Followers

World Clock

>

Tuesday, April 20, 2010

Review Part 3

Seriously aku dah jadi kelawar cuti ni. Org slalu bgn pagi tapi aku lak bgn petang as aku akn bgn kol 2pm or stakat ni aku wat rekod bgn plg lewat kol 4pm. Semestinyala malam aku tak tido kan. Hehe. Dah kata nama cuti soo mmg aku cuti btol2 r dis time. Besides aku dah nk masuk blk pon 26 april ni for short sem. Tapi short sem pon aku amik satu sbjk je so aku stil rasa cm cuti gak.

Cm biasa dis is da another movie review.

10th: Date Night (2010)


Citer ni aku tgk wyg dgn Mus kat Mid Valley. Aku mmg nk tgk citer ni sjk aku tgk trailer dier dlu ag. Seyes shit citer ni mmg klaka giler. Aku mmg tak benti2 gelak spjg tgk citer ni. Tina Fey and Steve Carrel mmg pandai buat lawak. Citer ni pasal Tina and Steve Carrel ni husband n wife. Dorg live in normal life n pada satu mlm ni si Steve ni bwk bini dier g makan malam kat Manhattan. Time dorg smpi kat restoran tu restoran tu penoh smpi dorg pegi steal reservation org len semata2 nk makan restaurant tu. Upa2nya pas dorg dah curi reservation kat restoran tu ader gengstar ni ingtkan dorg ni org jahat sedangkan gangstar ni salah org upanya n bermulala chaos yg melanda dorg pas2. Time aku nk beli tiket wyg ni terkejut gak aku tgk citer ni 18 upa2nya. Tapi takderla lucah manapon just byk dirty words je r dorg ckp. Best r citer ni.


11th: Dear John (2010)


At last citer ni kuar gak kat tenet with DVDrip. Aku mmg ternanti2 dr dlu ag nk tgk citer ni pasal citer ni adaptation from novel Dear John by Nicholas Sparks. Slalunya Nicholas Sparks punya adaptation movie mmg best2. Aku tau citer ni mmg lmbt giler akn kuar kat Malaysia or myb tak kuar kat Malaysia soo thank god citer ni kuar cpt kat tenet. Hero dlm muvie ni Channing Tatum while partner dier Amanda Seyfriend. Citer ni mengisahkan ader sorg askar ni nama dier John n dier ni fall in love dgn sorg pompuan ni nama dier Savannah time dier tgh duty leave selama 2 weeks. Pas John abes cuti dier stil keep in touch dgn gf ni by writing letters to her. Dorg ni mmg slalu exchange letters n part dorg tules surat2 ni bg aku ROMANTIK giler. But after dat si Savannah ni tak sggp lagi nk berjauhan dgn si John pasal dier punya service asyik kena smbg so dier decide mintak clash. Savannah ni mintak clash pon guna letter. Fyi, dear john ni ader mksd lain sbnrnya. Klu korg google dear john letter ni sbnrnya letter nk mintak clash. Br aku pasan upanya. Citer ni aku tak puas ati ending dier jer la. Yg len not bad la.


12th: National Geographic Guantanamo's Secrets


Oh dis documentary ni another must watch documentary. Aku br sedar yg aku ni agak minat dgn events after 9/11 cm Iraq, Afghanistan, Terrorism and etc. Documentary ni citer pasal prison Guantanamo or nickname dier Gitmo kat Cuba. Kpd saper2 yg bengong n ignorant thdp isu semasa Gitmo ni prison yg sgt popular pasal smua terrorist yg kena tgkp dgn US akn dicampak and ditahan kat sini. Prison ni sblm 9/11 biasa2 je tapi after 9/11 prison ni jd tersangatla horror n byk media dah kantoikan yg prisoners kat sini kena torture smua. Slaen dr dier tnjk pasal keadaan dlm prison ni dier ader iterview bbrapa org yg oppose n sokong dgn pnubuhan Gitmo ni. Dier ader interview several people yg penah kena tahan dlm Gitmo ni. Ader sorg mamat ni tak silap aku dier keja dgn Gitmo ni kot dier ckp yg stakat ni ader 500 org lbey kat dlm Gitmo ni. He thinks dat approximately 200 people yg ader kat dlm ni innocent people n tak sepatutnya kena thn kat sini. Other than that, sorg laki yg penah tahan ni pon ckp yg Gitmo ni sbnrnya tmpt rekrut terrorists pasal smua kbykan2 yg kena tahan kat sini tak tahan dgn keadaan kat Gitmo kat sni so klu dier kuar nt kebarangkalian dier utk jd terrorist adalah lebey tggi. Gitmo ni cm penjara ISA kat Malaysia la cuma lagi hardcore. Seyes everyone shud watch dis documentary.


