Followers

World Clock

>

Friday, July 10, 2009

East Coast Vacay . .

Dis week I have a blast wikdays as I spend my last wik of hols with my Parent n Balan at East Coast.Ktorg g sana 4 days 3 nights 4m Monday till Thursday.Actually mula2 just nk g bertiga je (My dad,Me n Balan) but tibe2 on da 1st day sblm bertolak my mom decided nk ikot skali.Besides nt cm tak best lak my Mom takder.Klu dier tak ikot tak dpt laa tgk gelagat shopping dier yg Over to the Top mengalahkan mak datin.Hehe.Masa time ayh aku bgtau yg nk g east coast ni 1st skali yg aku terlintas dlm pala otak aku "OMG!Aku terasa yg aku ni 4m US n I am going to Iran!" takpon "OMG!Aku terasa aku ni SPOIL BRAT 4m Hollywood,California n I am going to Tennesse or Texas!".Fyi,aku tak penah g East Coast soo mmg rasa cm jakun r nk g sna.Hahaha.Soo in dis posting aku nk cerita ikot day by day..

Monday, 6th July 2009: Day 1 - The Journey

Snapshot at Masjid Geliga

On dis day aku dikejutkan oleh Balan at 9 am yg memekak2 suh aku cpt mandi n kemas barang asap as everyone smua dah mandi n siap packing barang.Yewlaa cuti sem ni aku slaloo bgn kol 3pm so tak biasa r nk bgn awl.Haha.Aku pon kelam kabut mandi kemas2 brg smua.So around dlm kol 10.30 am ktorg pon starting to embark our journey to East Coast.Macam biasala lalu Karak nk g East Coast.Aku pon dah lama tak lalu Highway Karak (My sister works for MTD yg opis dier kat Batu Caves.Fyi,MTD yg wat Highway KArak ni) n slaloo pon just lalu jalan tepi dier cuz ulang alik g UIA.Bapak aku ckp kiter ikut jalan pantai.Aku ni mana la paham jalan ap tu.Pas dah duk dlm keta2 berjam2 br laa aku paham.Mula2 ktorg lalu Temerloh den Cherating.Lawa gak pantai2 Cherating ni.After a few hours aku smpi kat Kemaman.Ktorg singgah la jap kat Masjid Geliga kat situ for solat zuhur+asar (Dah lama tak wat n tak biasa jama' tpksa msg Una tnya cmner nk wat.Hihi).Den ktorg stop by kat Restoran Aziz Satar 4 lunch.My mom ketagih benar nk makan Satar.Ktorg pon makan r Satar, Pulut PAnggang n Otak2.Seyesly I don't like Satar at ol.Rasa cm bnda mentah.Bueek!Aku ni tak suka makan2 bnda mntah cm sushi.Just makan Otak2 n Pulut Panggang sajorh!Kat Kemaman mmg lawa laa pasal tmpt ni pon tepi pantai.Aku dptla nmpk kg2 org kat tepi pantai.

Petronas punya Power Plants, Silos or papelaa panggilan dier kat Kerteh

Smpi kat Kerteh aku sggh jap umah Pak Long Aman aka Pak cik aku.Dier ni kazen ayh aku n mmg keja kat Petronas Kerteh ni.Kat Kerteh ni mmg coool abis giler r pasal jalan2 dier nmpk agak maju cm KL n kwsn dier pon ala2 elit.Umah2 staff Petronas pon masyuk jew ala2 townhouse tapi versi old-skool.Mmg aku kagum r Petronas jadikan tmpt ni tmpt sempoi abis.Kat sini pon ader Mcdonald n Mcd dier pon mmg besar sebuah nyew bgunan.Plg aku suka dpt tgk power plants or tmpt2 minyak petronas sepanjang2 jalan Kerteh ni.Bole nmpk api menyala2 kat mana2 tmpt plant ni.Time visit umah pak cik aku ni mmg lama r gak jumpa dier smpi nk maghrib cuz ktorg tak penah pegi umah dier kat sini pon.Patu dier tak abis pujuk ktorg tdo umah dier dlu n sok pagi br g Kuala Terengganu.Tapi ktorg tolak pelawaan dier as wife dier pon br jew pas operation 4 thyroid n taknk nyusahkan dier.Time pak cik aku ajk tdo umah dier tu aku dah riso kot2 ayh aku accept.Yewlaa aku bukan rapat sgt pown n aku ni manalaa selesa tdo umah org.Thank God ayh aku tolak dgn scra berhematnya.Den smbg perjalanan lalu Rantau Abang (time ni dah malam soo tak nmpk sgt pantai or signboard2 yg ader gmba2 penyu) n at 9 pm cm2 ktorg pon smpi Kuala Terengganu.Well not bad gak Terengganu ni.Pelik gak aku ader dgr kwn2 aku ckp sni takder pape aku tgk maju jew.After a quick dinner kat Batu Burok ktorg check in kat Hotel Seri Malaysia n call it a night.

