aku..mmg puas mandi r..

    to una:
    bagun tu ap?ngko tu macm kenal jew adam lambert.bole plk nk padankan dgn adam af..ntah pape johh!

    ReplyDelete
  5. *bangun..huu..
    eh knal2!die ade 2 mate 1 idung..2 tlinge..haha

    ReplyDelete
  6. hahaha.weh,korunk yg baCe..
    aku xtkot ar sperti yg azam gembar-gemburkan..
    eceey..

    yg snanye,da penat ann.kaki da stat menegang.tu yg tkot je..
    hihi..
    bTw,its so awesome!!beSt ouh~
    tp sejam je mndi.(xsmpi pn rsenye)

    lg lame,agi beSh~

    ReplyDelete
  7. Lame excuses r ikwan..owh peliz!haha..

    ReplyDelete
  8. oit..g xajak..dkt je ngan umah aku 2...huhu..leh tiruk sesame...=(

    ReplyDelete
  9. kat mesir takder air terjun kew pdod??hahaha..

    ReplyDelete
  10. weyh..bes gler seyh...huhuh..lma ak xmndi waterfal...t nex sem ke..kter g picnc ngn bdk2 claz ke kter dlu nak??bdk2 claz kat mtrx dlu.huhuhu

    ReplyDelete
  11. haha..jgn jeles..aku no hal johh..picnic kat tmn klcc tmpt mandi bdk2 dier pon jadi jew..haha

    ReplyDelete
  12. wahaha...tq 4 d present azam. best gler ak bc korang pg mandi-manda...lama x mandi air terjun...woooo

    ReplyDelete
  13. haha...
    akhirnya ad jgk smthng yg ko beli ea...

    ReplyDelete
  14. hahahha...xstndard ar tmpt mndi klcc 2..huhuhu..ko nh dh tua..matured2 ar dri..ade ke nk same ngn bdk2 kecik 2..huhu

    ReplyDelete
  15. asal x ajk aku... mane lehhhh!!!

    ReplyDelete
  16. haha sory r el time tu pon ko tgh keja rasanyaa..klu ajk ko pon msti ko tak dpt g..huhu

    ReplyDelete
  17. azam..aku ade dgr cite xbest psl sendat nie..seram n bahaye..huhu

    ReplyDelete
  18. nnti aku cite..cite kt cni xbest..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...