Followers

World Clock

>

Sunday, July 19, 2009

Drama

Here are several things and events that happened to me during my 1st week in IIUM Sem 1 09/10:

  • I am officially majoring in History and Civilization. So pani mmg dah bole panggil aku History student r. Akhirnya impian utk menjadi History student since skola dlu berjaya! Thank God time nk declare senang giler n cepat. Head dprtment History Mdm Wan Suhana pon tak byk2 soal aku just amik form declare n major n sign trus. So dis sem br amik dua sbjk core history which are Rise and Spread of Islam to 132 AH and Islam in the Malay World (YAWN!ZzzZzz.Tak suka sejarah Asia Tenggara since skola ag)
  • Credit hour pon skit 15.5 sajorh. Klas pon dah tak smua sama dgn Akmal n seb bek klas History Nisa' ader.Mmg plan nk sama dgn Nisa' jew for History classes.Den berjaya gak pujuk Syahid amik Poli sama2 dgn aku.Kesimpulannya smua klas aku ader muka famliar so snang r nt nk tnya pape klu aku ponteng klas.Hihi..
  • Dpat jumpa ex-rum8s kat Nilai n rasa sonok lak dpt jumpa dorg balik.Btw rmi puji rmbt aku lawa n I'm lovin it!Yg tak benti2 puji rmbt aku smstinyalaa Ratu Rebond Si Syahmi.But ader gak yg pelik n klaka tgk rmbt br aku n komen dgn sinis but aku wat bodo sajorh.Well thanz for da compliments Guys!Appreciate it very much.
  • Aku bwk Syahid g amik moto dier kat KTM Kuala Lumpur patu dr situ men cr jln g Mid Valley nk tmnkan dier shopping.Fyi aku ponteng klas Intro to Sociology time g tmnkan Syahid ni cuz takut Pejabat Pos tutup.Ala 1st class jew pon.Slaen tu tgk Harry Potter dgn dier gak kat KLCC ari kamis kol 8.30pm.Ingtkan skjp jew citer ni skali 2 jam stgh.Soo smpt gak r sempat smpi UIA sblm kol 12.Jlan mlm2 nek moto mmg best cuz takder keta.Hehe.
  • I almost lost my dear fren due to my ignorance n obssession towards Harry Potter.I'm sorry my fren.
  • AKU KENA SAMAN WAT KALI KEDUA!Arghh!yg peliknya waktu aku kena saman ni msti awal2 semester br bukak.Dlu saman pasal parking skang saman sbb songsang jalan.Slalunya petang2 abis klas dlm kol 5 lbey ni Pak Guard tak jaga skali tgk2 dier jaga.Fyi,moto riders kat UIA ni suka songsang jalan cuz tak larat nk tawaf satu UIA nk balik mahalah.Soo keesokan arinya g r so-called Mansion Pak Guard nk byr patu Pak Cik Sulaiman yg slalu uruskan saman2 ni suh dtg sok lagi.Aku pon g dgn Akmal da next day n time ktorg dtg kol 3pm n time ni rmi Pak guard aka Green Monsters bak kata Syahmi ader dlm opis ni.Out of sudden aku n Akmal kena sembur dgn Green Monster pasal pakai selipar jew dtg opis ni.Mula la dier bebel kamu dr mana,naper pakai slipar,taktau kew undang2 UIA,ni klu pak cik wat operasi masak kamu bla2.Den aku cr Pak cik Sulaiman n time dier msk jew opis cpt2 aku g kat dier.Yg Green Monster ni lak sebuk tnya aku naper kenA saman n dah wat appeal lum tapi aku wat bodo jew.Aku pon cepat2 ikut Pak cik Sulaiman ni n duk kat meja dier.Pas dier dah check2 smua rekod aku dier ckp dier lepaskan aku soo aku takyah byr Saman.Yeeeha!gembira sakan r aku.Tapi dier ader r ckp pani jgn ag songsang jalan n dier dah cm aku.Akmal ader ckp gak kat aku yg Pak cik ni kata rmbut aku tu jaga2 tapi aku tak pasan time dier ckp ni.Time pakcik ni ckp kat aku pon dier ckp perlahan giler taknk bg colleagues dier len dgr.Seyesly,dier mmg satu2nya Pak Guard yg aku syg kat UIA ni..Hehe..
Da Summon