Tuesday, 7th July 2009: Day 2 - The Best Day


Hotel Seri Malaysia kat Kuala Terengganu

One thing yg aku suka g vacay ni aku dpt tdo awal patu kena bgn awal.Aku pon dah lama tak tdo awal n have a breakfast.Slalunya jadi nocturnal since masuk UIA Nilai patu membuta smpi noon.Klu bfast lak mmg dah takder dlm life aku pasal aku slaloo Brunch jew.Hehe.Pas bgn ni bfast kat cafe Hotel Seri Malaysia ni n sedap2 gaklaa makanan dier.Aku just bfast with Honey Stars,Cornflakes n a few Toasts.Dah lama tak bfast dgn fud cmni.Slalu roti canai n dah fmly takpon nasi lemak jew.After dat aku g Pasar Payang.Kat sni mmg ader segala2nya 4m kaen baju tu brg2 dapur.Klu dah smpi tmpt2 cmni aku akn tmnkan mak aku while Balan g jln dgn ayh aku.Kat sini aku dpt tgk da real Terengganu people as aku dah mula dgr loghat2 Terengganu cm Kamal ckp.Den smua ladies yg jaga kedai kat sni most of dem pakai baju kurung n bertudung.Hmph diorg tutup aurat mmg bagus.Hehe.Mata mak aku dah mula melilau n puteh mata tgk baju n kain (batik,shifon,koshibo n mcm2 jenis kaen aku tak penah dgr smua br tau) n mula la dier stat borong.Aku lak rasa cm malas jew nk beli barang pape.Taktau nk beli ap.Myb aku da biasa shopping kat Mall jew soo rasa cm jatuh standard shopping kat sni.AHakZ!Bapak datin aku ni.After one-hour lbey kat sana (Parking dier 80 sen jew satu jam!jam seterusnya just tmbh 40 sen tak silap aku.Murah giler) ktorg blk hotel blk n check out n g tmpt yg aku nanti2 wich is Taman Tamadun Islam!




From Up: Entrance Pasar Payang, One of da so-many-many lorongs kat dlm Pasar ni n A view of Ship Construction 4m Pasar Payang nyew parking

Balan n Abah while Mama tgh pilih2 tdung

Time odwy g Taman Tamadun Islam kat Pulan Wan Man (ke Seman?cm nama bpk Acap Seman r lak.Haha) aku pasan a lot of different things here in Kuala Terengganu compare to KL.kat sni jalan dier smua One WAY n sgt melecehkan cm UIA.But byk bangunan br2 yg lawa dier br bina.Patu byk giler masjid n Istana ader kat sini.Ader Masjid Terapung,Masjid Kristal,Masjid Abidin n Istana Meziah (kew Maziah?), Istana Badariah n many more.N da best things are signboard sni or nama2 gerai kat sni smua ader tulisan jawi n model2 pompuan pakau tudung.Ader gak usaha nk preserve tulisan jawi n also Sejuk jew mata memandang takder wat dosa kat iklan yg ader model2 pompuan.Bukan cm kat OU Bandar Utama tu klu nk tnjk model Celebrity fitness takle seksi ag r..ish2

