Followers

World Clock

>

Friday, August 28, 2009

Nur Sofia Diana bt Azmi . . .

Pada jam 11.20 am hari Senin 24 August 2009 aku dpt msg dr Mayam. Msg tu berbunyi:

"salam.nk gtau ni.pia dtg uia rini.klo nk jmpe pia.tnye awyn.die jln dgn awyn kat uia."

Wow PIAH ader kat UIA!Terkejut aku PIAH si gedik tu tibe2 dtg UIA.Aritu ajak dier g small gathering yg aku organize kat UIA tak dpt dtg cuz dier kata demam.Soo aku cm excited r nk jumpa dier cuz dah 3 thn aku tak jumpa Piah.Last kali jumpa pon after SPM time anugerah cemerlang.Mmg rindu r nk gado2 bertikam lidah dgn dier.Hee..Dlm kol 2 cm2 time aku tgh klas Sciences of Hadith,Nadea msg aku nk no celcom Awyn.Den aku ckp r takder n tnya dier ko dah jumpa Piah kew?Dier reply Piah ader dgn dier kat masjid.Wahh2 tak jadi ni aku kna jumpa gak Piah.Den msg2 Nadea ag ckp kat dier yg aku nk jumpa dier.Nadea bgtau nt Awyn n Piah nk jumpa aku kol 3.30 kat Tngga Besar.Ish kol 3.30 lak aku ader klas Political Science lak.After klas Sc of Hadith aku trus kol Awyn.Mula2 kol tak angkt.Eiy Awyn ni naper lak lmbt nk angkt kol aku.After a few minutes dier kol aku balik.Soo cpt2 aku ckp kat dier aku nk jumpa Piah tapi aku ader klas skang.Soo ktorg decide nk jumpa pas aku abis klas dlm kol 5 kat HS building.

Pas aku abis klas Political Science (wich is sooo borinkkkkk like Hell borink even tho aku plan nk double major dgn poli nt..huuu) Awyn kol aku ckp jumpa kat CLinic UIA. Time tu hujan tgh renyai2 soo aku pon berjalan r ke Clinic UIA dr klas aku kat HS building. Dkt jew pon HS buliding dgn Clinic ni. Sampai2 jew aku kat clinic ni Awyn n Pia tak smpi ag.Soo aku pon lepak r atas salah satu sofa byk2 kat luar clinic ni.Time tgh tggu Pia, Tqah (kwn UIA) lalu dpn aku n aku pon borak2 jap dgn dier tnya khaba. Tgh borak2 dgn Tqah aku nmpk Pia tgh trun moto dr jauh ag.Yg tak tahan nyew tu dier g jerit dr jauh "OOOIII PAK CIK AZAMMM!KO WATPER TU R??EIIYYY" smbil memekik2..Haha.Terkejut aku Pia terpekik2 nama aku. Seb bek time tu kat dpn clinic ni tak rmi org.Cuma Tqah jew r cm pelik skit tgk Pia ni terpekik2 pggl nama aku. Den Pia n Awyn pon datang r kat aku smbil dok bebel2 n bising2 n ckp kuat dgn hi pitch voice.Aku pon cpt2 r bye2 Tqah n lyn dorg.Seyes time Awyn n Pia dtg kat aku dorg BISING GILER aku rasa org2 kat dlm clinic bole dgr sore dorg esp Pia.Org duk dpn aku pon wat muka tak puas ati jew.Haha.Waaah lama giler tak jumpa si Pia gedik ni.Pia pakai baju kurung warna merah bunga2 besar (rasanya bukan bunga myb daun kot) and suar jeans.Den dier pakai ala2 sport shoes or jogging shoes warna purple yg Nadea suka pakai.Aku penah gak jual kasut cmni time aku jadi promoter Ambros dlu.Pia pon dah tggi skit.Borak2 jap Awyn pon blaa n soh aku bwk Pia g masjid solat Asar nt pasal dier ader klas Tutor skang.Aku pon catch up stories r dgn Pia.Aku pon mula r citer kat dier any gossips yg terlintas kat dlm pala otak aku (Gossip wajib spt Arep Suk dah kapel n Nadea dah clash dgn Amad n Intan dah clash dgn ex-bf n bla2 even tho gossips ni dah basi).Beberapa puluh minit kemudian, Nadea pulak datang join dier br abis class.Pas dah bergosip2 aku n Nadea mula la interrogate Pia tnya dier cmner life kat Poland tu. Dier ckp ok jew life kat sana. Warsaw capital Poland tmpt dier laja tu takderlaa membangun sgt cm KL n bangunan pon takder bgnan tggi2 just mcm pekan2 jew (sangkaan aku tepat skali!).Aku ckp kat dier butik2 branded2 msti takder kan tapi dier ckp " eh ader jewlaa cm Zara, LV n M n G".KAli ni sangkaan aku salah lak.Hehe.Biasala Poland kan ex-Soviet so klu aku pikir ngara2 ex-Soviet ni msti mundur skit.Hahah aku mmg suka stereotype. Aku tnya dier ko kaya tak kat sana n dier trus ckp "kaya gak r". Terkejut aku ingtkan dier nk jwb "ala mana ader biasa2 jew sama jew mcm korg" jwpn typical bdk2 laja overseas.Pia ckp sna nilai wang Poland murah dr Euro soo dier agak loaded kat sana.Wah wah wah no wonder laa ko bole bercuti smpi ke Milan ye CIk Pia OOii..Pia ader gak ckp skit2 Polish n WOWW AKU KAGUM GILERRRR dier ckp Polish.COOOLLL gilerr.Tabik spring r sama lu Pia.Pia ckp ag kat sana coklat smua murah n dier syik makan coklat jew.Tapi cm biasa laa kan sblm dier mkn tu dier tnya r ap ingredients kat dlm coklat ni nk tau Halal kew tak. Kat Warsaw ader satu jew masjid n masjid tu pulak Muslims kat sana sewa aparment dua tingkat.Ishh2 siannya. Next sem dier dah masuk thn ke-2 n mula stat keja skit2 kat hospital. Aku tnya dier kat sana citer ap best kat TV n dier jwb dier tak tgk TB sgt.Patu byk citer2 omputeh kat sana smua alih bahasa tapi ader jewlaa citer2 dorg.Umah dier takder TB pon so no wonder laa dier tak amik taw pasal rancangan kat sana.Aku tnya dier ag ko masak kew kat sana n sah2laa ko tau masak maggie jew kan'haha..Pia spt biasa duk bebel kata 'Eiyyy ko mmg nk kena sepak dgn aku la Azam" berulang2 kali each time aku usik dier.Hee.Dier kat sana masak jew tapi dier ckp dier just tukang baling2 ingredients kat dlm kuali jew.Bertuah punya budak.Klu tak masak kbykan Muslims kat sana makan makanan Turki so at least sng gak r dier nk cr halal dishes. Pia ckp ag Christmas kat sana tak best sgt cm other Europe countries klu time Christmas meriah jew.Kdai ttup awal giler lak tu kol 8mlm dah tutup patu just nmpk org duk nyanyi g umah2 tu jew. Pia juga dah tkr hp br n skang pakai hp Sony Ericsson model ap ntah tapi aku pasan warna purple r. Aku nk tgk duet Poland cmner tapi dier tertinggal kat umah. Nadea pon ader tnya kat sana ader gunung2 best utk dipanjat tak (Biasala smgt ARC yg O V E R..Haha) n Pia jwb dier tak taw sgt tapi die taw ader laa satu gunung ni org Poland g men ski.Ktorg tak dpt borak lama sgt pasal ktorg tak solat Asar ag n time tu pon Pia nk balik umah nk bukak puasa. Pas dah bye2 dgn Nadea aku bwk dier g masjid. Time tgh jalan2 tu aku usik2 ag Pia n dier asyik memekak jew n dok ckp 'Eiyyy ko mmg nk kena sepak dgn aku la Azam" berulang2 kali ag smpi aku rasa org sekeliling dah pandang ktorg smacam jew..hehe.Pas dah drop by dier kat masjid aku bye2 Pia.

