Followers

World Clock

>

Sunday, June 13, 2010

World Cup 2010


Here is the list of FIFA World Cup Winners since the first tournament was held in 1930 except in 1942 and 1946 when it was not contested because of the World War II.

Year -- Champion Team

1930 Uruguay

1934 Italy

1938 Italy

1950 Uruguay

1954 West Germany

1958 Brazil

1962 Brazil

1966 England

1970 Brazil

1974 West

1978 Argentina

1982 Italy

1986 Argentina

1990 West Germany

1994 Brazil

1998 France

2002 Brazil

2006 Italy

2010 ? ? ?


Everyone loves football. Even I myself have to admit that aku minat gak football even tho minat aku tu sekelumit je n tak la fanatik len macam laki2 tulen kat luar sana tu. (Wah ckp macam diri tu bukan laki tulen je. Muahaha) Weyh aku men gak taw football tapi time skola2 dlu je taw. Aku rasa last kali aku men pon time form 3 takpon form 4. Patu langsung dah tak men dah. Klu dlu men msti jadi Bat (Defend. Btw naper dier org panggil Bat r?) je. Haha nk tergelak pulak klu pikir blk aku men bola. Nek F4 and F5 aku lagi enjoy tgk kwn2 aku men bola. Klu petang2 tu dorg sebok men bola aku akn duk tepi smbl pegang buku apa2 n sokong dorg. Yg pasti aku akan sokong team yg lemah2 n klu yg lemah ni menang aku rasa puas sgt pasal dorg dapat kalahkan team yg konon+pasan hebat ni. Hehe. Other than that, during World Cup 2006 aku paksa diri aku supaya amik taw pasal football matches n saper menang so dat nt bdk2 laki ni ckp bola aku bole nyampok wlupon aku taw skit je. Then, it hits me, FOOTBALL is a part of MY CULTURE.


It's 4.35 AM right now and I am listening to Suju's Sorry Sorry and Bonamana smbl tules post ni (Tibe2 je tergerak hati nk dgr lagu2 KOREA ni time keja tadi. Mmg aku buang tabiat). Arrghh dh r jap g aku keja kol 12 PM n aku tak tido2 ag. Kompem nt aku ngantok giler n penat. Ni smua gara2 WORLD CUP ! ! Aku tak tdo ag pasal g tgk match England VS USA. Aku rasa intrigued pulak nk tgk cmnerla England lawan USA. Mula2 aku ingt just nk tgk ulangan Kick Off Concert tu je kol 1 pagi skali mata tak ngantok lagi trus je layan match ni kol 2.30 pagi. Btw Kick Off Concert World CUP BEST GILER ! ! Sgt suka akan Shakira sang Hips Don't Like, She Wolf and Waka Waka which is the official World Cup anthem. Shakira msti kaya giler nyanyi lagu World Cup. Dlu pon dier nyanyi gak for 2006 World Cup punya anthem. Tapi aku terlepas time Black Eyed Peas nyanyi mula2. Damn! Seb bek concert ni ader kat tenet n bole didownload. Sah2la pani aku dload wat collection. (Elnur msti nk nyer ni klu dier taw aku dload concert ni. Haha)

Papepon aku rasa PENYEBAB utama aku stay up tgk smua ni pasal aku suka tgk World Cup in HD ! ! CAAAAAAAAAAAAAAAAANTEEEEEEEEEEEEEKKKKKKKKK GILER gmba dier. Seb bekla Along pasang astro Beyond kat umah ni. Seyes weyh rugi korg tak tgk World Cup ni in HD. Klu korg dah tgk skit cmner gmba HD astro ni KOMPEM korg akn nyesal tak dpt tgk in HD. Smua bnda jelas n clear giler. Klu padang tu HIJAAAAAAAAAAAAAAAAU je n muka org bole nmpk SEBIJIK2. Time aku tgk match England ni, mmg ley nmpk muka si Lampard and Terry ni kena sunburn n tanned. Tapi aku paling geli tgk Rooney punya muka pasal penuh dgn bintik2 yg cm Lindsay Lohan tu. Gigi dorg yg kuning pon ley ketara nmpk wlupon slalunya kiter tgk kat TV biasa nmpk gigi dorg puteh je. Haha apla aku ni org tgk bola aku duk perhati bnda2 len pulak. Takderla nk wat cmner gmba dlm HD ni wat aku intrigued nk perhati smua bnda dgn teliti pasal dah ley nmpk dgn clear sgt.

Drpd-pandangan-budak-yg-tak-men-bola-and-nk-sepak-bola-pon-tak-reti, overall match England dgn USA ni not bad gak. The result is draw (1-1). Mula2 aku tgk dgn Abah skali time 2nd half Abah dah tertido lak. Aku pon tgk jela match ni sorg2 smpi abes. Tak penah dlm seumur hidup aku tgk match bola sorg2 smpi abes. Haha. Balan pulak dier ngantok sgt smpi tak tgk lgsg Live match ni. Match ni pon tak bosan n byk serang2 esp England. USA pon hebat gak n byk gak bola yg dier dpt save. Tak penah pulak aku taw yg USA ni hebat bola upanya. Tapi sayang giler time keeper England terlepas nk tgkp bola smpi own goal. Mmg aku rasa pani si keeper tu (Greene eh nama dier? Ntah aku pon tak ingt) KOMPEM kena maki hamun dgn Capello n dihumuliatekan giler2 nye dgn tabloid UK. UK punya tabloids dahla sgt oppressive n ganas klu bab2 men-HANJING celebrities or people dier sndri. Ish2.

Ha klu org tnya aku sokong saper aku tak taw nk jawab ap. Aku rasa aku tak sokong pape n aku just tgk je match bola mana2 n aku akn sorak je klu time goal. Hehe. Jersey? Aku tak beli pon. Takder keja aku nk beli jersey bek aku simpan duet beli TOPMAN.



p/s: Sbg pembaca setia and subscriber TIME Magazine, aku sgt hampa dgn TIME pasal tak wat full coverage about Israel's cruelty on Gaza Flotilla in dis week issue. Instead dier wat special issue for World Cup. Aku tak kesah sgt dier nk wat special issue pasal World Cup, (plus aku lagi suka dier wat special issue for World Cup ni pasal at least aku ley taw skit sbyk pasal World Cup) cuma dier wat SKIT GILER coverage pasal Gaza ni. Tupon kat bahagian news dier je n skit je dier tules. Patu author dier tules mmg ketara BIAS kat Israel macam CNN wat coverage for dis issue. Slalunya klu pape breaking news or reports around da world ni like Haiti, Thailand and US Oil Spill msti dier discuss issue ni kaw2nya kat dlm magazine dier. Ni smpi Palestine punya issue cm nk tak nk je report. SHAME ON YOU TIME ! ! !

2 comments:

  1. surely they just dont want the world knew that they really an evil!!
    aku dapat email pasal derang serang sekolah yang dipenuhi dengan kanak-kanak, and Sedihnya, ramai kanak-kanak yang syahid(aku gembira mereka syahid, tapi sedih melihat kanak-kanak kecil meninggal dunia)
    Tapi satu dunia dah bukak mata tahu israel ni gile dasatnye jahat!

    ReplyDelete
  2. tulaaaaa..ok aku mmg nk tnjk sgt kat ko documentaries palestin tu kat ko..ntkan yew aku kasi kat ko..hehe

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...