Sblm smpi kat TTI (Tmn Tmdn Islam) ni smpt gak lalu Muzium Negeri dier.Dr luar nmpk cm menarik jew n teringin gak nk masuk but kekangan masa n petang tu ayh aku nk trus bertolak g Kota Bharu takderla singgah.Sesampai jew kat TTI ni mulut aku mmg tergamam.Seyesly Shit tmpt ni lawa nk mampus!Penuh dgn seni ukir Islam kiri kanan atas bawah dpn blakang.Aku ni klu tgk seni ukir Islam ni mula2 la nek giler kuar hormon2 obses Sejarah yg tak tentu pasal.Pas ayh aku dah park keta ktorg bayar Rm10 4 entrance fee n dpt coupon makan RM3.Taman tu mmg besar giler nk mampos n penuh dgn masjid2 yg lawa2 around da world.Mak Ayh aku tak larat sgt nk jalan soo Aku n Balan jew r pusing2 tmn tu n tgkp gmba.

Taj Mahal, Agra, India

Dome of The Rock, Jerusalem, Palestine

Great Mosque of Samarra, Iraq

Masjid Al-Haram, Makkah, Saudi Arabia

Sultan Suleyman Mosque, Istanbul, Turkey

Yg ni just a few pictures favourite mosques yg aku minat n nk share kat dlm blog ni.Slbeynya korg ley tgk kat Facebook aku.hehe.Klu masjid2 or monument2 bsr cm Taj Mahal, Masjidil Haram, Masjid Negara,Alhambra n Dome of the Rock kat bwh monumen2 ni dier ader ruangan galeri n theater room korg ley msk n tau info2 yg lebey details pasal monumen2 ni.TApi yg paling best Dome of the Rock r pasal korg bole msk dlm Kubah ni n tgk dlm dier cmner (Masjid2 len just replika cm2 jew).Mmg real abis giler r dier wat cm betul2nya kat Palestine.Aku mmg KAGUM GILER!Sgt menakjubkan (gmba kat dlm ni korg ley tgk kat FB aku gak.Hehe).Pas dah pusing2 satu round dlm TTI ni aku g makan guna coupon dier kasi tu.Sedap2 gak makanan dier.After dat ktorg kuar g solat kat Masjid Kristal yg a few hundred metres 4m Taman ni.Seyes Taman Tamadun Islam ni one of da best tmpt historical (i mean not lama but full with historical facts n replicas) yg da best aku penah g.Aku respek r saper yg bg idea nk wat taman ni.Tak silap aku tak penah ag ader negara wat taman monumen2 masjid kat satu dunia ni ag.Rasanya Malaysia r kowt negara Muslim yg pertama wat cmni.Tbe2 Proud to be Malaysian.Hehe..

The Fabulous Crystal Mosque

Masjid ni mmg lawa giler r.Dah r keliling dier smua sungai n cool jew rasa.Dlm hall dier pon aircond gak.Tapi masjid ni takder laa besar mana pon cm Masjid Negara or Masjid Wilayah.After solat smua me n ma fmly g Kelantan lak.Sblm tgglkan Tganu lalu gak jalan nk g Keropok Losong.Una ckp kat sni best kopok lekor dier mmg sedap.Aku nmpk gak Signboard nk g UDM tmpt Una laja tapi smua ni aku tak g cuz nk cpt smpi KB b4 Maghrib.Pas dah tgglkan KT aku lalu Setiu, Dungun, Jerteh smpilaa ke Kota Bharu.Aku ingt dkt jew KB n KT upa2nya 200 lbey kilometres.Jauh giler nk mampos.Aku kat dlm keta dgr lagu kat Hitz FM jew smbl ternanti2 news bout MJ.hehe.Sepanjang2 jalan nk g KB ni mmg byk giler masjid aku nmpk.Aku rasa kat Tganu ni myb bole capai 1000 lbey masjid dier.Hebat2.Sesampai jew KB ktorg check in kat Rider Hotel kat Riverfront Kelantan.Well kat Kelantan ni aku tgk pembangunan dier biasa2 jew takderlaa se-Gah Terengganu.But it's still interesting pasal aku bole rasa aura islamik di mana2 kat Kelantan ni.Pas dah mandi n bersihkan diri smua my fmly n I dinner kat Pantai Cahaya Bulan.Masyuk kat Pantai ni.Aku ader dgr dlu nama pantai ni Pantai Cinta Berahi so since Berahi tu explicit bunyinya ditukar la namanya ke Bulan.Macam2.After makan2 ktorg just go back to hotel n tdo.