Pia balik Poland balik ari Rabu 26 August 09 ritu.Aku ingtkan dier cuti lma ag smpi raya upa2nya tak. Flight dier benti kat London dlu den br transit ke Poland.Seyesly aku sgt excited jumpa Pia.Ko mmg klaka r cm dlu gak n gedik2.Well dat's wut make u my special friend among da others n one of a kind..Well I'm gonna miss u Pia.

Pia, Wawa n Zati time kat skola dlu. Time jumpa dier ritu terlupa nk tgkp gmba Pia yg latest pasal excited sgt borak dgn dier sampai tak sedar n tak ckup masa. Huhu..


p/s: Sgt Gembira dapat Scholarship JPA..Heee.Turut bersimpati terhadap rakan2 yg tak dapat.Harap2 korg dpat pas wat rayuan nt..

7 comments:

  1. tak cakap pun kat aku da dapat JPA tu...huhu...anyway tahniah...

    ReplyDelete
  2. sory tak bgtau!neway thank you..

    ReplyDelete
  3. lor..xgtau die dtg..ingt ke die msg ko je yg ko ckp die kim salam 2..huhu..

    ReplyDelete
  4. owh ea?time aku jumpa ko tu aku tak terlintas lgsg nk msg ko suh join skali..haha..sory.

    ReplyDelete
  5. hahahaha...xleh blah ko zam..
    nama ak pn ko da msukkan skli ye..hahaha...

    ReplyDelete
  6. OMG!!!!!!!
    AZAM!!!!!!!!!
    SO VERY THE RICHIE RICH AR SKRG???
    2 ar yg beriya2 suh ak view blog ko tuh...
    rupe2 nye ade MAIN news yg perlu ak notice at the end pia's posting..
    wah3..
    btw, congrats!

    about pia..
    tak tau nk comment ape..
    heh...

    just send my regard whenever u cntc her...

    p/s:
    so sorry cuz br smpt nk drop by view ur blog..
    haku sgt busy dgn hectic life here that killing me..

    au revoir'

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...