Followers

World Clock

>

Saturday, August 1, 2009

The Meeting . . .

Alhamdulillah aku dah recovered sepenuhnya from da accident n kerja2 mengopek Keruping2 Luka juga telah selesai dilakukan (Tinggal kat Kaki tak kopek ag tapi malas nk kopek cuz bak kata Akmal tak "matang" ag..Haha).Skang tgh sibuk tenyeh2 krim Vitamin E lak nk bg kurang nmpk parut2 ni.Aku rasa aku dah macam s0-called Mat Rempit lak. Namun aku masih melakukan kerja2 bodo dan tidak bersyukur sgt atas bala yg telah diturunkan kpd aku sblm ni.Tsk2 biler lah nk insaf.Moga2 aku sentiasa diberi petunjuk apatah lagi Ramadhan bakal mendatang n aku sedang berusaha sedaya upaya utk menjadi terbaik.

Fifie, Mus, Erisya, Trah, Nadea n Arep

Well ari Jumaat ritu 31 July 2009 spt yg telah dirancangkan oleh aku n Maryam ktorg wat small gathering among UIANS PUSUIANS.Pada mulanya tujuan utama nk wat gathering ni nk jumpa Si Piah yg gedik n Erisya.Yew r dorg ni kan blaja kat overseas (Piah di Poland manakala Erisya di Mesir) so susah la nk jmpa kan tapi last2 minute si Piah tu tak dpt datang lak cuz dier demam.Hmph aku pon mls nk suh Maryam paksa si Piah tu datang takot demam dier berjangkit pulak kat ktorg n myb dier tak larat sgt kan.Besides that skang ni mmg rmi giler nk mampos org yg demam2 ni n kena suspek H1N1.TAkot pulak aku tgk.Klinik UIA tu mmg sentiasa penoh jew dgn org2 batuk n demam bagai.Kat Tb pon dah kecoh smpi 4 org dah meninggal kat our country ni due to H1N1.Speaking of H1N1,Semestinya laa aku takot nk g London bulan 10 nt!!!Dahlaa kat overseas tu kes H1N1 dier mmg lagi tggi compare to Malaysia.Aku pulak stakat ni Alhamdulillah tak kena demam ag.Takot2 nt dah g sana kena mmg spoil abes r trip aku kat sana.Mintak2laa aku selamat pergi n balik nt n smuanya berjalan lancar.