  • Aku Accident Moto wat ptama kali dlm idup aku.Accident ni berlaku time Aku odw balik ke umah ari Jumaat b4 Jumaat prayer.Sbnrnya aku taknk balik cuz ahad nyer tu aku ader Xplorace kat Lake Garden.Tapi Nadea n Tqah ader texts aku nk pinjam notes n buku aku soo aku cm sian kat dorg balik r jap nk amik bnda2 ni.Besides dat petang Jumaat tu dah ajk Kak Pah g mkn pizza kat Pizza Hut Kepong.Soo sblm bertolak ni takderlaa pulak rasa sedap ati or wutsoeva.Dah smpi Traffic Light Tmn Metropolitan Kepong bwh flyover MRR2 nk ke Jlan FRIM aku dr kiri nk ke kanan dgn slambanya cilok keta kat sblh aku.Ingtkan smpt cilok skali BAM! aku kena langgar dgn keta tu.Mmg time langgar ni aku terpelanting jadi Superman terbang meniarap.Time aku kena langgar ni I was thinking Oh Gosh Am I Going To Dead?Seyesly it was da scariest moment dat eva happen in my life.Aku ingtkan aku akn mati but Allah itu Maha Penyayang n Maha Adil n He has a lot of purposes for me to continue to live in this world.Pas aku dah meniarap kat ats jalan aku byk kali Beristighfar n try nk bgun.Beg galas n beg laptop aku pon tercampak.Keta yg langgar aku tu pon stop n driver dier tolong aku bgn n bwk moto aku ke tepi n tlong aku kunci moto.Org yg langgar aku tu org Cina n umur dier dlm 30s cm2 n kat dlm keta dier ader wife dier n anak kecik dier.Dier pon mula la stat bebel ckp salah aku men potong smua n aku terima jew mls nk gado.Tapi dier takderlaa tengking2 just ckp2 biasa jew.Aku mls nk cr pasal dgn dier just mintak maap byk kali kat dier kang abis dier tggl aku tepi jalan mmg payah gak aku.Patu dier g anta aku Klinik kat area2 umah aku n kena la cuci luka2 aku kat badan ni.Byk gak r luka kat badan ni n dAGU aku pon kena jahit 4 jahitan.Time nk byr da bills ktorg byr separuh2 pasal dier ckp salah aku jgk soo aku pon just ikot jew.Den dier anta aku balik umah n Mak aku nmpk aku kuar dr keta cina tu dah panik tgk aku.Dier byk kali ckp Syukur aku tak cedera parah sgt.Aku pon bersyukur gak cuz A) I'm still alive B) Takder ap2 yg patah2 n or cedera teruk kat bdn aku. Mmg accident ni some kind of wake up call for me n makes me realize to appreciate more around me.Sblm ni org slalu gak ckp yg klu laki bwk moto msti dorg akn accident skali dlm idup dorg n I guess they right.Accident ni dh cm rites of passage klu saper2 yg bwk moto aku pikir.Hehe..Terpaksa laa aku skip classes a few days cuz nk rest n bg luka2 ni kering esp luka kat tapak tgn ni yg nmpk isi btol2 kering.Besides aku taknk blk UIA dlm keadaan injured cmni nt nyusahkan Akmal n Nabil tlg tgk2kan aku smua.Once again,THANK YOU ALLAH FOR SAVING MY LIFE..
The Injuries


p/s:Klu dah sakit br korg taw saper kwn2 korg yg sebenarnya.This accident makes me think a lot as some of my frenz found it amusing dat I crashed into accident while some concerns about me.Ader yg wat dono jew even tho dah taw yg aku accident.Yup it is a test for you, Azam.Now I know dat I live in reality and not everyone cares about you as you think.

