Followers

World Clock

>

Wednesday, September 1, 2010

Mimpi

Kadang2 aku slalu mimpi life aku cm citer dlm hindustan whereby I meet someone, fall in love, nyanyi2 n nari2 smbl tkr baju berpuluh2 kali, gado dgn family pasal cinta terhalang but in the end aku dpt gak sehidup semati dgn org yg aku cintai.

Kadang2 aku slalu mimpi aku idop kat Palestin so dat aku dapat merasa betapa sengsaranya idop ni ditindas sepanjang masa n tiap2 ari bgn just kena survive utk hidup.

Kadang2 aku slalu mimpi aku duk kat kg2 n jauh dr segala bnda2 moden ni so dat aku expert wat kerja2 kg - g dusun jaga pokok2, noreh getah, tanam padi, cucuk tanam, ngembala lembu kambing dan macam2 lagi.

Kadang2 aku slalu mimpi life aku cm socialite so dat tiap2 malam aku g clubbing, kuar cover frontpage kat tabloids tiap2 ari, kena masuk lokap pasal DUI or drug addiction n of kos kuar masuk rehab.

Kadang2 aku slalu mimpi aku ni hot giler tggi badan berketak2 muka hensem giler bubby takder jerawat n smua pompuan mahupon laki tergila2kan aku plus aku byk girlfriends.

Kadang2 aku slalu mimpi aku ader family smua org pandai giler bubby2 n spjg masa duk borak pasal isu semasa dunia n pikir cmnerla nk selesaikan masalah2 dunia.

Kadang2 aku slalu mimpi aku pandai smua bahasa so dat aku bole ckp je dgn sape2 kat dunia ni n bole tau ap org ngumpat aku.

Kadang2 aku slalu mimpi sore aku sedap giler n pandai nari so dat klu aku tensen je aku ley nyanyi n perform cool dances patu post kat utube aku trus jadi popular.

Kadang2 aku slalu mimpi aku ni atlet so dat smua sukan aku ley main n bilik aku penuh dgn trophy bermacam2 kale emas, perak, gangsa merah biru dan laen2 kaler lagi.

Kadang2 aku slalu mimpi otak aku ni pandai giler so dat aku ley hafal smua fakta kat dunia ni n org panggil aku ensiklopedia bergerak.

Kadang2 aku slalu mimpi aku jadi host kat National Geographic and Discovery Channel so dat aku ley travel satu dunia n experience bnda2 pelik kat dunia ni.

Kadang2 aku slalu mimpi aku ni tahfiz so dat aku hafal satu Quran n ingt smua hadis nabi patu g berdakwah kat org len n dapat hayati sepenuhnya ap Islam itu.

Kadang2 aku mimpi aku ni ramai kwn giler smpi satu tahap mana2 je aku g aku ader je kawan.

Kadang2 aku slalu mimpi aku ni pandai bercakap so dat aku ley attract org tiap kali aku ckp n dorg dgr ckp aku.

Kadang2 aku slalu mimpi aku idup dlm dunia Harry Potter wich smua bnda aku nk aku just pusing2 tongkat sakti aku, nk g mana2 just Apparate n Disapparate n smua bnda impossible are possible.

Kadang2 aku slalu mimpi aku ni ader hi-taste in fashion n style so dat aku pandai giler dress up macam artis n patung2 kat shopping complex n rambut aku stylo like those Korean dudes.

Kadang2 aku slalu mimpi aku ni founder pape charity organizations n keja aku g tolong org je satu dunia ni.

In the end, sometimes I wish i am not myself.


p/s: Business subjects is killing me ! !

3 comments:

HaaA Ngomel JAngan TAk NgomeL !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...