Mama n Me kat Restoran Cinta Selera. Ktorg makan byk giler kat sni tapi just kena charge 42 bucks!Spttnya mmg ktorg kire2 bole dkt 100 bucks.Mmg kompem org tu salah kire but dah rezeki ktorg.Hehe..

Wednesday, 8th July 2009: Day 3 - Hottest Day Eva !

Hotel yg ktorg menginap kat Kota Bharu

On dis day lak me n my family pegi Rantau Panjang. Kat sni mmg everyone g shopping abis2an cuma aku je yg masih ag taktau nk beli ap end up just beli shade D&G yg berharga RM13.Well nk wat cmner takder yg berkenan di hati.Hihi.Balan lak ader kwn dier duorg duk kat Kubang Kerian siap dtg nk tolong crkan jersey.My mom spt biasa g beli barang2 dier n barang2 utk kawin my sis for next year n also periuk belanga while ayh aku lak just looking around beli buah makan2.Time kat sni ktorg smua berpisah n aku tag along dgn Balan n kwn2 dier cuz pada asalnya nk cr skinny jeans skali tak jumpa.Huhu!Br berangan nk pki skinny jeans yg murah.Pas dah tak jumpa ke hulu hilir balik cr jersey n aku mmg dah berpeluh giler babi tahap cipan!Dah lama aku tak berjalan2 smpi lenjun cmni.Time g TTI takderla panas cmni.Urgh!Pas smua dah settle beli barang masing bapak aku ckp kiter g Pengkalan Kubor lak.Aku tnya dier tak singgah Buddha terbaring tu kew?Dier balas singgah laa time pegi nt.Well da truth is aku lbey suka g tmpt2 yg ader tarikan dr tmpt beli belah ni.Soo ktorg pon gerak g Pengkalan Kubor lalu Tumpat..

From Up: Jlan Rantau Pjg n Ratu Shopping

Masa odwy g Pengkalan Kubor ayh aku ader stop by kat Petrol Pump nk tnya jalan g patung Buddha tu.Pas dah tnya truskan perjalanan skali ktorg dah nmpk patung tu kat tepi jalan.Aku nmpk dr jauh dh rasa seram sejuk.Well biasa r temple aku mana penah masuk (except time g trip to Penang F3 Aku n Mus nek kabel car g tgk Kwan Yin kat Pagoda).Pas dah masuk tu ayh aku just parking kat tepi entrance tepi tokong ni jew.Dier ader r tnya org yg jaga situ yg aku nk tgkp gmba.Den aku ajk Balan g dkt2 kat patung tu nk tgkp gmba.Patung tu besar giler nk mampos.Mula2 aku nk g dekat2 skali nmpk ader anjing tgh bertenggek kat dpn patung tu.Aku ni dah r fobia dgn anjing soo tgkp dr jauh gak r.After a few snaps trus balik keta n ktorg satu fmly blaa.Tak lama pon duk situ.Ayh aku pon tak suka sbnrnya g situ cuma aku jew yg beriya2 nk g tgk Buddha tu.Haha.Jalan nk g Pengkalan Kubor ni mmg penuh giler dgn Wat (Tokong2) n patung2 Buddha yg besar2.Ader patung Buddha yg tgh duduk n berdiri besar giler tapi stil takle kalahkan patung buddha yg baring ni r.Kat area2 sini dah nk dkt dgn Siam soo mmg byk r tokong2 ni.Sesampai jew Pengkalan Kubor aktiviti shopping berterusan kembali.Aku spt biasa takder beli papepon just tmnkan mak aku shopping sakan.Seb bek Pengkalan Kubor ni gate dier ttp kol 6 soo mak aku kna r cpt2 shopping takot tak smpt kang nk kuar.Tupon dier abis shopping kol 5.30.Lama giler!Ayh aku n Balan mmg menyirap jew tggu mak aku shopping.Mama ohh Mama..Odwy balik 4m sni ktorg sggh jap Pantai Sri Tujuh.Mmg lawa r tmpt sni ader chalet smua.After a brief visit ktorg pulang ke KB.Mlm tu g Wakaf Che Yeh pusing2 kat situ n makan nasi kukus.Time makan ni teringt kat Mak Cik Ani dlu2 kat dewan makan dier slalu wat lauk ni time SPM Form 5 jew tggl.Hehe..