21 comments:

  1. hati2 pasni..truk luke ko kt tapak tgn 2..jgn jd superman jln raye ag tau!!n...moge cpt sembuh luke 2..

    ReplyDelete
  2. sakitnye..tengok luka ko..take care!moga cepat sembuh...hopefully ko tak trauma cam ko accident kete..

    ko da bwk kete balik ke?
    May Allah be with you =)

    ReplyDelete
  3. tiqah dtg ke bilik aku..
    tiqah:una,azam accident
    me:hah???accident??
    tiqah:ko gi bace blog die
    me:(tgh bace blog ko ni)....

    bwk kenderaan hati2 ye cik azam..
    smoga cepat sembuh
    (ini 1 reason kenape aku tak nk drive wlaupun da ade lesen..huhu)

    ReplyDelete
  4. truknye luke ko..
    tapi tak pe la..
    ade hikmah tu..
    pas ni bawak hati2 ea moto tu..
    jangan lupe bace doa naik kenderaan..

    ReplyDelete
  5. to mayam:
    thanz for da wish..insya Allah aku tak trauma dgn moto ni..aku masih suka ag nek moto pasal aku dah ader moto sndri n aku mmg suka bwk moto compare to keta.owh aku masih ag tak bwk keta..taktau bile nk bwk..haha

    to madyha:
    Gosh Drama giler tqah bwk berita kat ko.neway thanz for da concerns.fyi aku pon tak bwk keta..bwk moto jew..lalalaa

    to wawa:
    mmg menusuk kalbu ayt ko pani baca doa naik kenderaan..haha..thanz again wa!

    ReplyDelete
  6. adoiyai,mmg sakit.
    aku dgn trah xcident gak ri tu,tyme nk g skola.
    tp xah teruk ne.. sakit siot tgk luka kat tgn ko ni.
    neway,cpt2 sembuh yek??
    ley gossip2 g..
    hehe

    ReplyDelete
  7. luka tangan ko scary.
    hope u r doing fine skang.

    i've heard dat org yg bw moto ni, mesti at least once will accident. hehe. so ko da pass yg tu. tra pun sm. ^^

    b careful pasni ye.

    ReplyDelete
  8. mus yg comey-muahahaha!!!!!July 21, 2009 at 3:56 PM

    azam...
    the last picture is the scariest among others...
    seriously, r u ok now?
    sakit lg x?
    hish ko nih...
    len kali, bwk moto tu, jgn lebey 60km/hour..
    kdg2 riso gak tgk cre ko bwk moto tuh...
    nih, ble dh bce comment aku nih, msg haku cpt2.. nk tau ko dh ok ke dok...
    nway, semoga cepat sembuh..
    jage diri bek2 pas nih..
    bwk moto tu elok2..
    nk haku jd pemberat ko kat blkg dh ssh dh.. haha..


    p/s: make sure pani jumpe plastic surgeon b4 g oversea.. hehe.. just joke!
    ~mau ustzh sofea kejar aku klu dier bcer p/s nih..

    lol,
    xoxo..

    ReplyDelete
  9. nway....
    love this quote...

    "Like a compass needle that points north, a man's accusing finger always finds a woman. Always."

    seriously i do...

