Followers

World Clock

>

Sunday, June 21, 2009

19th June 2009 . .

Che, Jerr, Hanis, Fifie, Arep, Aku, Ikwan, Noon n Faruq. Oden n Elnur ader tp dorg dtg lmbt so tak smpt nk tgkp gmba skali.Duma lak g ikot bontot Adda jap jmpa sepupu dier kbtlan ader kat TAman KLCC ni (PUKE!)

Mggu ni is one of my best week as aku dah lepas final Arab HS Level 3 (aku abis xam plg awal skali among my frenz.haha) n aku dapat jumpa besties aku kat KLCC. Aku n Intan pada mulanya rancang nk wat reunion ni among UIANS frenz jew cuz starting from last semester batch SMKSP aku yg msk UIA ktorg ader r wat mkn2 sesama ktorg.time tu br ader AKu, Nadea, Mayam, Sam n Intan. So aku n Intan mmg plan nk wat cmni every sem so at least ktorg dapt r catch up sesama ktorg.Dis semester pulak makin rmi geng2 Pusu msk UIA n kebetulan semua mmbr2 U len tgh cuti.Aku pon amik r peluang ni nk ajk2 mmbr2 Pusu U len join skali.BEsides bukan slalu dpt jmpa dorg n makin rmi msti r makin meriah.Aku ajk bdk laki while Intan ajk Galz.Ktorg wat Jumaat lps on 19th June 09 kat KLCC.

PAgi tu aku bgn awal cuz aku ader final Arab kol 10am till 12 pm. Time tgh stdy2 skit sblm xam Mash ader kol aku tnya aku dtg kol baper.Aku pon tipu la dier ckp aku dtg petang cuz aku ader final petang.Mlm sblmnya lak Trah pon ader kol aku tnya kol baper dtg n aku bg jwpn sama kat dier gak aku dtg petang pasal ader Final Arab.Haha..AKu sajer je tipu dorg ni cuz nt dorg msti paksa aku dtg awal.Hello Drama Queen mana bole datang awal msti laa kna datang lmbt2.Br bole wat Grand Entrance..hihi.So kol 10 aku g jwb xam Arab.Dahla masa aku g xam kat CAC ni meja aku betul2 depan skali.So lecturer2 mmg ke hulu ke hilir kat dpn aku.yg aku tensen nya dorg ni bising btol borak sesama dorg.Biasala klu dah xam arab lecturers dier pon speaking sesama dorg ckp Arab jew r even Malay to Malay.Ingtkan ckp BM boley r aku dgr dorg gossip2 hangat skit.Tapi mmg best pon tgk dorg ckp Arab smpi aku jeles n fascinated pon ader.Aku pon cpt2 r jwb soklan smua n kol 11 aku trus kuar.haha.Aku wat xam Arab sejam johh.Alhamdulillah soklan dier senang2 jew.Time aku pggl ustzh aku dier terkejut aku siap cpt.Pas anta aku dgr muka tak tau malu wat la free Runway Show kat Main HAll CAC tu.Den blk bilik karaoke lagu2 KRis Allen (Ain't No Sunshine is da best!),tdo jap den g solat jumaat.

Peha, Mash (ohh spt biasa bajet ayu), McDa, Mayam, Hazy, Awyn, Trah (masih pakai jaket itam yg sama.ntah basuh ke tak basuh tu), Fatin, Una, Yan n Nadea (soo BENL punya tdung).Ratu datang lmbt so takderla gmba dier kat dlm ni..

