Followers

World Clock

>

Friday, July 17, 2009

Half-Blood Prince MADNESS ! ! (Updated as July 19, 2009)


Aku br sajer pas tgk citer Harry Potter and the Half-Blood Prince abis k0l 11mlm tadi kat KLCC.Review aku utk citer ni sgt AKU BG SEGALA BINTANG YG ADER KAT BINTANG NI utk rating citer ni.Best sial nk mampos!Haha.Aku mmg dah booking citer ni sejak ari selasa 14 th July ag.Mula2 kol time ari senin tapi dier tak kuar ag dlm list movie tagline GSC.Plan2 mula2 nk tgk kat TGV Kepong sajorh skali tgk2 kat TGV Kepong ari Jumaat br ader.Mmg takle jadi ni soo aku pon try TGV KLCC n ader time ari Kamis wktu citer ni br kuar.Soo pas dah booking ari Kamis tu petang dlm kol 6 g merempit dgn Syahid nek moto dier g KLCC.Mula2 Balan nk tgk dgn aku tapi aku sajer jew nk tgk dgn org len.Sory la yew Balan.Heee.Besides aku sajer nk bawak Syahid nek moto dier tunjuk jalan soo pani dier dah familiar dgn jalan2 g KL.Maklumlaa dier bukan org KL kan.Time aku tgk citer ni kol 8.30 PM aku mmg duduk tak senang jew cuz terlampau intrigue n excited nk tgk citer ni.Dah lama aku tak tgk muvie HP n dah lama aku tak baca buku HP balik soo rasa cm best dapat rasa balik fanatik2 HP time kat skola dlu2.Klu ader part klaka aku gelak,part cemas aku terkejut,part sedey aku nangis.Audience kat dlm cinema aku pon cm aku gak n I'm glad dorg pon cm2 at least aku taw smua kat dlm wyg tu mmg DIE-HARD-FAN Harry Potter.So aura smgt nk tgk citer ni makin best.hehe.Owh semestinya mata aku bergenang n rasa nk nangis time Dumbledore mati.Part ni mmg SEDEY nk MAMPOS!Other than that aku suka tgk Emma Watson kembali kat dlm citer ni as she becomes more prettier n beautiful!Tom Felton as Draco Malfoy pon dah makin tggi n agk jambu dah muka dier.Haha.Even tho citer ni kurang skit action dier compare to the book I still don't mind as I miss Harry Potter soo much cuz dapat tgk kembali movie Harry Potter.Yang penting Deathly Hallows yg akn kuar 2010 n 2011 smstinya akn lebey mencemaskan n mendebarkan pasal byk scenes lawan dlm buku ni n also sad n grief scenes as many feveret characters yg mati gak.Wuteva it is,Harry Potter is DA BEST ! !


p/s:I am sorry klu statement p/s aku sblm ni menyinggung perasaan mana2 pihak.Aku sedar yg I have made mistakes n truly regret about it.I was blinded with obsession towards harry potter n it led me to make a bias statement.Everyone has their own opinions and I should respect it.Once again I am sorry..

9 comments:

  1. wat ever happen to this??

    http://azamadnan.blogspot.com/2009/03/arggghhhhhhh.html

    ReplyDelete
  2. hahaha~~
    skunk kne tarik balik la pe yg ko ckp dlu.. huhu~~~

    ReplyDelete
  3. tp bro saya agak hampa r kot with the film. lagi best bace novel kot.
    (no offense intended) saya pun HP fans juger.

    btw hope deathly hallows akan live up to its name.

    ReplyDelete
  4. none is taken.haha itu semestinyaa..buku mmg sntiasa best compare to movies (exceptional to lotr!hehe)..aku pon dah byk lupa scenes kat dlm buku sooo tu yg aku enjoy tgk movie hp skang ni..sblm ni klu sblm movie dier kuar msti aku bc blk tapi since azkaban aku dah stop wat cm2..just njoy da mvie jew...

    ReplyDelete
  5. muahaaa...

    suke ea azam kt HP kau neyh.
    kekekeke...

    ;)

    ReplyDelete
  6. saya sayang luna lovegood and her 3D glasses.bagaimana dgn anda,encik azam?anda sayang loony,i mean luna,lovegood?

    ReplyDelete
  7. semestinya!aku rasa watak luna laa yg paling cooool skali..haha..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...