    ReplyDelete
  10. to yan:
    haha pas aku accident ni trah ader kol aku gak dier bgtau aku dier pon ader accdnt.tapi dier accidnt kaki dier just lebam jew.takderlaa teruk cm aku ni.mujurlah ktorg dua2 ok.thanz again for da wish yan..hehe..

    to nadea:
    a'aah aku pon ader dgr cm2 gak.dat's y aku tulis dlm entry ni dah cm rites of passage accident ni klu sape2 yg bwk moto.tpk tgn ni dah kering skit dah luka dier so ok r skit.thanz for da wish too..

    to mus:
    hahaa ko ni mus.aku dah ok dah skit..sok ni pon aku nk blk uia dah byk tggl klas.duk umah lama2 pon bosan.wah plastic surgery ea?tak penah aku terpikir pulak..nt aku g seattle grace cr mcsteamy suh dier operate aku r..haha..owh quot tu aku amik kat buku a thousand splendid suns jew pon.byk ag sbnrnya ayat2 best dier tapi aku pon plg suka yg ni..

    p/s:60km/h jew?bapak perlahan nk mampos!tidak sama sekali aku akn bwk 60 jew..msti at least 80..hahaha..sakng ni pon aku bwk 100 jew..hehe

    ReplyDelete
  11. sian nye la encik azam ni...
    yg kat tangan ni nampak cam isi tgn ko tu nak kuar je...cam tumpah2 kat jalan je isi2 ko...erk..
    btol ckp wawa bace doa perjalanan.. now pon aku asek byg kalo aku yg accident, ape la akan jd kat diri aku...hmmm...
    tak nak amek lesen moto...hehe~

    ReplyDelete
  12. ish ko ni mash makin geli pulak aku baca statemnt ko aku nyew isi tertumpah kat ats jalan..yela mash pani aku siap selawat baca sgala doa sblm naek moto tu..hehe

    ReplyDelete
  13. huaaahaa...
    azAm3..

    cOoL nye ade jahitan kan kt muke~
    kekeke..
    well azam,aku BUKAN SUKE taw kau accident.hehe..

    tu lar kau,asek suke wat aku rase jeles nan kau.hahaha....

    tp azam,byk hikmah kan?
    mSti kau perasan punye.im so sure.

    so,bawak baeq2 taw next time.
    vry careful taw.!

    ReplyDelete
  14. thanz ikwan!ntah ap laa yg ko nk jeles dgn aku..pelik2 sajorh!

    ReplyDelete
  15. azam2...takpelah...dah ko selamat pon dah bagus...hesyh..nak aku comment bagai...dah aku call n mesg sumer pon tak puas lg ker boroi...
    keh3...1 more thing..pasal frenship...kalu relationship tu lahir dari hati...bnda yg unpredictable to happen pon akan jd senang tnpa byk kira...n 4 ur info...aku pon tak sangka how dare am i to visit u at ur home by my own without thinking that u r a guy n im a girl..heheh..wut eva it tis..dat is da power of our frenship...so...hope it will evalasting...ko jgn byk pk bnda2 yg tak berkenaan...so skg u learned a lot frm tis accindent kan..the best word for u...congratulation coz u hv go thru all dis positively... im proud of u...jgn nanges2..keh3..

    ReplyDelete
  16. azam!tkot tgk ko nye injuries dlm pics ni even though the actual (and healed+dried-out)ones are enough to scare the hell out of me!

    ha papepon Alhamdulillah ko selamat n rambut ko tetap cantek as ever! =P

    P/S-now u know why everytime aku naek motor ngan ko,aku ala2 istighfar seribu kali.maka,tunggang dgn cermat ingatlah org yg t'sayang =)

    ReplyDelete
  17. thanz syahmi..haa mmg aku br sedar skang naper ko slalu istighfar baca surah smua..pani aku pon nk tiru ko gak r wat cm2 tiap kali naek moto..heee

    ReplyDelete
  18. afnan a.k.a noonzAugust 1, 2009 at 2:37 AM

    huhh...mst scary kn bile teringatkn moment time accident 2..
    its like tasting a lil' bit of death..huhu...but Alhamdulillah Allah gives u a 2nd chance n not everybody get dat chance...hope dijadikn iktibar kpd ko n mbe2 yg len...

    p/s:sian ko..be carefull next time will ya'..& hope 2 c u soon...=)

    ReplyDelete
  19. thanz noon!alhamdulillah aku dah ok skang pon..hope 2 c u 2..hehe

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...