After Jumaat prayer aku g makan dlu dgn kwn2 UIANS kat cafe Econs.time ni aku mmg dah lapa giler nk mampos n lagipon nk jimat duet 4m makan kat KFC KLCC.hehe.pas gelak2 borak2 gossip as usual brlaa aku blk bilik mandi2 den siap smua.Slalunya g KLCC ader Mus dok blakang moto aku tapi dis time dier takder dier ckp dier tak dapat g pasal ader hal.Aku pon mls nk tnya aper hal dier tu.Time nek moto dgn pakai shade skali (sgt panas k time tu!) MRR2 congested pulak kat area2 Bukit Antarabangsa.Slalunya g ikut jalan Jelatek tapi dis time sajer jew nk merasa jalan br org kata ag dekat.Pas smpi kat KLCC aku pon terus g KFC n smpi2 sana smua dah ader.Masing2 bsing nmpk aku.Hahaa.I love ol da attention dat they show to me.PASAN GILER!so g r salam smua bdk laki n men Hi Hi kat galz.Tibe2 Nadea kuarkan statement aku nmpk sexy pasal aku pki cardigan.Muahaha.Pas dah greetings ni mata aku tertenyeh2 gak cr manalaa Intan pasal aku dah bwk Hadiah for upcoming bday dier skali dapat tau yg dier tak dtg cuz sudden illness.Una citer kat aku time dier dah siap2 kol 12 nk dtg KLCC tibe2 dier muntah smpi byk kali so trus tak dpt datang.Sgt sian kat Intan pasal dier yg organize smua n byk ajk bdk2 skali dier yg tak dpt datang.Aku lak tak dpt nk kasi adiah dier by hand so aku pas jew r kat Nadea pasal dier satu mahalah dgn Intan kat UIA.Den aku g r borak2 jap n mkn2 sisa2 ayam (takderlaa sisa tapi baki2 ayam bdk pompuan nyer konon2nya diet la sgt tapi msg2 aku tgk badan makin naek jew.Aku gak yg maintain.hihi).After a few chats dgn geng2 laki da galz ajk g taman wat photo shoot murahan kat sana.

Time makan kat KFC.

Tgk MAsh nmpk ayam mmg lupa diri trus.Ntah ap la Mcda pandang tu.Teringat kat BF Hadi Ikwan dier kot.Una lak spt biasa menghoyan.haha..

Pas g Taman KLCC ni ktorg mula r stat tgkp gmba n catch up a stories sesama ktorg.Time ni mulala masing2 gelak duk perli memerli n tnya life skang cmner.Aku dgr Hanis skang tgh cuti lama giler nk mampos n tgh tggu nk fly g UK bulan 9 ni.Aku tnya dier naper Maisarah tak ikut skali dier ckp Mai taknk ikot.Pelik2 jew Mai ni.Aku ader r citer kat dier aku ader laja subjek Sc of Quran n Sc of Hadith in HS patu dier trus ingt aku ader baca buku Hadith 40 or pape buku agama.AKu amik sbjcts tu jew r doesn't mean I dedicated to my life in those things right now.Tibe2 dapat rasa Cahaya Lindungan KAabah 4m Hanis.Mmg sah2 dier bole join satu geng dgn Sam yg skang pon alim ulama jew.Haha.Owh Sam tak dpt datang gak pasal dier ader kuiz n last klas on dis day.Dier aderlaa msg aku ckp tak best tak dpt jumpa Una.Lalala..Hihi..Time tgh bising2 aku terdengar yg Trah dok sebut2 UTM Skudai.Gosh!Tibe2 aku terlupa yg on dis day gak result UPU 4 MAtrix stdnts.Aku dgn pantasnya trus ngadap pekik nama Trah tnya dier dpt mana.Alhamdulillah dier dpt UTM Skudai.Mus dpt UUM (jauh giler!), PEha dpt UPM while Yan dpt UiTM.Neway Congratz to all of u guyz cuz dpt tmpt kat IPTAs.Bg sape2 yg taktau bkn senang tau lepasan bdk2 MAtrix nk dapat IPTA.Wuteva it is, I AM PROUD WITH U GUYZ!!

Senyum adalah sebahagian drpd Iman..hehe

Me n Una.Time aku tgh duk sebelah dier ni dier terkantoi pointer result sem lps dgn aku.Mlm sblm ari ni aku kol dier tnya result tapi dier taknk bgtau.Haha..takpe2 Sem dpn ley cuba DL ag k Una'

Barisan "Ahli2 Exco Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat".OWh exceptional kpd Trah di belakang pasal ko tak seswai join dorg..Haha.

Candid

Gosh I Love dat Belt FAtin.Nadea punya style ala2 Lauren Conrad.hehe..