The Boyz with Tetamu Istimewa..Hehe

Enough bebelan aku pasal H1N1 ni.Sooo on dat Friday tu aku pon bgnlaa awal smata2 nk g s0-called 'meeting' ni.Slalunya klu ari jumaat ni k0l 1 solat kol 12.45 br laa aku br nk bgn pagi samala cam nk g klas klu klas kol 10 aku mmg kompem bgn kol 9.40 takpon 9.30..Tapi skang ni dah ader rmbt br takle wat cm2.Klu kelas kol 10 kena bgn kol 9 pasal nk keringkan rmbut punya pasal.Thank God hair Dryer sis aku dah curi awal2 bwk balik UIA soo sng r nk keringkan rmbt.Hahaha.Kol 11 ktorg dah janji nk jumpa n Mus lak tak abis2 msg aku sblm aku smpi sana katner nk jumpa smua.Aku pon gerak r g Kyros Kebab cuz dah plan nk jumpa kat situ.Sampai2 sana Maryam dah sampai dlu.Borak2 r jap dgn Maryam n spt biasa tnya soklan typical spt "Ko amik baper credit hours?Amik sbjk ap sem ni?Maf ko ok?Saper lecturer Ungs ko" dan etc.After a few minutes Mus, Trah,Erisya n Fifie datang. Mus lak sebok pakai shade ala2 pasan Mak Datin while Trah spt biasa pakai jaket hitam yg dier-kata-dah-basuh-byk-kali.Yg tak tahannya Erisya pakai tudung dah style cm org Arab skang.Amboy mentang2 laa ko tu dah duk Arab skang style pon nk cm org Arab jew ea.Fifie pulak casual jew pakaian.Den Awyn (Tema BAju Hijau), Nadea (pakai Abaaya n smstinya pakai jubah ni cuz mls nk gosok baju kurung n tema hijau gak cm Awyn.Time dah kol 11 pon Mus ader bgtau aku yg Nadea bru nk gosok tdung.Ish2.Haha), Arep (T-shirt-panjat-gunung wrna biru.Sooo ARC!Duhh.) n Tikah Abd Rahman datang skali.Ish aku ni tibe2 jadi FAshion Police lak.Soryla kengkawan yew.Hihi.Tikah datang lmbt cuz dier ader klas soo dier singgah skjp jew.Spttnya Intan n Sam ader skali tapi dorg tak dtg lak.Intan ktorg kol2 tak angkt skali dier msg ke br nk angkt kol Mayam kata Parent dier dtg.Ap laa Intan ni dah bgtau awal2 nk jumpa bole lak PArent dier nk dtg.Tapi takpela myb ader emergency kew manala kiter taw kan.Sam pulak aku msg 3-4 kali sblm ari Jumaat ritu tapi dier tak reply2 pon.Slalunya dier ader gak reply msg aku wlupon lambat n sbole2nya nk cpt2 msg aku "K2..aku ada hal.Salam" klu msg dgn dier.Fifie ader try kol Sam on dat day tapi dier tak angkt pon.Upanya after Jumaat Prayer aku terserempak dier kat Cafe Ali n dier kata dier demam.Aku tgk pon dier mmg lemah jew n tak larat sgt n tak cm aku slalu jumpa dier dlm keadaan ecstatic.Ritupon dier kata dier br baek demam.Thank God dier bgtau aku pas test2 smua dier bukan suspek H1N1 gak.Huhu..

Sempoi

Soo spt biasa dah jumpa sesi bergelak ketawa pon bermula la.Masing2 pon stat catch up stories sesama ktorg.Drpd borak pasal Aku-Accident to Kagum-dgn-kamera-Lomo-Arep to So0-called-'Ustaz' KAmarul 'ksygn' 1 Rajin 2002-takpon-org-laen-bak-kata-Trah-cuz-umur-dier-60thn-masuk-paper-Metro-due-to-kena-tgkp-polis-bawak-budak-laki-masuk-bilik-tapi-aku-rasa-mmg-'Ustaz' Kamarul-dgn-guna-alasan-Elnur-typing-error-kot-Metro-tu to Apool-nk-tkr-kos-dr-ICT-ke-Econs to Trah-usik-Arep Suk-emo-kat-blog-dier to Awyn-masuk-Palapes dan macam2 lagi.Yg paling best aku suka dgr citer idop Erisya kat Mesir sbg Medic student kat sana drpd Beli-Tulang-Manusia to Bedah-sana-sini-mayat-org to Nk-bwk-balik-Malysia-tulang2-and-tengkorak-manusia dan sbgnya.Hebat r ko Erisya tahan tgk mayat potong2 mayat tu smua.Klu aku mmg kompem dah pengsan.Aku mmg bersyukur belaja cerita2 arwah dan Hukum Kanun Melaka drpd bedah siasat arwah2..Hee.Pas makan2 borak ktorg g tgkp gmba spt biasa tapi ktorg g tgkp kat Jmbtan nk g CAC cuz tmpt ni kuar kat Nur Kasih punya pasal.Haha.Time tgkp gmba ni pasan Hood and geng2 dier junior ktorg nk g masjid for Jumaat Prayer.Yg pastinyaa aku sgt HAAAPPPPYY jumpa dorg ni cuz dpt gak jumpa da real frenz compare to kwn2 aku yg UIA yg sentiasa berDRAMA jew keja dorg.Neway hope to c u guyz soon!

The Galz

**Tikah, Mayam and Awyn not in da pictures pasal dorg balik awal.

p/s:Bersyukur to Allah SWT pasal Trah dah recover dr demam dier ritu.Risoo gak aku dpt taw Trah kena warded kat Tawakal cuz jadi suspek H1N1 and denggi.Den ader jangkitan virus kat brongkitis gak.Smpi kena masuk antiobiotik 5 botol lak tu!Eiyy sakitnyaa..Doctor suh ko minum air ko taknk nk g drip gak.Ish2 Trah ohh Trah.Smpt gak r aku n Mus lawat dier.Papepon syukur skali ag pasal ko dah sehat.