12th: Christmas at the White House: An Oprah Prime time Special.


Msti korg pelik kan naper aku tgk episode Oprah yg ni. Episod Oprah yg ni tnjk cmner Obama n fmly dier smbt first Christmas selepas Obama dilantik jadi Presiden of USA. Aku berminat nk tgk talk show ni pasal dier interview Obama n tnjk keadaan White House time Christmas. Seyes White House mmg lawa time Christmas. Pas dah tgk citer ni aku rasa aku nk sgt masuk White House. Other than that Oprah ader gak tnya Obama cmner dier rate diri dier stakat ni n dier bg B+. Dorg ader gak discuss pasal Afghanistan and Iraq smua soo myb dis y wat aku minat nk tgk talk show ni. Hehe



p/s: Game Assasin's Creed 2 dah abes men. Game ni mmg best n tambahan lagi aku men kat PS3 soo gmba tu mmg puas ati r kan. Seb bek la umah aku ader HD TV dptla men PS3. Hehe. Brla aku taw naper org sggp beli Ps3 dr Xbox wlupon game PS3 smua ori n mahal pasal dorg ni pentingkan grafik game n it turns out aku tergolong dlm golongan org2 ni. Another thing yg aku suka AC 2 ni pasal dier kaitkan dgn sejarah during Renaissance. Smua setting dier kat Italy n dier g jelajah kat tmpt2 italy cm Florence, Venice and Rome. Mmg lawa r gambaran Italy during this period dlm game ni. Yg klakanya Leornardo da Vinci and Niccolo Machiavelli pon ader dlm game ni. Haha.

Ezio as the ASSASIN

7 comments:

  1. azam,skunk ni aku baru faham addiction ko terhadap downloading2 ni. aku baru belajar download from thepiratebay then rasa cam nk download nonstop! omaigos. benci. npe aku kena study untuk exam ni. argh!

    ReplyDelete
  2. haha br ko taw kan..dat's y aku suka mendowload..rasa puas lagi klu kiter tgk citer yg kiter dload tu best..hehe

    ReplyDelete
  3. puas gile kowt. aku tgh cari movie yg tak kuar wayang + dapat award. ni aku pas download cite dark comedy "kiss kiss bang bang". haha pastu cam nak download nonstop. arrgghh. kat umah aku nak download ugly betty. lama kowt x tgk cite tu. dah tinggal abes dah. hahaha

    ReplyDelete
  4. haha tau takpe..akhirnya ader gak org yg giler dload cm aku..best woo tgk citer yg tka popular tapi menang oscar ni..

    ReplyDelete
  5. tu la. nak tgk pe yg best sgt sampai menang2 award ni. yela,kadang2 kita xtau kan cite tu best ke x. so,kalo movie tu menang award,mesti ada mende yg menarik an? haha so,pasni aku nak join ko buat review + download cite yg telah direview oleh ko. mari kite share2. yeah!


    p/s : bulan 5 nnt jom kuar tgk wayang cite ironman 2 nak????

    ReplyDelete
  6. Haha jom wat review..dload jgn xdload.stakat ni muvie yg aku plg suka julie n julia n an education..hehe.xtau np aku minat sgt citer ni..hehe.bole je tp tula aku takot time premiere dier 30hb aku dah g tgk dlu.haha.ko abes xam bile?

    ReplyDelete
  7. hahaha ada kemungkinan gak ko g tgk dlu ni. aku abes xm lambat kowt. 9 mei. aku tgk gilekan RDJ ni. download pun cerita2 die je. dalam "kiss kiss bang bang" die cute gileee. hahaha sebab tu excited nak tgk ironman. lolz tgk 2 kali pun xpela azam. macam worth it je masa aku tgk die nyer teaser. haha

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...