Ramai gak yg nk dtg tapi tak dapt datang reunion ni like Muaz cuz dier ader klas.Duma citer kat aku dier tak penah langsung ponteng klas dier.Gilak r Muaz.Aku ni r yg dlu skema2 kat skola dr ko pon skang syik ponteng klas smpi 5-6 kali.Tapi takpe r tgk r Muaz blaja katner pon tmpt org2 kaya.hehe..HAzim pulak Duma kata ader hal.Hmph tibe2 aku dapat rasa yg e tries to avoid ktorg.Aku tnya Duma yg Hazim ader probs kew tpi Duma cm stutter2 n nk lari dr soklan aku.Zatinor dier kat kg n Wawa pulak mmg duk jauh kat Kuantan so tak dpt join.Nuek pulak br balik dr keja so dier tak dpt nk make it.Amad n Mirul spt biasala dgn training dorg yg tak abis2.Syuk pulak tersalah ari.Tapi takpelaa korg tak dpt dtg pown.Ktorg wat nipon skjp jew pon tak lama.Aku tak dpt nk wat ari laen cuz Senin smpi Kamis ktorg UIANs ader klas while wikends msti rmi tak dpt dtg cuz 'Komitmen thdp Keluarga'.Pas tgkp gmba n hangout2 smua masing2 dah nk stat balik especially galz.Yg laki pon sama gak ader yg balik awal.Soo yg stay smpi after Maghrib Aku,Oden,Arep Suk,Elnur,Noon n Jerr.So ktorg g r foodcourt borak2 hangout2 smpi Maghrib.After Maghrib ingtkan nk tgk wyg skali tgk showtimes smua tak best n takot klu tgk nt lewat sgt blk.Arep ajk r dorg2 ni lepak bilik dier kat UIA.Oden dier tak dpt g cuz dier ckp ader hal.Mula2 Noon rasa serba salah g pasal dier dah beli Tiket KTM dua hala but after ktorg pujuk2 dier pon agree.Dorg pon naek r keta Jerr g UIA while aku rempit2 sorg blk UIA.

Elnur wat muka lak..Masa ni tgh naek escalator kat dlm ISETaN

Berehat jap kat dlm Surau KLCC..

Tgkp gmba sblm balik.Dorg ckp time dorg tgkp gmba ni bulan tu takder.Tapi aku rasa tu bukan bulan tapi effects flash camera Noon..haha.mcam2 r korg..

Smpi2 kat UIA ktorg g dinner kat Cafe Mahalah Usman.Ikwan, Jerr, Noon n Elnur smua makan western food as dorg cm jakun tak penah jumpa chicken chop or lamb chop 5 bucks jew kat UIA ni.Aku n Arep dah biasa so ktorg makan masakan panas jew r.haha.Time mkn2 ni smpt gak r wat havoc2 kat cafe tu.Pas makan ktorg g lepak kat bilik Arep.Aku lak bwk laptop aku g sana skali.Ikwan n Jerr sggh skjp jew pasal dorg nk balik.So Aku, Noon n Elnur lepak r kat bilik Arep.Ngadap laptop aku jew ktorg 4m watching American Idol, MTV Movie Awards, Oscars, Britney punya concert, HD Video Clips yg aku kumpul to Hannah Montana smbl2 wat bising.Seb bek rum8s Arep ok jew n Fifie pon rum8 dier gak.Sedar2 wat keja2 LAgha ni tgk2 dh kol 4 lbey.Aku ingtkan nk blk bilik aku g tdo tgk2 dh kol 4 sleepover jew r bilik Arep.Bgn2 jew kol 10 Ikwan dtg nk amik Elnur n Noon nk anta dorg blk.Den masing2 pon pulang r ke destinasi masing2.Dah lama tak hangout slama cmni dgn dorg n aku rasa sgtla best n teringt time waktu skola dlu himpit2 tido sama2..haha.PApepon mmg best sgt dpt jmpa korg even tho ader yg complain ckp wut a waste of time wat reunion ni cuz takder pape aktiviti yg dirancang.Wuteva la sape yg kata ni aslkan aku bhgia dpt jmpa mmbr2 aku wlupn skjp jew.So klu rasa dah waste of time pani takyah datang la ea'Saper mkn cili dierla yg terasa..Hope 2 see u guyz again soon..Viva Forever!!

p/s:Fyi, Syuk tak kawen ag k'soo saper2 yg dgr rumours yg ckp dier dah kawen pliz don't believe it.Br2 ni dier ader kol aku..