In Front of The Laid Buddha.Abg aku yg sulong citer dlu kat ats Buddha ni dlu takder bumbung n pala dier slalu kena panah petir.Ader jugak pernah dgr rumours yg ckp kat bwh pala dier ader tnm Al-Quran.Hmph.I don't know.Ask da Kelantanese

Me n Balan kat Gerai Makan at Pengkalan Kubor while My Parent kat Pantai Sri Tujuh

Thursday, 9th July 2009: Day 4 - Home Sweet Home

At last tibe jua last day kat Kota Bharu.Pagi after breakfast check out from the hotel n den went to Pasar Siti Khadijah.Dapat gak aku g pasar sni slaloo tgk kat dlm tb.Nk tgk gak btul kew tak yg org ckp kat pasar sni org yg jual dier smua pompuan2 jew tapi pas tgk ader jew laki niaga.However, women lagi byk r jual 4m men.Pasar ni mmg besar giler as dier ader 3 tingkat n byk section lak tu.Aku rasa klu aku jalan sorg2 kat situ mmg aku bole sesat agaknya.Pegi pasar sni skjp jew pon yg masuk jew pon me n my mom.Ayh aku n Balan malas nk masuk.Pas dah g beli kopok,kerepek,serunding n ap2 yg berkaitan dgnnya ktorg pon kuar dr pasar tu n start to leave Kota Bharu n headed home.

Common scenery at Pasar Siti Khadijah

Time aku balik aku mmg perasan yg Kelantan ni mmg simple jew tempat dier.Bandar dier pon lbey kepada pekan n people are having a simpler life compare to people in KL.tapi klu kat kg2 2 byk jew umah besar2 org kaya lawa2 lak 2.Patu stiap umah siap ader menara kecik nk letak tangki air kat ats tu.Kiri kanan pon sawah jew nmpk.Mmg cool.Org2 yg berjual dier pon agk friendly.Macam kat Terengganu, Kelantan ni mmg lagi full dgn billboards or pape signboard yg mesti ader tulisan jawi.Jakun btul aku tgk pape bangunan or iklan yg ader tulisan jawi ni.Model pompuan dier pon smua mmg pakai tdung jew cm Terengganu.Well at least my sense of prejudice n ignorance towards East Coast dah kurang r skit after my visit to here..hehe