Trah hepy kena drip..Haha

p/ss:Thanz to Mus too pasal dier dah belikan Breaking Dawn for Bday Gift aku dlu.Yay at last aku telah berjaya mengumpul smua Twilight Saga punya buku..Thanz A Lot Mus!!

Biler laa aku nk baca buku ni..Buku2 laen tak abis2 baca ag..Hehe

p/sss:Tgh pening nk guna alasan ap n biler nk mintak kebenaran n signatures for absence form kat lecturers for London trip ni.Takot Lecturers tak kasi due to H1N1 kat overseas!Urghh!

8 comments:

  1. breaking dawn siyesly best. ak da bce n takes 2 days 2 finish it. mmg extraordinary la mse bella pregnant. x tw la cmne diorg nk film kn cte 2 nti. so, bce jgn x bce. haha

    ReplyDelete
  2. owh ea'klu aku kompem baca msti lmbt nk abis pasal aku nk baca stop2 tak konsisten kecuali harry potter jew aku baca non-stop..hee

    ReplyDelete
  3. hah..
    ni mak datin ko nak post comment...

    nway,
    first n foremost, congratz 4 keeping up the good works dlm m'update'kn blog ko utk tatapan umum spt ak yg jauh nun di utara like living in (kelam cave)..

    azam.
    ha, cpt2 ler hbiskan bcer breaking dawn tuh..
    punye la lmer gle kn ko tgu to get the novel..
    so sorry.. hehe.. ;p

    btw,
    ak skrg spt biaser,
    br nk bak kte ko (terkantat-kantat)-even aku cm konpius ap mksd dier!! dgn cm best nyer aku tetibe mngikuti dgn ghairah nyer citer 'nur kasih' dek influence dr sis aku..
    p/s: u should watch it too..

    last but not least:
    thanks cuz rempitkan aku dgn selamatnyer (..hehe) ke hospital tawakal to visit trah the patient.
    n..
    thanks 4 the invitation to the so-called brunch at uia..

    regards,
    mus-xoxo.

    ReplyDelete
  4. p-dod yg kecewa dan terkilan...August 4, 2009 at 4:29 PM

    salam....azam........mengapakah anda tidak mengajak saya....tahukah anda pada hari jumaat itu saya berada di uia gombak....sangat2 terkilan...salam.....

    ReplyDelete
  5. to mak-datin-ko:
    haha..aku pon tgk nur kasih gak r mus..nt aku nk soh abg aku dload pas citer tu dah abis..alaaa aku byk ag novel yg aku tak baca ag r..smuanya dlm waiting-list.lagipon skang dah stat sem br ni payah sket aku nk baca novel2 ni..hee..thanz again to u too!

    to nadea:
    haha..takle2..ko duk r diam2 kat malaysia ni..hee

    to pdod:
    GOSH PDOD!!aku taktau ko dah balik msia..ko pon tak bgtau aku yg ko dah ader kat sini.besides ko bukan nyew ader contact saper2 dak kiter soo mana laa aku taw pasal ko..sory laa sgt2 tak ajk ko.klu aku tau ko ader kat sini sah2laa aku ajk ko skali.tapi bgus gak ko takder cuz takder laa erisya nk awkard2 dgn ko..hahaha..memain jew k'

    ReplyDelete
  6. takdernyer erisya nak rasa pape nampak muka aku yg hudus ni..au just nak jumper korang je..huhu...waaaaaaa terkilan gler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! meh number ko,aku sms ko kang..tkleh bg number aku kat sini coz number aku tk ramai tau.hehe secreto de amo..hoho..apapon memang terkilan gler..menikam jiwa menusuk kalbu dtusuk lembing nan tajam..huh

    ReplyDelete
  7. ok ni no aku pdod 0123446853..neway udah2laa tu terkilan..ko ni sajer jew nk wat aku rasa bersalah..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...