17 comments:

  1. haha~
    aku mmg nk dgr sgt komen dr mulut ko ni..
    dapat pun.
    tp asal ari tu ko mcm xbyk ckp je ha??
    aku igt ko br bgn tdo ke pe..
    cam mamai2 je.
    hahaha

    ReplyDelete
  2. jeles...cemburu...kecik hati...

    ReplyDelete
  3. ha silalah dtg ke majlis perkahwinan ku tk lama lg~

    ReplyDelete
  4. azam...aku tersangat jeles n kecewa x dapat join korang...uwaaaa........

    ReplyDelete
  5. ngAhAaa..
    syUk3x..
    smAlam pn sEBok bToL asEk kol aku.
    haha..
    yEwp2.maSeh belOwm kAwen..
    kekeke...

    he said,dyE msTi ajAk kite iF na kAwen~
    xPP..teTt~

    ReplyDelete
  6. so queen of drama..kte kt aku nk dtg awl..poyo jer ko!da la lmbt..papepn aku hepi sbb dpt jumpe korang sume!tp intan lak x dpt dtg..huu..sian dier..

    ReplyDelete
  7. oi2..ade yg ckp buang mase ke??
    sape?sape?sape????
    ceh!

    ReplyDelete
  8. to yan:
    haha..aku ni skang klu jmpa org byk diam r.klu ader mood aku ckp r klu tak aku diam jew..hehe.dah mature katakan..muahaha..

    to pdod:
    haha jgn r sakit ati pdod..OMG SEYESLY ko nk kawen kew??dgn saper??

    to intan:
    huaaarghh!!sian nyer ko intan!saba ea'mintak2 pani ko tak miss ag in case klu kiter wat reunion skali ag..hehe.

    to ikwan:
    Gosh syuk kol aku lama giler ikwan!nk dkt 45 minit ktorg borak.macam2 scandal br aku tau gak dr dia..tapi aku rasa dier masih ag cm dlu n aku rasa dier makin maju jew..soo takyah la kot riso dier dah jadi budak jahat..aku rasa dier leklok jew..hihi

    to una:
    haha..biasalaa.drama queen mstila kena act cm2.hehe..aku pon hepi jmpa korg gak.

    to nadea:
    tak silap aku che yg ckp..fifie yg bgtau aku..urgh!but i don't noe whether he really means it or not.let's just hope it's one of his usual-silly statements..

    ReplyDelete
  9. weh..hanis tipu r..aku xdtg cz akak aku bru kuar hspital bersalin la..aku kne duk umah,jge kakak aku..
    dush..

    ReplyDelete
  10. hehe..semua sila lah pasang2 telinga untuk dapatkan tarikh perkahwinan daku~

    ReplyDelete
  11. aku gembira tgk korang gembira dr jauh~

    ReplyDelete
  12. to mai:
    haha..sian ko hanis tipu ko..congratz dpt anak buah br!

    to pdod:
    yela2..nk publisiti murahan r tu..haha

    to madyha:
    hehe..klu ko ader pown best jew..

    ReplyDelete
  13. lauren conrad from the hills tu ea??hehe
    ak ske gak..fashion die sume cecantik.

    smoge reunion akan dtg lg rmi org leh dtg

    ReplyDelete
  14. haha..tau takpe.sgt simple n cantek n tak seksi2 over sgt..hihi..tak cm audrina patridge n heidi montag pompuan2 bajet2 slutty..yuks!

    ReplyDelete
  15. aku dah agak dah. de org nk kawen dlu ni.. haha pdod,kalo nk kawen,invite cpt2. bleyla kitorg jadi wedding crasher kat umah ko. hahaha

    ReplyDelete
  16. ntah2 dier kawen kat mesir..haha

    ReplyDelete
  17. kite soh die sponsor g mesir.
    hahaha

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...