Tesco

Iklan telco happy

Iphone!My favourite ad.hehe

Time balik ayh aku tak lalu jalan g Tganu balik cm mula2 datang ritu cuz jauh sgt so dier ikut jalan Gua Musang.Well sblm lalu Gua Musang ni lalu gak r Kuala Kerai n kat sni tmpt Manek Urai yg ader upcoming election.Aku bole nmpk mmg BN n Pas berlawan bendera sepanjang2 jalan Kuala Kerai ni.Pas lalu Kuala Kerai smpi kat Gua Musang ktorg stop jap for lunch n prayers.Bapak aku bg cdgn nk g Cameron Highland lak nk tdo sana smlm n aku n Balan tolak serta merta bcuz ktorg dah homesick n byk bnda nk wat b4 masuk blk UIA ahad ni.Den ktrog truskan perjalanan ke Kuala Lipis.Time dah kat Pekan Kuala Lipis ni aku msg Wawa yg aku ader kat Pekan dier ni n tgh stop jap minum.(Wawa blaja kat Maktab Perguruan kat sni).PAtu dier kol aku dier ader kat KFC sni.Aku nk g jumpa dier kat KFC tapi jauh pulak KFC tu dgn tmpt aku minum dgn fmly aku.Bpk aku ckp dier ley anta jap g KFC tu skali aku kol dier dah kuar pon 4m KFC dgn kwn dier so tak dpt r jumpa dier.Time nk kuar dr Pekan Kuala Lipis ni bapak aku bwk dpn Pos Opis n tibe2 aku nmpk Wawa br kuar dr Pos Opis ni.Hahaha.Aku lak bengong tak suh bapak aku benti jap soo dapat tgk jew r Wawa dr dlm keta sajorh.Dier pakai tdung puteh,baju itam n suar track biru.Patu muka dier bertepek tebal giler dgn bedak sejuk (aku rasa pasal nmpk puteh smcm jew muka dier.Haha).Aku pon text r dier aku nmpk dier n dier malu2 pasal aku nmpk dier.Wawa stil cm dlu pendek2 tak tggi mana badan aderlaa kurus skit kot cuma muka dah nmpk matang skit.Wawa ohh Wawa.Den truskan perjalanan ke Raub, Temerloh, Bentong n trus ke KL.Around kol 7 lbey pm aku smpi umah aku kat Kepong.Mmg rindu giler seyh KL.Haha.Tapi mmg aku ley kata dis is da best vacay aku pergi stakat ni.

Manek Urai

p/s:This id da longesssssssssssssttt entry I eva made!

23 comments:

  1. berjalan sakannn nampak!xde bli pape tuk aku kerr..hohoho~

    ReplyDelete
  2. e'eh fab gila si laid budha tuh.. die punya posing kalah vogeh n redza nya pos.

    ;0

    ReplyDelete
  3. to funna:
    haha..aku pon tak beli pape utk diri aku ni nk belikan utk ko..muahahaha

    to asna:
    haha mmg kalah pon vogeh n becca!dier ader ag patung2 yg lagi fab pose dier tapi aku just lalu jew tak masuk kat tmpt2 patung ni soo tak dapatlaa tgkp gmba..hehe

    ReplyDelete
  4. atlast pegi pn ko kecni..
    tp rugi ko x singgah kt aku..haha
    n rugi jgk ko x pegi tgk stadium runtuh 2..bole ko jd wartawan wt liputan..haha

    ganu sdg membangun la..

    ReplyDelete
  5. a'aah mmg syg pon tak singgah tmpt ko.mau gak aku tgk udm ksygn ko tu.mesti buruk kan tak lawa cm uia..muahaha..aku mmg teringin nk tgk stadium tu tapi tak der rezeki.ko tgkp r gmba dier..


    tgk r saper perintah ganu tu yg byk membangun.lalala

    ReplyDelete
  6. eh ni lebey2 la nih kutuk2 u aku..
    ha yg kt besut 2 ade kos aku x siap ag..
    ko tgk la 9t..ternganga mulut ko..
    u ats laut tau..

    stdium runtuh sbb x berkuality..
    p pkse pkeje keje siang mlm nk kejar sukma..haha..tah pape..bru stahun da runtuh..

    ups!no komen la hal nih..tp kt c2 pn la nk men boling murah

    ReplyDelete
  7. Mmg ternganga mulut aku pon cuz terkedu tgk ko nyew kampus kat Besut tu tenggelam dlm laut!Mcm smpt jew ko nk laja kat sana..ntah2 ko dah graduate br siap..

    Haha..mmg ntah paper jew..

    taw lak ko ea nk no komen..baper hrga men boling?tiap2 ari hrga sama?

    ReplyDelete
  8. ceh..da siap kampus ke3 ko tgkla..

    boling mura la tk student
    x slp aku la dak laki clas aku kte bwk kad mtrix dpt rm2 dr kul 2 smpi ptg cm2la..wak2 keje..pasai diorg ni gle boling..bole kte tiap ari g la..

    aku x pnh men kt c2..mse pgi ri2 pnuh..

