Followers

World Clock

>

Tuesday, April 19, 2011

Cuti

Soo cuti dah stat. Almost smggu dah ak cuti and I'm lovin it every single day ak spend kat umah. Ramai mmbr2 Yuyayiea yg cuti dah plan n wat mcm2 bnda like join internship keusahawanan (Nailofar), panjat gunung and thon-related activities (The Sukarnos of kos) travelling (Syahmi g Korea sioot) but ak lak just duk umah je. I don't know why but lately ni ak cm suka je duk umah lepak doing nothing je. Haha. 

Exam ritu sgt sucks. I mean like screw-you-exams ! Yg paling sial skali of kos da last paper Financial Accounting Fundamental eh silap more like Financial-Accounting-Fucked-Up. 3 jam duk dlm Main Hall, CAC ak duk mengelamun, usha org, menguap beratus2 kali, masuk kluar tandas n duk belek2 kertas soklan smbl taktau nk jwb ap. Sblm masuk dewan ak cm yakin dpt C+ pon jadi la skali pas dah kuar exam mmg ak speechless n takut sgt kot2 aku fail. Seyes klu ak fail mmg ak tekad nk tkr minor trus tak nk dah minor BBA. Ak rasa ak mmg seswai stick to History je r n tak masuk btol dgn Bisness ni. Stakat wat bisnes jual dvds je bole r kot. Hehe. But salah ak sbnrnya tak stdy awal2 n sbjk ni msti last2 minute je ak terhegeh2 nk stdy. Sbjk2 BBA ni kna stdy memanjang so kiter leyh sentiasa on track with chapters yg kiter dah laja tu. Ni x ak g apply cara stdy History ak dgn BBA wich mmg tak masuk r. Tgkla cmner result nt.

Yup he is totally right !

Duk kat umah ni cm biasala takder byk aktiviti sgt pon wat. Bgn je dr tdo g makan Mama dah siap masak. Den ngadap laptop je tkan kat link dload byk2 pasal ak mmg obsessed dgn dload. Dah bergigabytes movies, series n videos ak dah dload. Tapi cm biasala bukan ak tgk pon. Other than that ak dah stat reading habit ak blk. Skang ni tgh bz baca Room by Emma Donoghue. Mula2 baca ak cm down pasal tak paham skali dah smpi tgh2 buku barula ak paham n mmg best stakat ni ak baca. Sgt suspense n wat ko nk taw je ap yg berlaku next. No wonder la buku ni dpt International Bestseller. 

Aritu ader la kuar g mall cm biasa n enjoy2. Mula2 g Shah Alam kuar dgn El tgk movie Source Code. Bolela citer dier takder la best mana pon. Cliche sgt jalan citer dier. Deja Vu lagi best bg ak. Den karok dgn dier kat Bintang Gemilang wich mmg ktorg terpekik2 as usual smpi ak nyanyi sumbang gile nk mampos. Pas karok g makan dgn Nun n Syafiq Asmi. Time makan ni kelam kabut dorg2 ni copy smua citer kat dlm hard disk ak pasal time tu pon dah kol 10PM ak kena ader kat KTM by 10.30 or else ak akan miss da last train. Seb bek smpt gak smpi KTM tu 10.40 cm2 n ak dpt r nek da last tren. Papepon tiap kali ak g Shah Alam mmg best dpt jumpa n hangout dgn dorg ni.

Skang ni gak tgh counting days pasal excited nk g Maroon 5 punya concert. Patu duk counting days nk tgk wedding of decade gak. Sape ag klu bukan wedding Kate and William. Mesti grand giler nt.
The soon-to-be Princess and the soon-to-be King

Patu ak skang gak dah berazam nk jogging at least 2 kali seminggu. Teringin gak nk jd fit cm kakak aku Britney Spears. Hahaha.

Rio best giler ! Smua org kena tgk pasal klaka.

Tak suka Arsenal seri dgn Liverpool ritu. Haish cm xde harapan dah je. Huu

2 je la kot. Taktau nk tulis ap ag dah kat blog ni. Adios !


p/s: Nk cari keja kat Ikano. Hehe

p/ss: Video bawah ni yg DANCE version of Till the World Ends. Enjoy !

5 comments:

  1. haha.. sori la weh.. meeting ritu pun aku x dpt g. sb nenek aku dtg out of sudden. sume plan hancus~ haha.. xpe. nenek aku comel. so, aku pun menghabiskan cuti weekend aku kat umah melayan nenek aku borak. hehe. i guess kite hny akn date after 20 may. ^_^ paln cuti cepat! haha nak g mane cuti nih. keh3.

    ReplyDelete
  2. i just love this word :'thon-related activities' LMAO!!

    btw royal wedding sama date with ur maroon 5 concert right?

    ReplyDelete
  3. rasanya la Safwa. Tp mstila dpt tgk wedding tu 30hb pasal uk kan lambat dr Msia. Hehe

    ReplyDelete

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...