    ReplyDelete
  9. tak kesah kat uia pon skang tgk wat kuliyyah ict br.sah2 lagi glamour n fabulous dr kampus udm ko tu..uia kan kaya oic kasi duet..muahahaha

    yewlaa dah takder entertainment men boling jew r kwn2 ko tu..hihi

    ReplyDelete
  10. amboi2....
    azam... intro posting jer dah DIVA!
    kemaen ko ye...
    mntg2 la mmbsr at the cntre of the world...
    nway, tersgt la jeles, cuz kaki ko tuh mmg dicipta utk berjalan2 jorh...
    pani ke western lak.. jeles haku...
    nway, yg nih mmg longest posting ko..
    pnt gak mmbce...
    nway... happy to c u happy...

    ReplyDelete
  11. haha..thanz mus!takderlaa centre of the world mana pon.kepong sajorh aku membesar..ko pon hepy2 gak!

    ReplyDelete
  12. hahaha..
    well..
    see..
    my luvv hometown ever~

    ;)
    beSh kan...??
    kekeke..
    even ni antara negri yg paling lmbt kau smpi...tp beSsttt enn??

    kekekeke...

    ReplyDelete
  13. gler ar kwn aku sorg nh...bjln sakan..haha...
    xpe2...aku pun dah xlarat nak jln2 kat sane...
    kg aku kan kat sane...huhu

    ReplyDelete
  14. yewlaaa bgga sagt dgn negeri ko tu ikwan..well i admit mmg best pown..hehe

    ReplyDelete
  15. jahat ea hang..
    amboi kutuk aku..
    aku tak pakai bedak tebal pun..
    hehe..
    nape tak benti jumpa aku??
    huhu...

    ReplyDelete
  16. hahaha.
    kelantan mmg agk panas time cuti hari tu.
    tp yeah.
    i love my hometown! wee~ ;)

    ReplyDelete
  17. ko mmg anak kelantan sjati raja..dlu time ustz azam pon slalu ko kena perli nk blk kg awal pasal nk pasang lngsir for raya..hihi

    ReplyDelete
  18. hahaha.
    ko igt ag?
    waaa.
    ak pn cm igt2 lpe kot.
    ttbe cm rndu lak kt ustaz azam.
    ekekeke. :D

    ReplyDelete
  19. smstinyA laa aku ingt mentang2 ag ustz azam..dier tu dah r scary nk mampos n aku syik takot2 dgn dier jew..patu tmbh ag dgn wan soho yg pasan diri die feymes n ngurat siti nurah jew..sian nurah..haha

    ReplyDelete
  20. tak gne aku comment n baca post ko yg neh...
    bukan ko ader bwk ole2 utk aku pon..
    uhuhuu..
    sedeh2..

    ReplyDelete
  21. aku takder duet!alasan typical..haha

    ReplyDelete
  22. hai azam...
    cara kau cite buat aku rasa bangga lak dapat belajar kat kota bharu nie.. kalau kau perasan aku belaja kat kolej poly-tech mara kota bharu. da dekat sgt ngan psk(pasar siti khadijah... about up town yeh tu(nama lain wakaf che yeh,ktowang tukar so tak rindu sgt kat kl.. hehehe) kalau first time g mmg mcm2 ada tapi actually biasaje.. yg best kat situ dia ada rotate kul 12tgh malam... peniaga lain jual.. pasar siti khadijah nyer peta pun ada kat dalam pale otak aku.. tu pun lepas aku dah duduk kat kelantan 2 tahun setengah... hahaha...

    ReplyDelete
  23. o0o0o0 aku taktau lak ko laja kat sana arfakh..time aku g kb ritu tak pasan lak ader signboard kolej poly-tech mara.wah gile r 2 thn stgh br nk ingt smua jalan kat dlm pasar siti tu..aku ni mmg takkan ingt r..hahaha..

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...